Bir boşanma konusu

_Dilaraa_

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2018
107
25
18
36
İyi geceler arkadaşlar. Burayı uzun zamandır takip ediyorum fakat aktif değildim. Arkadasım bu hesabı benim için açmıştı. Şimdi ben size bir soru sormak yardım istemek için geldim. 8 yıllık bir evliliğim var ve birde çocuğum. Eşimin alkol problemi var aslında içmese iyi biridir ama bırakamıyor bunun için çokta çabalamadı aslında. Alkol kullanınca küfür hakaret şiddete kadar varan tavırları var. Aileme bana küfürler. Son zamanlarda artık bende ağzıma geleni söyler olmustum açıkçası. Ailemin evinde oturduğumuz için kovuyordum basına kalkıyordum. (Ailemle birlikte oturmuyoruz) . İçmezse iyi bir babadır iyi bir koca mıdır tartışılır çirkin konuşmaları vardır Bazı insanlar hakkında işte” anne onun kızı bekarmış yok x kişisi bana ilgi gösteriyor gelip gelip sana şunu yapayım dedi” gibi Kızıncada seni kıskandırmak için yaptım gibi açıklamaları var. Eski sevgili olayını buraya yazmıştım zaten. İyi yönleri de evde temizliğe yardım eder birlikte vakit geçiririz dışarda kibardır. En son içkisiyle alakalı bir kavgadan snra şiddeet gördüm ve Evi terk ettim ilk terk edişim değildi daha öncede 2 kere bu yüzden geldim çeşitli sözler verdi döndüm bir iki ay sonra eskiye döndü. Bu seferde yeminler ediyor bir daha içki Yok bırakacağım diye. Ama artık ailem dönersen biz arkanda değiliz diyorlar. Gerçi ailemde çok sahip çıkacak insanlar değiller onlara güvenerek bu kararı vermiyorum. Sizce ne yapmalıyım sizin objektif görüşlerinizi istiyorum . Sizce bosanırsam pişman olur muyum yolsa degişmez mi?

Aileni karşına alacak kadar hala güvenip alkolü bırakacağına inanıyorsan git, ancak huylu huyundan vazgeçmez. Alkol insanın kendine yaptığı en büyük kötülük, çocuğunu düşünerek hareket et.

bosanırsam pısman olur muyum dıyorsunuz hayret edıyorum
suan evlendıgınıze pısman olmanız gerekırken
ev sızınmıs sız nıye gıdıyorsunuz cop posetıne doldurun esyalarını verın gıtsın
allah askına hayatınızın kıymetını bılın boyle ınsanları adam yerıne koyup es yapmayın kendınıze yahu

Yaşadığınız bunca soruna rağmen bırakmadıysa bundan sonrada bırakmayacaktır... ev zaten sizin niye evi terk ediyorsunuz?

Çok uzun evli kalınca insan yalnızlıktan hayattan korkuyor acıkcası

Çok uzun evli kalınca insan yalnızlıktan hayattan korkuyor acıkcası
ya arkadasım sız evlı degılmıssınız kı
resmıyetde evlı gorunuyorsunuz bu nasıl evlılık adam sıze yapmadıgını bırakmamıs sızde hep altdan almıssınız ezıyet resmen
evlılık bu degıl sız olayı yanlıs anlamıssınız
ınsallah bu adamdan bosanırsınız karsınıza sızı mutlu edecek duzgun bırı cıkarda ozaman anlarsınız evlılık neymıs

bu esaret bıldıgın

Evin senin olması büyük şans bence. Kendi evinde şiddet görüyorsun her pişman olacağın zaman o şiddet uygularkenki Tavrını o yüz ifadesini aklına getirirsen gider bence pişmanlığın.. İçip içip aileye küfür etmek şiddet uygulamak nedir ya ! Suratına tükürülesi cinsten.

Alkol konusunda tedavi olsun tam anlamı ile bıraktığından emin olunca konuyu değerlendirin. Sözüne güvenerek dönmeyin.

8 yıl uzun bır evlılık degıl evlılıgın bası aslında
ortalama 80 yıl yasayacagımızı dusunursek
o sebeple uzun yıllar dıye dusunmeyın

Teşekkürler başka nasıl yaşanır bilmiyorum açıkcası buda beni korkutuyor

Alkol konusunda tedavi olsun tam anlamı ile bıraktığından emin olunca konuyu değerlendirin. Sözüne güvenerek dönmeyin.
İçmeyeceğim diyor ama sürekli onu takip edemem ki . Nasıl güveneceğim bilmiyorum içer içmedim der tedavi görüyorum der

Ev benim ama orda yalnız yaşamama onay çıkmaz vermezler otur diye bizimle otur derler

İçmeyeceğim diyor ama sürekli onu takip edemem ki . Nasıl güveneceğim bilmiyorum içer içmedim der tedavi görüyorum der

Bir evlilikte önce guven olmalı sizi gerçekten istiyorsa hem bu güveni yeniden kurabilmeli bunun için çabalamali. Zaten çaba gosterip gostermedigi size herşeyi belli eder. Herşeyi iyi dusunup karar verin. duzelmeZ diyorsanız da hiç boşa ömrünüzden harcamayin

Güvenmiyorum çok doğru ama insan her defasında acaba mı diyorum alkole zaafı var tedavi olur mu bilmiyorum daha önce tedavi ol dedigimde sürekli ben istesem bırakırım bagımlı değilim gibi cümleler kuruyordu hiç gitmedi doktora kabul etmiyor bagımlı oldugunu

Senin isminde bir arkadasım şu an bu konuyu yaşıyor resmen dejavu oldum. Ama bazı detaylar farklı tabi. O da bir kez boşanmanın eşiğinden döndü. İkinciye tekrar deneyelim diye ama yok değişmedi adam tekrar boşanma davaları oldu imza atmaya gidicek adam. Değişmiyorlar yani maalesef.

Tedavi olmayı denedi mi hiç ?

Bırakacağım " demekle olmaz . Alkolikse tedavi olmak zorunda.

Bunun dışında güvenmeyin artık. Olsaydı ilk sözlerinde olurdu.

Tedaviye başlasın. Olumlu sonuçlar almaya başlayınca tekrar değerlendirin derim.

Hayata bir kere geliyoruz. Bir sekiz sene daha " ya duzelirse " diye beklemek kendinize yaptığınız en büyük haksızlık olur.

En kötü insanların bile iyi yönleri vardır. Aslında iyi bir insan " deniliyorsa o kişi iyi değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…