• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir çare ..

Canim cig kofteci guzel is. Ben cok küçük bir belde de yasadim orada bile tuttu. Ayrica misir da satar hem maaliyeti düşük hem de kârı yüksek. Bir de tatli filan gotursunuz. Esin çalışkansa hic korkma allah rizkini verir.

Kosgeb kosgeb kosgeb başvurun geri ödemesiz 50 bin veriyor nerede yaşiyorsunuz bilmiyorum ama 50 binle güzel bir iş yaparsiniz fakat işinizi kurduktan 6 ay sonra veriyor siz elinuzdeki 20 binle ya allah ya bismillah deyin ve riske girin açın bir dükkan parayı kötü gün için ayırmakda ne demek..bebeğinin şansi için atılin bir işe

20 bin liraya ne yapabilirsiniz ki dükkan al desen alamazsın hiçbir şey yapılamaz. Hiç riske falan girip elinizdeki paradan da olmayın derim, her şey iyi gitmeyebilir ekonomi malum. Bence onu kenara koyun, işsizlik maaşına başvurun 8 ay mı 10 ay mı öyle bir süre veriliyor sanırım tam emin değilim. Bu sürede de iş arasın eşiniz. Allah yardımcınız olsun.

Kosgeb kosgeb kosgeb başvurun geri ödemesiz 50 bin veriyor nerede yaşiyorsunuz bilmiyorum ama 50 binle güzel bir iş yaparsiniz fakat işinizi kurduktan 6 ay sonra veriyor siz elinuzdeki 20 binle ya allah ya bismillah deyin ve riske girin açın bir dükkan parayı kötü gün için ayırmakda ne demek..bebeğinin şansi için atılin bir işe
cok saolun bu 50 bini arastrmak istiyorum

Bu is kurma olayi, elimizde şu kadar var hadi acalimla olmuyor. Biraz şans ve ciddi ticari zeka lazim.
Benim esimde uzun sure issiz kaldi ama kenardaki paraya saldirmadik hic hatta ekstra ailesi destek olmak istedi abisi ortak olmak istedi is kuralim diye yani sermaye cok daha yuksekti ama esim yanasmadi. Herkesin yapabilecegi, ugrasacagi bisey degil. Oyle olsa 30-50bin bulmak cidden zor degil her eline gecen işinin patronu olurdu.
Gercekten yapabilecek mi? Sonra elinizdeki paradanda olup battiginizla kalmayin.

Benim aklıma fikir gelmedi ama dua etmek için geldim :KK68: biliyorum şuan çok endiselisin ama bu günler de geçecek hiç üzülme. Sen bebeğine odaklan canım şimdi onun senin sütüne ihtiyacı var ve senin stresini de hisseder. Şu durumda eşine de manevi olarak destek olmalısın. Çok şükür eşin sağlıklı, yanınizda, taşı sıksa suyunu çıkarır Evvelalah :) bir de özelden bir dua yollayacağım. Siz elinizden geleni yapın ve işin sonunu Allaha bırakın. Rabbimin elbet bir planı vardır. Şer görünen bu durum hayırlara vesile olur inşallah. Yeter ki siz helal rızık peşinde koşun...

kosgeb ile görüşmek en mantıklısı. önce biraz netten araştırın sonra en yakın kosgebe gidin, yönlendirirler zaten.

20.000 çok az. yani ilk iki ay kar etmediğinizi düşünün iyice borca batabilirsiniz. böyle sıfırdan iş kurna insanın kenarda 6 aylık para güvencesi olmalı bence.

Burda okudumda herkes bir is yapin diyor.onemli olan esi iz ne yapa bilir rlinden ne gelir ha gi iste severek calisir once onu bilmek gerek eyerki bulundugu iz yer kucukse size tek kazanabileceyiniz is onere birim.oda bir kahve acsin tost menemen yapilan bir kahve yapsin inanin tum.islere nazaran getirisi cok olur ama unutmasi ki bu is yorucu ona gore goze alsin acsin

20000 ile bir yer açmak mümkün değil. Çay ocağı falan olabilir anca börek işine falan girerseniz gıda -sağlık şartları vs. bir sürü prosedürü ve maliyeti var. Kosgeb eğitimi almaya bakın diyeceğim ama bulunduğnuz bölgeye göre verdiği maddi destekte düşük oluyor.
Bebekle bir yer açmak çok riskli ekstra masraf çıkarsa neyle ödeyeceksiniz?
Eşiniz mesleki eğitimlere gitsin işkur yönlendiriyor. İş başı eğitimi falan ... İşkura kaydı yoksa kayıt olup bir danışmana sevk edilecek. Danışmandan randevu alıp görüşmeye gitsin.

