Bir anne 7 evlat buyutmus, 7 evlat bir anneye bakamiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben bu yengeme bir guzel mesaj dosemek istiyorum. Insallah ogullarin seni bakimevine bile degil sokaga biraksin diye. Zamaninda dedem seni istemezken, babaannem eve aldirdi nankor

Biz almanya da yasiyoruz. Turkiyede evimiz var babam gidip annemi alir bakarim diyor. Digerleri yanasmiyor. Bana kalsa babam temelli baksin sunlara mudaana etmeden. Buna da annem karsi cikiyor, zamaninda babaannem annemle ugrastigi icin

Aynı lafları annenize söylemeyi de düşündünüz mü? Yoksa yengeye söylemek daha mı kolay geliyor?

Anneniz babaannenize bakmak zorunda değil. Yengeniz de buna mecbur değil.
görev babaannenizin çocuklarının görevi.
Kadını alıp sürekli azarlayıp rencide edeceklerse huzur evine gitmesi daha iyi zaten.

Alın babannenizi kimseye bırakmayın, ömrünüzün/ömrünün sonuna kadar sırtınızda taşıyın, indirmeyin yere, besleyin, bezleyin, her şeyini yapın madem bu kadar vicdanlısınız, iş güç her şeyi bırakın ve adayın kendinizi ona.
Lafta
Yapcakta annesi istemiyor. Niye zamanında babanne kötü davranmış.
Ee baban baksın, onada annem izin vermiyor.
Ama diğer evlatlar kötü baba iyi niyet gösterdiğ için hayırlı evlat. Yersen

Lafta
Kaynanana bak desen evlenince kiyamet kopar. Simdi herkes burda melek olmus,halbuki kaynanalarin gozunu oyarlar imkan olsa 😂

Lafta

Ya sayfalarca söylemiş kız size, anlamıyorsunuz, anlamıyoruz. Karşımızda duygusal manada hepimizden üstün bir vicdan mertebesine sahip, empatide bir numara ve maneviyatın zirvesinde biri var belli ki; yapsın. En vicdanlı kimmiş herkese, tüm sülaleye göstersin utandırsın herkesi. Bakın babaannenize konu sahibi, kimselere koymayın.

Alın babaannenizi kimseye bırakmayın, ömrünüzün/ömrünün sonuna kadar sırtınızda taşıyın, indirmeyin yere, besleyin, bezleyin, her şeyini yapın madem bu kadar vicdanlısınız, iş güç her şeyi bırakın ve adayın kendinizi ona.
Kız yok ne bezlemesi, türkiye deki bekar halası ve diğer çocukları, yengeleri baksın , benim düzenim bozulmasın derdinde...yapmıyolar diye delirmiş, burda konu açmış :-) adım gibi eminim bakıci veya bakımevinde karar kılınırsa kendi paylarına düşen 3-5 euroyu bile ödememek için kırk takla atacaklar yarin öbür gün...

Ya sayfalarca söylemiş kız size, anlamıyorsunuz, anlamıyoruz. Karşımızda duygusal manada hepimizden üstün bir vicdan mertebesine sahip, empatide bir numara ve maneviyatın zirvesinde biri var belli ki; yapsın. En vicdanlı kimmiş herkese, tüm sülaleye göstersin utandırsın herkesi. Bakın babaannenize konu sahibi, kimselere koymayın.
yapsın bu dediklerini öyle gelsin
Mış mış la muş muş la yürümüyor bu işler
Diğerleride utancakmış, söz bende utancam onlarla birlikte

Kız yok ne bezlemesi, türkiye deki bekar halası ve diğer çocukları, yengeleri baksın , benim düzenim bozulmasın derdinde...yapmıyolar diye delirmiş, burda konu açmış :-) adım gibi eminim bakıci veya bakımevinde karar kılınırsa kendi paylarına düşen 3-5 euroyu bile ödememek için kırk takla atacaklar yarin öbür gün...

yapsın bu dediklerini öyle gelsin
Mış mış la muş muş la yürümüyor bu işler
Diğerleride utancakmış, söz bende utancam onlarla birlikte
Biz sıradan fanilerin aklı ermez, lütfen; empati, duygu, vicdan bunlar nedir bilir miyiz? Mesela ben 3 sene öncesine kadar vicdanı bir üzüm çeşidi zannediyordum, meğer değilmiş. İşte öğreniyoruz.
Konu sahibi çok kendinden emin, ciddili konuşuyor. Ben ikna oldum, bakar o babaannesine.

