Bir akıl verin Lütfen


"Evlenme derdinde değilim" düşüncesi biraz hmm nasıl desem gerçekçi değil..
Bu bir dert değil elbette ama hepimiz,bakın istisnasız hepimiz mutlu birlikteliklerimizi nihayete erdirmek isteriz.
Sevdiğimiz adamla yaşayabilmek,hayatı paylaşabilmek için,daha da mutlu olmak mutlu etmek için.Belki de toplumda daha iyi bir duruş sergilemek için.Birlikteliğin toplumda net bir karşılığı yok.

Sizinle belirsiz bir tarihte evlenecek,size temin ederim ki seni hayatımda istiyorum diyemeyecek bir adam için vakit harcamak mantıklı değil.Evlenmek istiyor olmak utanılacak veya koca derdine düşmek değil aksine bence asil bir davranış eğer ilişki gerçek ve sağlıklıysa.

Karşınıza alın konuşun,en azından askere gitsin en azından..
 
her türlü olanak varsa sizinle evliliğe hazır değil galiba,belki kafasına taktığı şeyler vardır,korkuları vardır...
 

pardon kendimi sanırım yanlış anlattım bu derdim evlenmek değil derken. Tabii ki de sevdiğim adamla beraber yaşamak bir aile olmak benim de isteğim. Derdim değil derken hemen olması açısından demek istemiştim. Sonuçta bir hazırlık dönemi/ şartları oluşturmak gerekiyor. Belki benim bilmediğim onun beklediği bir şey vardır. Bana hissettiği beklediği bir şeyi söylese ya da ben istemiyorum dese ben de ona göre bir adım atarım.

Biz hep vaktimizi aileler ile beraber geçiririz. Baş başa orda burda gezme gibi durumlarımız yoktur. Ailem oğlu gibi görür onu. Ben de aileme ya da onun ailesine mahçup olmak istemiyorum. Sanki onları yok sayıyormuş gibi oluyor bazı şeyler. Eskiden bu tür konuları rahat konuşurdu şimdi ne değişti de konuşamıyor bu konuda fikrinizi almak istemiştim sadece. Ona sorduğumda bunu ilişki ilerledi artık böyle şeyler konuşmamıza gerek yok olunca görürsün diyor. Sanırım nikahtan 1 saat önce haberim olacak benim
 
ailesinden çekiniyor ama yüzüğü ailesi biliyor ve sen o evin kızı gibisin peki neden çekini
yor ben anlamadım:uhm:
 
seninkide ilgisiz erkek durumu demek ki evlilik aski bitireb diyenlerden
 
bana tereddutleri varmis gibi geldi...
yani bu net bir tavir koyamama, bu konu acildiginda asabilesme ne bileyim etrafa soz yuzugu deyip size bu konuda brisey dememesi.
bu adamin birseyden dolayi akli karisik. yalpalayan bir gemi gibi yani. bir oyle yatiyor bir boyle. dumenini dalgalar ceviriyor hesabi. gereken sart ve durumlara gore etrafa cevaplar uretiyor, ama aslinda evlilikle ilgili kafasina soru isaretleri var.
bana kalirsa bu konuyu cok ama cok ciddi konusmaniz lazim.

bir cok iliskide bu durumlar yasanabiliyor. size gore engel yok ama demek ki ona gore bazi engeller var.
3 senedir birlikteyiz diyorsunuz yeni mezun oldu diyorsunuz, bence biraz daha bekleyin bakalim, yeni mezun olma psikolojisi cok ama cok kotudur, bu sartta evlilik dusunmek istemiyor olabilir.
 
enteresan

evlenmek istediği kişi siz değil misiniz aceba akannehir

o yüzüğü size verirken birşey dememiş olması da enteresan

yüzük hakkındaki konuşmalar ayrı enteresan

ailesinin sizi tanıyo olmasına rağmen arkadaşınıızın utanıyorum, çekiniyorum demesi enteresan ve saçma

 
şöyle yapacaksı alıp karşına
arkadaşım biz kaç senedir çıkıyoruz...
cevap versin...
ailen beni benim ailen seni biliyor ..
yeri gelince çekiniyorum diyorsun acaba düşünüyorum da bu cümlenin ardına mı sığınıyorsun??
haaa sana beni al sen beni almazsan kim alacak beni demiyorum..yaşımız daha çok genç çıkar elbet karşımıza birileri
-ne zaman bu konular açılsa saçma sapan sinir harbine giriyorsun...bana tek cevap ver..
ya tamam diyip, plan yapmaya yarın değil şimdi başlayacak
-ya hayır diyip yarın değil şimdi ayrılacaz...
 

mezun olalı çok oldu. uzun zamandır çalışıyor. Ben de hem çalışıyorum hem de okuyorum. Ailesinin evliliği pek iyi değil ve kendisinden büyük bekar ablası var. Ablasının durumundan dolayı bu konuyu ailesine açmak istemiyor. Ama ailesine açmadığı gibi bana da herhangi bir şey söylemiyor. Onun istediği söz nişan falan olmadan direkt evlenmek. Aileler karışmasın istiyor. Benim ailemle arası çok iyi fakat kendi ailesiyle ilgili sorunlar yaşıyor. Ama ben de bu durumun bana haksızlık olduğunu düşünüyorum.
 
ailesinden çekiniyor ama yüzüğü ailesi biliyor ve sen o evin kızı gibisin peki neden çekini
yor ben anlamadım:uhm:

Ailesi derken annesi ve ablasıyla aramız çok iyi. Babası ile tanışmamıştım ondan çekiniyordu. Yarın tanışacağız bakalım ne olacak.
 
dün erkek arkadaşımın babası ile ilk defa tanıştım. Yemek yerken bana kızım ben bunca senedir çocuklarım için çalıştım onlar için para biriktirdim, okuttum artık mesleklerini ellerine aldılar, bizim de bir borcumuz yok diye devam ederken annesi bu konuşmanın yeri burası değil diyerek susturdu babasını. Erkek arkadaşımda annesinin babasını susturmasına biraz kızdı. Sizce babası ne demek istiyordu bana kafam karıştı valla
 
annesi acaba oglunun evlenmesini istemiyo mu?
babasi direk evlenme muhabbetine gircekmis gibi geldi bana sanki.
 
annesi acaba oglunun evlenmesini istemiyo mu?
babasi direk evlenme muhabbetine gircekmis gibi geldi bana sanki.

ben de babasının konuşmasını aynen o şekilde anladım. Annesinin evlendirmeme gibi bir tavrı yok. Şimdi yeri değil diye kapattı konuyu. Beni benden isteyecek hali yok ya Sanırım babasının onayını bekliyordu erkek arkadaşım da. Bugün telefonda konuşurken biraz para biriktirelim de oturacağımız evi alalım dedi.
 

canım bence istememe gibi düşünme, ilk defa babasıyla tanışıyorsun ,hemen maddi konulara girmesi hoş olmazdı
 
canım bence istememe gibi düşünme, ilk defa babasıyla tanışıyorsun ,hemen maddi konulara girmesi hoş olmazdı

yok canım yanlış anlamışsın istememek olarak düşünmedim babası direkt evlenme konusuna girecek gibiydi annesi de yeri burası değil bunun diye susturdu. Yani ben öyle anladım. Ve de babasının onayı aldıktan sonra erkek arkadaşımda bir değişme oldu.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…