bir aylık evlilik ve yorgunluk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben calismiyorken fazla yapmazdi simdi daha cok yapiyor aradaki farki anlayin
Vee tabiki kiyafetlerini oraya buraya atmasi evi dagitmasi dogru degil.
Siz çalışmıyorken de aynı işteydi şimdi de yani eşit yoruluyor ama siz çalışıp para verince hemen 2 işin ucundan tutuveriyor yaniii ne kadar ekmek o kadar köfte. Zaten yapaliyomuş demekki bazı işleri. Art niyetli geliyor bana bu yüzden

Kadin calismiyor diye her işe koşmasi bana göre doğru degil derim hep. Ancak benim eşim butun gun oturuyor.
Yorgunluğu zihnen olsa da beden olarak yorgun olmadigindan evde biseyler yapar ama koca gün ayakta duran veya yük alti çalişan adami ayni kefeye koymamak gerekir, boyle dusununce evde olan kadin gerekirse meyvesini de getirsin ayagina yani. 🙄🙄🙄

Asil sen bebegin olunca gor.
Soyle kendimi senin yerine koydum da ah ah ne kadar bos vaktim varmis ama bazi isleri gozumde buyutmusum
Yani evde 2kisisiniz ikide bir aglayan bebeginde yok. Haftada bir buyuk temizlik gunu sec kendine diger gunler sadece supur gerekmedigi surece silmezsin.
Yani varya soyle bol vakitli muzikli temizlij yapmayi ozledim
Bebegin olunca daha zorluk cekersin simdiden rutin olusturmaya bak

Siz çalışmıyorken de aynı işteydi şimdi de yani eşit yoruluyor ama siz çalışıp para verince hemen 2 işin ucundan tutuveriyor yaniii ne kadar ekmek o kadar köfte. Zaten yapaliyomuş demekki bazı işleri. Art niyetli geliyor bana bu yüzden
Art niyetli mi???
Nasil bakarsaniz oyle gorursunuz
Bu vicdan merhamet meselesi
Esi calisipta yine hicbsey yapmayan erkeklerde var ne kadar ekmek o kadar kofte onlara islemiyor galiba

Polemik değil ama kadın kadını tutmuyor sürekli Bi erkek propagandası. Gercekren anlayamıyorım. Kız demiş zaten ben evi iş yapamam tamam ben yaparım deuip kıyafetlerini ortaya saçıp meyve soy diyen adama hizmeti destekliyorsunuz i. Bu platformda gizli erkekler var bence. Bi kadın bunu yazamaz çünkü
Benim kadn olduğumu müne biliyor senin ne düşündüğün zerre umrumda değil.. konu sahibi calışan bir kadın olsaydı sonuna kadar hakkını savunurdum. Ama evde oturup yapmam etmem demesi bana saçmalıktan başka birşey gelmiyor. Evde oturup vicdani açıdan eşine bir tabak yemek yapan veya çay koyan insana da "hizmetçi" gözüyle bakmanız saçmalığın daniskası.. Kadın da çalışıyor olsa veya hasta olsa veya çocuğu olsa erkek için hiç te hakediyor gözüyle bakmam o da yapmak zorunda derim zaten..

Eşi işte çalışıp ama bana evde yardım etsin diyen kişileri anlamıyorum ben.
Kalk kendin al demesini de anlamıyorum, anlayamam.
Yorgun argın eve dönüyorsam önüme yemek konulsun isterim.
Çay koyup bir meyve getirmek ne kadar zor olabilir ?
Zavallı ayaklarınız inciniyor mu ?
Yeni gelinin evde 3 saat temizlik yapabilecek kadar ne gibi bir kirliliği olabilir ?
İki kişiniz evde.
Evlenmeyi bile insan artık sorumluluk almayı düşünen insandır bana göre.
Ben de çalışan bir bireyim ve bizim evde iş bölümü ortak.
Masayı ben kurdum, yemegi ben hazırladıysam eşim de toplar makinaya koyar.
Evi o süpürür ben silerim.
Onun yapamayacagı ve de yaparken düşünmediği ince detayların üzerinden ben geçerim.
O kadar yorgunlugumun arasında meyve de doğrar getirir, çay da koyar içerim.
Ya da eşim yapar.
Ama sabahtan akşama kadar evimizin rızkını kovalayan eşim eve gelsin bir de evde bana yardım etsin diye yemek yapmayıp, bir de şikayet etmekten utanırım.
Tmam kadin clismiyorsa belli şeyleri yapsin da insan çıkardığı kıyafeti ters sekilde yere atar mi ya yuh yani yuh cocuklar yapmaz bunun yaptiğini. Kadin da bir gün meyve.getirse.birmgun getirmek istemeyebilir kalktiğjnda alsjn yesin beyimiz. Kadin clismiyorsa yatılı hizmetci değil ki. Herngjn yemek yapmak istemeyedebilir ayrıca bir gun yapsa.bir.gjn içinden gelmez bu kadjn robot mu?