Nerde yaşadığınız çok önemli. Turisttik bir yer mi mesela. Birde işi bi şekilde kurarsın ama bilmediğin bir işi yapamazsın. Misal lokanta açtın yemeklerin güzel olabilir ama işin aslı onu pazarlayabilmektir. Okul yanında sabah kalvahtısı ,hamur işi,çorba vs verebilecek yer olur. Çocuk küçük ama evde gül böreği ,çorba,kek vsr yapabilirseniz
tutar bu iş. Her sabah metro durağında bir bayan görüyorum. Hasır sepet içinde evde yaptığı kek,ekmek arası ,börek satıyor. Ama benim nacizane fikrim eşiniz iş bulsun ne kadar gelirse o kadar yenir.Şu zamanda o paranıza dokunmayın. Amacım moral bozmak değil. Rabbim yardımcınız olsun.

Allah yardımcınız olsun inşallah küçük yer ama nasıl bir yer Eşin yapabileceği şeyler neler yemek işi güzel kazandırıyor ama çok yorucu bende küçük biryerdeyim balıkçı demişler bizim burda bir balıkçı var adam hem pişirip satıyor hemde çiğ ama nasıl kazanıyor tabi yapacak güçte olmanız lazım ki bana kalırsa borcunuz yoksa şuan parayı ellemeyin bir iş baksın yine işsizlik maaşı var bir süre idare eder esnaflık zor iş

Bu is kurma olayi, elimizde şu kadar var hadi acalimla olmuyor. Biraz şans ve ciddi ticari zeka lazim.
Benim esimde uzun sure issiz kaldi ama kenardaki paraya saldirmadik hic hatta ekstra ailesi destek olmak istedi abisi ortak olmak istedi is kuralim diye yani sermaye cok daha yuksekti ama esim yanasmadi. Herkesin yapabilecegi, ugrasacagi bisey degil. Oyle olsa 30-50bin bulmak cidden zor degil her eline gecen işinin patronu olurdu.
Gercekten yapabilecek mi? Sonra elinizdeki paradanda olup battiginizla kalmayin.
risksiz ne var ki..goruslerinize katildim bunun farkindayiz ama iyi dusunmek istiyiruz o asamaya gectik yillardir bu iste sabrettik zatn

Benim aklıma fikir gelmedi ama dua etmek için geldim :KK68: biliyorum şuan çok endiselisin ama bu günler de geçecek hiç üzülme. Sen bebeğine odaklan canım şimdi onun senin sütüne ihtiyacı var ve senin stresini de hisseder. Şu durumda eşine de manevi olarak destek olmalısın. Çok şükür eşin sağlıklı, yanınizda, taşı sıksa suyunu çıkarır Evvelalah :) bir de özelden bir dua yollayacağım. Siz elinizden geleni yapın ve işin sonunu Allaha bırakın. Rabbimin elbet bir planı vardır. Şer görünen bu durum hayırlara vesile olur inşallah. Yeter ki siz helal rızık peşinde koşun...
Allah razi olsun guzel enerjiniz icin

Nerde yaşadığınız çok önemli. Turisttik bir yer mi mesela. Birde işi bi şekilde kurarsın ama bilmediğin bir işi yapamazsın. Misal lokanta açtın yemeklerin güzel olabilir ama işin aslı onu pazarlayabilmektir. Okul yanında sabah kalvahtısı ,hamur işi,çorba vs verebilecek yer olur. Çocuk küçük ama evde gül böreği ,çorba,kek vsr yapabilirseniz
tutar bu iş. Her sabah metro durağında bir bayan görüyorum. Hasır sepet içinde evde yaptığı kek,ekmek arası ,börek satıyor. Ama benim nacizane fikrim eşiniz iş bulsun ne kadar gelirse o kadar yenir.Şu zamanda o paranıza dokunmayın. Amacım moral bozmak değil. Rabbim yardımcın

Çevreninde iyi araştırılıp örneğin okul olan çevrede küçük ve kirası az olan bi dükkanda simit poğaça ekmek ,fırınlardan ucuz alınarak anlaşılarak açılabilir ve Güleryüz bunda iletişim çok önemli ve de temizlik.. siz bile börekleri yapabilirsiniz yavaştan. Hem bunda sıcak ve günlük para döner..denenebilir..

Hangi il desiniz bilmiyorum ama meşhur borekciler var onlar franchesing (yanlış yazmış olabilirim :) veriyorlar. Kirayı bulup iç donanım fln kendileri yapıyor diye biliyorum öyle birşey düşünebilirsiniz . Yada bir okul karşısına kırtasiye tarzı bsy olabilir şuan okul donemi

Back
X