Bir çocuk daha mı??

neseekrem

Evli Mutlu 2 Çocuklu
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2009
211
0
96
İstanbul
Kızlar yardımınıza ihtiyacım var.Benim 6 yaşında bir kızım ve bir yaşında bir oğlum var.Fakat eşim bir çocuk daha istiyor.Ben ise hiç istemiyorum.Hem üçüncü bir çocuğa bakmak zor olur hemde daha oğlum bebiş.Ben muhasebeciyim ve eşim üçüncü çocukla birlikte işten de çıkmamı istiyor.Çalışmayı bende istemiyorum çocuklarla ilgilenmek zor oluyor fakat tek maaşla da geçinmek çok zor olacak.Üstüne üstlük kayınvalidem de haydi bir çocuk daha bir torun daha istiyoruz diyerek baskı yapıyor.Acaba eşim onların laflarının etkisiyle mi böyle davranıyor?Lütfen yardım edin eşimi nasıl ikna edebilirim ?

Eğer sen üçüncü kez anne olmak istemiyorsan bunu kesin bir dille eşine söylemelisin. Normalde ailesinin etkisinde kalan biri değilse eninde sonunda ikna olacaktır. Ama genelde ailesinin etkisinde kalan biriyse işin daha zor... Maddi açıdan zorlanacağınızı, huzursuzluğunuzun çocukları kötü etkileyeceğini falan söyleyebilirsin. Bol şanslar

neşecim, kayınvalideni önüne alıp bi konuşsan, maddi manevi zorluklarını anlatsan?? seni dinlemek zorundalar daha öbür 2 çocuğunun geleceği var..

bak şimdi senin yapçağın belli.madem istemiyosun bencede isteme zaten al kaynanayı karşına konuş güzel güzel.
anne durum belli iki çocuk bizim harcamalar,evin yükü bi üçüncü çocuk olursa kim bakçak bize tek maaşla de.
derseki yap kızım biz neyse masrafları karşılarız okey de.
ama yok etliye sütlüye karışmam çocuk sizin masraf sizin derse hiç kusura bakmasınlar olmaz bu iş bacım.
ay Allah olanlara ömür versin bu zamanda nemiş 3 tane arka arkaya.ha durum çok iyi olur tamam ama tek maaş zor be gülüm.

valla canım konuşmak zorundasın eşin de seni dinlemek zorunda. bu devirde 3 çocuk tek maaşla çok zor ki daha minicik bi bebeğin var
turuncunun dediği gibi siz karşılayacaksanız amenna ama ben bakamam demelisin

Tamam cesaretimi toplayıp konuşacağım ama bana gene eşimin istediği olacak beni ikna edecekmiş gibi geliyor :2:
Ben eşime çok bağlıyım ne isterse yapıyorum onu çok aşırı derecede seviyorum.Belki doğru belki yanlış.Flört dönemimizde ve evliliğimizin ilk yıllarında sapsarı olan saçlarımı sırf o dikkat çekiyorsun dedi diye kahverengiye boyattım.Piercingim vardı sırf o beğenmiyor diye çıkarttım.

Bence kayınvaliden biz masrafları karşılarız dese bile fazla güvenme. Zoru görünce sırt çevirebilirler Ne yap ne et bu meseleyi eşinle hallet, maddi durumunuz ne seviyede kendinize ait eviniz var mı, eşinin kazancı iyi mi bilmiyorum ama ne olursa olsun bu devirde tek maaşla 3 çocuk çok zor... Eşinin gerçek dünyaya dönmesi lazım...

çok erken daha bebeğin çok küçük.eşinle otur konuş severek kucağına yatarak ikna et.biraz zaman ver de kendimi toparlayayım çocuğumuz biraz daha büyüsün yaparız de.ayrıca kayınvalidenide işinize karıştırmayın.eşine de bu sorun ikimizin sorunu annenlerin ve başkaların bize karışması evliliğimizi zedeler de.

işte güzelim sorun tamamen burdan kaynaklanıyo aslında, bu erkek milletinin her istediğini yapmayacaksın.
ben de tam tersiyim mesela o saçını uzat diyo ben inadına kestiriyorum:)) dövmeden nefret eder benim 3 tane dövmem var zorla alıştırıyorum sonra o da bu şekilde seviyo garibim.
bizde çocuk olayı tam tersi ben ikinciyi deliler gibi istiyorum o istemiyo. ben de ona saygı duyuyorum. evlat bu sonuçta her iki taraf da gönülden istemeli...

paresserap,deneyeceğim canım yardımların için teşekkürler..

north82, evet haklısın ama ona hayır diyemiyorum.az çok tanıdıysan beni nasıl biri olduğumu biliyorsundur.
ama sizin işiniz de zor sen orda o başka bir yerde oluyor bazen istememesi normal

hıh tamam işte kaynana bu işi çözer çözerse.günah ama sanada ya iki çocuk var iş var,ev işi var.e canmı dayanır buna.
kaynana kaynana çok istiyosan sen doğur bitane diyesim geldihahaha
eşinide ikna et gülüm olmaz böyle iki tane var Allaha şükür Allah onlara ömür versinki geleceklerini kurun bi güzel.

şu zamanda anladım üçüncü çocuk yapmak gerçekten gereksiz
ben sizin yerinizde olsam eşimden gizli spiral taktırırım

sizin bakacağınız bir çocuğa bütün sülale karışıyor ve siz ses etmiyor musunuz kaçıncı yüzyıldayız kuzum

benim eşimde çalıştığım halde 4 çoçuk istiyor ve işten çıkacam onlara bakıcam tabi biraz yüksek maaşla 4 çoçuğa bakan bakıcı bulursun ama ben neden işimden olyaım fedakarlığın fazlası insanı çok mutsuz ediyor

Bu kayınvalidelerin falan çocuk baskısını hiç anlamıyorum...
Onlara ne ki bi kere?
Ben görümcemin daha 1 aylık evliyken çocuk yapın baskısı yüzünden çocuklardan soğudum...
Sanki yapsan onlar bakacak...
Eşine uygun bir dille anlat. Hem daha oğlun da 1 yaşında büyük değil ki...

kımse kusura bakmasında o çocğa kayınvalidenmı gece uykularından kalkıp bakacak?

hasta olduğunda snın kadar kımın içi yanacak kım uzulecek?

onlar torun sevsınde sen naparsan yap!!!

pehhhh

eşin onların dolduruşuna geliyodur..

ona söyle çok bılıyosa kaynananan yapsında sızde seversınız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…