Bir anne 7 evlat buyutmus, 7 evlat bir anneye bakamiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim halam aynen böyleydi dedem biz de ve amcamda kalırdı maddi manevî halamin bir katkisi olmazdi .halam almayadan turkiyeye izne gelince bir iki kere yemeğe falan çağırırdı dedemi o şekilde günah çıkarırdı bi de üstüne annemle yengemi eleştirirdi. Sorsan dedemi en çok seven ve düşünen oydu ama herseyinden tiksinirdi böyle uzaktan kumandayla laf soylemek ,bak demek kolay geliyor insanlara ama işin ic yüzü oyle olmuyor konu sahibine objektif yaklaşmadığını söyledim ama anlamak istemiyor
Aynen öyle.
Sanki herşey para demek.
Yaşlı bakımı para için yapılamacak kadar zor ve bağlayıcı bir durum özellikle.

Birde burada bekar hala var.
Bazı ailelerde evlenmemiş kardeşlerden herşeye koşması, yaşlı anne babaya ömrünü feda etmesi bekleniyor. Yapmayınca da kötü olan ediliyor. Onun kendine ait bir hayatı olamaz çünkü.
Evlenen kendine evleniyor hâlbuki, evlatlık düşmüyor evlenince.

En mantıklısı tüm kardesler o tek yaşayan halaya para versin baksın... Hatta bakıcı tutulsun halanın evinde kalsın. Halada yaşlıdır Türkler 50 yi geçtimi iş yapmak istemez hastalık hastası olur yöremin kadınları genelde...
Halanın da bir düzeni vardır . Neden 6 evlat daha varken sadece sorumluluk onun olsun onun düzeni bozulsun ki? Evde yaşlı bakımı kolay değil. Hersey para demek değil.

Konu sahibi seninki şuna benzemiş...Babaanneme sırayla baktı annemler sıra halama gelince halamın oğlu anneannem bizde kalmasın diyalize giriyor eve Corona getirir die herkese düşman kesildi terör estirdi sanki sadece bı onlara var korona..Diğer cocuklardada var kronik hastalik..Herkesi hayırsız evlat ilan edip küstü teyzelerine dayilarina...Seninki de o hesap biz uzaktayiz halam bekar anneme çok çektirmiş bize gelemez...Bu ne bencillik yahu...Elini taşın altına koyma ama çok vefalisin...Hı hı evet.

Halanizin tek başına bir yaşlıya baknasincok güç. Tuvalete bile yeri gelir 2 kişi götürülür. Birinin işi olsa evde kalacak insan gerek gibi gibi. Tek kişinin sorumluluk alması çok zor. Maddiyattan bahsetmiyorum. Bedenen birine bakmak zordur. Bu demek değildir ki kimse bakmasın. Bakın evlerine asla öcü gözüyle bakmıyorum ama istemeyeni de anlıyorum. Size tavsiyem şu olabilir madem herkes emekli gidip 1 ay kadının evinde kalın. Turkiyedekiler 2 ay kalırsa 1 sene 7 kardeş ile tamamlanır. Yada turkiyedeki 3 kardeş isteyen evinde bakar isteyen babaannenin evinde. Sıraya alınacak yani en adili bu. Allahim anama babama güç kuvvet versin. Tek çocuğum annem her zaman gerekli olursa huzur evine gitmek isterim der benim kapım sonuna kadar açıktır ama aklı dengesi yerinde birinin isteklerine de yasi kaç olursa olsun saygı duyarım. Allahim kimseyi kimsenin eline düşürmesin herkesin kalbine de merhamet versin

En doğrusu halanızın bakması. Evine birde ailenin tamamı birleşip bakıcı tutmalı.

Kabul etmiyorlarsa yanınıza alacaksınız, bakıcı tutacaksınız.

Aile bu defa bakıcı masrafinda size yardımcı olacak.

Ama 90 yaşındaki kadın yurt dışına gelmek ister mi bilemedim.

O ne istiyor en önemlisi bu.

