Bir Bayram Sorunu

Tamam işte annenlerle aynı memlekette olduğuna göre aileni sürekli görme lüksün var ama eşin ailesine hasret yaşıyor.Adam da bayramda ailesinin yanına gitmek istiyor çünkü diğer zamanlarda zaten uzaklar.Bence gayet mantıklı.Eşinizin üslubu çirkin ama siz anlayışlı olup ısrar etmemelisiniz bence.Tabii normal zamanlarda ailen ile görüşmene sınır koyuyor mu yoksa o konuda rahat mısın onu bilmiyoruz.

Eşinizin cevabı çooook çirkin

Esasen onun ailesi uzakta olduğu için Bayram'da oraya gitmek makul

Başka Zaman gidemiyorsanız Bayram'da gitmek akıllıca

Ailenizle de bayram öncesi sonrası herhangi bir Zaman'da görüşebilirsiniz

Önemli olan görüşmek bayram olması çok da fark katmıyor ki

Evet bu çok iyi bir fikir bu durumda pekte itiraz etme şansı kalmaz
Babam bekliyor lafınız sonrası itiraz edecektir ama aç sen anlat elini öpmeye gitmeyeceğini dediğinizde acayip çekinecektir zaten, bu zamana kadar babanız böyle konularda devreye girmediği için bu rahatlığı, ailesinden çekinen erkekleri az çok tanıyorsam babanızın adı geçince telefon açıpta ne el öpmesi diyemeyeceğini düşünüyorum

Neden onun ailesi ailede sizinki neymiş ? Siz ağaç kovugundan mı çıktınız? Çok saygısızca bi tavır.neden en baştan tavrınızı koymadınız ki

Bu konuda sizi bilgilendirecem işe yararsa çokta dua edecem teşekkür ederim tekrar..

Bu konuda sizi bilgilendirecem işe yararsa çokta dua edecem teşekkür ederim tekrar..
İnşaallah işe yarar, bende işe yaraması mutlu olmanız, ailenizin bayramda boynu bükük kalmaması için dua edeceğim, bayramlar özel zamanlardır, 4 yıldır eşinizin istediği olmuş bir kere de sizin istediğiniz gibi olması çok birşey değil, ki zaten işe yararsa her bayram bunu uygulayın, hem onun ailesinin gönlü olur hem sizin ailenizin.

Gerçekten çok akıllı bir bayansınız Yardımınız için sağolun dualarınİz içinde teşekkür ederim işe yaratacağına eminim babamdan çekinecektir hemde dediğiniz gibi kimsenin de gönlü kalmaz

Sus sen karisma cok ayri bir tartisma konusu. Terbiyesizlik bu. Ana konunuz olan bayram konusu icinde sebebi onemli diyebilirim. İstanbul gibi bir yerdeysenix bayramdan 2 3 gun once gidip bayramdan 2 3 gun sonra donmelisiniz. Trafik gibi bir illet var cunku. Bu sebeple erken gidiyorsaniz hic sorun olmamali. Sonucta oda ailesini goremiyor sene icinde cok fazla. Ama o usoupla hicbir yere varamaz. Once bunu halletmelisiniz

peki bayramdan bir kaç gün önce gidip ne yapıyorsunuz temizlik + baklava falan işi oluyor mu ? sizi mi bekliyor kaynana bunları yaptırmak için , siz evlenmeden önce nasıl yapıyormuş?

hadi bayramdan bir kaç gün önce bayram hazırlığı temizlik baklava dolma falan yapmanız için götürülüyorsunuz belli diyelim
peki bayramdan sonra ne sebeple kalıyorsunuz ?
bayramın 2. günü mesela geri dönebilirsiniz son günü de ailenizde geçirebilirsiniz

bence genellikle kız aileleri aman kızımın huzuru bozulmasın diye pasif kaldıkça bunlar oluyor
aileniz neden şimdi tutmuş size bayram harçlıgı getiriyor ?
resmen kabullenmişler
babanız dağ gibi çıkıp karşılarına '' ben kızımı evlendirdiysem bundan sonra kızım bir bayram benim elimi öpemeyecek mi ? bu ne hadsizlik böyle '' diye çıksa bakın bakalım yapabilirler mi ?
terbiyesizliğin alası bir kere eşinizin ailesinde, bu kızın da anası babası var deyip sizi kendileri göndermeleri gerek gidin de orda da bayramlaşın diye ?

bence bu işe babanız da el atsın, eşiniz bu kadar da terbiyesiz değildir heralde babanıza karşı gelecek?
bayramlaşmak istemek en doğal hakkınız bunun için boşayacak değil ya

ah cnm ya bende aynı durumdayım ama bizde şu var eşimle evlenirken bnm işimden ötürü eşim bnm olduğum şehire yerleşti ve her bayram oraya gidiyoruz bi kaç kez söyleyeyim dedim tek lafı şu ben senin için buraya yerleştim sen zaten hergün ailenlesin ben bari bayramları ailemi göreyim

Eşinizin bu cevabından sonra ne denir ne yapılır bilemiyorum. Nefret ediyorum şu dangalak kocalardan ya. Nasıl yetişmiş de bu düşünce tarzına sahip olmuş acaba? Ne demek sus.

