Bir anaokul müfredat meselesi

bence öğretmenle ilgili tamamen yiğenim anaokuluna gidiyor devlette baya etkimlik yapıyorlar boyamalar oyunlar sayılar vs. Görümcemin kızı giidyor yine devlette o çubuk falanda çizdiriyormuş şiir ezberletiyormuş.

Devletin hiçbir Anaokulunda duymadim böyle bişey.en yakın zaman kuzenlerim gidiyor,kız orda adını yazmayı öğrenmiş.hiç çizgi film izlediğini duymadim ki televizyon vs Dr yok.siz bir gidip konuşun öğretmenle.baktıniz tatmin etmiyor sizi müdürle falan görüşün.düzeltmeleri lazim

Anaokulunda okuma yazma öğrenilmesini isteyen Veliler bana sinir bozucu geliyor açıkçası.Daha çocuk onlar,çizgifilm izlesinler biraz ilkokula başlayınca zaten okuma yazma öğrenecekler.Bu neyin acelesi,biraz çocukluklarını yaşasınlar.

Bence tamamen öğretmenle ilgili.
Benim kızım bu sene ilkokulda,geçen yıl sesleri öğrendiler mesela okuma yazma işine girmeden sadece aşina olsunlar diye,sayı boncukları vardı onunla etkinlik yaparlardı ki matematiğe aşina olsunlar. Yani tam anlamıyla bir hazırlık sınıfıydı geçen yıl.
Önceki yıllarda da sadece boyama ve film izleyerek vakit geçirmiyorlardı. Mutfak etkinliği vardı,turşu yapmaktan tutun,yoğurt mayalamaya kadar birçok şey yapıyorlardı. Sınıfta porselen fincan takımları vardı,dönem sonunda bize prezentasyon yaptılar o fincanlarda bitki çayı içmiştik mesela çocukların elinden. Haftada 1 gün,masa sınıf temizliği yapıyorlardı,lavabo musluk falan vardı masalarıni siliyorlardı vs,tabi ki tam bir temizlik değildi yapılan ama ordaki amaç önemliydi. Serbest boyama vs de yapilıyordu tabi ama genelde daha dolu dolu etkinlikler oluyordu,bunlar okulun kapanmasına çok az kalan zamanlarda olan etkinliklerdi ki zaten günlük program vardı,sabah kahvaltı sonra yoga,sonra ders(mesela montessori ,ingilizce)jimnastik vs şeklinde ilerliyordu programda,serbest zaman diye geçen çok az zamanda yapılıyordu boyama vb etkinlikler.
Özel bir okul bahsettiğim ama devlette de bu şekilde olmamalı bence her ne olursa olsun. Sanki öğretmende,öğrencilerde vakit dolduruyor ,niteliğinin önemi olmaksızın.

Çocuğum yok dolayısıyla müfredat olarak bilmiyorum ama zaten 8.30-12.00 arası anaokuluna giden çouğa bunun 40 dksı çizgi film izletmek mantıklı gelmiyor. Televizyon izlemek evde de yapılır, niye çocuğu bir saat tv izlesin diye anaokuluna göndersin ki insanlar?

Ben de anasinifi ogretmeniyim. Yalniz bizim mesaimiz 8:30da baslarsa 13:30da biter. 5 saat mesaimiz var. Bastan ogretmenin saati sasmis.12de cikmak ne demek?
Okul oncesinde yarim gunluk bir okulda akış şu şekilde;
Cocuklari karsilarsin bir sure serbest bir sekilde istedikleri merkezde oynarlar. Daha sonra kahvalti ve temizlik zamani gelir. Ondan sonra da etkinliklere gecersin. Sanat, dil, oyun, muzik, fen, okuma yazma hazirlik gibi. En son da gunu degerlendirme yaparsin. Gonderirsin. Ogretmen neden 12de cikiyor? Sut izninde falan mi acaba?

İyi de devlet anaokulu ile ilgisi yokki bunun öğretmenle alakalı benim oğlum devlet anaokuluna gidiyor sizin özelde dediklerinizi bizim çocuklar burda yapıyor mesela deneyler harflerin sesli olanlarını öğreniyorlar sadece .etkinlikleri olsun hayal gücünü geliştirmeye yönelik aktiviteleri olsun özellikle kitap setlerimiz gayette güzel. Herşey öğretmende bitiyor zaten sınıfın içinde montla bekletmek te nedir ya. Çocuk terler diye hiç mi düşünülmüyor. Bizim hocamız çocuklar terlemesin diye sınıfta çok dikkat ediyor.ayrıca çocuğunuz erken çıkıyormuş

