• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir babam ki yaprak yaprak dökülen..

Evet zamanında çok yüz verdiler.
Askerini bile torpille rahat rahat yaptı. Hep babamın üstünden geçindi. Sorun torunları görmemek değil ki. Onlara arattırıp ağlatması. O zaman insanın içi elvermiyor ki. Dayanamıyor babamda.
Benim asıl sorunum yengemin çalışmaması.
Abini şımartmışlar
Sıra gelinde
İlerde de torunlarda

Erkek diye mi onu beleşçiliğe alıştırdılar
Sen öyle değilsin mesela
Aynı anne babadan olmanıza rağmen

Annem çok karşı çıktı evlenmesine. Gönlü hiç razı olmadı.
Balık baştan kokmuştu da abim göremedi.
Seninle evlenemezsem kendimi öldürüyorum diyerek olay başladı ve bugünlere geldi.
Bende annemle babamı suçluyorum. Alıştırdılar malesef.
ve şuan geri çekilemiyorlar.
Devreye ben gireceğim artık. İki aileyi de toplayıp resti çekeceğim.

Aileniz abinizi bu duruma alıştırmış. Sizin çok da yapabileceğiniz bir şey yok bence. Yiyip içip dışarıda gezeceklerine evlerinin giderlerini karşılayabilirler. Alışmışlar babanızdan almaya bu devran böyle gider. Ta ki anne babanız vermiyoruz deyip bu kararı uygulayana kadar .

Annem çok karşı çıktı evlenmesine. Gönlü hiç razı olmadı.
Balık baştan kokmuştu da abim göremedi.
Seninle evlenemezsem kendimi öldürüyorum diyerek olay başladı ve bugünlere geldi.
Bende annemle babamı suçluyorum. Alıştırdılar malesef.
ve şuan geri çekilemiyorlar.
Devreye ben gireceğim artık. İki aileyi de toplayıp resti çekeceğim.

yengen evlenmeden önce mi hamile kaldı?

ben ne abiyi ne de yengeyi suçlamadım böyle her şeye boyun eğen evlat diye her kahrına katlanan anne-baba da asıl suç.yanlış anlama ancak bir deyim vardır;eşek olursan semer vuran çok olur derler.sizin ailenin durumu aynen buna benziyor.

torunları göstermemekle tehdit ediyorlarmış,etsinler.anne-baban da görmeyiversin biraz ölürler mi? abinin hık deyişinde et pık deyişinde süt vere vere bu hale getirmişler tepelerine çıkarmışlar zaten.peki sen de evlisin maddi soranların var bir gündün bir güne sana kızım nasılsın diye soruyorlar mı? yoksa senin maddi sorunlarını görmezden mi geliyorlar?

dediğim gibi olay abi ve yenge de değil anne ve baba da bitiyor.

Babam bana daha düşkün. Tabi ki soruyolar ama onlar hem üzülmesin hem de daha da zorlanmasın diye. Bu ay şurdan para yatmış. İkramiye yatmış. Birikmiş vardı diye diye almadım. Kıyamadım.

bir türkü çınladı kulağımda; Babamın oğlu var beni neylesin

ne yazık ki toplumumuzda ki genel anlayış bu yönde, aman oğlum incinmesin, aman oğlum evinde huzurlu olsun aman eksik kalmasın da verenin var mı elinde diye düşünmez hiç o oğul.

Kendi ailemden görmedim ama dedemlerin annemi maruz bıraktığı bir şeydi bu, kabul edemiyorum, babanızla konuşsanız diyeceğim ama bu tür durumlarda konuşulanlar ne yazık ki iki kişi arasında kalmıyor, babanız annenize, anneniz kardeşine, ve silsile halinde herkes yanına bir iki ekleyereek abinize kadar ulaştırabilir bunu sonrası mı? bilin bakalım kim suçlu olur?

