- 13 Ağustos 2015
- 529
- 1.214
- 63
- 35
Ana konu ne yazık ki bu zaten. Bu kadar insan bunu dediğine göre bi anlamı var demek ki değil mi? Bi kadının özgürlüğü önündeki en büyük engel kendisidir. Kendine kadın bile diyemeyen bi kadın nasıl özgür olabilir allah aşkına. Hemcınslerınıze kustugunuz nefrete bak.Lütfen ana konudan uzaklaşmayalım. Ya da gereksiz takıntılarımızı hayatımızdan çıkardığımızda
Feministliğini git başka yerde yap bayan
Gereksiz takıntılarınıza sorumda yer yok
Lütfen ana konudan uzaklaşmayalım. Ya da gereksiz takıntılarımızı hayatımızdan çıkardığımızda
Konuyu başka yerlere çekme. Çünkü onlarda sizin gibi ana konuya hakim değiller ne Yazık ki. Şu hayatta tartışılacak dağ önemli konular varkenAna konu ne yazık ki bu zaten. Bu kadar insan bunu dediğine göre bi anlamı var demek ki değil mi? Bi kadının özgürlüğü önündeki en büyük engel kendisidir. Kendine kadın bile diyemeyen bi kadın nasıl özgür olabilir allah aşkına. Hemcınslerınıze kustugunuz nefrete bak.
Bir seferindede bir uye yazmisti "bayan" demekten vazgecin diye. O an yazamadim.sonra unuttum gittim ama cok merak etmistim ozamanBayan demeyi bırakırsanız, özgür olmaya başlayabilirsiniz.
Başkalarını savunmak size kalmadı. Hala konuyu başka yerlere çekiyorsunuzOrada dur bakalım küçük hanım!
1) Kadın demek takıntı değil, kendi varlığının idrakinde olmaktır. Bayan ile kadın kelimesi arasındaki farkı henüz idrak edemediğine göre, özgür takılmaya henüz hazır değilsin.
2) Burada herkes istediği yorumu yapar, kimseye posta koyamazsın, konu açtığına göre gelebilecek tüm yorumlara açık olman gerekir. Kaldı ki hiç birimiz hakaret vari konuşmamışız ve cinsiyetimizi dile getirdik diye de feminist olmayız.
3) Yaptığın yorumlardan yeterince olgunlasmadığın ortada, biraz daha zamana ihtiyacın var.
Takdir ettim sizi doğrusu. Herkes yapamazBir kadın buna karar verdiğinde özgürdür. Eğer özgürlüğünüze müdahale ettirmek istemiyorsanız şartları hazırlar, o özgürlüğü elde etmek için herşeyi göze alırsınız.
Çok aşırı baskıcı bir abiye sahip olan ben, senelerce annemin yalvarmalarıyla bu durumu idare etmeye çalıştım. Öyle ki giyimime, makyajıma, arkadaşlarıma, eve geliş gidiş saatime kadar herşeyime karışırdı. 10 dakika eve geciksem kıyamet kopardı. Çantamı, telefonumu her daim karıştırır, kontrol ederdi. Okula gelip arkadaşlarımla konuşur beni kontrol ederdi. Birgün canıma tak etti. Korkudan zıngır zıngır titreyen ben o andan itibaren delirdim. Sanırım bir kopma noktasıydı. Ne ekonomik özgürlüğüm vardı, ne de güvenebileceğim başka birşey. O andan itibaren asla hiçbirşeyime karıştırtmadım. Gecenin bir vakti eve geldiğim de oldu, onun hoşlanmayacağı şeyleri yaptığım da. İzin de almadım hiçbir şey için. O raddeye getirenler utansın. Şimdi evlendim, eşim bana hiçbir konuda baskı kuramaz, izin vermem. Yanlışlıkla ağzından emir kipli bir cümle çıksa onu pişman ederim. Fazlaca sert farkındayım ama öbür türlüsünden daha çok eziyet çektim
Bayanı hitap kelimesi olarak görüyorlarxBir seferindede bir uye yazmisti "bayan" demekten vazgecin diye. O an yazamadim.sonra unuttum gittim ama cok merak etmistim ozaman
Simdi denk geldi yine sorayim barim.