Bence konu sahibi düşüncelerini rahatsiz olduğu şeyleri açık açık soylesin cjnku nasil baslarsa oyle gider o kıyafetini de assin yani yemek yapsın demiyoz da.

Art niyetli mi???
Nasil bakarsaniz oyle gorursunuz
Bu vicdan merhamet meselesi
Esi calisipta yine hicbsey yapmayan erkeklerde var ne kadar ekmek o kadar kofte onlara islemiyor galiba
Onlar Allahlık zaten, eşini çalıştırıp parasını yiyip döven de var. Biz normali konusuyoruz

Burdaki kadınlara göre eve para getirmiyorsan köle gibi evde çalışacaksın. Yemek temizlik çocuk bakımı yeterli değil istediği an meyvesini soyup çayını dolduracaksın. Çoğumuz klimalı ofislerde bilgisayar başı çalışıyoruz, dışarıdaki iş evdekinden zor değil. Ben normalde çalışıyorım şuan için çalışmıyorım eşim işten geldikten sonra aksam kahve de yapar meyve de getirir peynir tabağı koyar şarap açar. Hayat böyle keyifli. Kimse de kimsenin hizmetcisi değil. Bu şöyle Bi bakış açısı bu adam evin kirasını ödüyo beslenme ve barınmamı sağlıyor karşılığında ben de hizmet etmeliyim. Yani Bi nevi sigortasız hizmetçilik karın tokluğuna
Ne münasebet kölelik hizmetçilik yakıştırması?!
Yazılanları bu kadar anlamayıp bu kadar agresif yorum yapmak..

Alışacaksınız yani kendinizi alıştırın baba evinde değilsiniz anneniz herseyi onunuze koymus simdiye kadar. Evet hepimiz baba evinde prensesler gibiydik ama kendi evimizin de kraliçesi olalim :KK66:

Ben çalışmıyorum su an ve esim eve ggeldiğinde ona yemeginide cayinida seve seve yapiyorum utusu camasiri bulasigi hic gocunmam zaten butun gun is stresi bide eve gelince ben mi basini agritayim. Zaten calismadigi günler yardimci oluyo bu yuzden dert etmiyorum.

Bu kafa ile evinize ve esine alisamazsiniz. Bakış acınızı değiştirin. Zaman verin kendinize yavasda yapsaniz o ev sizin istedigin zaman temizler siler yemek yaparsınız. Insan gun gectikce evine alisip pratiklesiyor.
Bende aynilarini yazacaktim
Ben calisiyoken esimde calisiyodu ama mesela 1gun izin aldi diyelim yan gelip yatmiyodu pencerzlere varana kadar silerdi evi ben gelesiye tertemiz ederdi. Ama suan ben calismiyorum bebekliyim ama elimden geldigi kadarini yapiyorum. Butun gun bossun evdesin yap tertemiz temizligini yap 2tencere yemek otur aksam esinle. Hele bir bebek olsun bunlari bile yapacak vaktin olmuyo valla

Kadin calismiyor diye her işe koşmasi bana göre doğru degil derim hep. Ancak benim eşim butun gun oturuyor.
Yorgunluğu zihnen olsa da beden olarak yorgun olmadigindan evde biseyler yapar ama koca gün ayakta duran veya yük alti çalişan adami ayni kefeye koymamak gerekir, boyle dusununce evde olan kadin gerekirse meyvesini de getirsin ayagina yani. 🙄🙄🙄
Ben de bunu söylemeye çalışıyorum ama bazıları anlamıyor.. beden çalışması ne kadar zor bir durum.. Eşim tehlikeli iş statüsünde çalışıyor.. Camlarla uğraşıyor yeri geliyor eli kesik geliyor.. Ben bu adamdan evde olan bir kadın olarak ne kadar iş bekleyebilirim ki ? Haa çocuk olduktan sonra benim de yorulduğumu görüp evde elinden gelen herşeyi yapıyor ama çocuk yokken onu düşünmem niye beni erkek düşüncesi statüsüne sokuyor anlamış değilim.. 😏😏

Tamam da ben bunlarla ilgili birşey demedim. Benim söylediğim şey. Dışarda akşama kadar çalışan bir erkek eve geldiğinde bir tabak yemek istemek hakkı veya bir bardak cay istemek hakkı. Şartalar eşit olur anlarm.. Benim eşim de yapıyor bunları. Ama ben çocuktan önce eşimden böyle birşey istemedim. Çünka bütün gün neredeyse evdeydim yatardm kalkardm. Adam benden 1 bardak çay istedi diye niye bileneyim eşime.. veya niye bu durum eşitsizlik olsun. Bunu anlamıyorum..
Yemek ve temizlik konusunda birşey demiyorum ben, çalışmayan taraf bunlardan sorumlu olur.