Biz de ilk gün eşimin ailesine ikinci gün benim aileme gideriz.

Madem farklı sehirlerdesiniz ve bayramdan birkaç gün önceden gidiyorsunuz bayramın son günü bari gelin görüşün ailenizle.

Bunu eşinizle laf arasında konuşmayın. Oturun karşılıklı güzelce konuşun ki anlasın ne kadar önem verdiğinizi.

Kp nasıl biri ? Belki ondan rica etsen , bayramda ailenle görüşmek istediğini söylesen oğluna Uygun bir dille söyler.

Bana çok ilginç geldi bu fikir

Yani eşimin ailesi ike aynı şehirdeyiz Bayram'da benim aileme gideceğimiz Zaman bir iki gün önce gittik ziyaret ettik oldu bitti

Önce gidemezsek sonra gittik

Eşimin babası arayıp bizim elimizi neden öpmüyorsunuz derse de bunu derim anında

Üç gün bayram zaten tatilin yarısı yolda geçiyor size önce ya da sonra uğrarız der bildiğimden de şaşmazdım

Şimdi belki yaşın büyük denir de 25 yaşındayken de böyle yaptım zira uzak olana gitmek makul özel sektörde haftada 6 gün çalışırken başka şehirdeki aileye gidecek başla Zaman yok ki

15 gün yaz tatilinde de denize vs gütmek için en makul Zaman Bayram'ı uzak olan aile ile geçirmek

bu aslında göreceli
bazı insanlar için bayram nasıl diyim ayrı bir önemli hani yanlış anlamayın benim için önemli değil mi sanki diye
bazıları bunu sorun eder bazıları etmez
bayramdan önce ya da sonra gidip el öpmenin bir anlamı yoktur mesela benim için
önemli olan o gündür
adamın ailesi uzakta olabilir hadi bayramdan bir kaç gün önce de gitsinler olabilir ama bayramın 3 gün bayramın tümüne orda geçirmek zorunda değiller bu tamamen bencillik bence

Evet bu günlere anlam yüklemekle ilgili

İlk mesajımda yazmıştım zaten o da herhangi bir gün benim için diye

Kp benim için önemli derse de benim için değil der geçerim

Evet bu günlere anlam yüklemekle ilgili

İlk mesajımda yazmıştım zaten o da herhangi bir gün benim için diye

Kp benim için önemli derse de benim için değil der geçerim
ama bu şekilde insanlar anlaşamaz ki
benim için önemli değil diyip geçseniz de o adamın orda üzülmesi sizi rahatsız etmez mi ?
bir gün istiyor konu sahibi ve hatta yarım gün diyor ilk gün bir kaç saat annemi babamı gordukten sonra yola cıksak gene olur diyor, bir kaç saat olamaz mı yani hatır için ?
bu sene pazar gününe denk geliyor muhtemelen cumadan gidecekler
her sene de böyle oluyormuş bayramda anladık da günler öncesinden gitmek niye ?
art niyet var basbaya eşe dosta güç gösterisi yapmak gelin yanımızda diye
gelinin anası babası yok mu ?
bundan önceki mesajımda da yazdıgım gibi bence kız babalarının pasif olmasından kaynaklanıyor
konu sahibinin babası yumrugu vursa masaya ben kızımı bayram ama ilk gün ama son gün illaki de iki saat de olsa görmek istiyorum dese hiç bir şey yapamazlar bence!!

Olmasi gereken ya bayramin ilk gunu sizinkilerle bayramlasip yola cikmak
Ya da bayramin son gunu donup senin ailenle bayramlasmak.

Ya da 1 bayram orada 1 bayram burada olmak.

Ya da sen zaten ailenle ayni sehirde yasiyorsun o.yuzden esin sadece bayram tatillerinde ailesini gorebiliyorsa, empati.yapip anlayisla karsilayacaksin. Ben esimin ailesinin oldugu sehirdeyim, açikçasi ben ailemi kirk yilda bir goruyorum sen ayni sokakta oturuyosun diyorum yeri geldiginde... Cunku bir taraf gurbet yasiyor, kolay degil.

Ama esinin kendisini ifade etme sekli.yanlis.

Bunun disinda esinin.ornegin 15 gunluk iznini de istisnasiz onun ailesinde geciriyosaniz o da fazla.

bir tek kendi aileleri var galiba bu erkeklerin
anladık ki erkeklere çok yüz vermeyeceksin
ister kötü bilsin ister kavga çıksın ister huzur kaçsın
ayağınızı yere sert basacaksınız yok öle her şey erkek evine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…