bir bakın kızlar yine ben

Elfidaa90

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2018
1.635
287
123
Kızlar merhaba sizlere bır sorum olacak yasamın anlamsız geldıgı hıc bır seyın sizi mutlu etmedigi her seye sahıp olsanız da mutlu olamadıgınız oldu mu nasıl mutlu oluyorsunuz ne tavsıye edersınız oyle kı bır ay sonra öluceksın deseler umrumda olmaz o derece isteksizim hayata karsı bu arada lütfen sımarıklık yapıyorsun fılan dıye yorumlar yazmayın bu yazdıklarımda iyilesme sürecınde oldugum hastalıgımında etkısı var sadece tavsıye ıstıyorum

Zaman zaman hepimiz de oluyor o bi süre sonra geçer ama mutlu olmak için hayattan bişey bekleme çünkü öyle yada böyle geciyor omrumuzden.

Merhabalar,
Darülaceze ve Sevgi evi ziyaretleri yapın.
Hasta, ameliyat olmuş yakınlarınızı ziyaret edin.
Ölmüşlerinizin mezarlarını ziyaret edin.
Üstün Dökmen ve Doğan Cüceloğlu hocaların kitaplarını okuyun.
Üstün Hocanın her gün 14:30-15:00 arasında tv360 adlı kanalda yayınlanan programını izleyin.
Daha iyi günleriniz olsun inşallah, sevgiyle, mutlulukla kalın @Dertliii90

Onkoloji koridorlarında bi dolaşın bence iyi gelir. Başkasının durumuna bakip eldekine mutlu olmak dogru değil elbette ama oyle hastalar var ki o sıkıntılara ragmen mutlu olmaya çalışıyorlar. Bu durumda bizim ufak seylere takılmamamız onlara hakaret.

İnstada neslicantay diye güzeller güzeli bi kız var onun hesabiyla baslayabilirsiniz.

Şükredin... her halinize.. sizden çok daha kötü durumda olan insanları düşünerek... nankörlük yapmamak lazım, elimizde olan değerlerimizi kaybetmemeliyiz. Sahip olduğumuz şeyleri sıkı sıkı tutmalıyız...

Onun haricinde öyle çok bunalınan anlarda sevilen bir dost veya akraba ziyaret edilebilir (olumlu bir insan olmalı) dışarıda yürüyüş yapılabilir (bir nebze olsun iyi geliyor) veya bunların hiçbiri işe yaramadıysa antidepresanlarla en kritik evreyi atlatıp, temel ihtiyaçları yapabilecek kadar bir yaşam hevesi bulduktan sonra terapi görmek lazım bence.

Hiç bir şeye hevesiniz ve isteğiniz yoksa kendinize bir hedef belirleyin, bir şeylerle uğraşın. Boşluk ve evde oturmak da insanı bir hayli ilgisizleştirip depresifleştirir.

bana da oluyor bu bazen. her türlü imkanım var, sadece manevi anlamda biraz eksiğim. hayatta ne yaptığımı sorguladığım çok oluyor, neden buradayım filan diye düşünüyorum.

sonra hayatta yapmak istediklerim aklıma geliyor. kendi adıma açmak istediğim bir kütüphane var, üzerinde çalıştığım ve bitince işitme engellilere çok büyük yararı olacak bir projem var, sevdiğim ve beni seven insanlar var, aslında düşününce mutlu olacak çok şeyim var diyorum. bazen zorlanıyorum evet ama hayallerim var ve onları gerçekleştirmek zorundayım.

bir de şu an bir hastalığım var. o olmadan önce daha bir kötüydüm sanki, onu yaşadıktan sonra daha da olgunlaşmış hissediyorum. sağlıklı olmaktan başka hiçbir şeye ihtiyacım yok gibi hissediyorum.

düşünün emin olun siz de tutunacak bir şeyler bulacaksınız, küçük bir hayal bile insanı hayata bağlıyor.

