Özgürlük eşittir cesaret.Kendimi özgür hissetmiyorum. Tek başıma karar vermek istiyorum. Ama olmuyor. Hep engeller var. Bir yere gitsem ailem karışıyor. Bir bayan ne zaman özgür olur? Siz ne zaman özgür oldunuz? Özellikle yaşı büyük bayanlara soruyorum. Ekonomik özgürlük mü gerekiyor? Bana öyle geliyor en azından. Umarım konuyu doğru yere açmışımdr
Cesaretin varsa herşeyi yaparsın,yaparsan da özgür olursun.Özgürlük eşittir cesaret.
Zaten hanim efendi ve ya bayan diye seslenmeleri gerekiyor.Ha iste onu diyorum.
Evet. Kadiniz ben cokta memnum kadin oldugumdan. Ve kadin gibide davraniliyorum hamd olsun.
Ama disarda yabacilar hanimefendi yada bayan diye seslenmelerini tercih ederim.
çünlü cbir cinsiyet olan kadındır. Bayan değil. Bir erkeğe cinsiyetini sorduğunuzda ben bayım dediğini duydunuz mu mesela?
Bayan hitaptır, hitap ederken kullanırız
Bizim toplumumuz için "kadın" olmak çoğu zaman bekareti bozuk olmay ifade eder.
Geçen gün birine "aa ne güzel kadın" dedim. Bir meslektaşım ki bu kadın avukat, aa ne kadını canım evlenmedi ki dedi!
Kadın olmaktan utanmayın hanımlar.
Ekonomik ozgurluk evet. Ayaklarinin uzerinde durabilmen gerek. Yaş ilerleyunce de aileler pek mudahale etmiyorKendimi özgür hissetmiyorum. Tek başıma karar vermek istiyorum. Ama olmuyor. Hep engeller var. Bir yere gitsem ailem karışıyor. Bir bayan ne zaman özgür olur? Siz ne zaman özgür oldunuz? Özellikle yaşı büyük bayanlara soruyorum. Ekonomik özgürlük mü gerekiyor? Bana öyle geliyor en azından. Umarım konuyu doğru yere açmışımdr
Bakın bu konuda çok haklısınızBence biraz kişilikle alakalı. Sizin tutumlarınız çok önemli. Ailenizin karşısında isteklerinizi ifade ederken net ve kararlı olun.
+ekonomik özgürlük.
Ne güzel. Sizin adınıza sevindim. Bende zaten kimse karışmasın demiyorum. Sorumluluklarımı alarak sırtlanarak özgür olmak istiyorum30 yasındayım
calısırkende okurkende hep aılemın ıznıyle hareket ederdım sonucta bırlıkte yasamanın onların evladı ve kucugu olmamın bı adabı gerektırdıklerı var
evlendım ınanılmaz rahatım
at kosturuyorum resmen ıstedıgımı yapıyorum
ama yıne esımle bırlıkte yasamanın adabına uyarak
Soruları kadın erkek diye ayırınca nasıl özgür olunmuyor? Böyle bir bağlantıyı Nasıl kurdunuz? Ben bir kızım ve ona göre soracağım tabiikide. Ki bu sitede de hep kadınlar var zatrnBir insan ozgur olmaya karar verdiginde ozgurdur.
Mesela sorulari kadin erkek ayirmadan sorarsa ozgurdur. 8 cocugu, 2 kayinvalidesi olsa da ozgurdur.
Cocuklugundan beri basinda? bir adam hayali kurduysa ozgur degildir. Ne yazik ki olamayacaktir da.
Sonunda biri kendi insiyatifimde olduğunu anladı Haklısınız cesaret önemlMerak etme canim
Kadin yerine bayan demis olman ozgurlesememen icin zannedildigi gibi cok korkunc bir engel degil.
Duzeltirsin olur biter.
Duzeltmek istememende
Tamamen senin tasarrufun.
Ama ablan sayilirim tavsiyem duzeltmen yonunde.
Konuna gelirsek
Yasin 20. Ekonomik ozgurluk evet cok onemli. Ama inan bana sadece bu yeterli degil.
Zira eko. Anlamda ozgur olup kendi parasi uzerinde söz hakki, yonetim iradesi olmayan
Yada olamayan milyonlarca kadin var ulkemizde.
En onemli kriter cesaret.
Cesur bir kadin olabilirsen ozgurlesirsin.
sonunda beni anlayan biri çıktı. kadın bayan hakkında dediklerinize katılıyorum. kendimi onlara tam olarak ifade edemedim. sizinle aynı düşünüyorum. kelimelere takılmamak gerek.Of yemin ederim okurken içim şişti kadın bayan muhabbetinzdn. Yok bayan dersen kndine kısıtlnrsn, ezilirsin. Kadın dersen özgür olursun feln filan. Ben kendime kadın diyorumda ne oluyor yine özgür değilim. Veyahut filan kişi kendine bayan diyor ama özgüür. Bu kadar abartılmaz yani. Konu sahibinn üzerine çok gitmşsnz ve konudan çok uzaklaşmışsnz. Haklı olabilirsnz ama bi pes edin artık bir kere konu başlığı böyle açılmş yani.
Konu sahibesi öncelikle şöyle düşün sende bir annesin ve kızın veya oğlun için herşeyin en iyisini istersn. Herşeyini bilmek, ona destek çıkmak, alacağı kararları seninde bilip kafanda bu benm çocuğuma zarar verir diyip ona daha güzel kararlar sunmsk istersn. O yüzden ben ailenin karışmasına o kadarda tepki göstermiyorm.
Tabi abartılmayacak sürece, ama ne yalan söyleyeym anne olduktan sonra fikrim böyle oldu. Ama ne yazık ki bizim toplumumz ortayı bulamıyor, ya tam boğuyor çocuğu yada biz eski kafa değiliz çağdaş insanlarz ( kendilernce çağdaşlık çocuk yapıp sonra unutmak gibi, sorumsuzca) diyip çocuktan bihaber yaşıyorlar.
İki türlüsüde iyi değil ama keşke biraz daha toplumumuz anlayışlı ve empati yapmayı seven bir toplum olsaydı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?