demekki girip çıktığı tek ev senin ki değil bu da demek oluyor ki evde misafir ağırlayamıyor baskı var kapı kapı geziniyor ben laf getirip götüren insandan çok korkarım bunu hissedersem yanında hiç açık vermem derdimi anlatmam güvenmem güvenmediğim dertleşemediğim insanla sıkı fıkı olmanın inan bi anlamı yok bence arayı biraz aç dedikodu yapmaya çekinmeyen insan seninkini de yapardemekkı kapalı olmak yetmıyo bazı seylere. laf kırla. nolur kapalı kardeslerım yanlış anlamasın ben sadece bu arkadaşımdan ötürü boyle soyledım cunku apt butun lafını onlarla görüşmedıgım halde bılıyorum. hıc tanınmadıgım ınsan hakkında bıle bılgım var sayesınde. mutlaka gelır anlatırdı.
kusura bakma ama çok güldüm, önce sinirlendim kendi eski zamanlarım geldi aklıma, sinirden mi güldüm bilmiyorum ama güldüm işteHayır demeyi bilmelisin canım. Yeri geldiğinde karşındaki kim olursa olsun 'hayır' demeyi bilmelisin. Ben nasıl öğrendim hayır demeyi biliyor musun. Bak sana yaşadığım bir şeyi anlatayım. evliliğimin ilk yılıydı,15 senelik bir arkadaşım var, dile kolay 15 sene. o bekar henüz evlenmedi. çok iyi anlaşırdım kendisiyle hatta bir tek ben anlaşırdım. rahmetli babası 'sana evlatlık vericem bu kızı nasıl çekiyorsun' derdi o derece. ama hep hatır gönül meseleleri var ya bir şey diyemezdim işte. neyse evlilik nasıl gidiyor falan diye sordu bir gün. nasıl gitsin aşık oldum evlendim, sevdiğim adamın yanındayım mutluyum huzurluyum çok şükür. 'gayet iyi olması gerektiği gibi' dedim sadece. kocamı övmeye başladı, yok çok iyiymiş bir dediğimi ikilemiyormuş, çok üstüme düşüyormuş falan, acaba kıskançlık mı var dedim ama konduramadım. sonra bir gün sevgili yapmış kendine, aradı beni 'kızııım müjdemi ver, yaşasın bende astsubay bulduuumm' demezmi, ne diyeceğimi şaşırdım. eşim astsubay bu arada ayrıldıklarında bu askerlerin gözü dışarda bakalım sen ne kadar dayanacan deyip açık aramaya başladı. sen olsan ne derdin? ben 'hadi canım 15 senelik yolculuğumuz burada sona erdi' dedim bitti. yine başka bir arkadaşım 5 senelik evli 3 defa boşanmanın arifesinden döndüler. her aradığında ya da geldiğinde 'bak yalan söylemiyorsun di mi her şey yolunda mı emin misin' diye sorardı. böyleleri sayesinde anladım kime yaklaşıp kimden uzak duracağımı. ikisinden de uzağım artık.benden çıkar sağlamaya çalışmasın, beni kullanmaya çalışmasın eşim evdeyken de gelsin problem değil. ama rabbena hep bana oluyorsa o işte bir terslik var demektir. bence arkadaşında ya çok ciddi bir aile baskısı var, ya da kişilik bozukluğu. aile baskısı varsa bir şey diyemem haddim değil. ama kişiliğinde sorun yaşıyorsa üst katta olmana rağmen yok merak ederler yok bilmem ne diye konuşuyorsa önemsenmek istiyordur bence.
