bir anne bunu yapar mı?

Anneler yanılmaz, duyduk dediği kötülükleri mübalağa etmiş olsa bile içgüdüsel olarak yüksek ihtimal haklıdır diyorum .
Siz de zaten eş adayınıza yüzde yüz güveniyorum diyememişseniz
Evlilik şaka değil, geri dönüşü zor ve yaralı olur , yol yakınken annenizi dinleyip dönün ya da tamamıyla emin olmadan asla evlenmeyin derim.

Nişanlınıza böyle bir dedikodu duydum diyin. Kimden duyduğunuzu söylemezsiniz.

söyle kim dedi yüzleşicem bana da desinler diye üstüne gider. böyle bir huyu var boş atamam yani.

Bir tane sözle nişan atılmaz.. Ne söyledilerse onun hakkında kötü sen de başka birine hatta ailenizden bir büyük erkek amca dayı büyük birine araştırt.. Böyle durumlarda böyle araştırılır.. O büyük gider haberi yokken konuşur kendisi araştırır.. Bu gibi konular önemlidir.. Belki doğru belki yalandır.. İçinde soru işareti kalmaz..

ben de aynısını düşündüm bir aile büyüğünü oraya habersiz gönderip araştırsın diye ama nişan falan yaptık duyulursa çok çok çok ayıp olur. sessiz sedasız çaktırmadan nasıl yapılır bilmiyorum.

Sözüne güven olmaz demişler, sana yalan söyledi mi? Telefonunu vs kurcalamana izin veriyor mu yada şifrelerini istesen verir mi anında?
Çirkef herkes korkar demişler, seninle hiç bir tartışmada çirkefleşmedi mi? Ya ben bununla tartışmayayım hemen yine saçmalayacak diye geçirdin mi hiç içinden?
Çok içer demişler, nerede kimlerle olduğunu içip içmediğini bilmiyor musun? Sana arkadaşlarla çıkıcaz içicez vs demedi mi?
Borcu var kısmını bilemem ama borcu olan insan hesabı size kitler çoğu zaman. Yada sizden de talep edebilirdi yapmadı mı?
Yani bu kadar kötü bir karakteri nasıl tanımazsınız sevgiliyken bilemedim ben anlamadım yani.
Annen için de şunu söyleyebilirim yalan söylemiyodur belki ama kendisi de istemediği için iyi konuşanlara değil kötü konuşanlara inanmış olabilir.
Süreyi uzatabilirsin biraz, ailemin maddi durumu şu an iyi değil bu sene değil diğer seneye kalsın düğün diyebilirsin.

telefonu hep ortada şifresini biliyorum hatta kendi der al bak diye o da benimkini arada kurcalar böyle kötü bir huyu var. benimle tartışırken çirkefleşmedi hiç genelde kestirip atar ama çok kızdığı insanları tehdit etme durumu var. henüz bir şey yapmışlığı yok ama dilinde var yalan değil. çoğu türk erkeği gibi yani ki bu benim aklımı en çok kurcalayan özelliği

ben nereye kimle gidiyor biliyorum habersiz bırakmaz beni ailecek alkol alıyorlar zaten sapıtmadığı sürece sorun yok benim için ama alkoliklermiş gibi lanse ediliyor bana şu an .

bana asla hesap ödetmez hatta arada kendi sorar ihtiyacın olursa çekinme benden bana söyle diye.
süreyi uzatıp bu sürede biraz daha soruşturtmayı düşünüyorum aile büyüklerine annem boş mu atıyor yoksa ciddi mi diye.

bu kadar kötü karakteri nasıl tanıyamadınız demişsiniz annem de senin duyguların yoğun göremiyorsun diyor. ordan vuruyor beni yani.

Nisanlinla oturup kalkarken söylediği ile yaptığının tutmadığı anlara denk geliyor musun?Ev aldım,araba aldım ama sonra sattığını diyip ailesinin maddi güçlerinin çok yerinde olduğu profili cizdiklerini söylemiştin.Ailenin gerçekten ekonomik olarak iyi olduğunu gösterir bir emare var mı? Yoksa bunlar sadece kendi ağızlarında tekrarladiklari birşey mi?

aileyi kendi şehirlerinde ziyaret ettik durumları iyi çok aşırı uç bir zenginlikleri yok ama ortalama üstü diyelim. nişanlımı biraz şımartmışlar gençken o yüzden para konusunda çok rahat davranıyor.

söyle kim dedi yüzleşicem bana da desinler diye üstüne gider. böyle bir huyu var boş atamam yani.

