bir türkü çınladı kulağımda; Babamın oğlu var beni neylesin
ne yazık ki toplumumuzda ki genel anlayış bu yönde, aman oğlum incinmesin, aman oğlum evinde huzurlu olsun aman eksik kalmasın da verenin var mı elinde diye düşünmez hiç o oğul.
Kendi ailemden görmedim ama dedemlerin annemi maruz bıraktığı bir şeydi bu, kabul edemiyorum, babanızla konuşsanız diyeceğim ama bu tür durumlarda konuşulanlar ne yazık ki iki kişi arasında kalmıyor, babanız annenize, anneniz kardeşine, ve silsile halinde herkes yanına bir iki ekleyereek abinize kadar ulaştırabilir bunu sonrası mı? bilin bakalım kim suçlu olur?
Abinizla konuşmanın hiç bir faydası olmayacaktır nitekim kendi kendine anlayamıyorsa 50 yaşında taksicilik yapan bir adam sana her sıkıştığında yardım etti ama bir of dese ettiği tüm yardımlar hasır altı edilr unutulur, yengenizden böyle bir merhamet ve anlaşıy beklemek de çok yersiz olacak
Kendi halinizten şıkayetçi olun diyecem ama bu da çok riskli babanız size de yardım etmek isteye bilir biraz da sizin için bölünecek demektir bu ve bunu sizin vicdanınız kaldırmaz birde abiniz bunu da hoş karşılamayacaktır eminim, hatta eşinizle aranız bile açılabilir bu konu nedeniyle, ya da sizin sıkıntılarınızı görmezden gelebilirler ki bu daha da zor olur
ama yine de birşeyler yapmak niyetindeyseniz babanızla üstü kapalı bir konuşun, çocuklar daha doğrusu torunlar daha bir kıymeli ama bunun sonu yok babanız elini eteğini çekmediği sürece abiniz ayağını yorganına göre uzatamayacak, uzatmayacak, nasılsa gelecek var rahatlığı ile hiçbir hargamasında hesap yapmayı öğrenemeyecek, ha babanız elini çekince yüzde yüz evinin içinde sıkıntı olacak, yengenizle tartışacak ama başka çaresi yok allah esirgesin ama babanıza birşey olursa abiniz annenizin de masraflarını karşılaya bilecek mi?
Allah yar ve yardımcınız olsun çok ama çok zor durumlar ve şunu da bilin birçok ailenin ortak derdidir bu, yalnız değilsiniz...saygılar