Bir alacak meselesi

Evlendigimizde bize de cift maassiniz altindan kalkarsiniz diye bir kurus maddi yardimi gecin dugunde bize dusen takiyi bile aldi sevdicegimin ailesi. Tabi diger ogullarinin tum evini eksiksiz mutfak esyasina kadar dizip yaptilar bunu takisini da verdiler :KK76: Simdi biz o dugun borclarinin icinde hala yuzerken ve bir de cocuk beklerken hala bize borc takma derdindeler. Bekarliginda alistirmis beyim kendini yedirmeyi k.p parasi mal varligi oldugu halde bize odetir herseyini. Bir arkadas cakal dedi diye kizmislar ama k.bakmasinlar bazi anne babalar gercekten cakal. O yuzden kimseye anne baba diye yuz veresimiz gelmiyir bizim kari koca. Sefamiz olsun napalim bu kadar kendimizi yedirdik bari ölmeden toparlanalim:halay:

yani bana hemen kızdılar da bunun adı çakallık değil de ne?
kim yaparsa yapsın....

biz zamanında büyüttük şimdi ödesin dursunlar durumları iyi falan diye düşünülüyodur belki.
eğer bu mantıktaysalar, ebeveynlik karşılık beklenerek yapılacak bişey değil, ben öyle düşünüyorum.
konu sahibinin de evdeki huzuru kaçacak...
eşi zaten kendi ailesiyle borç yüzünden uzaklaşmış.

Aileler birbirine tabi ki yardımcı olacak ama maalesef bu durumlar bazen çok suistimal ediliyor. Ortada kalan siz oluyorsunuz, hem eşinizin hem de ailenizin nazını çekmek size kalıyor. Aynı durumu yaşadığım için sizi çok iyi anlıyorum. Eşinizin tavırlı olduğunu her defasında belirtin,ne olursa olsun ha damat ha gelin ikisi de el çocuğu ve ailelerin çocuklarını mahcup etmemek için bu konularda daha dikkati davranmaları şart. Hastalık, kaza veya elden ayaktan düşme gibi ihtimaller olursa tabi ki her iki tarafın da yardımcı olması lazım ama özellikle şu borç olayları karı kocanın keyfini kaçırabilir.

Öyle şeymi olur borç borçtur
Alırken iyi verirken kötü oluyorsun
Taviz vermeyin onlar seni düşünmüyorsa sende düşünme ailede kullanmasın çocuğunu ne ayıp birşey kimseye borç verip almam banka denen şey var

kim yaparsa yapsın....

biz zamanında büyüttük şimdi ödesin dursunlar durumları iyi falan diye düşünülüyodur belki.
eğer bu mantıktaysalar, ebeveynlik karşılık beklenerek yapılacak bişey değil, ben öyle düşünüyorum.
Kızlarını ne kadar mahçup ettiklerinin farkında değiller galiba eşi anlayışlı ama ne kadar durur bişey dese ne dicek bu kadın çok zor işi
Anlamıyorum benim babam burnumdan kemik aldırdım ameliyatı karşıladı sonradan olan bişey değil bana düşer dedi mahçup olmayayım diye bize borç veröeyi bile kendi teklif etmişti hatta o geri almak bile istemiyo biz kabul etmedik çeşit çeşit insan var
Bu sebepten yuvasında huzursuzluk çıkacak

Borcu ne zaman ödeyeceklerdi bir tarih var miydi? Bu tarih henüz gelmediyse sıkıştırmayın. Çok oldu diyorsanız ve maddi açıdan da onlar için sorun olmayacaksa baskı yapabilirsiniz. Tatile, geziye gitmek istmeniz de gayet normal. Neden eleştiriliyor anlamadim..

Selam hanımlar,

Aileme 1 sene önce bir miktar borç para vermiştik.
Şimdi araba alacağız ve eksik kalan miktarı, ailemden isteyelim diyoruz.

Ancak onlar gönülsüz gibi. Daha doğrusu ayda 300-500 olarak ödeyelim diyorlar.
Ancak bize acil ve toplu para lazım.

Ben kredi çekmelerini, bana toplu para vermelerini, bankaya taksit ödemelerini istiyorum ama yanaşmıyorlar.

Ben çocuklarımla pikniklere gitmek, aracımızla başka şehirlere gidip kültür gezileri yapmak istiyorum.

Özetle, eğer toplu olarak paramızı vermezlerse istediğimiz aracı alamıyoruz.
Eşim çok sinirli bu duruma.
İdare mi edeyim, aileme tavır mı alayım, kararsızım.
esiniz hakli. adi üstünde borç bi an önce ödenmesi gereken.. çeksinler kredi veya başkasına borçlanarak odesinler ki siz de esinize daha fazla mahcup olmayin.

ihtiyacınız olsa sağlık için falan haklısınız derdim ama gezmek için aileyi sıkıstırmak itici

Konu sahibini eleştirme yüklenme gibi huyum yoktur aslında. Ama siz bu yaşa gelene kadar size yapılan harcamaları odeyebilirseniz onlara, sonra da bu verdiğiniz borç parayı tavır yaparak geri alabilirsiniz bence. Ha bide zorla binbir surat ve triple kredi çektirip de alabilirsiniz. Eşiniz de neye sinirli anlamadım. Anne ve babanıza kendi kesenizden verdiğiniz BORÇ parayı peşin olarak, kendisinin altına araba olsun diye veremiyorlar diye mi?
Katılmıyorum. Anne babaya borcu ödemekte nedir? Bizler karar vermiyoruz dünyaya gelirken. Bunu isteyen kimse haliyle bakacak olan masrafini bakimini yapacak olanda o kisilerdir. Bunda cocuk borclu gibi düsünmemelidir. BENCE. Eşi de evet kizmakta hakli sonucta borc verdiyse suan lazimsa ve alamıyorsa keyfi veya değil kimseyi ilgilendirmez kendi parasiysa istiyosa bitmistir..

