Bir anaokul müfredat meselesi

Ee kalem tutmayi oğrenmeleri icin sadece boyama yapmalari mi gerekiyormuş? Okul öncesi öğretmeni degilim ama iki çocugumda da kreş öğretmenleri el kaslari gelişiminin çok önemli olduğunu söylerlerdi.Bunun içinde bol bol
kağit kesme,oyun hamuru oynama,boncuk dizme,mandalla tutturma gibi daha bir sürü etkinlik yaparlardi.
Bunun yaninda temizlik,düzen,toplum icinde davranişlar,nezaket kurallari, oyunlarla,şarkilarla,hikayelerle öğretilirdi.
Ögretmen saçma bir savunma yapmiş.Kesinlikle bütün gün,kahvalti,boyama ve tv ile geçiştirilmemeli.

Bende böyle olması gerektiğini düşünüyorum..çocuğun durumunu sordum çok iyi yorumu aldım..ne diyelim bazı öğretmenler hakkını veriyor öğretmenliğin bazıları da böyle biz ona denk geldik galiba

Bir kaç rakamı boyamıştık her halde öğretmen için yetti..gülermisiniz ağlarmısınız deyimi şu durumda benim için gecerli

Bırakın eğlensin , vakit geçirsin madem öğretmeni çok iyi. Evdede yaptırabilirsiniz rakam çalışması , makas tutması.

Ya da tatlı dille söyleyeceksiniz.

Öğretmen ile ilgili oğlum da gidiyor devlet anaokuluna her gün etkinlikler yapıyorlar harf çalışmaları çizgiler şarkılar ama daha önceki anaokulu aynı anlattığımız gibiydi öğretmen isterse yapıyor istemezse çocuk sadece oynamış okuyoe

Öğretmen iyiyse sorun yok ama iyi degilse fena. Geçen seneki öğretmenimiz hayattan bıkmış gibiydi. Hiç birşey öğrenmedi hatta okuldan sogumustu

Sorun sizin öğretmende bence.
Benim oğlumda gidiyor devlet anaokuluna. Öğretmenimizin harfler dışında öğretmediği şey kalmadı. Mesela dün canlı cansız varlıkları, farklarını anlatıyordu oğlum bana. Ödevler veriyor öğrettiklerini pekiştirici. Aile ile çocuk beraber vakit geçirsin diye ev etkinlikleri veriyor. Yorucu oluyor mu oluyor ama çocuğumun birşeyler öğrendiğini görmek beni mutlu ediyor. Onun dışında mutlaka tiyatroya, müzeye geziler düzenliyor.
Öğretmen güler yüzlü, iyi diyorsunuz ama çocuğun tam her şeyi kapma çağında öğretim amaçlı birşeyler yapmayacaksa saçma olur diye düşünüyorum.

Özel okulda deneyler yapan cocukla devlet okulunda boyama yapan cocuk keske aynı yarısa girse. Hiç değilse gerçek zeki ortaya cıkar oysa fırsat eşitsizliği onları farklı kulvara koydu coktan. Biri devlet üniversitesini kazanmaya calısacak. Diğeri devlet üniversitesinin vasat bir bölümüne gidecekken parayı basıp özelde deneyler yapmaya devam edecek. Keske paralı eğitim hiç olmasa.

Anaokulu ve kreslerde harfler ve rakamlar ogretilmemeli diye biliyorum. Mufredat acikcasi beni cok ilgilendirmez,,mufredatta ne kadar gereksiz sey oldugunu da biliyorum acikcasi,mufredatin olumlu sekilde disina cikabilen ogretmen bas tacimdir. cocugumu rakamlari harfleri yalan yanlis yazmayi ogrensin diye yollamiyorum krese,yasayan her varliga merhametli olsun diye,cevresine saygili olsun diye,oturup kalkmasini pekistirsin diye,yasitlariyla sosyallessin,kucuklerine merhametli olsun ,buyuklerine kendi derdini anlatabilsin diye gonderiyorum krese. Tv izletilecekse ben evde izletirdim.

Süt izni felan kullanmıyor bundan eminim..bende doğrusunun bu şekilde olduğunu düşünüyorum

Cok enteresan. Bir kere bu suç. Mesai dolmadan ogrenci gonderemez ki. Kesinlikle bu konuyu usteleyin. Hangi gerekceyle erken cikiyor. Iste bunu sevmiyorum. Keske herkes aldigi parayi haketse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…