ben de aynısını düşündüm bir aile büyüğünü oraya habersiz gönderip araştırsın diye ama nişan falan yaptık duyulursa çok çok çok ayıp olur. sessiz sedasız çaktırmadan nasıl yapılır bilmiyorum.

telefonu hep ortada şifresini biliyorum hatta kendi der al bak diye o da benimkini arada kurcalar böyle kötü bir huyu var. benimle tartışırken çirkefleşmedi hiç genelde kestirip atar ama çok kızdığı insanları tehdit etme durumu var. henüz bir şey yapmışlığı yok ama dilinde var yalan değil. çoğu türk erkeği gibi yani ki bu benim aklımı en çok kurcalayan özelliği

ben nereye kimle gidiyor biliyorum habersiz bırakmaz beni ailecek alkol alıyorlar zaten sapıtmadığı sürece sorun yok benim için ama alkoliklermiş gibi lanse ediliyor bana şu an .

bana asla hesap ödetmez hatta arada kendi sorar ihtiyacın olursa çekinme benden bana söyle diye.
süreyi uzatıp bu sürede biraz daha soruşturtmayı düşünüyorum aile büyüklerine annem boş mu atıyor yoksa ciddi mi diye.

bu kadar kötü karakteri nasıl tanıyamadınız demişsiniz annem de senin duyguların yoğun göremiyorsun diyor. ordan vuruyor beni yani.

aileyi kendi şehirlerinde ziyaret ettik durumları iyi çok aşırı uç bir zenginlikleri yok ama ortalama üstü diyelim. nişanlımı biraz şımartmışlar gençken o yüzden para konusunda çok rahat davranıyor.
Canım sadece tek bir şey söyleyeyim sana annenin o dediği gibi değilsin. Bak sürekli açtığın konulara duygularınla karar almıyorsun aklınla düşünüyorsun şu an. Onun dediği gibi aşktan gözün kör olsaydı evlenicem o öyle değil der hiç bişey duymazdın. İlişkini baştan aşağı tarıyorsun belliki. O söylenenlere hak veriyorsan evlenme.

Annenizle konuşun , bu şekilde anlattıklarından emin olupta nisanlimdan ayrılamam. Kim sana ne anlattıysa gelip banada anlatıp ispatlayacak o zaman ona göre bir yol belirlerim diyin. Bu şekilde ayrılmayın bence

Annenizle konuşun , bu şekilde anlattıklarından emin olupta nisanlimdan ayrılamam. Kim sana ne anlattıysa gelip banada anlatıp ispatlayacak o zaman ona göre bir yol belirlerim diyin. Bu şekilde ayrılmayın bence
bir bilseniz neler neler söyledim resmen yalvardım. nuh diyor peygamber demiyor olmaz, ayıp olur, bin bir rica ile benle konuştu seninle görüşmez diye bahaneler sıralıyor. anne ayıp olursa olsun benim hayatım daha önemli diyorum sen bana güvenmiyor musun diye duygu sömürüsüne başlıyor. o yüzden aklım karışık. az önce yine söyledim sen bir görüş karşı tarafla ben de konuşmak istiyorum aklım çok karıştı böyle olmaz bir yandan düğün salonu bakılıyor hoş değil dedim iyi bakarız dedi sallamadı beni.

Annen bana inandırıcı gelmedi. Bunları yaşamadan göremezsinki. Annen alır birini yanına bak bu bana anlattı der konuşturur gönderir, zor bir şey değil bu. Tanımadığın görmediğin bir insana inanıp sevgilinden ayrılmayı düşünecek bir şey yaşıyorsan zaten düğün tarihini alma.

Bence bu durumda annenizle ilgili 2 seçenek var.
Birincisi ya anneniz nişanlınızın yakın bir akrabası ile görüştü ve bu bilgileri aldı bu yüzden size kim olduğunu söylemiyor. Belki görüştüğü kişinin söylediklerine 1'e 5 katıyor aklınızı karıştırıp çocuğu daha akılcı şekilde gözlemlemeniz için ya da nişandan sonra anneniz sizin ve nişanlınızın bir geleceği olmadığını gördüğünden gözüne de damadın kötü tarafları çarptığından sizi nişanlınızdan ayırmak için aklınızı karıştırmaya çalışıyor.
Ama her halukarda bilmeniz gereken bir şey var ŞUAN ANNENİZ NİŞANLINIZI İSTEMİYOR. Bu da şu demek oluyor ona artık nişandan önce davrandığı gibi davranamayacak. Onun ailesi veya damat bir konuda fikir beyan ettiğinde sürekli kuşku da kalacak. Ve yarın öbürgün bu dedikleri eğer gerçekse ve sen bunu bile bile evlenirsen artık eskisi gibi olamayacaksınız. Onlara karşı sürekli mahçup durumda olmanız muhtemel. Yani gerçekten ailenizin istemediği biriyle birlikte olmaya emin misiniz? Arkanızda aileniz yokken evlilik gerçekten zor oluyor.

