Bir bebek meselesi ( İç Döküş )

Designer31

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2015
1.373
2.731
133
35
Evliliğimizin üzerinden henüz bir buçuk yıl geçti, pandemi sebebiyle hamile kalmayı hiç düşünmedim ilk yıl, sonraki sene ise korona geçirdikten sonra anksiyete ve panik ataklarım tekrar başladı. Ben bunlarla savaşırken “e hadi bebek sevelim, olmuyo mu? Yaşın geçecek bir an önce yap hadi” ciler pıt pıt etrafımı sarmaya başladı. Kulaklarımı kapattım ve terapilerime devam ettim, şimdi oldukça iyiyim, ilacı bırakmaya başladık, doz 5 mg’a düştü ve önümüzdeki ay bırakacağım ilacı. Psikiyatrist kadın doğum uzmanı ile görüşmemi önerdi, folik asit vs için… Önümüzde ki hafta için randevu aldım, mutluyum derken hoooop bugün bir telefon tüm enerjimi aldı götürdü.

“Yine seni sordular bebek var mı diye, ağız burun eğiyorlar. X seninle aynı dönem evlendi doğurdu ya…”

Konuşmanın devamını hatırlamıyorum, ama ne kadar kötü insanlar var bazen gözlerim doluyor. Döllenip döllenmediğime kafa yorana mı? Bu durumdaki hassasiyetimi bildiği halde yüzüme tokat atar gibi, bunları bana anlatana mı kızıp, üzüleyim bilemiyorum. Bir de bu sürekli hamileliğime kafayı takan aile, instagram vs’de bir iki kez sormuştu diyalog aynen şu;

Erik mevsimi gelmiştir gibi bir paylaşım yapmıştım.

“Kız hamile misin yoksa?”
“Hayır henüz düşünmüyoruz.”
“Aaa bizim X hamile, duymuşsundur. Yap sende artık, sonra olmaz bak.”
“İnşallah, hazır hissettiğimizde istiyoruz.”

Artık böyle X ile kıyaslana kıyaslana kızdan da nefret edeceğim

Her şeyi geçtim, belki fiziksel de bir sağlık sıkıntım olacak ve bebeğim olmayacak… Olamaz mı? Evlat sahibi olmakta, onu büyütmek de hiç kolay değil. Sanki şehzade doğurdu da, saraya valide sultan oldu Bunu bir başarı, sosyal statü gibi gibi algılayıp anne olmamış evli kadınlara baskı yapmayı ne zaman bırakır ki bu elelalem?

Bekara ne zaman evleniyorsun.
Çocuğu olmayan çifte “ne zaman çocuk yapıyorsun!” diye sorulmaz.

Annemin arkadaşı geldi geçenlerde tesadüf bende oradaydım, bir iki saat oturduk kadın işimi sordu, havadan sudan konuştuk derken hiç bebek sormadı. İlk defa biri sormayınca şok oldum ve dayanamadım ben sordum “Abla ilk defa biri bebek var mı?” diye sormadı, beni o kadar mutlu ettin ki anlatamam dedim. Kadının verdiği cevap kalbime dokundu;

“Benim 15 yıl çocuğum olmadı, o soru her geldiğinde kalbime bir bıçak saplanırdı. Ben şimdi bunu başkasına nasıl sorayım?”

Bu baskılar için değil, artık gerçekten istediğim için karar verdik artık, umarım her şey yolunda gider

Umarım en kısa zamanda zorlu süreçlerden geçmeden çocuğunuza kavuşursunuz

Ama insanlar genel olarak her şeye burnunu sokar
Henüz haddini bilen çok az kişiye denk geldim ben
Bi ara bu muhabbetler yüzünden çok kısıtlı insanla görüşüyordum
Kafam kaldırmıyordu çünkü

İnşaAllh tez zamanda kucağını dolar. Benim istememe rağmen olmuyor. Öyle canımı yakıyorlar ki anlatsam sığmaz. Ne cümleler duyuyorum akıl alacak gibi değil. Milletin derdi işi gücü benim hamileliğim olmuş. Bide öyle güzel yaklaşıyorlar ki terslenecek gibi değil. Alışırız İnşaAllh ne diyelim.

Çocuk soran insanlar hadsiz insanlardır. Mesafe koyulması gerekir.
Evliliğiniz zaten daha çok yeni.
Böyle insanlara ne zihninizde ne de kalbinizde yer verin.
Evlat nasip meselesi, bazen hiç bir sorun yokken olmaz bazen de olmaz der doktorlar ama oluverir.
Görmüyor muyuz hayatımızdaki insanları?
Kendinize bunu asla yük etmeyin.
Fizyolojik ve psikolojik olarak sağlıklı olduğunuzda belli hedeflerinizi gerçekleştirdiğinizde eşinizle ortak karar verirsiniz.

