Bir adam yıllardır neden bosanmaz

Ortak Mal mulk yok
Kendine ait malı da yok
Cocuk icin nafaka zaten ödüyor
Oyleyse bir adam yıllar geçmesine rağmen neden boşanmaz ?
Ayrılmayı gereksiz de buluyor olabilir. Bir tanıdığımın iki çocuğu var. Boşanmadılar ama adam ayrı yaşıyor ve imam nikâhıyla başka yerde evli. Ama diğer kadınla hala evli.

Pessssss

Eski kocam eşyalarını toplayıp evi terk ettikten sonra 1 hafta sürmedi dava açmam.

Başımda durmayacaksa onun adı koca değil dedim.

Hayat arkadaşım olmayacaksa nikaha ne gerek var dedim.

Çocuklarımın bakımında benim yanımda olmayacaksa neden eşim olmaya devam etsin ki dedim.

Gelirimiz giderimiz ayrı ise onun sokaktaki adamdan ne farkı var dedim.

Benim duygusal, maddi veya manevi, cinsel ihtiyaçlarımı karşılamıyorsa neden onun soyadını taşıyayım dedim.

Mayıs sonu gitti, Haziran’da davamı açtım.

Siz 4 yıla yakın neden beklediniz????????

Neyin kafası bu?????????

Cidden anlamadım, anlayabilir miyim bilmiyorum.

Valla amacını anlamadım
Ama benim babamla annemde öyle.
Kaç yıl oldu ayrı yaşıyorlar
Babam aylık para yolluyor bize
Annemle hiç konuşmuyorlar
Ama boşanmıyorlar
Annem de boşanmıyor
Evlilik niyetleri falan olmadığı için sanırım
Biz hayatımızdan memnunuz.

Pessssss

Eski kocam eşyalarını toplayıp evi terk ettikten sonra 1 hafta sürmedi dava açmam.

Başımda durmayacaksa onun adı koca değil dedim.

Hayat arkadaşım olmayacaksa nikaha ne gerek var dedim.

Çocuklarımın bakımında benim yanımda olmayacaksa neden eşim olmaya devam etsin ki dedim.

Gelirimiz giderimiz ayrı ise onun sokaktaki adamdan ne farkı var dedim.

Benim duygusal, maddi veya manevi, cinsel ihtiyaçlarımı karşılamıyorsa neden onun soyadını taşıyayım dedim.

Mayıs sonu gitti, Haziran’da davamı açtım.

Siz 4 yıla yakın neden beklediniz????????

Neyin kafası bu?????????

Cidden anlamadım, anlayabilir miyim bilmiyorum.
Vicdan azabı cekmemek icin ben dava acmadım cunku asıl istemeyen o
Bitiren oysa davayı da o acsın manevi agırlıgını boşanmanın vicdan yukunu de o taşısın istedim yanlışmı

Bitiren oysa davayı da o acsın manevi agırlıgını boşanmanın vicdan yukunu de o taşısın istedim yanlışmı

Bu bahaneniz çok basit ve aynı zaman da komik olmuş,
Daha güçlü, daha akla yatkın bir bahane bulup ona sığınmanızı temenni ederim...

Kendinize haksızlık yaptığınız için, evli olmadığınız halde o adamın soyadını taşımaya devam ettiğiniz vicdan azabı çekmiyor musunuz peki?

Sizi “eşi” olarak görmüyor. “Hayat arkadaşı” olarak hiç görmüyor. Ya bunun yükü? Yastığa kafanızı koyunca kendinize, çocuğunuzun annesine layık gördüğünüz hayat bu mu?????

Boşanmanın vicdani yükünü taşıyacak bir adam görmüyorum. Çocuğunu terk etmiş, onunla aynı evde yaşamayan, ona aynı evde babalık yapmayan, her ay para gönderince sorumluluğunun bittiğini düşünen bir adamın gerçekten vicdanının rahatsız olacağını mı düşünüyorsunuz siz?

Boşanmak normal bir şey. Evlenmek gibi. İnsanlar evlenir de boşanır da. Nasıl ki evlenmenin vicdanı rahatsız edecek bir yanı yoksa haklı yere boşanmak da vicdanı rahatsız edecek bir şey değildir.

Hangi vicdan? Siz başka cinsel biikteliginiz olduğunu yazdınız buraya yorumlarda. Sevgilizin olmaması ile ilgili şikayetleriniz oldu ama hâlbuki kağıt üzerinde olsa da evlisiniz.

Yaşadıklarınız , istekleriniz için sizi yargılamıyorum ama vicdanı sadece boşanma davası için kullanmanız enteresan kaldı ki neden vicdan yapasınız, şu şartlarda o davayı açmak en doğal hakkınız.

Büyük ihtimalle adamın boşanmak işine gelmiyordur.
Her halükarda onun resmi nikahlı eşisiniz.
Bir bakıma hala birbirinizden sorumlusunuz.
Borçlar kişiseldir derler,doğrudur da ama bir arkadaşım eşiyle ayrı yaşıyordu,adamın borçları için kadını rahatsız ediyorlardı,çok üzücü bir durumdu,kadın inatla açmıyordu davayı. O kadının derdi de egoydu,istenmediğini bir türlü kabullenmemişti maalesef.
Sizin eşiniz boşanmaya gerek duymuyordur,nasıl olsa bu şekilde istediğim hayatı yaşıyorum,diyordur. Boşuna masraf yapıp boşanmakla uğraşmayayım diyordur.
Üzgünüm ama kendinize yazık ediyorsunuz bence.

Birçok sebebi olabilir.
Özel hayatınızı bilemiyorum. O yüzden kesin konuşamam.
başkalarıyla bir bağ kurmanızı istemiyordur. Evlilik sevgililik gibi.
Size ceza veriyor olabilir.
İhtiyaç olunca boşanırım diyebilir . Yani kendisi biriyle evlenmek isterse falan.
Nafaka ödüyor diyorsunuz ama mahkeme emrine dönüşmesini istemiyor olabilir.
Üyelerden birisi bir örnek vermiş bir başka kadını oyalıyor olabilir. ( seni çok seviyorum ama karım beni boşamıyor )
Daha milyon sebep olabilir.
En doğrusu iki yetişkin olarak karşılıklı konuşmanız. Bu sorunun cevabı eşinizde. Ciddi bir konuşma olsun. Aklından geçen neymiş öğrenin.

Ama gercekten sebep bu

Ben bana boşanma diye yalvaran herifi boşadım,
Bakın parantez içine alıyorum, beni boşama diyen adam
Öyle güzel boşadım ki
Ne vicdan azabı, ne manevi rahatsızlık
Biten evliliğime az biraz gözyaşı döktüm (boşadığım herife değil evlilik kurumuna) gece oğlumu aldım koynuma mis gibi uyudum.
Ertesi gün de pamuk gibi uyandım.
Ya Allah Bismillah yeni hayatımıza dedim başladım.

Yapmayın etmeyin, kendinizi O herifin tapu malı görmekten vazgeçin.
Lütfen, tüm kadınlar ve kadınlık onurunuz için rica ediyorum.....

Hangi vicdan? Siz başka cinsel biikteliginiz olduğunu yazdınız buraya yorumlarda. Sevgilizin olmaması ile ilgili şikayetleriniz oldu ama hâlbuki kağıt üzerinde olsa da evlisiniz.

Eski mesajları nasıl görüyorsunuz?
Ben baktım üye profiline kısıtlama getirmiştir yazıyor

Back
X