Birde anladığım kadarıyla 6 ay flört döneminden sonra söz, nişan yapmışsınız hadi sözü anladım neden nişan için bu kadar acele ettiniz? 1-2 ayda karar verme hazırlık desek 4. ayınızda söz nişan mı konuşuyordunuz? Aileler ne zaman tanıştı? Damadın ailesi veya akrabaları sizi ziyarete kaç kere geldi? Şimdi nişanlısınız nişanlandığınızdan beri damadın tarafından akrabalar size oturmaya hayırlı olsuna geldiler mi? Damadın kaç akrabasını ailecek tanıyorsunuz? Bana sorarsanız çok erken karar vermişsiniz. Birde yaşınız kaç acaba?

Sizin yerinizde olsam kayınvalideme oturmaya gidip onun ağzını arardım. ''Burak(Nişanlınızın adı neyse artık) hiç araba almamış geçen arabalara bakıyordu sen bu konuda ne düşünüyorsun anne?'' gibi nişanlın daha önce araba aldığını ev aldığını vs söylemiş bu konuları bu şekilde teyit edersin. Annesi ya ''Hayırlısı olsun, şu araba güzel, düğünden sonra alırsınız vs der'' ya da ''Daha önce almıştı da şu şu marka sattı'' der sende ''Aaaa hiç haberim yoktu neden sattı ki'' vs dersin. Bu şekilde en iyi ağız arayabileceğin kişi kayınvalidedir. Çünkü kayınvalideler oğlanlarını övmeyi severler böyle bir durum varsa kesinlikle söyleyecektir. Ha kayınvaliden bu konuları hiç seninle konuşmazsa ve birazda olsa mesafe sezersen anlaki zaten bu nişanı vs istemiyor.

Birde bir yorumunda nişanlının tehdit ettiğini ama sadece ağızda olduğunu söylemişsin. Üzgünüm canım ama şimdi ağızda olan şeyler evlendiğinde ve ''Bu kadın benim'' zihniyetine büründüğünde 180 derece dönüyor. İyi tanımadan ve kesin emin olmadan ASLAAA evlenme. Bu adamda bir yanar dönerlik bir tuhaflık seziyorum. İyice araştır ailesinin ve arkadaşlarının ortamına gir onları iyice gözlemle...

İnanamiyorum size,daha olayi arastirmadan hemen annenizi yalanci,kotu yaptiniz ,nisanlinizi magdur..ustelik bu adami ne kadar iyi tanidiginizdan da emin degilsiniz.
Hicbir anne kizinin mutsuzlugunu istemez. Nisanla ilgili konu actiginizda annenize hak veren sizi uyaran bir cok kisi de o ldu burada halbuki. Hic bir sevgi de vazgecilmez degildir unutmayin .. bu kadar kotu bir sey nicin anlatilir.? Ya o aileyi sevmiyorlardir iftira atiyorlardir yada hersy dogrudur.Belki anlayinca yikilacaksiniz.belki anlatan kadini tehdit ettiler belki annenize yemin ettirdi anlatan kisi..
Bir nisan olunca ,anneyi hemen kotu gormek .. anne uyarinca anneyi ara bozucu benimsemek .. adamin ailesi ,sizin ailenizi kotulese hemen annenize tavir alacaksiniz .
Cok uzuldum

Biri gelip a diye birseyi ortaya atiyorsa gerisini getirip b demeli.
Gerisini iftira, ortalik karistirma fitnelik sayarim. Sanirim bu sacmaliklari ilgili ikinci konun bu dogru hatirliyorsam?
Gunlerin bu sacmaliklari dusunmekle geciyor.. Ben senin yerinde olsam kendi anneme bile gucenirdim.
Cocuk oyuncagi mi bu? "Nisanlin hakkinda sunu sunu duydum yavrum ama gerisini ben bilmem" diyip kenara cekilmek neyin nesi yahu? Bildigin cin iskencesi..nefretlik.

Annen su an senin cirpinmandan zevk mi aliyor acaba? ...hic hos degil yaptigi...
Madem soylemeyecek ozaman kendi icinde tutsaydi. Gercekten boyle seyler duyan bir anne bunun gercekligini kendi arastirir oyle lönk diye ortaya atmaz evladini üzmez.
Seni yalvartiriyor resmen elalemin dedikodusu icin..

Son düzenleme:
Back
X