Bir anne-baba bu kadar hain olabilir mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi bay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

bay

Guru
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2011
849
689
323
İstanbul
Kadınlar kulubünün nadide hanımları dertliyim hemde çok. Derler ya ne anadan ,ne babadan ne eşten talihim yok diye ,aynı o durumdayım. Zaten geçen açtığım konularda da eşimin nankörlüğünden bahsetmiştim. Sıra geldi ailemeeee.. Geçen sene babama kredi çektirdim sıkıştığımız için sağolsun çekti. Ama hiç aksatmadan ödemesini yapıyorum netice de çalışıyorum ve bir gün bile gecikmez. Her ayın 17 de maaş alıyor babam ben hep 10-12 de yatırıyorum parasını. Bu ay biraz sıkıştı patronum henüz maaşımı alamadım (bence olabilir neticede insanız) ayın 10 dan beri hergün taciz ediyorlar beni annemle babam. Arkadaş kaçmadım ya ben anlamadım ben de bir anneyim ve evlatlarıma para için asla böyle birşey yapmam. Annem sağolsun çok temiz çok titiz bir kadındır. Küçükken bizi parmakla gösterirlerdi o akadar özenliydi. Ama şimdi diyorum ki keşke pis pasaklı biri olsaydı üstümüz kir içinde olsaydı da bu kadar hain olmasalardı.. İnşallah evlatllarımdan yana güler yüzüm...

Bence kullandığınız kelime çok ağır.Öyle ya da böyle sizi bu yaşa kadar getirmişler,rica ettiğiniz şeyi de yapmışlar sizin için.Anne babanız bile olsa her yaptığınıza ''tamam'' demek,hoş görmek zorunda değiller,bu kadar abartmayın isterseniz.Siz de bir gün onların geldiği yaşa geleceksiniz,çocuğunuzun ufak bir sorunda size ''hain'' demesi hoşunuza gitmezdi sanırım.

Hainlik derken?
Evet babanız keşke sizi sıkıştırmada ama, parmakla gösterilerek büyümüş çocuk olarak hain ilan etmek biraz nankörlük olmamış mı?

Krediyi çekerken iyi, ödemesini isteyince hain mi oluyor babalar?

hain çok ağır ve çirkin bir itham. babanız sıkışık zamanda kredi çekerken iyi parasını isterken mi kötü oluyor şimdi? bir emekli maaşı ile geçinen insanlar için o para kuruşu kuruşuna sayılı sonuçta. tamam piyasa kötü siz de maaşı alamadınız anlıyorum da dediğim gibi insanlar da ellerinde para kalmayacak korkusu yaşıyor olabilirler. hain diyince ben de size alenen kötülük yaptılar sandım. çok yazık..

Hainlik mi?
Biraz ağır sözler değil mi bunlar. Siz hainlik nedir hiç görmemişsiniz.
Eşe gelince nankör, babaya gelince hain!!!
El insaf diyorum.
Hani derler ya, bir insanı 40 yıl sırtında taşırsın bir gün dinlenmek için indirirsin ve kötü olursun diye, işte sizin durumunuzu ancak bu anlatıyor.

Tabi ki parasını isterken kötü değil ama biraz anlayışlı olmalılar diye düşünüyorum. Ayrıca tek emekli maaşları yok neyse sonuçta kendi paraları böyle diyince bilemedim..

Evet olabilir maaşıniz gecikmiş de ailenizin de kendine göre ödeme planı vardır . Bazı insanlar dakiktir söylenenin zamanında yapılmasını beklerler sanırım aileniz böyle.

Hainlik gerektirmesi için bu yeterli bir sebep değil .... Hain gormemissiniz anlaşılan... Ki ben bile babama hain diyemem ne ise Allah bilir.... Öz evlatken üvey evlat muamelesi gören, üvey evladıni ozlerden önde tutan , orda burda evlatlarının dedikodusu yapip hesap sordugumda dostunu dusmanini iyi bil o zaman diyen bir babanın evladı olarak selam.

Esimin annesi babasina denir hain diye.. dugun oncesi kendi alin teriyle aldigi arabasini sattirip parasini saglik sorunlari gerekce gosterip esimden aldilar . Dugun surecinde de hicccc bir boka karismadilar. Esim tum masraflar icin kredi cekti. Insan demez mi biz oglanin parasini aldik bari dugunde yapabildigimizi yapalim yazik diye.. demediler..(taki dugun salonu gelinlik ev kirasi esyasi ceyizlik seyler vs hic biseye karisilmadi)
Dugunde de takilari istediler ben de bisey harcamadilar biz borc odiycez onlar degil mantigiyla vermedim. Ve bu insanlar bagira cagira olay cikardilar dugunde. Tam bi cingenelik. Hainlik buna denir. Utanma arlanma yok yani anladiniz mi. Cocugunun emegini cop ettigine yanmayip bi de daha yuzsuzluk yapanlara denir. Birak beni,ogluna 1cift yenj corap yeni don alip koymayan anneye denir. Bir de komedi gibi sonradan ,oglum evine esyalarini gondercem diyip nerde eski yirtik pirtik lastigi genislemis don corap esofman var onlari yollamisti annesi. Esyalari oymus. Yeni seyler bile almamia dusun..kendine 400e zumrut yesili elbise almak icin kosturmasini bilen bi kadin bu..
Bana da dusman kesildiler ben de onlara kesildim. Salak kocam da hala ailesiyle gorusup beni de gorusturme derdindedir hala orasi ayri..

Hainlik de nedir? Ayıp Ya Hu!
Benzer bir olayı geçen ay biz yaşadık.
Ailem erkek kardeşim ev alırken kardeşimin çektiği krediye ek olarak ikinci bir kredi çekti ama ödemesini kardeşim yapıyor.
Kardeşim kendi işinin patronu yazın ödemelerini düzenli alamadı geçen ay da sıkıştığı için annemlerin krediyi ödeyemedi.
Annemle babam iki emekli insan napsınlar?
Onlar da kardeşime sordular.
Kardeşim hiç de annemi babamı hain ilan etmedi tam tersine onları zor durumda bıraktım diye üzüldü.
Baktım olmuyor ben ödedim krediyi bu ay sıkışırsa yine öderim aile olmak böyle bir şey çünkü.
Ayrıca konuyla annenizin titizliğinin ne ilgisi var?
Sanırım üzüntüden sağlıklı düşünemiyorsunuz.

hainin anlamını hafife almışsın sanki...kredi dediğin zamanında ödenmeli..tamam sürekli araması kötü ama onlarda telaşa kapılmış olabilir.. kendini ailenin yerine koy birde öyle düşün bence...

Azıcık idare ediverseler diye şikayet etseniz, durum yine anlaşılır. Ama hain demeniz aşırı olmuş. Titiz insanlar demişsiniz ya, demek ki maddi konularda da öyleler. Günü gününe tık diye ödensin istiyorlar. Zaten hep öyle ödüyormuşsunuz, ilk tökezlemede biraz anlayış beklemiş olabilirsiniz ama bazı insanların da bazı konularda katı prensipleri vardır, gözleri başka bir şey görmez. Kötü olduklarından değil, kuralcı olmalarından, esnek olmamalarındandır hani. Ailenizi siz tanıyorsunuz neticede. Durum hainlik yerine sadece bundan ibaret olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…