Baslik konumu ozetliyor.

Konu benim canim babaannem. 7 tane evlat dogurmus, kista kitlikta buyutmus ama simdi onlar ona bakmak istemiyorlar.

Babaanneme suan koyde bekar amcam bakiyor, aldigimiz duyuma gore evlenip yurtdisina gidecekmis, hatta nikah kiyilmis bile. Amcama kimse bir sey demiyor, nitekim babaannemin tek evladi o degil. Turkiyede toplam 2 amcam bir halam var. 3 amcam ve babam yurtdisindayiz. Babaannem koyde bekar amcamla yasiyor su an

Babam hepimiz sirayla gidip anneme bakalim diyor, ama amcalarim ve yengelerim buna karsi. Abimiz gelmeden biz annemi bakim evine sepetleyip kurtulalim diyorlar tabiri caizse. Bu benim oyle zoruma gidiyor ki. Babaannemin uc bes esyasini bi valize koyup yavru kopek birakir gibi birakip gelecekler. Dedemin mezarda kemikleri sizlayacak.

Bir tane halam var, kocasi öldü ama babaannemle bizimle konusmuyor bile. Bakici tutalim diyorum annem koyden kimi bulacaksin diyor, gece yaninda yatacak insan lazim diyor. Babam ultimatom verdi, simdi hepsi birlesti baski yapiyorlar.

Bana kalsa babam gitsin tek basina baksin, ara arada ben ya da annem gidelim diyorum. Bu insan olmadiklari da cenazesine bile koymayalim.

Kusura bakmayin parca parca yazdim ama hem agliyorum he yaziyorum
Esimin babaannesindede böyle sorunlar oldu kirgizistanli bakıcı buldular ve onun maaşını evlatları kime ne düşerse ödedi en guzeli böyle babaannen için hem evinden olmaz hemde geceli gunduzlu biri olur yanında

Biz sıradan fanilerin aklı ermez, lütfen; empati, duygu, vicdan bunlar nedir bilir miyiz? Mesela ben 3 sene öncesine kadar vicdanı bir üzüm çeşidi zannediyordum, meğer değilmiş. İşte öğreniyoruz.
Konu sahibi çok kendinden emin, ciddili konuşuyor. Ben ikna oldum, bakar o babaannesine.
Kesin bakar.
Doğurmadan hayırlı evlat dileyin diye mahalle ağızıyla duada ediyor. Bu iş için çok uygun aslında. Kesinlikle o bakmalı. En güzeli en vicdanlı en merhametli o bakar eminim bende.

Baslik konumu ozetliyor.

Konu benim canim babaannem. 7 tane evlat dogurmus, kista kitlikta buyutmus ama simdi onlar ona bakmak istemiyorlar.

Babaanneme suan koyde bekar amcam bakiyor, aldigimiz duyuma gore evlenip yurtdisina gidecekmis, hatta nikah kiyilmis bile. Amcama kimse bir sey demiyor, nitekim babaannemin tek evladi o degil. Turkiyede toplam 2 amcam bir halam var. 3 amcam ve babam yurtdisindayiz. Babaannem koyde bekar amcamla yasiyor su an

Babam hepimiz sirayla gidip anneme bakalim diyor, ama amcalarim ve yengelerim buna karsi. Abimiz gelmeden biz annemi bakim evine sepetleyip kurtulalim diyorlar tabiri caizse. Bu benim oyle zoruma gidiyor ki. Babaannemin uc bes esyasini bi valize koyup yavru kopek birakir gibi birakip gelecekler. Dedemin mezarda kemikleri sizlayacak.

