- 15 Haziran 2019
- 10.430
- 31.331
- 548
- Konu Sahibi cansintunc1
-
Bende bosandım cocugumda malesef olmadı.Anneden ziyede 5 sene evlilik 3 sene gecen zaman 8 sene oldu bir ailem olsun diye dusundum mutlu olmak istedim hepsi bu
Herkesin ailesi iyi olacak diye bir şey yok işte .bence kendi ailenize rest çekmeyi öğrenin .onlara, beni bu şekilde kabul edecekseniz eyvallah ama yok etmiyecekseniz herkes kendi yoluna birbirimizi yıpratmanin anlamı yok diyeceksiniz. Anne baba bu 1 ay aramaz 2 ay aramaz ama sonra elbet ararlar . Bence siz kendinizi çocuk yerine koymalarina izim vermeyin . Boşandınız diye kötü muamele görmek zorunda değilsiniz.Ben gezip tozmayi yapamiyorum isime gidip evime donuyorum hic bir yere gidip gelemiyorum cunku kendi ailem hala bosanmami kabul etmedigi icin en ufak bir seyde mudahale ediyorlar hastalanip kotu olsam kimsenin umrunda degil ama bir yere gidip gezersem kiyametler kopuyor 3 senedir normal insanlar gibi bir yerde resim cekip paylasim bile yapamiyorum benim kendi ailem rezillik cikariyor
Tesekkur ediyorum cok denedim yillarca kendi ailemde degil iki tarafin ailesiyle mucadele ettim sanki bosanmak cok kotu bir seymis gibi beni surekli otelestirdiler biride cikip eski ese sen neden evine karina bakmiyorsun demedi eski sevgilileriyle gorusuyordu onlara para dokerdi aileside biliyordu ama donup dolasip evine geliyormu gelmiyormu diyip bana hakaret ediyorlardi benim ailemde bunu kabullenmis erkektir gozu disarda olmayan erkekmi var diyordu cok sukur kurtuldum ama benim baska sehire gidecek bir durumum yok suan hicbir yere kipirdayamam gitsemde ailem bunada bir sorun cikarir ayrica eski esle hala gorusuyorlar oda onlardan cesaret alip bana yoneliyor.Bende bosandım cocugumda malesef olmadı.
Boşandıktan sonra kimseyle gorusmedım, cunku eksiklik hissetmedim aksine nefes alıyorum simdi. Mutlu olmak ıcın Bı adama ihtiyac duymadım ya da bilmiyorum. Anne olamayacağımı da bılıyorum. Yalnızlığa da anne olamayacak olmama da Alıstım.
Ailemden de baska sehırdeyım, arkadasım da yok.
Ama mutluyum. Kabullenmeyi ogrendıgım an mutlu olmaya basladım, cunku baska carem yok.
Bence sizde bu sure yalnız kalın, ince eleyin sık dokuyun.
Yeni insanlara sans verin, illa bu olmak zorunda degil.
Kendinizi elalemden daha önde tutun, onlar hep konusur ama derdi tek basınıza cekersınız, o an o elalem ortadan kaybolur. Yasamissinız bızzat, aılenız dahi destek olmamıs elalem kim kı?
Dedıgım gıbı, allah hayırlısını cıkarsın karsınıza bundan sonrasında ınsallah mutlu olursunuz.
Bende oyle dusundum cunku diger ogullarina kiz isteye giden aile bana gelince yanasmiyorİki oğlunu da aynı gün tek düğünle evlendiren aile biliyorum.Gerçekten isteseler çözüm üretirler.
Zaten mevzu sadece düğün yapamamak olsa, sade bir nikah töreniyle bile evlenilir ne olacak ki.
Para olmadığından değil, yeterince istenmediğinden çözüm odaklı yaklaşmıyorlar.
