- Konu Sahibi Thes ise saff
-
ama bu şekilde insanlar anlaşamaz ki
benim için önemli değil diyip geçseniz de o adamın orda üzülmesi sizi rahatsız etmez mi ?
bir gün istiyor konu sahibi ve hatta yarım gün diyor ilk gün bir kaç saat annemi babamı gordukten sonra yola cıksak gene olur diyor, bir kaç saat olamaz mı yani hatır için ?
bu sene pazar gününe denk geliyor muhtemelen cumadan gidecekler
her sene de böyle oluyormuş bayramda anladık da günler öncesinden gitmek niye ?
art niyet var basbaya eşe dosta güç gösterisi yapmak gelin yanımızda diye
gelinin anası babası yok mu ?
bundan önceki mesajımda da yazdıgım gibi bence kız babalarının pasif olmasından kaynaklanıyor
konu sahibinin babası yumrugu vursa masaya ben kızımı bayram ama ilk gün ama son gün illaki de iki saat de olsa görmek istiyorum dese hiç bir şey yapamazlar bence!!
Merhaba hanımlar
size sorum şu olacaktı
4 yıllık evliyim evlendiğimden beri her bayram eşimin ailesine gidiyoruz
üstelik annemlerle aynı memlekette oturuyoruz kaynanamlar başka memlekette ama hep oraya gidiyoruz
hiç bir bayramı ailemin yanında geçiremedim özlüyorum ailemle geçirdiğim Bayramları
eşime söylediğimde
"sus!! bayramlar erkeğin evinde geçirilir bir daha duymayayım diyor"
Sizce ne yapabilirim bu konuda??
ohhooo sen baştan hata yapmışsın böyle bir adamla evlenmekle geçmiş olsun yapacak birşey yok."sus!! bayramlar erkeğin evinde geçirilir bir daha duymayayım diyor"
Vallaha süper fikirYa da Pazartesi dönmemiz lazım hayatım Salı günü bayramlaşmak için babam bekliyor deyin direkt, ne bayramlaşması, hayır olmaz derse, o zaman babama telefon aç kendin söyle gelmiyoruz elinizi öpmeyeceğiz diye kocacığım dersiniz, asla telefon açıpta bunları söylemeye cesaret edemez.
Bana çok ilginç geldi bu fikir
Yani eşimin ailesi ike aynı şehirdeyiz Bayram'da benim aileme gideceğimiz Zaman bir iki gün önce gittik ziyaret ettik oldu bitti
Önce gidemezsek sonra gittik
Eşimin babası arayıp bizim elimizi neden öpmüyorsunuz derse de bunu derim anında
Üç gün bayram zaten tatilin yarısı yolda geçiyor size önce ya da sonra uğrarız der bildiğimden de şaşmazdım
Şimdi belki yaşın büyük denir de 25 yaşındayken de böyle yaptım zira uzak olana gitmek makul özel sektörde haftada 6 gün çalışırken başka şehirdeki aileye gidecek başla Zaman yok ki
15 gün yaz tatilinde de denize vs gütmek için en makul Zaman Bayram'ı uzak olan aile ile geçirmek
Çocuğunla ilgilen sadece çocuğunla ilgilen bak çorap söküğü gibi çözülür gerisiEvet kesinlikle haklısınız birde çok erken gidiyoruz bayramdan bir kaç gün önce bayramdan sonra ya kadar kalıyoruz bide çok kalabalık oluyor tek başıma servis yapmaktan canım çıkıyor Çocuğum la bile ilgilenemiyorum
Evet kesinlikle haklısınız birde çok erken gidiyoruz bayramdan bir kaç gün önce bayramdan sonra ya kadar kalıyoruz bide çok kalabalık oluyor tek başıma servis yapmaktan canım çıkıyor Çocuğum la bile ilgilenemiyorum
konu sahibi, benim babam da senin eşin gibiydi.
annem 35 yıllık "geleneğin" ardından (teşbihte hata olmaz) küpekler gibi pişman.
babası öldü, herkesi öldü. bekledi ki ilerde kocam değişir, hadi artık senin ailene gidelim der.
çok beklersin anne bu gidişle dedim ona. mücadele et, neden korkuyosun dedim.
aman ağzımızın tadı bozulmasın ali rıza beyyyy dedi ve etmedi.
şimdi 35 yılın ardından babamın her hareketinden gıcık kapıyor ve o bayramların acısını çıkarmak için abuk subuk laf sokup duruyor. psikolojisi alt üst.
4 sene hiçbir şey. geç kalmış değilsin. mune'nin görüşü acayip hoşuma gitti. bu tür durumlarda kadın ailesini de araya sokabilmeli. milletin huzuru bozulmasın diye kendi huzurunuzdan oluyorsunuz. mücadele et.
ha bu arada gelenek demişken, sılaı rahim diye de bir şey var. araştırsın eşin bi zahmet.
Ama siz her ne olursa olsun bayramlarda ailenize gittiniz değil mi? Eşiniz size sus bayramlar erkeğin evinde geçirilir demedi veyahut ailen uzak 3 gün bayram tatilim var onu da dünya kadar yolu teperek geçiremem demedi, üstelik siz eşinizin ailesine bayramlaşmaya gittiniz, oysa konu sahibesi 4 senedir bayramlarda ailesine hiç gidememiş ve eşi benim fikrimce eğer kadının ailesi uzakta olsaydı bayramlarda asla götürmeyecekti, yolun uzaklığını bahane edecekti.
Ben bayram geleneği olan bir ailede yetiştim, o yüzden bayramlar bizim için özel günlerdir, eşim burnumuzun dibindeki aileme bayramlaşmaya gitmeseydi çok kırılır ve konu sahibesine verdiğim aklı kendime uygulardım, normal günlerde ailemin davetine gitmemek o kadar dokunmazdı ama bayramda sus bayramı benim ailemle geçireceksin dediğinde cevabı uygulamalı olarak alırdı eşim.
Konu sahibesininde ailesi eşinin ailesi gibi geleneksel bir aile, annesi üzülüp ağlıyormuş bu durumda bu kadıncağızın içi buruluyor, ailesiyle bayram sofrasında bir arada olmak istiyor, bu durumda erkek kadar kadınında isteği önemli değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?