bu çok değişken cevaplı bir soru.Yaşadığınız il çok önemli,pahalı bir ilse iş değişir.Kreş devlet mi özel mi olacak,biz geçen sene devlete ayda 55 lira veriyorduk,bu sene özele vereceğim,yarım gün tabii,150-200 anca olur.Bakıcı sizin işinize göre ücret alır,yani yarım gün mü,tam gün mü bakacak?Bir de sadece çocuğa mı bakacak yoksa ev işi de mi yapacak?Sizin eve mi gelecek,siz mi bırakacaksınız...vs.Bunlar fiyatı çok değiştirir.Kıyafet olayı zaten bambaşka.Yani benim gibi kıyafet hastasıysanız,maliyeti çok olur.Nerden alışveriş yaptığınız,indirimleri takip edip etmediğiniz önemli.Yiyeceği hesap edemem sanırım.Sağlık gideriyle ilgili şunu söyleyeyim.Kreşe yeni başlayan çocuk çok sık hasta oluyor,mikrop çeşitliliği.Benimki 1 hafta iyiyse diğer hafta kesin hastaydı bu sene.Tabii o hastalanınca kardeşi de hastalanıyordu.Biz sağlığa epey harcama yaptık bu kış.
Mahkeme çocuğun lüks içinde yaşamasına yetecek kadar nafakaya hükmetmez,ayrıca siz de çalışıyormuşsunuz. Çalışmasanız dahi tüm masrafını babası karşılamak zorunda mı,ortak çocuğunuz sonuçta...
Evet amma aylık geliri ayn işi yaptığımız için iyi biliyorum 2000 lira. 300 tl bu gelir için nafaka olarak az değil mi? Kanun annenin ve çocuğun yararına bunu yükseltmez mi? Dava acmakta karasızım çünkü az bir miktar yükkselltirse bu sefer mahkeme avukat parasına değmez. ben en az 500 tl olmasını istiyorum
2000 TL çok yüksek bir gelir değil,sonuçta o insan da ayrı bir ev bark kuracak geçinecek o parayla. Geliri 5000-10000 olsa 300 lira az demenizi anlarım da haksızlık ediyorsunuz. Siz de 300 lira koyarsanız çocuğunuzun aylık 600 lirası olur. Millet asgari ücretle ev geçindiriyor,sizin bu paraya az demeniz acımasızlık...
500 lira da o yaşta bir çocuk için fazla,ilkokula gidiyor olsa bile bu kadar nafakaya hükmedilmez.300 lira çok iyi bir nafaka miktarı bence,boş yere dava açmayın reddedilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?