Herkeste bi dönem oluyor
Hayat anlamsızmış gibi
İnsan görmek istemiyorsun mutsuz güçsüz bi halde dolanıyorsun
Sonra geçiyor
Sonra mutlu olmak için birçok sebebin olduğunu görüyorsun

Bu arada geçmiş olsun , sana ek tavsiye
Daha güzel anlatılamazdı suan kı durumum
madem öyle farkına var bütün bunların , sımsıkı sarıl hayatına,iyilik yap , gez dolaş, öyle çok isterdim ki mesela şimdi kısa tatil :)

Takip ediyorum o hesabı onlar fiziksel olarak kanser tedavisi görüyorlar bende ruh kanseri tedavisi görüyorum ikisi de çok zor

Ne güzeldir;
Dört gözle beklediğiniz bir haberin gelmesi,
Sabaha dek uyutmayan diş ağrısının dinmesi..
Yıllar sonra bir gün bir yerde, çocukluğunuzda annenizin sizin için yaptığı kurabiyelere rastlamak...
Yağmurdan sonra, açan güneş...
Buz gibi sokaktan sıcacık eve girmek...
Yorgunluktan bitmişken yatağa uzanmak...
Tutuğunuz takımın ezeli rakibini yenmesi...
Kızgın kumlarda uzun uzun yattıktan sonra bedeni denizin serinliğine bırakmak...
Sabahları kızarmış ekmek kokusuyla uyanmak...
Bir doktor muayenehanesinin kapısından, şüpheleri dağıtmış olarak sevinçle çıkmak...
Yaz sıcağında, bir öğle uykusunun mahmurluğunu, buz gibi bir dilim karpuzla atmak...
Bir bahçenin önünden geçerken duyduğunuz hanımeli kokusu...
Sabah uyanıp o gün tatil olduğunu hatırlamak...
"Artık bitti" derken sizi arayıvermesi...
Yaşlı ana babanızın, hala çaldığınız kapının arkasında ya da hattın öbür ucunda olması...
Fırından yeni çıkmış ekmeğin köşesi...
Bir köşede birbirine sarılmış uyuyan kedi yavruları...
Evinizden, pişmekte olan etli biber dolması kokusunun yayılması...
Soğuktan titrerken elinize tutuşturulan bir bardak çay...
Meteliksiz bir gününüzde, çoktandır giymediğiniz ceketinizin cebinden para çıkması...
Onunla ilk kez yalnız kalmak...
Uzun, sıcak bir yürüyüşten sonra karşınıza çıkan bir çınar altı.
Sabahtan beri ayağınızı vuran ayakkabıları çıkardığınız an...
Sudan bir sebeple küstüğünüz arkadaşınızla barışmanız...
Yıkanmış, ütülenmiş, mis gibi kokan yatak takımlarını koynunda uyumak...
Bir sandalın kenarına oturarak bacakları denize sallandırmak...
En sevdiğiniz yemeğin ilk lokmasını ağzınıza aldığınız an...
En önemlisi,
nefes almak,
konuşmak,
duymak,
yürümek,
görmek,
anlamak...
"Ne güzeldir"...
ve ne güzeldir; arkadaşlarınızdan, sevdiklerinizden alacağınız sıcacık bir merhaba...
"Bu güzellikler eksilmesin hayatımızdan"

Psikolojik rahatsızlıklar da en az kolun kırılması, başın ağrıması kadar gerçektir ve tedaviye ihityaç duyarlar.

Onun için de tıpta psikiyatri diye bir dal vardır.

Yani onlar da rahatsızlıktır.

Psikiyatrik rahatsızlığı olan birine hayatın kıymetini bil senden kötü durumda olanlar var dmek inanın çok anlamsız.Çünkü o zaten bunun farkında ama elinde değil.

Sadece bunu söylemek istedim.

Oyyy oyyy oyy nasil guzel doktunuz satirlara bu guzellikleri:)her birini okurken yasadim ve inanin bitirdigimde gozyaslarim akti..ve oylesine mutlu oldumki yasadigim icin deriiinnn bir nefes aldimm ve hamd olsun yarabbim sonsuz sukurler olsun dedimcookk tesekkur ederim allah razi olsun
Az once tamda buna benzer bir konuya "sukursuzlugun"bir kara delik gibi insani icine alip zamanla yok ettigini yazmistim..oysa oyle bir nimetki sukur etmek ve herseye ragmen nefes almak muhtesem bir sey

Kesinlikle özellikle benim gibi depresyon hastalarını daha kötü etkiliyor bu tarz söylemler suan bile öyle benden daha kötüleri var ama ben öyle diye mutlu olamıyorum ki ben de istemem mi iyilesmeyi yaşamdan zevk alabilmeyi ama elimde değil işte

Hepsi çok güzel bunların ama en kötüsü işte bunların hiç birinden zevk alamamak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…