Bir anaokul müfredat meselesi

belkiimm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2014
1.651
2.734
133
Ankara
  1. Çok büyük dert değil arkadaşlar lakin canım sıkılıyor..bu sene maddi sıkıntılar nedeniyle çocuğumu devlet anaokulununa yazdırdım seneye okulla başlayacak fakat 8.30 da ders kabulu yapan hoca( evde kahvaltı yapıyoruz ama beslenme istediği için gönderiyoruz bunu zaman diliminde neler yaptıklarını bölmek için yazdım)beslenme yaptırıyor resim çizdiriyor ve çizgi film seyretiriyor..12 de bitmesi gereken derse 11.20 de bir kaç kere gittim montlarını giymiş çocukları TV izlerken gördüm..ne öğrendiler derseniz koca bir hiç derim..bu normal mi müfredat resim,oyun ve çizgi filmden mi oluşuyor? gecen sene (büyük olan çocuğu mu) özel anaokulluna gönderdiğim çocuğum harfleri,sayıları,toplama,çıkarma gibi işlemlerin ana mantığını almışlar dı.. çok üzülüyorum özel okullar da deneyler yapan çocuklarla devlet okuluna da boyama yapan çocuklar aynı yarışa girecekdevlet okullarını kötülemiyorum büyük çocuğumu daha sonra devlet ilkokuluna yazdırdık mükemmel bir hocamız var ondan çok memnunum mesela..ama devletin anaokul mantığı bu mu biz mi yanlış hocaya denk geldik

Son düzenleme:
Müfredat ana sınıfı için özelde de devlette de aynıdır. Öğretmeninizde bir sorun var. Önce öğretmenle konuşun sonra olmadı şikayet edersiniz.
Kadın merhametli kibar bir kadın çocuklara iyi davranıyor..müfredat böyleyse öğretmene işini öğretme gafina girmek istemedim o yüzden nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum

siz yaptırıyor olabilirsiniz ama herkes kahvaltı yaptıramıyordur o yüzden kahvaltı isteyebilir.
tv işine bişey diyemiycem gün içinde belki 40 dk ya da 1 saat tv hakları varsa film vs izletebilir, bunda da yanlış bişey yok gibi.
ana sınıfında harf öğretilmez diye biliyorum eğitimciler daha doğru bilir. zaten harfi de rakamı da ilkokulda öğrenecek. anasınıfında da etkinlik yapsın bol bol oyun oynasın ne çıkar ki?

Zaten diğer çocuğum da devlet ilkokulun da öğretnenimizden çok memnunum kadın öğretmenliğin tanımı gibi.öğretiği her şeyin videosunu çekip bu yolla öğretiyorum sizde böyle tekrar yapın diye video gönderiyor o da devlet..bu anaokulunda öğretmende sorun var değil mi yanlış düşünmüyorum

6 yas gurubunda mi seneye 1. Sinifa gidecekse bence de sadece boya yapmasi yeterli olmayabilir
6 yaş ama içlerinde 5 yaş hatta bence 5 ten küçük okulun öğretmenlerinin çocukları da var..ama nüfus kağırtlarını göremediğim için boy gelişim geriliği gibi yorumluyorum

Bende sizin gibi düşünmeye çalışıyorum seneye okulla başlayacak zaten bol bol oynasın en azından erken kalkma disiplinini öğreniyor diye ama diğer anaokul çocuklarının yaptıklarını görünce bir terslik olduğunu düşünüyorum o yüzden fikir amaclı konu actım

Bir egitimci olarak yorum yapayim.
Kahvalti istemesi normal. Siz evde yaptiriyorsunuz ama kahvaltisiz gonderirseniz diger cocuklar yaparken cocugunuz kendini eksik hissedebilir. Esitlik olmasi acisindan herkesin getirmesi gerekir. Evde yaptirmayin sizde.

1. Siniftan once harflerin ogretilmesi dogru degil ancak sayilari öğretebilir, cesitli etkinlikler yaptirabilir.
Tv izleme durumu her gun var mi acaba? Belki sadece haftada bir gun boyle bir etkinlik yapiyordur.

bizim zamanımızda o kadar yaygın değldi anaokulu kreş vs. ben ikisine de gitmedim. ha şimdi gerekli tabi herkes gidiyor çünkü. ama çok da sıkmamak lazım diye düşünüyorum çocukları. ha her gün 3 saat tv başına dkiyorsa tabi ki yanlış. biraz gözlemleyin derim.

