Bir çocuk daha mı??

Kızlar yardımınıza ihtiyacım var.Benim 6 yaşında bir kızım ve bir yaşında bir oğlum var.Fakat eşim bir çocuk daha istiyor.Ben ise hiç istemiyorum.Hem üçüncü bir çocuğa bakmak zor olur hemde daha oğlum bebiş.Ben muhasebeciyim ve eşim üçüncü çocukla birlikte işten de çıkmamı istiyor.Çalışmayı bende istemiyorum çocuklarla ilgilenmek zor oluyor fakat tek maaşla da geçinmek çok zor olacak.Üstüne üstlük kayınvalidem de haydi bir çocuk daha bir torun daha istiyoruz diyerek baskı yapıyor.Acaba eşim onların laflarının etkisiyle mi böyle davranıyor?Lütfen yardım edin eşimi nasıl ikna edebilirim ? :(

bence gerek yok iki çocuk tm ideal bi kız bi oğlan allah bağışlasın canım
bu zamanda çocuk bakması zor doğurmak birşey değil onlara gelecek hazırlamak önemli
çocuga birşey veremedikten sonra ha 2 ha beş on çocuk doğurmuşsun neye yarar
hem k.validenlermi bakacaklarmış sen sen ol eşine hayır de

Açıkçası bu durumda tavrınız net olmalı.
Çocuk yapmak kolay tarafı.
Ya büyütmesi, terbiye vermesi, sorunlarla yüzleşmek kolay mı sanıyor eşiniz?
Tek maaşla 3 çocuk geçindirmek kolay mı sanıyor?
Hadi o eşiniz isteyebilir 3. çocuğu olsun...
Ama kayın validenizin isteğine koca bir pesss demekten kendimi alamadım...

Tamam cesaretimi toplayıp konuşacağım ama bana gene eşimin istediği olacak beni ikna edecekmiş gibi geliyor :2:
Ben eşime çok bağlıyım ne isterse yapıyorum onu çok aşırı derecede seviyorum.Belki doğru belki yanlış.Flört dönemimizde ve evliliğimizin ilk yıllarında sapsarı olan saçlarımı sırf o dikkat çekiyorsun dedi diye kahverengiye boyattım.Piercingim vardı sırf o beğenmiyor diye çıkarttım.

eger siz istemiyorsaniz kimse sizi ikna edemez.
birisi istemedigim bisey icin beni zorlayacak ha?
sevgi ask aile hak getire asla yapmam.
ama siz madem esinizin her dedigini yapiyorsunuz hic bi sekilde karsi cikmiyorsunuz ve sizi ikna edecegini dusunuyorsunuz
simdiden size hayirli olsun Allah sag salim kucaginiza almayi nasip etsin diyelim...

benim bildiğim çocuk iki kişiyle oluyor...

sen ve eşin oturur karar verirsiniz 3. çocuğumuz olursa,

bunun artıları ve eksileri nelerdir diye...

kimseyle (kayınvalideniz) birşey konuşup, birşeyleri anlatmanıza gerek yok bence

eşinizle karşılıklı anlaşırsınız çocuklarınıza maddi manevi bakacak yetiştirecek olan sizsiniz...

biz eşimle 3 çocuk isterdik hep...

ama geçen gün bir çocuk daha büyütmeye manevi olarak gücümüz var mı diye konuşmaya başladık...

bence 1 yaşındaki çocuğunuz biraz büyüsün eşinizle sizin aranızda da buna benzer cümleler kurulmaya başlayabilir...