Bir tane halam var, kocasi öldü ama babaannemle bizimle konusmuyor bile. Bakici tutalim diyorum annem koyden kimi bulacaksin diyor, gece yaninda yatacak insan lazim diyor. Babam ultimatom verdi, simdi hepsi birlesti baski yapiyorlar.

Bana kalsa babam gitsin tek basina baksin, ara arada ben ya da annem gidelim diyorum. Bu insan olmadiklari da cenazesine bile koymayalim.

Kusura bakmayin parca parca yazdim ama hem agliyorum he yaziyorum
Çok üzülerek okudum.. Aynı durumda 10 kardeş bile olsak diğer kardeşlerimin bakıp bakmamasını düşünmem bile alırım annemi yanıma bakarım ne olacak.. Annem için kardeşlerime minnet edecek değilim.. Bence babanızda gidip annesini getirebilir hem 2 amcanız da varmış kadıncağız evlatlarını da yanında görür

Hahh iste en basa geri donuyoruz, annem hayatindan memnun. Ne geri donmek ne de babami gondermek istiyor? Onu napalim? Guze guzel turkce de konusurdu ama istemiyor iste. Keske bir konussaniz da ikna etseniz
Işte camille sürekli başa donulmesinin sebebi senin bu tavrın insanlara neden tepki gösteriyorsun annem dönmek istemiyor babami yollamıyor biz de durum bu ama kahrolsun amcalar yengeler modundasin yani sizin düzeniniz önemli diğerlerinin ki önemsiz mi oluyor bu durumda?babaannemle büyüdüm diyorsun bakımevi fikrine sıcak bakmıyorsun o zaman sen fedakarlık edeceksin bu durumda yada kimseyi elestirmeyeceksin

Çok üzülerek okudum.. Aynı durumda 10 kardeş bile olsak diğer kardeşlerimin bakıp bakmamasını düşünmem bile alırım annemi yanıma bakarım ne olacak.. Annem için kardeşlerime minnet edecek değilim.. Bence babanızda gidip annesini getirebilir hem 2 amcanız da varmış kadıncağız evlatlarını da yanında görür
Bekar hala varken olur mu öyle şey?
Babası para gönderecek Türkiye' de ki kardeşler bakacak. Böylece hayırlı evlat olacaklar.

Çünkü annesi babasının gitmesine izin vermiyor, bu kadar üzülürken babaanneyi yanlarına almanın bir yolu var mıdır hiç düşünmemişler çünkü maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.

Bekar hala varken olur mu öyle şey?
Babası para gönderecek Türkiye' de ki kardeşler bakacak. Böylece hayırlı evlat olacaklar.

Çünkü annesi babasının gitmesine izin vermiyor, bu kadar üzülürken babaanneyi yanlarına almanın bir yolu var mıdır hiç düşünmemişler çünkü maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.
Benim halam aynen böyleydi dedem biz de ve amcamda kalırdı maddi manevî halamin bir katkisi olmazdi .halam almayadan turkiyeye izne gelince bir iki kere yemeğe falan çağırırdı dedemi o şekilde günah çıkarırdı bi de üstüne annemle yengemi eleştirirdi. Sorsan dedemi en çok seven ve düşünen oydu ama herseyinden tiksinirdi böyle uzaktan kumandayla laf soylemek ,bak demek kolay geliyor insanlara ama işin ic yüzü oyle olmuyor konu sahibine objektif yaklaşmadığını söyledim ama anlamak istemiyor

En mantıklısı tüm kardesler o tek yaşayan halaya para versin baksın... Hatta bakıcı tutulsun halanın evinde kalsın. Halada yaşlıdır Türkler 50 yi geçtimi iş yapmak istemez hastalık hastası olur yöremin kadınları genelde...

Bak hiç o açıdan bakmamıştım, konu sahibi çok seri ve akıcı bir şekilde herkese beddua ve hakaret edebiliyor gercekten, ben de şaşırıyorum ne oluyoruz diye ? demek ondanmış, vicdan sahibi üstün insan olmak böyle yetenekler getiriyor beraberinde demek:KK45:cehaletim faniliğimdenmiş, şimdi aydınlandim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X