Öncelikle kahvaltıyı zaman acısından dile getirdim uç buçuk saatlik zaman dilimini bölmeye çalıştım neden yapıyorlar değildi maksatım yanlış ifade etmişim hatta benim..TV meselesine gelince evet her gün izliyorlar(bundan hoşlanmadığı mı çocuğuma hisetirmeden)bugün çizgifilmin konusu neydi diye konuya giriyorum ve çocuğum her gün bir çizgi film konusu anlatıyor eğiticilik var mı diye bakarsam konulara hayır filmler klasik çizgi filmler..ne yaptınız sorusunun cevabı oyun oynadık resim boyadık..bu arada parmak boyasından tutun sanatsal etkinlik yapılabilecek bütün ürünleri her veli bireysel alıp öğretmene teslim ettik... Ama sadece fotokobi boyanıyor ne yazık ki

Merhaba lisede çocuk gelişimi çıkışlı olduğum için devlet okulunun ana sinifinda bir yıl kadar staj yapmıştım. Bizde TV yoktu bile haftada bir kez cocuklara yararlı olacak filmleri izletirdik sadece oda çok zaman almazdı. Bizim hocamız etkinlik konusunda çok iyiydi çocuklar bayağı ilerleme katletmişti. Bilemedim. Hocayla mi konuşsaniz acaba?

Acaba alan disi ucretli ogretmen mi kendisi? Malesef goruyoruz yeri geliyor onlisans alakasiz mezun birisini ogretmen olarak calistirabiliyorlar. Tecrubesiz oldugu icinde yapacak bir sey bulamıyor olabilir. Olan cocuklara oluyor tabi. Bence bu durumu ogretmenle bir konusun.

Kadın merhametli kibar bir kadın çocuklara iyi davranıyor..müfredat böyleyse öğretmene işini öğretme gafina girmek istemedim o yüzden nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum
Müfredatta tv kesinlikle olmaz. Bakanlık buna karşıyken heleki anaokuluna bunu koymaz. Kaldı ki okulöncesi öğretmen arkadaşlarımda var onlarda özel okullarda yapılıyor diye örnek verdiğiniz şeyleri yapıyorlar.

Okul öncesi öğretmeni olan kız kardeşim var ondan birebir gördüğüm için biliyorum pazartesi gününün konusu sonbahar diyelim sonbahar ile ilgili sanatsal etkinlik (sararmış yapraklar toplanıp A4 kağıtta çıkardığı ağacın dallarına yapıştırma), sonbaharla ilgili tekerleme ya da şarkı öğretme, sonbaharla ilgili kısa bir hikaye okuyup ne anladığını anlattirma gibi gibi birbiriyle örüntülü etkinlikler yaptırıyor harfler anaokulu için olmaz ama sayıları da öğretiyordu ama her gün bir sayıyı değil kafaları karışmasın diye sanırım müfredat öyle haftada bir defa( daha fazla ya da az olabilir hatırlamıyorum) o sayıyı işliyor etkinlikler yapıyor. Yanı çocuğunuz boyama yaptık filan derken bunlardan bahsediyor olabilir. Bir de yapılan etkinlikleri eve götürüyordu öğrenciler sizinki vermiyor mu

Benim kızımda 4 yaşında anasınıfına mecburen verdim konuşmasında biraz sorun vardı ve inanılmaz düzeldi çocuk ve tv yi çok nadir izletiyor öğretmenimiz devlet okulu bide bnce öğretmenle konuşun veya zaten birden fazla öğretmen var değiştirin bizimki öyle

tamamiyle ogretmenin secimi bu durum,

gecen yil oglum 4 yasindayken gittigi okulda, oglumun sinifi her gun bir cizgifilm izlerken (40 dak kadar), bir yan sinif hic izlemiyordu mesela. Ancak bizim veliler memnun olduklarindan bu duzen bir yil boyunca devam etti.

kahvalti biz de evde yapariz, ama okula da gonderirdim muhakkak, arkadaslari ile tok da olsa yemek isteyebiliyor cunku.

Yemek yeme zamanini kayip zaman gibi dusunmeyin, cocuklar aslinda en cok arkadaslarindan ogreniyorlar, birlikte yemek yeme kulturu de cok cok onemli bir ders bana gore.

Yarim saat once montlari giymeleri konusunu ama konusmalisiniz, benim oglani dusunuyorum da, hayatta duramaz o sekilde, sikintili zaten. Yazik ne gerek var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…