Bizim okulumuzda çok zengin velilerimizde var yani devlet okulu ana okulu bölümü de var maddi sıkıntılar nedeniyle devlet okuluna gönderiyorum demenize şaşırdım biraz bizim maddi bir sıkıntımız olmadığı halde devlet okuluna gidiyor gerçi bizim okul çok yakın ben getirip götürüyorum benim için çok büyük bir şans ama ablam geçen sene özele gönderdi ve hocası tıpkı sizin anlattığınız gibiydi oda bu sene devlet ana okuluna verdi çook memnun.devletin sadece ana okul bölümü olan okulları var bizim yakınımızda yok maalesef oralar daha iyi diye biliyorum.

Her kesin anlama kapasitesine göre konu acamıyorum maalesef..ama sizin için bir parentez acayım maddi sıkıntılar dan dolayı tekrar özel okulla ya da başka bir okulla geçiş yapamam babında yapılmış bir yorumdu..bunda gülünecek bir durum yok ayrıca ne şanslısınız siz zengin diğer veliler zengin devlet okulunda buluşmuşsunuz bütün zenginler sizin çocuğunuzun gittiği okulda

Süt izni felan kullanmıyor bundan eminim..bende doğrusunun bu şekilde olduğunu düşünüyorum

Galiba en çok takıldığım yerde bu TV meselesi

Bana yavan geldi sizin program ama detayları bilmiyoruz belki boyama etkinlikleriyle sayilari öğretiyordur veya pek cok konuyu bu sekikde öğretiyordur.Hadi diyelim ki herseyi öğretiyor gene yavan olur 8 cesit zeka var tek görselle iyi bir öğrenme gerceklesmez bana göre.Yei geliyor bir sarkiyla ,yeri geliyor bedensel hareketlerle,yeri geliyor mantiksal oyynlarla dersi isliyiruz biz.Bu anasinifi icinde gecerli.Bizim okuldaki anasinifcilar senenin basinda bir set aldiriyolar ve bir yiginda kirtasiye malzeme resmen döktürüyorlar ,calismalarini hayranlikla izliyirum ben kendi adima.Sizin durumu yorumlamak zor bence konusun öğretmenle nasıl gidiyor çocugumda bir gelisme var mı gibisinden.

Müfredatı uygulamıyor öğretmen bu durumda.. Normal anaokulu müfredatı bu durumda değil çünkü, bizim öğretmenimiz her hafta yapacağı uygulamayı yayarak paylaşır, günlük etkinlik resimleri girişteki panoya asılır. Ayda yılda bir defada , çizgi filim izlerler..
Yanlış öğretmene denk gelişiniz. Öğretmeni veya okulu değiştirin..

Hanımefendi polemik amaçlı yazmadım ben hele ben polemiklerin insanı hiç değilim sizi üzeceğim ama zengin de değilim herkesin dediği gibi öğretmenle alakalı bişey kolaylıklar dilerim...

Öğretmenle konuşmalisiniz.
Yani tabiki suçlayici olarak degil de,neden sadece boyama yaptiklarini,oyun hamuru,makas kullanimi,mevsim etkinlikleri v.s. ne zaman yapacaklarini sorabilirsiniz.
Okuma yazma ve matematik ten başka öğrenebilecekleri bin tane şey var aslinda.
Bunun devlet okulu olmasiyla alakasi yok,tamamen öğretmenden kaynakli bir durum.

Devlet anaokuluna gönderdim
O kadar memnunum ki
Hocamız inanılmaz
Seneyde bu hocaya göndermek için taşınma ihtimalimi erteledim
Özel yada devlet oluşuyla ilgisi yok bence

Aslında kibar bir dile hocam bu öğrenilenler ilkokulla başlamak için kafi gelecek mi diye girdiğim konuya çocuğumun yeterliliğinden daha kalem tutamayan çocukların olduğuna dair bir duruma dönüştü..galiba bildiği öğretim şekli bu..ben yakından ilgileniyorum çocuğumla ama bazen endişeleniyorum.erken kalkma disiplinini öğreniyora sığınırken okulun sadece oyun yeri olmadığını öğrenmiyor eksi artıyı götürüyor yani..velilerden de ses yok kaldı ki veliler de enteresan..çoğu okulun öğretmeni tahmin ediyorum çocuklar 6 yaş değil ve onlara göre zaman gecirmelik yer..şikayette bir şey oluşturmaz konuşmakta endişelenmem gereken yer okulun tutumu çocuğum da okul böyle bir şey etkisi yapıp disiplini öğrenmemesine sebep olur mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…