Bir arkadaş sarsmasıyla karışan kafalar!

Baksanabi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2019
151
758
53
Merhaba kızlar ilk konum hayırlı olsun :) Arkadaşla yaptığım bir telefon konuşmasında kafam çok karıştı. Çok yakın arkadaşıma işimdeki mutsuzluğun beni nasıl psikolojik olarak etkilediğini anlattım. Yeni girdiğim bir iş ve çok yoğun, stresli bir çalışma programım var. Kendime bakamıyorum, toplantıya girmekten iş yapamadığım için sürekli mesaiye kalıyorum ve kafam/gönlüm çok yorgun. Bir önceki işim de buna benzer olduğu için buraya koşa koşa gelmiştim. Şanssızlık mı kader mi benim şımarıklığım mı (hiç sanmam 10 senedir çalışıyorum çünkü) bilmiyorum bu da gol olmadı anlayacağınız. Arkadaşıma bunları söylediğimde bana; “eşimin gayet iyi kazandığını, kendime biraz değer vermemi istedi benden. Güçsüz gözükmek istemiyorsun ama kariyerle saygı kazanılmaz mutlu bir kadın olmadığında sadece eleştirilsin eşin sana hiçbir zaman “ah canım çok çalışıyor hiç harcamıyor helal olsun!” Demez. Kendine özgü lükslerin olsun. Son görüşmemizde seni çok bakımsız ve renksiz gördüm. Kendini kariyer için arkaya atıyorsun ve hiçbir şey için yaranamazsın.” dedi. Ucunda bir hak verdim çünkü uzun zamandır kendimi yorgun ve mutsuz hissediyorum. Maaşlarımız ortadadır bizim ikimiz de çok şeffafız eşimle. Ben ona hiç harcatmam kazandığım para varsa alacağımı alırım. Evlendiğimizden beri hiç istediğim olmadı çünkü ben isteyemem. Telefonu kapatırken söylediği: “Kendine özgü lükslerin olsun, bu şekilde kendini eskitirsen kimseden takdir almayacaksın kendine değer ver.” cümlesi beni çok etkiledi. Haklılık payı vardır illaki o bunu söyledi diye istifayı basacak değilim tabii ama kendimi kötü hissettim. Kendimi unuttuğumu düşündüm. Çocuk yok bu arada sorulacaktır. siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz kızlarım? Bu bakış açısıyla mı mutlu olurum gerçekten?

Acil edit: gelen tatlış yorumlara bakıyorum da ben yanlış ifade etmişim. ben eşime harcatmam demişim ya o yanlış anlaşılmış olabilir. Ekstra bir şey istemem çünkü talep etme gibi bir özelliğim yok. Kendime ayırırım kalanı birikime atarız. He kendime daha az ayırırım eşime destek olmak için o ayrı. Arkadaşımın kızdığı nokta bunları kendi başıma yapmaya çabaladıkça kendimi yıpratmam eşimden istememek için kendimi bu hale sokmam.

Son düzenleme:
Siz ne istiyorsaniz onu yapin icinizden o gun makyaj yapmak gelmiyorsa yapmayin baskalari ne dusunurse dusunsun allah allah. Zaten calismak bir sorun olamaz bence tembellige vurup calismamak sorun. Hem basarili bir kadin hem bakimli bir kadin olabilirsiniz hem bakimli olmak demek suslu olmak demek degildir temiz olmak demektir. Eger isinize olan ilginiz anormal derecedeyse ve kisisel bakiminizla bile ilgilenemiyorsaniz bir gozden gecirirsiniz isi birakmak yerine normal tempoyla calisip biraz dinlendikten sonra eski tempoya donersiniz. Zaten bir seyi baskasi istiyor diye tum hayat tarzinizi degistiremezsiniz kimseden takdir almaya ihtiyaciniz yok ki

Belki arkadaşınız haklı ancak işi bırakmak doğru bir karar değil bence. Tatil günleriniz yok mu? Akşam eve geldiğinizde dinlenmeye ayırın daha çok vaktinizi. Yeterince dinlenebilirseniz hem bakımlı hem de başarılı biri olabilirsiniz. Ya da belki daha rahat bir iş bulabilirsiniz

Valla bence haklı arkadaşınız. Anladığım kadarıyla yakınsınız bayağı, o da eğmeden büzmeden çat çat söylemiş doğruları, iyi de yapmış.

mutsuz olursanız isterseniz dünyanın en prestijli işini yapın, yine kar etmez.

mesela neden kendinize hiç almazsınız? Tüm paranızı eşinize verirsiniz?

ev ekonomisinin aksatmadığınız sürece kendinize harcayabilirsiniz.