öncelikle çocuğunuzun büyümesini bekleyip bazı şeyleri zamana bırakın ...

belki 3-4 sene sonra 3. çocuğu isteyen siz olacaksınız kimbilir???

hakkınızda hayırlısını nasip etsin rabbim...

kızlar yardımınıza ihtiyacım var.benim 6 yaşında bir kızım ve bir yaşında bir oğlum var.fakat eşim bir çocuk daha istiyor.ben ise hiç istemiyorum.hem üçüncü bir çocuğa bakmak zor olur hemde daha oğlum bebiş.ben muhasebeciyim ve eşim üçüncü çocukla birlikte işten de çıkmamı istiyor.çalışmayı bende istemiyorum çocuklarla ilgilenmek zor oluyor fakat tek maaşla da geçinmek çok zor olacak.üstüne üstlük kayınvalidem de haydi bir çocuk daha bir torun daha istiyoruz diyerek baskı yapıyor.acaba eşim onların laflarının etkisiyle mi böyle davranıyor?lütfen yardım edin eşimi nasıl ikna edebilirim ? :(

slm arkadasım senİn daha yasın kac bılmıyom ama bellı bı yastan sonra kafada kaldırmıyo ben 31 yasındayım ılk kızımı 19 yasında 2. Kızımda 1 sene once dogurdum yaklasık 11 seneye yAkın aralrı var ama okadar zorlandımkı anlatamam ha ıstemezmıydım bı tane daha ısterdım ama artık yeter bu zamanda hakkaten 3 cocuk cok bence bır maasla hemde kafa kaldırmıyo hem beden allah evlatlarını bagıslasın sana yetr tabıkı karar senın

Son düzenleme:
sizin kaynana da başbakanı çok izliyip dinliyo galiba 3 çocuk 3 çocuk kocanızı destekliyo

maddiyatta sorunsa eğer sakın yapmayın..

Anne olabiliriz evlat sevgisinide evlatlarımızla gideriyoruz fazlası niye
Herşeyin fazlası zarar derler
Anneden önce insanız kadınız bireyiz
Bizde kendimize zaman ayırıcaz
Kendinizi niçin hebaa ediceksiniz..
Anne olanlar bilir çocuk büyütmek ne zor helede 3 çocuk bu devirde..

spiral taktırın eşinizde konuşur konuşur susar alışır kararınıza
hap felan olusa bıraktırır size
Taktırın siz o konuşsun dursun..

benim 23 aylık oğlum var.dün akşam kaynanam banada aynı cümleleri kurdu.yapın 1 er 2 şer çocuk daha dedi.kim bakacak dedim.biz bakarız dedi...zannediyolarki tek düşüncemiz karın tokluğu.onların gelecekleri,verilmesi gereken terbiye,aile yaşantısı vs vs vs vs herşey çok önemli. 1 tane var ve müthiş şımarık.baş edemiyoruz.1 tane daha olursa o nasıl olur bilmiyorum

ben malesef eşinden habersiz korunma yöntemleri kullanın diyen arkadaşlara saygı duysam da fikirlerine katılamıyorum...

eşler birbirlerinden bağımsız ailelerinin geleceği hakkında karar veremez bence konuşularak anlaşmaya varılabilecek konuyu

böyle bir şey yaparak çözümsüz boyuta getirmek bence yanlış...

eşinize düşünelim ama ufaklık en azından kreşe falan başlayacak yaşa gelsin sonra konuşuruz diyebilirsiniz

sonrasında zaten oturup beraber karar verirsiniz yine...

canlarım elaleme kaldıysa işiniz yandınız..

Banada diyolar hiç sohbetim olmayan insanlar diyoo 1 taneyle duruyosun senle olanlar 2,3 tane varr
Umrumda bile değil
yok olmuyoo diyorum yumurtanın kulbu yok
kısır kaldım kurudu diyorumm
Millete lafmı yok af kursunlarr
isteyen otursun doğursunn millete koca boşaması kolay derler ya bu da öle bişee millete kolay valla yap diyolar habure

suan 2 cocugunuza iyi bir gelecek icin zemin hazirlayabiliyor musunuz, hem maddi hem manevi imkaniniz yeterli mi ki 3. bir cocuk diye tutturuyorlar...

hem bu degil k.v esinizden bile daha cok sizi ilgilendiren bir konu. 9 ay karninda tasiyacak, zarzor dünyaya getirecek her aninda yaninda olacak olan sizsiniz....

eger siz gercekten istiyorsaniz yapin ama istemiyorsaniiz kimseye de eyvallah etmeyin...

insallah hayirlisi olur hakkinizda..

sevgiler.