Kırılma ama ailen bes para etmez. O yuzden onları yok sayıp yine böyle kendı ayakların ustunde devam et. İlla bu adam olsun deme, elalem goruyor dıyıp kasma. Mutlaka iyi birine denk geleceksin, cektıklerını Rabbım mukafatlandırır elbet, sadece acele etme. Yanlıs karar verme.Tesekkur ediyorum cok denedim yillarca kendi ailemde degil iki tarafin ailesiyle mucadele ettim sanki bosanmak cok kotu bir seymis gibi beni surekli otelestirdiler biride cikip eski ese sen neden evine karina bakmiyorsun demedi eski sevgilileriyle gorusuyordu onlara para dokerdi aileside biliyordu ama donup dolasip evine geliyormu gelmiyormu diyip bana hakaret ediyorlardi benim ailemde bunu kabullenmis erkektir gozu disarda olmayan erkekmi var diyordu cok sukur kurtuldum ama benim baska sehire gidecek bir durumum yok suan hicbir yere kipirdayamam gitsemde ailem bunada bir sorun cikarir ayrica eski esle hala gorusuyorlar oda onlardan cesaret alip bana yoneliyor.
Hayir suan ona paraya ihtiyacim var desem sebebini sormadan 2 3 bin cikarip verir ama evlilik konusu acilinca birikmis bir parasi olmadigi icin param yok diyor ailesine ben bu kizi istiyorum onu kabul etmeyen beni kabul etmesinde diyor fakat herkes yerinde sayiyor bir gelisme olmuyorIlki adam degilmis. Ikincisi de.
Bir yuzuk bile alamayacaksa o evlilik nasil yiruyecek. Omur boyu adam kendini besletecek sanirim sana, derdi bu. Kısa yoldan dön, bu adamı da birak. Hazir kafan rahatken basina bir de bu derdi alma.
Hepsi laf-ı guzaf.Hayir suan ona paraya ihtiyacim var desem sebebini sormadan 2 3 bin cikarip verir ama evlilik konusu acilinca birikmis bir parasi olmadigi icin param yok diyor ailesine ben bu kizi istiyorum onu kabul etmeyen beni kabul etmesinde diyor fakat herkes yerinde sayiyor bir gelisme olmuyor
Arkadaslar cok bunalimdayim kimseyle paylasamiyorum 5 sene suren bir evliligim oldu aile dostumuzun ogluydu surekli istemeye gelirlerdi benim ailemde onu bana övdüler taki ben kabul edene kadar 2 ay icinde nişan dugün oldu ama ikimizde ailelerimizden uzak sehirdeydik ben sevemedim yapamadim surekli tartisma ve hakaret vardi bosanmak istedigimde ailem hep karsi cikti bizde bosanma olmaz diye her seferinde sustum ama tum gucumu toplayip dava actim bu seferde kendi ailesi evi basip hakaretler ettiler adimizimi cikaracaksin bosanarak dediler. Durusma gunu gidemedim korktum 5 senem inanin aglamakla yipranmakla gecti kari koca gibi bir hayatimiz olmadi cocugumda yok artik geceleri evede gelmiyordu evde tek basima kafayi yiyecektim calismama izin vermez ama evinede bakmazdi surekli kira borcu yuzunden hatta kendi borclari yuzunden hacizlik olduk evden cikarildik her seyi goze alip tekrar bosanma davasi actim aileme gittim benim ailem beni geri yollamak istedi direndim gerekirse calisir kendime yeni bir hayat kurarim dedim bosandim ama vazgecmedi surekli tehditler edildi 2 defa sikayet ettim bir ise yaramadi ailem basimizi belayami sokacaksin barista kurtulalim senden bizi rezil ettin dedi ve ben o laflardan sonra yine baristim cunku beni önemseyen kimse yoktu ama baristiktan sonra kendisi bana ben yapamiyorum git dedi ve evden gonderdi. Aileme gidemezdim zaten 3 gun komsuda kaldim is buldum 2 de bilezigim vardi kucuk ev tuttum 3 senedir calisip kendime bakiyorum bu sure icinde yine eski esim pesimi birakmadi eve gelmeye calisti kapilari kirdi sikayet edip uzaklastirma karari aldirdim bir gece nezarette kaldi oyle durdu. Ama ailem benle konusmuyor hala cogu akrabalara annem bosandigimi bile soylemiyor.