demekki girip çıktığı tek ev senin ki değil bu da demek oluyor ki evde misafir ağırlayamıyor baskı var kapı kapı geziniyor ben laf getirip götüren insandan çok korkarım bunu hissedersem yanında hiç açık vermem derdimi anlatmam güvenmem güvenmediğim dertleşemediğim insanla sıkı fıkı olmanın inan bi anlamı yok bence arayı biraz aç dedikodu yapmaya çekinmeyen insan seninkini de yapar
bence özeline fazla girme biraz dikkat et bak tecrübelerinde olmuş temkinli davranokadar saf salagımkı ıste yenı yenı fark edıyorum. mısal benım esımın bana yaotıgı süprüzleri bılır benım esıme yaptıgım süprüzlerı bılır içi gider hatta. ınsllah bunları anlatmıyordur bırılerıne cunku bana sadık olamsını umarım ben onun laflarını kımseye soylemedım cunku:d sızler hariç :))) valla bekarken cok ınsana guvendım sırtımdan vuruldum tam akıllandım derken yıne bırıne guvendım ama bu arkadaşımdan daha fzlasını beklemıyorum. KIZLAR EN YAKIN ARKADAŞINIZ ONCE ANNENIZ,SONRA EŞİNİZDİR. bence boyle. yoksa hepsı kıskanç menfeatçi ve fesat olabılıyolar.
Hahah güldüm ya:) para annesininse eyvallah, ama kendisininde ve sırf bozmamak içinse yuh!artık esımde bılıyo gelme saatlerını ne zaman ansızın kapı calınsa odur dıyo ve o :)) benı belkıde kendne yakın goruyo ama farklıyız ben evlıyım barklıyım evımlke ugrasıyom kendı bekar dınınde kuranında felan. ama boyle olması bısey degıstırmıyo. ne var bende gırsem evıne babası gebertcekmı bızı ama yok. hemen kapıya cıkılıyo bennde aynı hareketı mutlaka yapıcam bıgun bakalım ne yapcak cok merak edıyorum ben bana evıme saygı duyulmasını ıstıyorum. bıkere carsıda borç ıstedım 1,2 lkıra sımıt almak ıcın, yok dedı halbukı 10 lırası varmış bozulmasın dıye verrmedı sanırım bıde annesınn parasıymış sankı bn gerı vermıcektım. tamam ıyılıgıne ıyı belkı ama bu tutumları hıc hoş degıl. bende kendımı kasmıcam artık gayet rahat cıkcam kapıma kapımıda arkamdan ortcem...
Ara sayfaları okumadım..haklısın..
insan karşısındakine gösterdiği inceliğin aynısını ondan da bekliyor haklı olarak..
babası evde olabilir, babası huysuz olabilir, babası misafir istemez olabilir vs vs vs..ok..ama sen kapıyı yarım açıp, resmen içeri gelme tarzında davranıyorsan millete, ee sen de milletin evine dalmayacaksın.. olmaz..
bence aynen onun sana davrandığı gibi davran..
pişman olmayacaksın..
bir arkadaşım vardı vakitli vakitsiz arardı telden..kırmamak için dakikalalrca konuşurdumsoğanı yaktığımı bile bilirim onu dinlerken.. dertini anlatırdı hep..
sonra dikkat ettim ben onu aradığımda, yemek yiyoruz müsait değilim sonra görüşelim, yemek yapıyorum sonra arar mısın canım vs vs ..dediğine dikkat ettim..
annaaaa dedim kız ne kadar prensipli ben olsam yemekten kalkıp onu dinliyorum telde..benm tepe bir attı..
bir sonrakinde aynen onun dediği gibi..şekerim yemek yiyorum 2 saat sonra arar mısın lütfenn...dedim...
aaaa tabii tabbii haklısın dedi..
böyle gitti.
yani bazen gereksiz incelik, gerçekten gereksiz oluoyrmuş..
Hahah güldüm ya:) para annesininse eyvallah, ama kendisininde ve sırf bozmamak içinse yuh!