Abinizla konuşmanın hiç bir faydası olmayacaktır nitekim kendi kendine anlayamıyorsa 50 yaşında taksicilik yapan bir adam sana her sıkıştığında yardım etti ama bir of dese ettiği tüm yardımlar hasır altı edilr unutulur, yengenizden böyle bir merhamet ve anlaşıy beklemek de çok yersiz olacak

Kendi halinizten şıkayetçi olun diyecem ama bu da çok riskli babanız size de yardım etmek isteye bilir biraz da sizin için bölünecek demektir bu ve bunu sizin vicdanınız kaldırmaz birde abiniz bunu da hoş karşılamayacaktır eminim, hatta eşinizle aranız bile açılabilir bu konu nedeniyle, ya da sizin sıkıntılarınızı görmezden gelebilirler ki bu daha da zor olur

ama yine de birşeyler yapmak niyetindeyseniz babanızla üstü kapalı bir konuşun, çocuklar daha doğrusu torunlar daha bir kıymeli ama bunun sonu yok babanız elini eteğini çekmediği sürece abiniz ayağını yorganına göre uzatamayacak, uzatmayacak, nasılsa gelecek var rahatlığı ile hiçbir hargamasında hesap yapmayı öğrenemeyecek, ha babanız elini çekince yüzde yüz evinin içinde sıkıntı olacak, yengenizle tartışacak ama başka çaresi yok allah esirgesin ama babanıza birşey olursa abiniz annenizin de masraflarını karşılaya bilecek mi?

Allah yar ve yardımcınız olsun çok ama çok zor durumlar ve şunu da bilin birçok ailenin ortak derdidir bu, yalnız değilsiniz...saygılar

Allah evladin da hayırlısini versin.

Merhabalar,
Hep gelinler mi görümceden şikayetçi olacak? Ben de yengemde ve abimden şikayetçiyim.
Abim 28 yaşında belediye de kadrolu işçi olarak çalışıyor. Aylık geliri 2.000 lira.
Abim ilk evlendiğinde babamın ev kredisi olduğu için bir süre bizle yaşamalarını teklif etti. Onlarda kabul etmişti. 1 evimiz kirada, diğer evimizde borç ödeyip hep beraber yaşıyorduk. Abim o zaman işsizdi. 5-6 ay kadar işsiz kaldı. Yengem çalışmıyor. Evlendikten 1 ay sonra yeğenim oldu.
Bütün sorun yeğenimin doğumundan sonra başladı.
Bebeğe karşılık yengemin ailesi bizden ev istediler. Sorunlar başladı. Kavgalar tehditler.
En son ev telefonunu sürekli taciz edip beni tehdit etmeleriyle babam diğer evimizi sattı ve oturduğumuz evi abime bırakarak uzak bir ilçede kiraya çıktık.
Sonra babam abimi belediyeye soktu. O sırada abim 20 bin lira borç yapmıştı babam hepsini sıfırladı.
Sonra abim tekrar 30 bin lira borç yapmış. Şuan maaşının %75 i krediye gidiyor. Ve 2. çocukta oldu.
2 yıldır her ay babamlar abime bin lira yardım yapıyorlar.
Vermedikleri zaman çocukları göstermemekle tehdit ediyolar.
Saygısızlığın dibi yok.
Para vermediklerinde onlar benim annem babam oluyor. Verdiklerinde onun anneciği ve onun babacığı..
Bende bu sene evlendim. Bin lira kira veriyorum. Eşim başka ilden geldi 3 ay işsiz kaldı. Kayınpederim 21 bin borç bıraktı bana.. 1 lirayla işe geldim günlerce. Öğle aralarında çubuk kraker yedim. Yine de annemden babamdan almadım.
Abim hayatını yaşıyor. Yengem çalışmaz asla, fik fik geziyor heryerde. Bir gün o kafede bir gün bu kafede. Artık zoruma gidiyor.
Annemler 3 aydır para vermeyi kestiler. Babamı arayıp doğalgazım kesik üşüyoruz. Çocuklar aç diye diye sömürdü babamı.
Babam 50 kiloya düştü..
50 yaşında ve taksicilik yapıyor.
Bi akıl verin, birşey söyleyin.. Abimle düşman olmama az kaldı. Babamın da hastalanmasına..
bu nasil bir evlat nasil bir abi :(