Simdi gorustugum biri var beni cok sevdigini soyluyor butun ailesi iliskimizi biliyor ama evlilik konusuna gelince param yok diyor bir yuzuk alip getirmekte cokmu zor kendi ailesi benle konusurdu taki evlilik konusu acilinca daha once evlenmis kizi istemeyemi gidilir dugunmu yapilir zaten paramiz yok diyor sevdigim kisi hic evlenmemis oda dugun yapmak istedigini soyluyor ama donup dolasip para yok diyor ve bir adim atmiyor simdi onun erkek kardesine kiz bakiyorlar istemeye gidecekler onlara gelince para varda bana gelince neden para yok diyorlar artik ne yapacagimi nasil bir yol izleyecegimi sasirdim benim mutlu olmaya hakkim yokmus bunu anladim
Yok asla benden para talebi gibi seyleri yok aksine bana elinden geldigi kadar maddi anlamda yardimci olmak istiyor ama soz konusu evlilik olunca boyle davraniyorAcaba bu adam sizinle gönül eğlendiriyor olabilir mi? Öpmeye niyeti yokta yanağın nerede diyor sanki
Sizin tamam evlenelim ben herşeyi karşılarım demenizi de bekliyor olabilir.
O değilde bu adama arada sizden borç filan da istemiyordur umarım.
Hayatınızdan bir faydasızı tamamiyle çıkaramamışken ikincisi almayın, hele bunu çocuk için hiç yapmayın.
Bende ikilemde kaldim ondan dugun dernek talebimde yok ama boyle davranmasi beni kendinden sogutuyorHepsi laf-ı guzaf.
Lafla peynir gemisi yurutuyor. Gercekten adamı sevmedim gozum tutmadı.
Allah sabir versin nasil bir aile imis böyle ailemi olurTesekkur ediyorum cok denedim yillarca kendi ailemde degil iki tarafin ailesiyle mucadele ettim sanki bosanmak cok kotu bir seymis gibi beni surekli otelestirdiler biride cikip eski ese sen neden evine karina bakmiyorsun demedi eski sevgilileriyle gorusuyordu onlara para dokerdi aileside biliyordu ama donup dolasip evine geliyormu gelmiyormu diyip bana hakaret ediyorlardi benim ailemde bunu kabullenmis erkektir gozu disarda olmayan erkekmi var diyordu cok sukur kurtuldum ama benim baska sehire gidecek bir durumum yok suan hicbir yere kipirdayamam gitsemde ailem bunada bir sorun cikarir ayrica eski esle hala gorusuyorlar oda onlardan cesaret alip bana yoneliyor.
Inanin bende biktim tek odaklandigi sey param yok ne yapabilirim demesi ama hicbirsekilde vazgecmiyor senle evlenmeyeceksem kimseyle evlenmem diyor gelde delirme simdiYanlış anlamayın şu an hayatınızdaki insanın ailesinin tavırları ve söylemleri de hiç hoş değil. Ve sürekli para yok demesi hayatınızdaki kişinin kulağa itici geliyor. Siz kendinize sıfırdan bi hayat kurduğunuzda sadece 2 bileziğiniz vardı. Siz yapabiliyorsanız o da hayli hayli yapabilir diye düşünüyorum. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın iyi düşünün
Evlenmezse evlenmesın. Klasik yalan bu daInanin bende biktim tek odaklandigi sey param yok ne yapabilirim demesi ama hicbirsekilde vazgecmiyor senle evlenmeyeceksem kimseyle evlenmem diyor gelde delirme simdi
Bu kadar olay yaşamışsın, sana bu sözü söyleyen herifi direkt şutlaman lazım.Simdi gorustugum biri var beni cok sevdigini soyluyor butun ailesi iliskimizi biliyor ama evlilik konusuna gelince param yok diyor bir yuzuk alip getirmekte cokmu zor kendi ailesi benle konusurdu taki evlilik konusu acilinca daha once evlenmis kizi istemeyemi gidilir dugunmu yapilir zaten paramiz yok diyor
Evlenmiyorsa zorla evlenecek degilim tamamen bitirip yoluma devam etsem diye cok dusundum kafam karisikEvlenmezse evlenmesın. Klasik yalan bu da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?