- 21 Nisan 2011
- 1.495
- 1.178
- 333
bence öğretmenle ilgili tamamen yiğenim anaokuluna gidiyor devlette baya etkimlik yapıyorlar boyamalar oyunlar sayılar vs. Görümcemin kızı giidyor yine devlette o çubuk falanda çizdiriyormuş şiir ezberletiyormuş.
- Çok büyük dert değil arkadaşlar lakin canım sıkılıyor..bu sene maddi sıkıntılar nedeniyle çocuğumu devlet anaokulununa yazdırdım seneye okulla başlayacak fakat 8.30 da ders kabulu yapan hoca( evde kahvaltı yapıyoruz ama beslenme istediği için gönderiyoruz bunu zaman diliminde neler yaptıklarını bölmek için yazdım)beslenme yaptırıyor resim çizdiriyor ve çizgi film seyretiriyor..12 de bitmesi gereken derse 11.20 de bir kaç kere gittim montlarını giymiş çocukları TV izlerken gördüm..ne öğrendiler derseniz koca bir hiç derim..bu normal mi müfredat resim,oyun ve çizgi filmden mi oluşuyor? gecen sene (büyük olan çocuğu mu) özel anaokulluna gönderdiğim çocuğum harfleri,sayıları,toplama,çıkarma gibi işlemlerin ana mantığını almışlar dı.. çok üzülüyorum özel okullar da deneyler yapan çocuklarla devlet okuluna da boyama yapan çocuklar aynı yarışa girecek
devlet okullarını kötülemiyorum büyük çocuğumu daha sonra devlet ilkokuluna yazdırdık mükemmel bir hocamız var ondan çok memnunum mesela..ama devletin anaokul mantığı bu mu biz mi yanlış hocaya denk geldik
İyi de devlet anaokulu ile ilgisi yokki bunun öğretmenle alakalı benim oğlum devlet anaokuluna gidiyor sizin özelde dediklerinizi bizim çocuklar burda yapıyor mesela deneyler harflerin sesli olanlarını öğreniyorlar sadece .etkinlikleri olsun hayal gücünü geliştirmeye yönelik aktiviteleri olsun özellikle kitap setlerimiz gayette güzel. Herşey öğretmende bitiyor zaten sınıfın içinde montla bekletmek te nedir ya. Çocuk terler diye hiç mi düşünülmüyor. Bizim hocamız çocuklar terlemesin diye sınıfta çok dikkat ediyor.ayrıca çocuğunuz erken çıkıyormuş
- Çok büyük dert değil arkadaşlar lakin canım sıkılıyor..bu sene maddi sıkıntılar nedeniyle çocuğumu devlet anaokulununa yazdırdım seneye okulla başlayacak fakat 8.30 da ders kabulu yapan hoca( evde kahvaltı yapıyoruz ama beslenme istediği için gönderiyoruz bunu zaman diliminde neler yaptıklarını bölmek için yazdım)beslenme yaptırıyor resim çizdiriyor ve çizgi film seyretiriyor..12 de bitmesi gereken derse 11.20 de bir kaç kere gittim montlarını giymiş çocukları TV izlerken gördüm..ne öğrendiler derseniz koca bir hiç derim..bu normal mi müfredat resim,oyun ve çizgi filmden mi oluşuyor? gecen sene (büyük olan çocuğu mu) özel anaokulluna gönderdiğim çocuğum harfleri,sayıları,toplama,çıkarma gibi işlemlerin ana mantığını almışlar dı.. çok üzülüyorum özel okullar da deneyler yapan çocuklarla devlet okuluna da boyama yapan çocuklar aynı yarışa girecek
devlet okullarını kötülemiyorum büyük çocuğumu daha sonra devlet ilkokuluna yazdırdık mükemmel bir hocamız var ondan çok memnunum mesela..ama devletin anaokul mantığı bu mu biz mi yanlış hocaya denk geldik
Bizim okulumuzda çok zengin velilerimizde var yani devlet okulu ana okulu bölümü de var maddi sıkıntılar nedeniyle devlet okuluna gönderiyorum demenize şaşırdım birazZaten diğer çocuğum da devlet ilkokulun da öğretnenimizden çok memnunum kadın öğretmenliğin tanımı gibi.öğretiği her şeyin videosunu çekip bu yolla öğretiyorum sizde böyle tekrar yapın diye video gönderiyor o da devlet..bu anaokulunda öğretmende sorun var değil mi yanlış düşünmüyorum
Her kesin anlama kapasitesine göre konu acamıyorum maalesef..ama sizin için bir parentez acayım maddi sıkıntılar dan dolayı tekrar özel okulla ya da başka bir okulla geçiş yapamam babında yapılmış bir yorumdu..bunda gülünecek bir durum yok ayrıca ne şanslısınız siz zengin diğer veliler zengin devlet okulunda buluşmuşsunuz bütün zenginler sizin çocuğunuzun gittiği okuldaBizim okulumuzda çok zengin velilerimizde var yani devlet okulu ana okulu bölümü de var maddi sıkıntılar nedeniyle devlet okuluna gönderiyorum demenize şaşırdım birazbizim maddi bir sıkıntımız olmadığı halde devlet okuluna gidiyor gerçi bizim okul çok yakın ben getirip götürüyorum benim için çok büyük bir şans ama ablam geçen sene özele gönderdi ve hocası tıpkı sizin anlattığınız gibiydi oda bu sene devlet ana okuluna verdi çook memnun.devletin sadece ana okul bölümü olan okulları var bizim yakınımızda yok maalesef oralar daha iyi diye biliyorum.