Ş
Aynen.
Annem de olsa enayi yerine konulmuş gibi hissediyorum.
Kendimi geçtim borç veren eşim ve huzurumuzu hiç düşünmüyor.
Eşim kaç gündür sinirli.

Ben de gerginim ve dünya malı için kimseyi kırmayayım diyorum ama kırılmadan anlamayacaklar gibi.
Şu aileler keşke biraz evlatlarını düşünseler: (

kim yaparsa yapsın....

Herkes cok biliyor cunku. Herkesin ana babasi ayni degil. Benim babam esimin kendine zamaninda aldigi evin kredisinin yarisini odeyip yapilandirma yapmasini teklif etti. Esyama katkida bulundu. Ama her ana baba ne yazik ki ayni olmuyor. Her evlat ayni olmadigi gibi.

Katılmıyorum. Anne babaya borcu ödemekte nedir? Bizler karar vermiyoruz dünyaya gelirken. Bunu isteyen kimse haliyle bakacak olan masrafini bakimini yapacak olanda o kisilerdir. Bunda cocuk borclu gibi düsünmemelidir. BENCE. Eşi de evet kizmakta hakli sonucta borc verdiyse suan lazimsa ve alamıyorsa keyfi veya değil kimseyi ilgilendirmez kendi parasiysa istiyosa bitmistir..
Katıldığınız ve katılmadığınız fikri konu sahibine iletirseniz, okuduğunuz konu ile iletişim halinde olursunuz konu sahibi ile. Yani yazılan yorumlara sadece konu sahibi cevap yazarsa polemik çıkmaz. O benim fikrim, bu sizin fikriniz peki biz nereye varacağız bu polemikle? Hiçbir yere. Katılmadığınıza da üzülmeli miyim. Hayır. İyi günler.

Katıldığınız ve katılmadığınız fikri konu sahibine iletirseniz, okuduğunuz konu ile iletişim halinde olursunuz konu sahibi ile. Yani yazılan yorumlara sadece konu sahibi cevap yazarsa polemik çıkmaz. O benim fikrim, bu sizin fikriniz peki biz nereye varacağız bu polemikle? Hiçbir yere. Katılmadığınıza da üzülmeli miyim. Hayır. İyi günler.
Polemik cikacak birşey yok insan gibi konusmayi biliyorsak. Neden bu kadar gerginsiniz anlayamadım :) iyi günler

Oyle boyle degil anne cok agresif kredi cekicem diyordun olmadi bizim parayi cek ver sen 300-500 bankaya odersin zaten banada oyle odeyecektin de
Kusura bakma grill yani eski konularinda az cok bilirim biliosun annen bana samimi gelmiyor ablan olsaydi bu parayi geri isteyen tavir aynimi olurdu mesela

Hayir birde adami maymun ediyorlar o garibim de yaranacam diye peslerinde cek geri adami sen kotu olacaksin bu sefer sevmiyorlar zaten birak kotu polis o olsun

Tekrar ediyorumki keyfi borc para odunc mevzularinda aile bile olsa tavir net olmayinca sikinti cikiyor oylede boylede kotu oluyorsun yalanmi iyisimi kocanla kotu olma
Kesinlikle haklısınız.
Ne olursa olsun, yaranamıyoruz.

Artık geri adım atmayacağım.
O annemse, ben de anneyim.
Bir ailem var.

Ailenizin durumu böyle birden toplu para bulmaya müsait olsa bastan borc isterler mi? Siz piknige gitmek icin baska sehir dolasicaksiniz diye bin bir triple kredi mi cektireceksiniz? Ya ben harbi anlamiyorum kusura bakmayin. Yani gercekten acil ihtiyac olsa neyise,ama gezmek istiyorlarmis. :olamaz:
Önce taksitle öderiz dedi, ertesi gün bana da araba lazım 20 bin kredi çekeceğim deyince tamamını istiyoruz dedim

Aileler birbirine tabi ki yardımcı olacak ama maalesef bu durumlar bazen çok suistimal ediliyor. Ortada kalan siz oluyorsunuz, hem eşinizin hem de ailenizin nazını çekmek size kalıyor. Aynı durumu yaşadığım için sizi çok iyi anlıyorum. Eşinizin tavırlı olduğunu her defasında belirtin,ne olursa olsun ha damat ha gelin ikisi de el çocuğu ve ailelerin çocuklarını mahcup etmemek için bu konularda daha dikkati davranmaları şart. Hastalık, kaza veya elden ayaktan düşme gibi ihtimaller olursa tabi ki her iki tarafın da yardımcı olması lazım ama özellikle şu borç olayları karı kocanın keyfini kaçırabilir.
Maalesef.
Sağolsun eşim beni kırmamaya özen gösteriyor ama bu durumu aleyhimize kullanıyor ailelerimiz.

Artık abartarak söylerim, evde hır gür bitmiyor derim belki işe yarar.

Back
X