Allah peygamber sabrı versin babanıza sizlere, karşı tarafa da merhamet versin
Keser döner sap döner bir gün olur hesap döner 2 tane de onun evladı var. Oda yaşattıklarını görecek. Vicdansızlık düşüncesizlik neymiş oda yaşayacak. Çok üzüldüm

Reziller baban aramasın göndermesin diyeceğim ama malesef ki aynı dertten muzdaribiz bide benim babam 69 yaşında annemle de büyürken çok tartışıyoruz ama malesef ki yine aynı elinde avucuna olanı evlatlarına dağıtmak zorunda görüyor kadın kendini resmen bir şey alsa beş e bölüyor ablama da gittikçe götürüyor biz hepimiz elinin altindayiz ben ve diğer abim her şekilde telafi etmeye çalışıyoruz fakat diğer yiyiciler den nefret ediyorum hele ki bi tanesi var beş çocuğu var dayanmıyoruz diyolar anne olunca anlarsın babanne olunca anlarsinlar hiç bitmiyor bakalım anlayacakmiyim

Bu kadarida pes gerçekten biz bir kurus istemeye utanirken abinizi tebrik ederim bu kadar yuzsuzlugune kocama ovunebilirim babası ölmüş 20 yıl önce sırf annesine yük olmamak için 8 sene yurtdışında çalışıp yememiş icmemis üzerine bir kıyafet almamış oturduğumuz evi yaptırmış evlendik üç ay calismadi iş bulamadı düğün borcumuzu takilarla ödedik bütün altinlarimi bozdurdum kimseye paramiz yok demedik iki hafta pazara gitmedik evdekilere yetindik sırf ona destek olmak için iğne oyasi yapıp sattım kıyafet almadım cafelere gidip oturmadan gezmeye bile gitmeden üç yilim geçti şimdi dükkan açtık araba aldık bozdugum tüm altinlarimi fazlasıyla aldım çok şükür denebilecek duruma geldik sabrederek Allah büyük dedim sadece hiç kimsenin bir kuruşu yok hakkı yok uzerimde o yengenizde gitmesin oraya buraya o çocuğu kullanıp acindirmasin kendilerini ayıp ya 50 yaşında adam hala takside çalışıyormuş keşke alistirmasaydi onlarida herkes kendi ayakları üzerinde durmayı ogrenseydi para yoksa iki çocuk da yapmasaydı içinden saydiriyorum da buraya yazamıyorum atilirim diye Allah islah etsin iki çocuğu ona daha beterini yapmasın kafasını vurur taşlara ben ne yaptim diye babana da sabrin en buyugunu peygamber sabri versin Rabbim

Kimse kusura bakmasın. Ana-babaya güvenerek evlilik olmaz.

Evlenmesini biliyor yetmiyor çocuk yapıyor hatta 2. sini de yapıyor sonra doğalgazım kesik üşüyorum v.s acındırma edebiyatı.

Öyle bir dünya yok. Ben eşim çalışıyoruz kredimiz var çocuk yapsak mı yapmasak mı kırk kere düşünüyoruz.

Eşi de kendi de paşalar gibi çalışacak. Çocuklara da ev için kendilerini yırtan, kızlarının huzurunu zerre önemsemeyen kızın ailesi bakacak.

Çocukları da göstermiyorsa göstermesin, bulmuş sizin zaafınızı kullanıyor işte.

Evlat dahi olsa böyle bir şeye izin verilmemeli.

Resti çekin.

Çocuk açım dediğin de erzak alsa ? Doğal gaz yok dediğinde doğal gaz yüklese ya da faturayı ödese para olarak vermese ? Küçük yardımlar yani kira gibi değilde..Ayrıca ilk evlendiklerinde evini başka yere kuracaktı babanız,alışmışlar çalışmamaya ekmek elden su gölden... Maddi yardımı kessin ömür boyu babanızdan yiyecek değiller ya..