Süt izni felan kullanmıyor bundan eminim..bende doğrusunun bu şekilde olduğunu düşünüyorumBen de anasinifi ogretmeniyim. Yalniz bizim mesaimiz 8:30da baslarsa 13:30da biter. 5 saat mesaimiz var. Bastan ogretmenin saati sasmis.12de cikmak ne demek?
Okul oncesinde yarim gunluk bir okulda akış şu şekilde;
Cocuklari karsilarsin bir sure serbest bir sekilde istedikleri merkezde oynarlar. Daha sonra kahvalti ve temizlik zamani gelir. Ondan sonra da etkinliklere gecersin. Sanat, dil, oyun, muzik, fen, okuma yazma hazirlik gibi. En son da gunu degerlendirme yaparsin. Gonderirsin. Ogretmen neden 12de cikiyor? Sut izninde falan mi acaba?
Galiba en çok takıldığım yerde bu TV meselesiÇocuğum yok dolayısıyla müfredat olarak bilmiyorum ama zaten 8.30-12.00 arası anaokuluna giden çouğa bunun 40 dksı çizgi film izletmek mantıklı gelmiyor. Televizyon izlemek evde de yapılır, niye çocuğu bir saat tv izlesin diye anaokuluna göndersin ki insanlar?
Hanımefendi polemik amaçlı yazmadım ben hele ben polemiklerin insanı hiç değilim sizi üzeceğim ama zengin de değilimHer kesin anlama kapasitesine göre konu acamıyorum maalesef..ama sizin için bir parentez acayım maddi sıkıntılar dan dolayı tekrar özel okulla ya da başka bir okulla geçiş yapamam babında yapılmış bir yorumdu..bunda gülünecek bir durum yok ayrıca ne şanslısınız siz zengin diğer veliler zengin devlet okulunda buluşmuşsunuz bütün zenginler sizin çocuğunuzun gittiği okulda
Aslında kibar bir dile hocam bu öğrenilenler ilkokulla başlamak için kafi gelecek mi diye girdiğim konuya çocuğumun yeterliliğinden daha kalem tutamayan çocukların olduğuna dair bir duruma dönüştü..galiba bildiği öğretim şekli bu..ben yakından ilgileniyorum çocuğumla ama bazen endişeleniyorum.erken kalkma disiplinini öğreniyora sığınırken okulun sadece oyun yeri olmadığını öğrenmiyor eksi artıyı götürüyor yani..velilerden de ses yok kaldı ki veliler de enteresan..çoğu okulun öğretmeni tahmin ediyorum çocuklar 6 yaş değil ve onlara göre zaman gecirmelik yer..şikayette bir şey oluşturmaz konuşmakta endişelenmem gereken yer okulun tutumu çocuğum da okul böyle bir şey etkisi yapıp disiplini öğrenmemesine sebep olur muÖğretmenle konuşmalisiniz.
Yani tabiki suçlayici olarak degil de,neden sadece boyama yaptiklarini,oyun hamuru,makas kullanimi,mevsim etkinlikleri v.s. ne zaman yapacaklarini sorabilirsiniz.
Okuma yazma ve matematik ten başka öğrenebilecekleri bin tane şey var aslinda.
Bunun devlet okulu olmasiyla alakasi yok,tamamen öğretmenden kaynakli bir durum.
Bir kaç rakamı boyamıştık her halde öğretmen için yetti..gülermisiniz ağlarmısınız deyimi şu durumda benim için gecerliHarf yok mufredatta. Rakamlar var ve basit toplama oyunları.
Evet diğer çocuğum da devlet te ve o öğretmenden çok memnunuz şans galibaDevlet anaokuluna gönderdim
O kadar memnunum ki
Hocamız inanılmaz
Seneyde bu hocaya göndermek için taşınma ihtimalimi erteledim
Özel yada devlet oluşuyla ilgisi yok bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?