2 çocuğunuz var zaten ne güzel, onlara iyi bir gelecek sağlamak varken 3. çocuk neden... siz zaten istemiyormuşsunuz, bi tarafın isteğiyle olmaz ki bu

eğer istemiyorsan eşine kesin ve kararlı bir şekilde hayır demelisin.kimseye açıklama yapmak zorunda da değilsin :31:
bu karar sadece seni ve eşini hatta en çok da seni ilgilendirir kimsenin karışmasına izin verme:97:

kızlar yorumlarınızı okudukça hepinize tek tek hak verdim ama bu akşam eşimle konuştum.ona maddi açıdan sorun yaşayabileceğimizi söyledim,henüz daha çok erken olduğunu daha 1 yaşında bebeğimiz olduğunu söyledim.maddi açıyı dert etme geçiniriz ne olacak biraz daha idareli oluruz dedi.çocukların yaş farkını da açmamak gerek dedi.3 çocuk en ideali ama madem istemiyosun bi süre daha bekleyelim dedi. :15:

bence kayınvalidenin etkisinde kalıyor eşin..çünkü erkekler bu tarz konularda annesinin etkisindeler..nişanlıyken anlaşmış 7/8 ay çocuk olmasın alışalım çevreye alışayım evliliğe alışayım diye..söz de vermişti..ama noldu 20 sonra "çocuk "diye psikolojik baskılar uyguladı "neymiş memeleketlerinde köyde "çocuğu mu olmuyo acaba die demesinler diye erkenden olsunmuş" tabi annesinin sözleri bunlar....
sinir oluyorum ya çocuk da ç.ocuk diyen kayınvalideler ya da kocalara..sanki kayınvalide doğuracak o çekecek kahrını..kolay mı ya hamileleik doğum lohusalık vs...hem de daha 1 sene önce çocuk doğurmuşken...uzmanlar bile 2 doğumarasında 3 sene olsun diyorlar çünkü vucut 2 senede ancak toparlarmış kendini...bence senin işten çıkmanı istiyorlar da ondan 3. çocuk için baskı yapıyorlar başka bir sebep göremiyorum...kayınvaliden kendi bakıyorsa torunlara sıkılmıştır "kendisi baksın artık diye düşünerek 3.çocuk olsun işten çıkıp otursun çocuklarla "diye düşünerek söylüyorlar bence.
"buyur sen doğuracaksan birine de buyur sen taşıyacaksan 9 ay ben de uzaktan severim amenna!"deyiver..!:27:

zaten eşim başında da çalışmamı istemiyordu.bende düşündüm hem işten çıkaracak beni hemde bir çocuk daha olacak.çocuklara aşırı düşkündür ayrıca.ama yok villalarım,altımda da arabalarım olsa ben niye çalışayım.gerekiyor ki çalışıyorum.ama işte erkekler bazen böyle anlayamıyorlar birşeyi :1:

canım ya eşin afedersin neye dayanarak istiyor ki üçüncü çocuğu? yanlış anlama ben sizi yakından bildiğim için soruyorum, zaten maddi sorunlarınız var sen berke hamile kalınca bile konuşmuştuk seninle o zaman bile endişeleniyodun. ki biliyorum eşinin iş durumu da çok iç açıcı değil:( çocuk herkes sever ben de severim, o da sever ama bu kadar zorluğa rağmen eşin nasıl hala 3 çocuk ideal diyo hakikaten seninki başbakabı fazla seviyo heralde:1:

evet ya hiç bi garantimiz yok.anında ikimiz de işten çıkartılabiliriz.sonra ne olacak durumumuz.çocuklar daha küçük.idil seneye okula başlayacak.şimdi yok kreş masrafı,yok bez masrafı,yok mama derken maaşın zaten yarısı gidiyor maalesef.

Back
X