bir bayan icin

Teşekkürler

Beden bayan desek ne oluyor? Bilmediğim için soruyorum

Bayan kelimesi kadını cinsel kimliğinden uzak tutan erkek egemen zihniyetin dile yansımasının bir sonucudur. Bayan,bay sözcüğünün karşılığıdır ve cinsiyet değil hitap belirtir. Mesela "baylar ve bayanlar hoşgeldiniz" gibi. Burda "kadınlar ve erkekler hoşgeldiniz" denmez.

Dünyada iki cinsiyet vardır. Kadın ve erkek. Cinsiyet belirtilecek durumlarda bu konuda olduğu gibi kadın kelimesi kullanılmalıdır. Yani nasıl "bir bayın tercih edeceği meslek hangisi olmalıdır?" demiyorsak bu tip cümleler kurarken "erkek" kelimesini kullanıyorsak karşıtı olan "kadın" kelimesini kullanmalıyız böyle durumlarda.

"Bir bayan için" lafını da hiç sevmem.
"Öğretmenlik... bir bayan için en güzel meslek" diyen cahillerin ağzına ıslak tuvalet terliği ile vurasım gelir

Kadının kendisini aşağılaması bu yaa..
Bir "bayan" için en güzel meslek, en zevk aldığı meslektir.
Ev işi de yapacam diye kendinizi bu kadar paralamayın. Erkeklerin yaptığı işleri siz de yapabilirsiniz. Kafanız çalışıyorsa.

yahu aşağılamakla ne alakası var? eşitlikçi olucam diye bu kadar kanırtmaya gerek yok. bak mühendis arkadaşlara bilhassa özelde çalışanlara , bebeğim oldu şöyle iki sene ücretsiz izin alıp emzireyim demek onlar için imkansız! ev işi yapmakla alakası yok meslek seçiminin, inşaatçı olabilir misin mesela kafan çalışıyorsa? hani erkeklerle eşitiz ya sırtlayalım beton çuvallarını götürelim o zaman??
bu arada tıp seçenek dışı olmasa idi tıp derdim, aile hekimliği kadın için fena sayılmaz, doğum izni, süt izni vs rahatça kullanabilirsin ilerde..

Şimdilerin ve geleceğin asla ve asla demode olmayacak ,hatta yıllar geçtikçe popularitesi artacak , asla işsiz kalınmayacak bikaç meslekten biri.pskolog,pskiyatri,pdr....toplumun yarısından fazlası kafayı yemiş durumda bende dahil :)

mühendislik düşünüyorsan makina elektrik ve inşaattan şaşma. mümkünse insaat +1

mimarlığı da düşünebilirsin

Tip ve dış hekimliği hariç en uygun meslek nedir ablalarim tercih yapacağım bu sene yardım eder misiniz

valla sistem genelde puanin neye yetiyorsa ona git diyor ama sen bence kendi kisiligine ne uyuyorsa o meslek grubuna yonel derim. Birde tabi mezun olunca is bulabilecegin birsey olsun.

Öncelikle bayan değil 'kadın', bunu düzelteyim.
Meslekler cinsiyete göre değil, kişi beceri ve ilgi alanlarına göre seçilir.
Maddi ya da başka türlü kaygılarla yapılan seçimlerden, her zaman mutsuz bireyler oluşur.
Ben aksini yaptım, 2 yıldır evimde oturuyorum işsizlikten.
Hoşlanmadığım ve her gün lanet ederek yapacağım bir iş yerine, zevk aldığım ama çalışma alanı bulamadığım mesleğimi her zaman tercih ederim.

Hangi bölümü seçersin, bilemeyeceğim ama; kolay iş bulacağın, seni aç açıkta bırakmayacak bir bölüm seçmen.. ee yapacağın mesleği seversen daha iyi olur.. Yeteneğin ve ilgin hangi alandaysa, o bölümü seçersin.

Hepimiz kendi zevkimize göre önerilerde bulunuruz. Bize göre hareket edersiniz pişman olursunuz. Hiç mi aklınızda bir meslek yok. Ben şuna kendimi yakın hissediyorum bu meslek ile ilgili düşünceleriniz nedir diyebileceğiniz.

"Öğretmenlik... bir bayan için en güzel meslek" diyen cahillerin ağzına ıslak tuvalet terliği ile vurasım gelir

Ev işi de yapacam diye kendinizi bu kadar paralamayın. Erkeklerin yaptığı işleri siz de yapabilirsiniz. Kafanız çalışıyorsa.

öyle değil işte. evli ve çocuklu musunuz bilemiyorum. ama bir oğlum var Allah bağışlar inş. dedim ki keşke öğretmen olsaydım. hamilelik daha kolay geçerdi. yarım günü dinlenebilirdim. doya doya emzirirdim.

ya da hasta olduğunda yarım gün ayrı kalırdım sadece.
şu an yaz tatili öğretmenleri deli gibi kıskanıyorum çocuğumla gezip tozardım.
erkeklerde, baba tabi. ama annelik bana göre çok farklı. o bağ hiçbir iki insan arasında olmayacak bağ.

öyle değil işte. evli ve çocuklu musunuz bilemiyorum. ama bir oğlum var Allah bağışlar inş. dedim ki keşke öğretmen olsaydım. hamilelik daha kolay geçerdi. yarım günü dinlenebilirdim. doya doya emzirirdim.

erkeklerde, baba tabi. ama annelik bana göre çok farklı. o bağ hiçbir iki insan arasında olmayacak bağ.
Sizin mesleğiniz nedir? :)

Bayanını erkeğini bilmem ama özellikle anneler için daha rahat meslek öğretmenlik diyenlerdenim.Cahilliğin c sini geride bırakacak kadar da bilgi ve emek birikimim var.Islak tuvalet terliği şu bu şiddetin hayalini bile kurmam.Mecaz-i mürsel yapmışsın ama okurken bile irkildim.
Her mesleğin kendine göre zorlukları var.Ama imkanlar açısından öğretmenlik diğerlerine göre daha kabul edilir.

teknik memurum :KK66:
tavsiye ederim memurluk güzel. ama işte amir önemli. iyisine denk gelmek lazım. tabi nüfus gibi memurluklarda nefes almamasıya yoğun..
Evet benim de annem sağlık memuru, o yüzden sizi anlayabiliyorum . Memur olup da çocuk sahibi olmak gerçekten çok zor Allah annelerimizin yardımcısı olsun. Hakkını ödeyemem annemin,çok yoruldu ev-iş arasında mekik dokurken :)

Isin ders verme boyutunun ,cocuk psikolojisi ve sevgisinin, sabrin,akademik bilginin bir onemi yok sanirim:KK66:
Tatili olsun yarim gun olsun cocugunuzu emzirin yeterli tabii
Siz de haklisiniz ne diyelim,sistem utansin

Back
X