Çayını, meyvesini de getirebilir konuda ki eş ayakta çalışıyormus üstelik ama bir zaman sonra bunun mecburiyet gibi görülmesi sıkıntı benim demek istediğim de bu. :) Yoksa hiçbirseye elini sürmesin eşi gelsin herşeyi yapsın demiyorum zaten.

Ben haftanın iki günü 1 buçuk saatte işe gidiyorum eve gittiğimde yemeğimi suyumu eşim getiriyor öyle halsiz oluyorum ki gündüz evde olduğu için bulaşıkları bile diziyor hiçte gocunmuyor hep ben yapıyorum diye. meyveleri bazen ben sokuşturuyorum ağzına ye vitamin al diye. bunları itikleyerek söylemeyin mesela, dolapta meyve var hayatım kalk üç beş bişey atıştır diyerek yumuşatabilirsin ki yorucu iş yapıyor diyerek farkında olduğunu da söylüyorsun e niye bu kadar öfkeleniyorsun.
siz iş bölümü zaten yapmışsınız eşin işe gidiyor sende evde iş yapıyosun düzene girer bu kadar kasma kendini

Benim kadn olduğumu müne biliyor senin ne düşündüğün zerre umrumda değil.. konu sahibi calışan bir kadın olsaydı sonuna kadar hakkını savunurdum. Ama evde oturup yapmam etmem demesi bana saçmalıktan başka birşey gelmiyor. Evde oturup vicdani açıdan eşine bir tabak yemek yapan veya çay koyan insana da "hizmetçi" gözüyle bakmanız saçmalığın daniskası.. Kadın da çalışıyor olsa veya hasta olsa veya çocuğu olsa erkek için hiç te hakediyor gözüyle bakmam o da yapmak zorunda derim zaten..
+1 👍👏

Yemek temizlik tamam ama kıyafetimi attım kalk topla, sabah erkenden kalkıp kahvaltı hazırla meyve soy getir kalk Bi çay koy kahve yap içelim bunları hep kadın yapıyorsa hizmetciliğe giriyor bence. Kimse kadın tüm gün yatsın yemek temizlik yapmasın demez, allahtan korkarım o da olmaz. Ama çalışuyo diye evin ağası gibi oturup hizmet beklerse sinirlenirim. Benim dayım sabah kalkınca yüzünü yıkamazdı yengem su getirirdi havlu tutardı, çayının sekerini atıp üfleyip getirirdi

Bazı yorumlara çok şaşırdım, eşe hizmetle, ortak yaşamın görev paylaşımı karıştırlmış.
Eşiniz çalışıyor siz ev hanımı iseniz yemek yapma, cam silme, genel temizlik anlamında paylaşım beklemeniz tabi ki olmaz. Ama akşam siz yemek yaparken onun salatayı doğraması yada masayı hazırlaması/toplaması, kendi eşyalarını kaldırması, çayını meyvesini alması gayet normal. Günün iş temposuna karşı efor sarfettiren bir iş değil çünkü bu.

Bu olaya şöyle bak, eşinle ortak bir yaşamınız var. Eşiniz geçiminiz için gerekli olan parayı buluyor, sizde yeme içme barınma gibi ihtiyaçlarınızın gerekliliklerini yerine getiriyorsunuz. Akşam meyvesini doğrayıp ayağına kadar HEP SİZİN getirmeniz, onun çoraplarını kıyafetlerini yerden sizin toplamanız eşinize hizmet etmektir. Herkes kendi meyvesini soysun, kendi çayını getirsin demiyorum, oda zaten evlilik olmaz. Siz getirebiliyorsanız onunda size getirmekten gocunmaması, ayağını uzatıp çayımı doldur diyememesi gerekir.