Biz almanya da yasiyoruz. Turkiyede evimiz var babam gidip annemi alir bakarim diyor. Digerleri yanasmiyor. Bana kalsa babam temelli baksin sunlara mudaana etmeden. Buna da annem karsi cikiyor, zamaninda babaannem annemle ugrastigi icin
iyide sana kalsası yok baban istesen alır babanneni onlar bakmazsa bakmasın der ne yani onlar bakmıyo diye babandamı bakmıcak

aynısı basımızda babam dedem tek kaldı diye bıraktı gitti buyuk sehri simdi onun yanımda amcamda var halam da babamın bakmaya niyeti olsa zaten kimseye sormaz canım burda seni pıspıslamazlar söyliyim

ayrıca mademm hayırlı evlat arıyon baban olsun o hayırlı evlat bu kadar basit sana tasası düstüyse baban neden almıyo yurt dısında olman yada turkıyede olman sorun degil hele ki köy yerinde babam verdimi birine 2500 tl maas oooo nasıl bakar varyaa bal börek yazında baban yanına gider bitti gitti burdan sana ekmek cıkmaz tatlım babanın bakmaya niye olsa ananada sormaz isterse bosatsn burda neler okuyoruz karısını evden kovup anasını alan mı dersin o yuzden baban istemiyor almak yoksa diger kardesleriyle paslasmak istiyooo

Lafta
Yapcakta annesi istemiyor. Niye zamanında babanne kötü davranmış.
Ee baban baksın, onada annem izin vermiyor.
Ama diğer evlatlar kötü baba iyi niyet gösterdiğ için hayırlı evlat. Yersen
babanın canı istemiyo yaaa bıraksın bu isleri ne kaynanalr okudu burası anneyi kim takar babası istese bırakır bile 6 ay gider türkiyeye kendi bakar laf salatası iste

Ben boyle seyleri duydukca gercekten mahvoluyorum. Yarin hamile kalicam, dogurucam buyutucem niye zamani gelince beni bir evine sigdiramasin diye
Dogurucam buyutucem mi? Sanki çocuğun hayrina dogurup büyütüyorsun. Anneligi tatmak icin yapiyorsun. Cok bencilce.

Totalde bakinca evet. Ama belki hislerimi tam anlatamiyorum. Bu olay benim tum bakis acimi degistirdi, butun iyiniyetimi umudumu baltaliyor. Ustte de yazdim hamile insanlara bakiyorum, anneme babama, diger insanlara ve diyorum ki bunun sonu ne? Bana bakan annemin benim icin anlami ne? Bence sonu boyle olamaz. Siz anne misiniz bilmiyorum ama cocugunuz ya da emek verdiginiz bir insan sizi eski bir esya gibi atsa ne hissedersiniz?

Inanci karistirmak istemiyorum ama of bile deme diyen din ne kadar anneyi birak der ki?

işte burda sana anlatlmaya çalışılan, senin baban da annenin lafıyla yıllarca ona bakmış annesini sokamıyor evine, anladın?

yarın sen De kocanın lafıyla annene bakamayacak duruma gelebilir misin? Cevabın hayırsa amcalarına kıZdığın kadar babana da kız ki,

annenin nasıl istememe hakkı varsa, yengelerinin de var. Kim ne Yaşadı bi evin içinde bilemezsin.

Halanın da bir düzeni vardır . Neden 6 evlat daha varken sadece sorumluluk onun olsun onun düzeni bozulsun ki? Evde yaşlı bakımı kolay değil. Hersey para demek değil.
hala kurban seçilmiş resmen paralı olsa parasına da göz dikilirdi hani bekar ya evlenmedi ya.bunu yazanda bize merhametten bahsediyor pehhh yersenn

Proseduru arastirmam lazim. Babaannemin maasi var orada sikinti olmaz ama sikilma konusunu bilemem. Hos zaten koydede artik gezemiyor. Sigorta falan nasil oluyor onlara bakmamiz lazim. Annem ikna olursa turkiyedeki evimiz cok musait, asansor her sey var sehirde
O zaman Türkiye'deki evinizi açın. Oraya bakıcı tutun. Arada babanızda gelip, gitsin.

Ben bu yengeme bir guzel mesaj dosemek istiyorum. Insallah ogullarin seni bakimevine bile degil sokaga biraksin diye. Zamaninda dedem seni istemezken, babaannem eve aldirdi nankor
Biz almanya da yasiyoruz. Turkiyede evimiz var babam gidip annemi alir bakarim diyor. Digerleri yanasmiyor. Bana kalsa babam temelli baksin sunlara mudaana etmeden. Buna da annem karsi cikiyor, zamaninda babaannem annemle ugrastigi icin

Ee annenizin ne farkı kaldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X