Bir beden küçülün!

Mune

Nirvana
Yönetici
Super Moderator
12 Temmuz 2006
53.711
203.044
52
Her şeyi yiyerek zayıflamak istiyorsanız bu diyeti uygulamalısınız. Sadece yağ oranlarını azaltarak altı haftada bir beden küçülebilirsiniz.
Yiyeceklerinizdeki yağ miktarını azaltmak, fazla bir çaba harcamadan aldığınız kalori miktarını inanılmaz derecede azaltmak anlamına geliyor. Uygulayacağınız bu diyette yiyeceğiniz limitsiz sebze meyveyle hem karnınızı doyuruyor hem de sağlıklı besleniyorsunuz.

Ekmek, makarna, patates ve pirinç gibi nişastalı yiyecekler sayesinde de asla aç kalmıyorsunuz. Kilo vermeniz, bir zaman sonra ilk başlardaki hızını kaybedecektir. Ama yine de 6 haftanın sonuna geldiğinizde, kendinizi yaklaşık 7 kilo vermiş ve en az 1 beden incelmiş bulacaksınız.

Ne kadar yağ?


Yağı tamamen kesmeyi aklınızdan bile geçirmeyin. Çünkü metobolizma nasıl proteinlere ve karbonhidratlara ihtiyaç duyuyorsa, yağa da ihtiyaç duyuyor. Yeteri miktarda yağ almadığınız taktirde bazı bağırsak problemleri veya vücudun yağda çözülen vitaminleri kullanamaması gibi durumlarla karşı karşıya kalabiliriz. Ancak yağdan aldığınız kalori miktarı asla toplam kalorilerinizin yüzde 23 veya 30'unu geçmemeli.

Günlük ne kadar yağa ihtiyaç duyduğunuz ise tamamen ne kadar kilo vermek istediğinize bağlı. Vücudunuza giren kalori miktarını bir anda düşürmek sağlığınızı da kaybetmeniz anlamına gelir. Ayrıca bilinmesi gereken bir nokta daha var: sıvı yağlarla katı yağların kalori değeri aynı. Yani sıvı yağ kullanmak sizi daha zayıf değil, sadece daha sağlıklı yapıyor.

Kısaca kurallar


- Doktorunuza da danışarak ulaşmak istediğiniz ideal kiloyu belirleyin.

- Her gün için yağ miktarını hesaplayabileceğiniz öğünler seçin. Bunu yaparken hazır gıdaların üzerindeki "besin değeri" tablolarından yararlanabilirsiniz.

- Sağlığınızı kaybetmek istemiyorsanız öğünlerinizi her gün değiştirmelisiniz.

- Hazırladığınız yemekleri istediğiniz kadar baharat, sarmısak veya taze otlarla tatlandırabilirsiniz.

- Nişastalı besinlerdeki yağ miktarı azdır ancak fazla kalori verirler. Bu yüzden belirlenmiş porsiyon miktarlarınıza sadık kalmanızı öneriyoruz.

- Karnınızı, limitsiz yeme hakkınız olan sebze ve meyvelerle doyurmaya çalışın.

- Sınırsız miktarda su, çay, kahve ve diyet içecekler tüketebilirsiniz.

- İstediğiniz kadar yağsız süt ve diyet yoğurt tükletebilirsiniz. Hatta kalsiyum ihtiyacınızı karşılamak için her gün bir bardak süt içmenizi veya 2 küçük kase yoğurt yeminizi öneriyoruz.

- Fazla şekerli yiyeceklerden kaçının.

- Motivasyonunuzu yüksek tutmak için her hafta kaç kilo verdiğinizi hazırladığınız bir tablo yazın.

Sebze ve meyveler

Bu diyeti yaparken patates de dahil olmak üzere sınırsız miktarda sebze yiyebilirsiniz. Eğer vermek istediğiniz kilolar 6'dan azsa patates, mısır, nohut ve kuru fasulye porsiyonlarını küçük tutmanızda fayda var. Çünkü bunlar kalori bakımından diğer sebzelerden daha zengin.

Meyvelere gelince, yine aynı şekilde özgürsünüz. Ama bu sefer de krema veya şekerli sosların tuzağına düşmemeniz gerekiyor. Ayrıca eğer 6 kilodan daha az zayıflamak istiyorsanız, kendinizi günde 3 parça meyveyle sınırlandırmanız sonuca daha çabuk ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Alkollü içeceklerin hemen hiçbiri yağ içermiyor ama en az yağ kadar kalori veriyorlar: yağın 1 gramında 9 kalori, alkolün 1 gramında 7 kalori bulunuyor. Bu yüzden diyetiniz süresince alkol konusunda da dikkatli olmalısınız.



ALINTIDIR
 
:1no2::1no2:6 hafta çok uzun dir süre değil mi o kadar rejim yapmak onun piskolojisine hazırlanmak çok zor benim için.acaba tombişlik kaderim miii
 
:1no2::1no2:6 hafta çok uzun dir süre değil mi o kadar rejim yapmak onun piskolojisine hazırlanmak çok zor benim için.acaba tombişlik kaderim miii

6 hafta gayet normal sonucunda 7 kilo verilebiliyorsa her hafta için 1 kilo veriliyo demekki...

e zaten sağlıklı bi diyette de haftalık verilmesi gereken 0,5-1 kg arasıdır...
 
X