Ne kadar ilginç.
İşte bir yaşa kadar sen çocuğunu sorumluluk sahibi yapma. Yapmak için çaba harcama.
Evlenme yaşı gelsin elinde kendinden başka bir şeyi olmasın. Sonra ev kur, evlendir. Sonra her canlının yapabildiği şey " çocuk yapmasını" iste. Onu da yap sonra nerelere koyacağını bileme. Az bile yapmılar size.
Çocuğu satın mı aldınız da çocuğa karşı ev istediler sizden. Sonra çocuğu göstermemekle tehtit ettiler sizi.
Siz de afiyetle yediniz bunları?
Daha çok canınız yansa az dersiniz. Acıya doymamışsınız siz kusura bakmayın da.

Aminn.. Vicdanı el vermiyor
Yeğenim 5 yaşında ona arattırıyorlar. Dede ben bugün bişey yemedim diyor..
O zaman babam kahroluyor işte. Gidip yine veriyor..

bunlar belli ki çocukları kullanmak için yapmışlar.. kusura bakma abin ama sülük bunlar resmen.. böyle insanların çocuk neyine..
baban resti çekmedikçe gerçekten yapacak bir şey yok..

Merhabalar,
Hep gelinler mi görümceden şikayetçi olacak? Ben de yengemde ve abimden şikayetçiyim.
Abim 28 yaşında belediye de kadrolu işçi olarak çalışıyor. Aylık geliri 2.000 lira.
Abim ilk evlendiğinde babamın ev kredisi olduğu için bir süre bizle yaşamalarını teklif etti. Onlarda kabul etmişti. 1 evimiz kirada, diğer evimizde borç ödeyip hep beraber yaşıyorduk. Abim o zaman işsizdi. 5-6 ay kadar işsiz kaldı. Yengem çalışmıyor. Evlendikten 1 ay sonra yeğenim oldu.
Bebeğe karşılık yengemin ailesi bizden ev istediler. Sorunlar başladı. Kavgalar tehditler.
En son ev telefonunu sürekli taciz edip beni tehdit etmeleriyle babam diğer evimizi sattı ve oturduğumuz evi abime bırakarak uzak bir ilçede kiraya çıktık.
Sonra babam abimi belediyeye soktu. O sırada abim 20 bin lira borç yapmıştı babam hepsini sıfırladı.
Sonra abim tekrar 30 bin lira borç yapmış. Şuan maaşının %75 i krediye gidiyor. Ve 2. çocukta oldu.
Saygısızlığın dibi yok.
Para vermediklerinde onlar benim annem babam oluyor. Verdiklerinde onun anneciği ve onun babacığı..
Bende bu sene evlendim. Bin lira kira veriyorum. Eşim başka ilden geldi 3 ay işsiz kaldı. Kayınpederim 21 bin borç bıraktı bana.. 1 lirayla işe geldim günlerce. Öğle aralarında çubuk kraker yedim. Yine de annemden babamdan almadım.
Abim hayatını yaşıyor. Yengem çalışmaz asla, fik fik geziyor heryerde. Bir gün o kafede bir gün bu kafede. Artık zoruma gidiyor.
Annemler 3 aydır para vermeyi kestiler. Babamı arayıp doğalgazım kesik üşüyoruz. Çocuklar aç diye diye sömürdü babamı.
Babam 50 kiloya düştü..
Bi akıl verin, birşey söyleyin.. Abimle düşman olmama az kaldı. Babamın da hastalanmasına..
Tam yaprak dökümü manzarası ferhune gibi girmiş hayatınıza :KK57:, üst üste doğurmayı biliyor bir zahmet çalışmayı da bilsin, siz açken o yengenizin ve abinizin umrunda mısınız, sanmıyorum, adamlar babanıza sırtını yaslamış keyfini çıkartıyorlar, karşılığını da vermeyecek gibiler, abinizi arayıp senin bu ettiğin ne babamız annemize yaptığına bir bak demenin zamanı bence .

Merhabalar,
Saygısızlığın dibi yok.
Babam 50 kiloya düştü..

Valla bizi damat tarafi sömürmek istedi sizide gelin tarafi sömürmek istemis ve yapmisda.

Back
X