Sanane kocamla sex hayatımızdan deseniz acaba biraz daha hadlerini bilemez mi saçmasalak insanlar

Densizler onlara ne oluyor ki insanlar çok saygısız hiçbir şeye karışmaması gerektiğini bilmiyor. Umarım herşey gönlünüzce olur

Çevreniz saçmaymış boşverin. Benim çevremde de en az bir sene çocuk yapmıyor çiftler. Genelde gezip tozup sonradan yapılıyor mesela. Kesin doğru yok gönlünüzden geçen zamanda yapın çocuğu tabii ki bakımını onlar yapmayacak neticede

Amin, teşekkür ederim inşallah size de nasip olur, Allah isteyen herkese nasip etsin. Umudu hiç kaynetmemek lazım bu arada annem 15 yıl sonra 35 yaşında doğurmuş beni :) çocuğu olmaz demiş onlarca doktor denenmedik tedavi kalmamış ama kanlı canlı buradayım

30 yaşındayım, bekarım , tek başıma tatile cikiyorum, kamp yapıyorum, sık sık istifa edip seyehat ediyorum... İnsanlar bana ne diyorsa diyor, bilmiyorum. Çünkü yüzüme kimse kötü bir şey söyleyemiyor. Söyleyeni de terslerim,pişman olurlar. Gerçekten, düğünlerde 'eee sıra sende' cümlesi hariç (ki yani söylenir öyle, takılmıyorum) kimseden bir şey duymadım. Sonuçta benim hayatım.
Ben biraz da insanların izin verdiğini düşünüyorum böyle şeylere. Siz ters ters konussaniz, hatta edepsiz bir benzetme yapsanız, uzun süre aynı ortama girmeseniz Cesaret bile edemezler konusunu açmaya .

Ben evlendikten sonra 13 yıl çocuk istemedim ve yapmadım.
Bir gün eş ailesinin olduğu kalabalık bir ortamda biri bak herkesin kucağı dolu sen ne zaman çocuk yapacaksın diye sordu, ben daha ağzımı açmadan oradan başka biri "aa onun çocuğu olmuyor ki" dedi :)))
Bana bir gülme geldi, -yaa öyle miymiş? Acaba hangi doktor koymuş teşhisimi bir söyleyin de gidip bende bu gerçekle yüzleşeyim demiştim :))))))))))))))
Tabi ortam buz kesmişti.
Ama ben baya eğlenmiştim.
Diyeceğim o ki; takılmayın dalga geçin gitsin.
İstemeyebilirsiniz, sağlık sorunu olabilir ama bu başkalarına kendinizi açıklamak zorunda olduğunuz bir konu değil.
Bu söylemler hep olacak, umursamayın canım ne zaman isterse o zaman yapacağım, şimdi keyfimi bozamam deyin..

O zaman bir daha sormaya yüzleri olmayacak.

Ne hadsiz insanlar var. Sınava hazırlanır kazanırsın, başkalarıyla karşılaştırırlar; okursun, mezuniyet ne zaman derler; mezun olursun belki iş bulamadın, hemen işsiz misin hâlâ derler, birilerinden işinden maaşından örnek verip sinir bozarlar; öğretmensindir, atanmadın mı diye darlarlar; hayatında biri olur, evlilik ne zaman diye soralarlar; evlenirsin çocuk ne zamana gelir iş. SANA NE? SİZE NE diyorum artık.

Genel olarak öyle yapmaya çalışıyorum aslında ama alttan aldığım taviz verdiğim insanlarda var. Bundan sonra alayına isyan

O konuşanlar hiçbir zaman susmuyor
Ben 2 bebek kaybettim şimdi bir oğlum var şükür 1 yaşına girecek bu ay .
Önüne gelen ara verme sonra zor olur çocuk dogur diye densizce konuşuyor
Sonra bir başkası çıkıp aman hemen çocuk yapma bakamazsin zor olur diyor.
Sanki onlara Soran oldu inanın alıştım gerekirse pat pat cevaplarını veriyorum
Anlamayacak biriyle he he diyip geçiyorum . İnşallah herşey istediğiniz gibi ilerler

Allah oğlunuza uzun sağlıklı ömürler versin, anlamıyorum ya herkes her şeyin uzmanı olmuş.

Ben bunu bilerek yaptıklarını düşünüyorum . Her görüşmemizde soruyor kv . Dün yoksa bugünde yok yani . Sonra olmaz demeler , başkalarının oldu demeler . Neler neler. İstemiyoruz diyorum sussun diye . . Ona rağmen sorup duruyor. Canım acıyor

Allah oğlunuza uzun sağlıklı ömürler versin, anlamıyorum ya herkes her şeyin uzmanı olmuş.
Maalesef okadar hadsiz insan var ki
Bebeğim olmasına rağmen bu konudaki hassasiyetim hala devam ediyor çünkü çok zorbalığa maruz kaldım .
Yaşadıklarımı anlatsam çok çok uzun sürer ama tek öğrendiğim o laflara sözlere boşuna can sıkıp ağlamışım
Allah herşeyin en iyisini biliyor
Keşke hiç umursamasaydim .
Birde kimseye bebek var mı diye asla sorulmayacagini öğrendim çok şükür bu konuma erisebildik görüyorum ki insanlardan sormamak çok zor birşey sanırım başarmış bulunduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…