Bir anne bu kadar kötü olabilir mi?

Ay az önce aynısını yaşadım biliyor musunuz. İnkar etti yok öyle demedim diye. Cümlesini çarpıttı. Ama ilk değilki hep yapıyor bu aşağılamaları. Bende her seferinde tepki gösteriyorum. Ben evlenip gidene kadar sürecek sanırım. İnşallah biran önce doğru kişiyle karşılaşırım bende sizin gibi

Anne evlat ilişkisini yaralamayın lutfen.
Kendi dunyanız kadar goruyorsunuz yorumluyorsunuz.

Elbetteki annesi onu cok sevıyor
Bu kızın tırnagına taş değse sız mi yanarsınız Annesı yanar
Ben gerçekleri söylüyorum farkındaysanız kendi annemden de bahsediyorum her insan iyi değildir ki her anne iyi olsun ayağına taş değse gibi alaturka laflarla sizde kendi küçük dünyanız kadar yorumluyorsunuz o mantıkla bu analara dokunulmaz laf söylenmez muhabbeti biteli çok oluyor, çok arabesk bir tutum.

Ben pek doğru kişiyle karsilastigimi düşünmüyorum açıkçası evlenmem için yoğun bir baskı gördüm eşim en uygun aday gibiydi ailem her zaman arkamda olacağını hissettirse eminim seçimlerim bambaşka olurdu.

Bu yaşlı kadınlar evlenmemiş kızlarından ne istiyorlar Allah aşkına! Niye bir an önce kurtulma peşindeler!
Gelinleri gelince onlara da takıyorlar bir kulp sonra.
Bir daha söylerse de ki “annecim seni alan olmuşsa elbet ben de bulurum”

25 yaşında evlenip 30 unda boşanıp bekar olan arkadaşım var. Evli olanların da başı göğe ermedi. Annenizi takmayın yapcak bişe yok. 29 yaşındayım arkadaşlarımın çoğu 30 üzeri evlendi. Hepsi de maddi durumu çok iyi, okumuş, güzel kızlardı. Haftaya düğüne gidicem, gelin 36 yaşında. Gayet genç ve çok mutlular. Hayat bu her an herşey olabilir.

Anne evlat ilişkisini yaralamayın lutfen.
Kendi dunyanız kadar goruyorsunuz yorumluyorsunuz.

Elbetteki annesi onu cok sevıyor
Bu kızın tırnagına taş değse sız mi yanarsınız Annesı yanar
Herhalde kotu bir annesiniz ve cocugunuzun sadece anne sifatiniz oldugu icin sizi affetmesini bekleyerek kotu davraniyorsunuz. Bu yuzden de bu kadar savundunuz

Karşılık olarak, sadece karşılık olarak “millette ne analar var, en iyisinden damat adayları buluyor elime su dökemeyecek kızlarına, benim annede iş yok” derdim
Ciddiye almayın. Bazen onlar da kendini nasıl ifade edeceklerini bilemiyorlar.

Evet bazen ciddiye almayıp şakaya vurmak gerekiyor. Keşke bende öyle yapsaydımanca üzüldüm

Tabiki normal değil annenizin bu tutumu genel olarak bir kırgınlık mı var aranızda insan birini neden incitmek istesin hele evladını bu şekilde kırmak bilemedim... evlilik konusunda da hiçde dert etmeyin bende tam olarak 31 yaşımda evlendim, nasip meselesi adı evlilik olsun diye evlenmek Olsa herkes evleniyor doğru zaman da doğru insanla bu yola çıkmak lazım. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Yok hayır kırgınlık yok durduk yere dedi.

Valla hiç moralini bozma çoğu kişi 30larında evleniyor artık. Şu yaşlarda evlenme kuralı diye bi kanun yok. Nasibinde Allah ne zaman uygun görürse illaki olur. Sizde öyle söyleyin bilmem Allah bilir diye. Hiç dert etmeyin kendinize. Sizi sevecek mutlu olacağınız insanla yuvanız olmayacaksa evlenmek için evlenmeye de gerek yok düşününce herşeyin güzeli olsun.35 yaşında arkadaşım var seneye evlenecek mesela, kimi erken kimi geç yaşar bazı şeyleri. Herkesin hayat planı farklı işliyor.

Buna takılmayın bu kadar.Çoğumuz böyle şeyler duymuş olabiliriz annemizden.Bazen harekete geçirmek için böyle yapabiliyorlar.Mesela ben daha beterlerini duydum ama akışına bıraktım.Allah gösteriyor.31 yaş geç yaş değil.Benim akrabam 40 41 yaşında evlendi.2 tane çocukları oldu.Mutlular da.Öncesinde nişan bile olmamıştı

Benim anneme benziyor.
Ben de 39 yaşında evlendim. Tüp bebek tedavisi gördüm. Bir gün annemin telefonda arkadaşıyla konuşmasını duydum. "Nihal Türkiye'nin en iyi doktorlarına gitti ama çocuğu olmuyor" dedi. Evet üzüldüm ama vazgeçmedim. 5. Tüp bebek denemem sonucu 42 yaşında kızıma hamile kaldım.
Benim bu hayattan öğrendiğim tek şey "kimse sana inanmasa da sen kendine inan"

Annenizin döneminde evlilik yaşı daha küçük olduğu için sizin geç kaldığınızı zannediyor gören de 55/60 oldunuz sanır. Onda bile geç değil ama onlar öyle zannediyorlar.
Şey gibi düşünün şimdi benim kızım var 16 yaşında gelip bana anne evlenicem ben dese sen ne diyorsun kendine gel derim. Ama annenizin dönemi için evlilik yaşı 16 dan başlıyordur belki ve "onların normali " odur.
Takılmayın kırılmayın. Gönlünüze göre biri çıkar ve sizden neyin geçip geçmediğini bazen kendiniz bile bilemezsiniz hayat sürprizlerle doludur.

Benim annemde bazen şaka ile o kadar görücü gelmediki kapı örümcek bağladı hiç açılmamaktan derdi ama tabi bunu espirisine söylerdi.
Siz kendiniz de sanırım biraz evlilik konusuna kafayı taktığınız için fazlasiyla zorunuza gitmiş bu cümle ama bir kesim sürekli bu sozlere maruz kaliyor zaten.
hatta evleniyorsun bu seferde çocuk doğurman icin farklı sekilde maruz kaliyosun cocuguda doguruyosun ikinci için maruz kaliyosun falan.
Aslında annenizin ki kötülük degilde hayatta kendisinede evlenmek cocuk dogurmaktan baska bir vizyon yuklenmedigi için sizide oradan vuruyor kendince.

Sorun evlilik değil benim için. Bir annenin bu kadar kötü olabilmesi. Aşağılamaktan üzmekten kaçınmayacak kadar değersiz görmesi.

Çalışıyor musunuz? Kendinize ait bir sosyal ortamınız veya ayrı eve çıkma durumunuz var mı? Bu tarz psikolojik tacizci ebeveynlerle yaşamak gerçekten zor.

olabiir malesef anneler de boyle alayci ve igneleyici konusabiliyor. "anne sen erken evlendin de ne oldu" diye sorun gunumuzde artik evlilik yasi yukseldi. ben de 32 yasinda evlendim. evlenmesem de olurmus
Al benden de o kadar 31 yaşın da evlendim pişman değilim aslın da eşim iyidir ama çok da gerek yokmuş yani boşuna dememişler bekarlık sultanlıktır diye :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…