Bayan nim bir anlamimi var? Neden bayan denilmesinden yana degilsiniz?
Yani yanlis anlamayin bilmiyorum bilmedigimden ve merakimdan soruyorum. Bilmedigim birsey varsa ogrenmek amacli.
Nasil yani?Bayanı hitap kelimesi olarak görüyorlarx
çünlü cbir cinsiyet olan kadındır. Bayan değil. Bir erkeğe cinsiyetini sorduğunuzda ben bayım dediğini duydunuz mu mesela?Bir seferindede bir uye yazmisti "bayan" demekten vazgecin diye. O an yazamadim.sonra unuttum gittim ama cok merak etmistim ozaman
Yani yanlis anlamayin bilmiyorum bilmedigimden ve merakimdan soruyorum. Bilmedigim birsey varsa ogrenmek amacli.
Ben yorumu görünce yazmak istedimBir seferindede bir uye yazmisti "bayan" demekten vazgecin diye. O an yazamadim.sonra unuttum gittim ama cok merak etmistim ozaman
Bakın küçük hanım, siz bir konu acmissiniz ve biz de yorum yapıyoruz siz bizim bakış açımızı begenmemis olabilirsiniz buna saygi duyarim elbette ama bizi topa tutma hakkınız yok lütfen siz yorumu beğenmiyorsaniz es gecin polemige girmeyelimBaşkalarını savunmak size kalmadı. Hala konuyu başka yerlere çekiyorsunuz
Bir seferindede bir uye yazmisti "bayan" demekten vazgecin diye. O an yazamadim.sonra unuttum gittim ama cok merak etmistim ozaman
Himçünlü cbir cinsiyet olan kadındır. Bayan değil. Bir erkeğe cinsiyetini sorduğunuzda ben bayım dediğini duydunuz mu mesela?
Bayan hitaptır, hitap ederken kullanırız
Bizim toplumumuz için "kadın" olmak çoğu zaman bekareti bozuk olmay ifade eder.
Geçen gün birine "aa ne güzel kadın" dedim. Bir meslektaşım ki bu kadın avukat, aa ne kadını canım evlenmedi ki dedi!
Kadın olmaktan utanmayın hanımlar.
Dogrusur yazdigini. Cevap icin tak ederim ama elalemin adaminin bana kadin diye hitap etmesi benim.hosuma gitmez acikcasi ama bu demek degilki ben kendimi onemsemiyor yada birey yerine koymuyorum.Ben yorumu görünce yazmak istedim
Biz neden bayan değil kadın diyoruz ben kendi adıma dili doğru kullanmak gerektiğine inandigim ve kavramlarin yerinde kullanılmadığı düşündüğüm icin.
Kadın -erkek bay-bayan
Yani erkegin karşılığı bayan değil
eril.kisilere erkek deniyorsa, dişi kisilere de kadın denir
bayan kelimesi kullanılıyorsa o zaman erkek yerine bay ifadesi kullanılmalıdır
bir de toplumda kadın demek cinsellik yaşamış dişi kişi olarak algılanır kız/kadın ayrımı yapılır
halbuki 18 yaşını dolduran her dişi birey kadındır çünkü cinsiyetimiz bu
Bakın küçük hanım, siz bir konu acmissiniz ve biz de yorum yapıyoruz siz bizim bakış açımızı begenmemis olabilirsiniz buna saygi duyarim elbette ama bizi topa tutma hakkınız yok lütfen siz yorumu beğenmiyorsaniz es gecin polemige girmeyelim
Konuyu başka yerlere çekme. Çünkü onlarda sizin gibi ana konuya hakim değiller ne Yazık ki. Şu hayatta tartışılacak dağ önemli konular varken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?