hayattan zevk almanızı sağlar bu tar şeyler. Borcunuz yoksa, ki çocuğunuz da yokmuş, birikim yapın elbette ama sırf birikim yapacağım diye de en güzel yaşlarınızı sıkıntıya sokmayın. Parayı harcamak için kazanıyorsunuz. Dünya gözüyle hayrını görseniz kötü mü olur? Hem bahsettikleriniz lüks değil bence, o yüzden içiniz rahat olsun.

ha sadece şuraya katılmıyorum, eşinizin maaşıyla rekabete girmenize gerek yok, arkadaşınız hırslan demiş ya o bakımdan söylüyorum, diğer söylediklerine katılıyorum ama

işinizi elbette bırakmayın, ama kendinize bakım yapın ne bileyim gezin, alışveriş yapın, bunlar olması gereken şeyler bence

*** pardon eş kısmını yanlış anlamışım, işi bıraksan da olur eşin iyi kazanıyor zaten anlamında demiş, kusura bakmayın

Ama kesinlikle kendi kazandığım parayı gönül rahatlığıyla harcamayı tercih ederim

Annem üç çocuk büyütüp hafta sonu bile mesaiye kaldı. Evimize bir kere temizlikçi kadın girmedi. Sonunda kimse aferin demedi. Şimdi belde fıtık, dizlerde ağrı kaldı geriye. Kendini çok da yıpratmaya gerek yok. Hepimizin işte yoğun dönemleri oluyor ama sizin anlattığınız gibi sizi yiyip bitirecek bir iş zarardan başka bir şey vermez bence

.
İçimi rahatlattınız teşekkür ederim. Manyak gibi kariyer peşinden koşan bir beyazyaka olmaktan her zaman korktum arkadaşımın kötü niyeti yok aslında psikolojimi bozacak kadar çalışmamdan yana bir uyarı yaptı. Ben biraz üzüldüm kendime bunu yaptım mı acaba diye. Çünkü hemen kilo veriyorum, egzamalarımı coşturuyorum vs. İstifa etmek gibi bir niyetim yok 2-3 ay oldu yeni işe gireli daha belki biraz sabır gerektirecek bilmiyorum. Bir şeyleri yanlış mı yapıyorum acaba diye düşünüp üzüldüm. Çok teşekkür ederim desteğinize.

Çalışmayan bi kadın olarak diyorum ki evde oturunca kendine özgü lüksün de olmuyor öyle kolay kolay.Bi gün geziyorsun iki gün geziyorsun üçüncü gün hem sıkıntıdan patlıyorsun hemde evin işi dağ gibi oluyor sürekli evde oturmaktan.Mis gibi işiniz var sıkıntı sadece iş yükünüzün fazla olmasında.Çocuğunuz yokmuş madem iş yerinde mesaiye kalmak yerine evinize getirseniz işinizi ev ortamı daha rahat hissetmenizi sağlamaz mı hem eşinizi daha fazla görmüş olursunuz.

Kendinize ait lukslerinizin olmamasına ve kendinize bakmamaniza sebep çalışan bir kadın olmanız mı yoksa yoğun çalışıyor olmaniz mi?
Sebep yogun iş temposu ise biraz sabredip gönlünüze göre daha düşük tempolu bir iş bularak bu sorunu çözebilirsiniz.
Ama arkadasinizin dedigi gibi "eşin nasılsa çok kazanıyor " kafası çok çok yanlış. Her kadin ve her erkek kendi kendine yetebilmeli ve kendi ayaklarının üzerinde durabilmeli. Kimse kendi geleceğini bir başkasının vicdanına ve insafına bırakmamalı.
Saygı denilen kavram sadece dış görünüşe ve isiltiya karsi olmaz tam aksine bunlardan daha derindedir kaynağı.

Arkadaşım yazdıklarınızı okusa yanaklarınız sıkardı. Yanlış ifade ettim ben galiba. Ben çok lüks harcama yapmam eşimden destek çıkmasını istemem yani kendi çapım kadardır masrafım. En sevdiğim şey seyahattir çok kez yurt dışına gittim pandemi döneminde bu harcamalar zaten sıfırlandı. Yoksa kendime para ayırıp kalanı birikime atarım. Kendime bakmama olayı şu gerçekten makyaj yapmaya, eskisi gibi her ay maniküre gitmeye enerjim yok

İlla çalişma hayatini birakmak zorunda misiniz? Daha az yoğun olan ve kendinize vakit ayirabileceginiz bir iş seceneginiz yok mu?

Mutsuz olup, yiprandiktan sonra ne anlami var birseylerin, bilmiyorum.