Son düzenleme:
Ben evlenene kadar anca odamı toplamışımdır ya da misafir gelecek olduğunda toz almışımdır :KK70: Annem ben okuldayken hallederdi, üniversite sonrası evlendiğim için hiç ev işi yapmamıştım

Evlenince ilk 6 ay evin içinde tozlar göbek atıyordu çünkü bir evi süpürene kadar akşamı ediyordum:KK70:
Sonra sonra alıştım
Öncelikle kablosuz tercihimdir ama dik süpürge edin mesela neresi kirli görünürse orayı hemen süpürürsün. Haftada 1 diğeriyle bütün evi süpürürsün.
Ortalıkta fazla eşya olmasın küçük küçük çünkü onu kaldır onu indir altını süpür sil vakit kaybı.
Sabah kalktığında yatağını topla odada kıyafet falan varsa onları kaldır sonra çık
Kahvaltı için kapaklı kaselerden al akşamdan hazırla sabaha sadece buzdolabından çıkarıp masaya koyması kalsın.
Yemek için de haftalık menü oluştur kendine, böylece ne yapacağım ne yiyeceğiz derdiniz olmaz pazardan ona göre alırsınız.
Alışana kadar bütün evi aynı anda temizlemeye kalkmayın ve bir şey gördüğünüzde o an temizleyin sonra o gözünüzde büyür de büyür daha yapmadan yorulursunuz
Okurken kizim gozumun onunde canlandi. 10 yasinda ama odasini hic toplamiyor hep daginik, icimden bu kizi alana yazik diyorum icimden tabikide 😂
Bak ne guzel alismis yapmisiniz benim kizda birgun duzene girer mi acep🤔

Yemek ve temizlik konusunda birşey demiyorum ben, çalışmayan taraf bunlardan sorumlu olur.

Çayını, meyvesini de getirebilir konuda ki eş ayakta çalışıyormus üstelik ama bir zaman sonra bunun mecburiyet gibi görülmesi sıkıntı benim demek istediğim de bu. :) Yoksa hiçbirseye elini sürmesin eşi gelsin herşeyi yapsın demiyorum zaten.
Ben konu sahibinin daha çok yemek konusundaki şikayetine falan kzdım.. yemek yenilirken çay demlenir mutfak toplandktan sonra götürülebilir yapmak isteyene herşey kolay gelir. Benim eşim ben çay yaparm o ertesi gün nescafe yapar veya bitki çayı yapar getirir mesela.. Bunlar olabilmesi gereken şeyler. Veşa kirlilerini kirliye atması gerekir.. Evet bunları yapması lazım.. Benm kızdığım nokta dediğim gibi. Akşama kadar ayakta çalışan adam eve gelince bir tabak sıcak yemek beklesin çay da istesin yani zor olmamalı evdeki kadın için. Ama bazıları tarafından yanlış anlaşıldım. Mesela eşim pazar günleri kahvaltıyı kendisi hazrlar.. Bunu ben talep etmedim kendisi yaptı ve bu durum bu şekilde devam ediyor.. Konu sahibine hak veriyorum ama yemek ve temizlik konusundaki şikayetine kızıyorum..

Yemek temizlik tamam ama kıyafetimi attım kalk topla, sabah erkenden kalkıp kahvaltı hazırla meyve soy getir kalk Bi çay koy kahve yap içelim bunları hep kadın yapıyorsa hizmetciliğe giriyor bence. Kimse kadın tüm gün yatsın yemek temizlik yapmasın demez, allahtan korkarım o da olmaz. Ama çalışuyo diye evin ağası gibi oturup hizmet beklerse sinirlenirim. Benim dayım sabah kalkınca yüzünü yıkamazdı yengem su getirirdi havlu tutardı, çayının sekerini atıp üfleyip getirirdi
Bunları ben de savunuyorum. Demn de yazdım. Konu sahibinin eşi kıyafetini kirliye koymak zorunda. Emir kipini bırakmak zorunda. Ama yapılacak olanlara da konu sahibi şikayet etmemeli evde olan bir bayan olarak diyorum.. Yemek ve temizlik eşten beklemesin .. Ha konu sahibi de çalışıyor olsaydı yemekte temizlik de ortak yapılmalı diye düşünüyorum.. Diğer türyü konu sahibi bu kadar şikayet etmemeli bence diyorum

Bunları ben de savunuyorum. Demn de yazdım. Konu sahibinin eşi kıyafetini kirliye koymak zorunda. Emir kipini bırakmak zorunda. Ama yapılacak olanlara da konu sahibi şikayet etmemeli evde olan bir bayan olarak diyorum.. Yemek ve temizlik eşten beklemesin .. Ha konu sahibi de çalışıyor olsaydı yemekte temizlik de ortak yapılmalı diye düşünüyorum.. Diğer türyü konu sahibi bu kadar şikayet etmemeli bence diyorum
Eşi de ılımlı olsa kalksa aksam kadına Bi kahve yapıp film açsa meyve getlrse kadın da gocunmaz herseyi yapar bence. Eşi sürekli talepkar diye gocunuyor olabilir. Eşi kadın yemek hazırlarken gelse öpse tabakları dizse masaya kadın da keyif ala ala yapar. Tavır da çok önemli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X