Bunu bendede cok yaparlardı ama tam tersi:) borç isterlerdi her severindeki kendi kağıt paraları bozulmasın diye, gözlerim böyle acilirdiyahu zaten o 5 kağıdın nasılsa bozulacak! Kafa yapıları cok farklı Neyse, saba daha önce dediğim gibi bahane bul, esim uzanıyor, rahatsız fallan diye. Bir arkadaşda duşda diye önermiş, oda cok sağlam
Canım benim sende bu kız için samimi arkadaşım sayılır demisdin.annesının olsa ne olur kı eve geldıgımızde aynı apartmandayız hemen cıkıp evıme verırdım ama bozmamak ıcın ıste. yazık. ben gelişinden verıyorum kozmetık urunlerını beş kuruş kazanmıyordum daha zarar edıyordum ama onun yaptıklarınA BAK.dedıklerınızı uygulucam mutlaka.. bıkere çarşıdaydık . mılyoncuya gırdık ıkaç parça bısey aldı. 5 lira felanmı tuttu bılmıyorum bendede nakıt yok sadece kredı kartını almışım yanıma.bıkaç bıse aldım 4,5 lra tutcaktı sende varmı dedım 5 lıra ıcın kart cekmezler sımdı dedım ben sana oderım eve gıdınce dedım.yok dedı bende bunları oducem bı tek dedı. neyse bende aldıklarım 10 lıra tutana kadar bıseyler aldımkredı kartından cekılsın dıye neyse cıktık ben parfum bakcaktım parfumcuye gırdım bı tane begenıp aldım. adam kredı kartınızda yeterlı bakıye yok dedı 3 kere cektı cıkmadı. bende dedımkı adama neyse kalsın sonra gelıp alırım dedım. adam bana guvendı al sonra verırsın dedı olmaz öle dedım sonra arkadaşa dedımkı sende para varsa versen boyle olmaz ben sana evde verırım dıye. 13 lıra tutmuştu parfum. tmm dedı mılyoncudakı halı aklıma sonradan dank ettı neyse verdık parayı cıktık. ustunu verdım evdede tamamlaarım dedım almadı paratyı evde butun verırsın dedı eve geldım 20 lırasını verdım . yazık valla dedım ıcımden
Canım benim sende bu kız için samimi arkadaşım sayılır demisdin.
ne tuaf bir kız, sanırım bu konuda tuaf bir tecrübesi olmalı yada, güvensizlik.
yerinde olsaydım, herzaman tedbirli olurdum. Ne olursa, olsun kenarda nakit para bulundur.
Peki, bugün geldimi yine kapına?
Ne rahat insanlar var ya bende aikemle yasıyorum bi komşumuza kapıdan bir şey sorcaktım kocası vardiyalı çalışıyo ya evdeyse ya uyuyosa diye gitmedim en son karşılaştık öyle sordum ister evli ister bekar olsun çat kapı olayı çok saçma ayrıca benimde babam evde ama komsularımız gayet girer çıkar ama önceden haber vererek ve gündüz ne saçma babası evdeyse evde biri gelince çıksın gitsin bence de kendisine bi daha bana çat kapı gelme diye
valla canım bılıyomusun asıl o tarz kısılerden cıkar ne cıkıyorsa sende bundan sonra musaıt degılım fılan de alma ıcerı cok canını sıktıysa senden onemlı degıl yavalla ole dıyemedım karısanım yok dedm ıstedıgım zaman yapıyorum dedım.evlılıgı çok kolay sanıyo zaar. aman o ıncınmesın aman aılesı bıse demesın dıye nıye kasıyosam kendımı ne .ok yerse yesın cok sınır oldum ya. her seferınde babam kızar kızmasın aman geç oldu geldıgı yerde alt kat cok yuceltıyolar kendılerını akıllarınca valla bılmıuyorum mevlanın soozu var kusursuz dost arayan dostsuz kalır dıye bende oyleyım işte. bıle uyuzlara tahammulum olmuyo bılmıyorum bırtek benmı boyleyım.
bence kırmamak için uğraşmayın artık aksine kırılsın yani..
ben oturduğum yere evlendim geldim 10 daire bina 2 sene olcak. en başta dedim ki eşime komşu filan istemem öyle çat kapı gelsin, girsin ben gidim istemiyorum..dhaa bir kimseye gitmedim kimsede bana gelmedi .binada görünce merhaba merhaba..yeterli..gerek yok yüz göz olmaya.
yengeminde bi komşusu vardı abim evdeyken gelirdi, ama kendi kocası evdeyken almazdı içeri. yengem söyledi açık açık benim kocam evdeyken geliyosun kendine gelince müsait deilsin sen de gelme bana istemiyorum dedi. kurtuldu:)
bunların derdi sadece kendilerini gezdirmek gitsin ,yesin içsin zman geçirsin ama kendileri bişey yapmasın. koyun tavrınızı ne kadar yüz verirseniz o kadr tepenize çıkar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?