Arkadaşınız haklı ama çıkan ana fikir yanlış.
Kendinizi işiniz için heba etmeyin, doğru bir düşünde biçimi.
Bu demek değil ki çalışmayı bırakın ya da savsaklayın.
Birinin alkışına hiç ihtiyacınız yok fakat, doğru olan kısım, kimse bu denli yıprandığınız için de madalya takmayacak.
O sebeple hayatınızda her şeyi dengeleyin, evet kendinize ait lüksleriniz, şımartmalarınız olsun.
Özel zevklerine zaman ayırın, bu kimi için bakım, kimine göre tatil, başkası için okuma saatleridir.
Hayatınızdan keyif alın kısaca.
Özü bu olmalı.

Son düzenleme:
Valla panpa az biraz yemiceksen o kazandığın para anca bezginlik getirir

Yeni kıyafetler al, makyaj malzemesi al, kuaföre git , spaya git, spora git ... yani parayı yaşamak için kazanıyoruz ama sen yaşamıyorsun evden işe işten eve yapıyorsun. Kocanı da al, tatile git, gezmeye git, ieh,rdışına kaçamağa git mesela.

İşi bırakmakla bunun ne alakası var ayrıca anlayamadım. Tabi ki çalış ve üret, ama kendine de vakit ayır. Misal 7ye kadar çalışma, 17.30a kadar çalış sonra çık spora git. İşi niye bırakasın anlayamadım??

Ben de her ay gitmem maniküre, olsun, kast edilen bu değil

Diyorsunuz ya hani dış görünüşüme özenemez oldum yoğunluktan diye, ben de diyorum ki bu devirde iş bırakmak akabinde iş bulabilmek neredeyse imkansız. O yüzden işinizi bırakmayın, zaten yıllardır yoğun tempoya alışmışsınız, vücudunuz bunu da tolere eder, ancak tolere edebilmesi için onu motive etmelisiniz

Demek ki dışarıdan gerçekten çökmüş duruyorsunuz arkadaşınızın dediğine göre, bunun için bir şeyler yapın. Mesela besin takviyeleri, vitaminlerinizi asla ihmal etmeyin, haftada 1 saç ve yüz maskesi yapın, ağda ile uğraşmak istemiyorsanız evinize ev tipi lazer alın veya direkt lazere gidin.

haftada 2-3 gün evde yarım saat spor yapın, dengeli beslenin. Mesela güzel bir yastık alın, odanıza kokulu mumlar alın ki sizi rahatlatıp uyku kalitenizi artırsın...

Böyle şeylerden bahsediyorum, çalışmalısınız bence, böylece kesinlikle daha kolay harcarsınız, madem çalışmaya devam edeceksiniz o zaman bedeninize destek olun

İstifa edip evde oturursanız da kısa vadede evet uyku ve yorgunluk konusunda rahatlarsınız ancak sonrasında pişman olursunuz, çünkü çalışan bir kadınsınız normalde

Kendiniz için harcamalarınız olsun. Biz kadınlar çok renkli insanlarız. Sizin de her kadın gibi Almak istediğiniz kendinize yapmak istediğiniz bişeyler vardır . Onları alın , yapın.

Durun kızlar vurmayın Sadece lükslerim yok diyorum. Zaten pandemi öncesi yüzmeye giden, film festivallerini kaçırmayan, avrupa turunu tamamlamış bir kadınım. Arkadaşımın sorunu da bu. çalışmaktan bu kimliğimi artık arkada bıraktığımı ve işim-kocam arasında sıkıştığımı düşünüyor. Ben hiç öyle düşünmemiştim çat çat suratıma vurunca şok oldum.

Kötü bir şey dememiş arkadaş bu arada, valla senin iyiliğin için konuşmuş konu sahibesi. Benim de başıma 1 kez geldi amma bana falcı bir abla söylemişti Bakımsız değildim ama 7 günün 7sinde çalışıyordum otomatiğe bağlayıp uçmulsun demişti Ben de tatile çıktım, gezmeye gittim, haftasonu daha çok gezdim ... gayet de iyi olduO zamandan beri iş-özel yaşam dengesine dikkat ediyorum.

En azından iş-koca 2lisi arasında sıkışmışsınız bende koca moca da yoktu hep iş iş iş şeklindeydim. Sonra baktım ki işkoliklikle geçen o 5-6ayı yaşamamışım sankim. çalışmayı seven insanlar dikkat etmeli bence, bir noktadan sonra ipin ucu kaçabiliyor. Benim çalışmayı bırakacağım saat bellidir, haftasonu asla çalışmam işle ilgili şeylere bakmam .. öbür türlüsü kafam çok yoruluyor ve tükeniyorum.

Darısı benim başıma ben de bir arkadaş dayağını hak ediyormuşum demek ki.

Kendiniz için yaptıklarınıza pandemi ket vurmuş ve yerine yenilerini koymadığınız için farkında olmasanız da etkilenmiş ve çökmüş olabilir hatta o açığı fazlaca işle doldurmuş olabilirsiniz.
Hemen yeni arayışlar, ruh tazelemelere girin, bitti gitti:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…