Bir çocuk daha mı??

bu 3 çocuk muhabbeti bir çıktı pir çıktı.. tutturmuşlar en az 3 çocuk yapın diye diye (neye kime hangi şartlara göre orası tartışılır!).. milletin kafasında yer edinen böyle konular teşvik ediyor bu isteği çoğu kişilerde (farkında olmadan zihnimize yerleşiyor ve sanki herşey doğurmakla bitiyormuş gibi hissettiriyor kişileri)

maksat çocuk yapmak değil o çocuğu maddi manevi yönden doyurmak.. küçükken farkında olmayabilirler ama büyüdüklerinde sorunların bini bin para olacak.. düşünce olarak kutuplaşmalar, eğitim açısından maddi yetersizlikler.. bunlarla nasıl başedecek bu ebeveynler.. insan ileriyi görmeli her konuda.. kaynvldenn, eşinin lafına bkma çok şükür çocuk sevgisini tatmış ve kız erkek yönünden de güldürmüş Mevlam seni.. onlar seni ikna edeceğine 3 çocuk fikrine sen onları bu isteklerinden caydır tatlı dille kırmadan üzmeden

ne demek istediğini anladım tatlım :34:
evet bende artık kesin kararımı verdim hiç bir şekilde olmaz.ona doğuracak olan benim,kocamdan çok bakacak olan da benim.

Ne güzel eşin isterim desede tamam demiş hak vermiş.Artık zamana bırak.Belki ileride konu yine açıldığında eşin istemeyecek bu sefer.Yada aksine sen sıcak bakacaksın bebek olayına belli olmaz.Ha bu süre içinde de sen kesin kararlıysan 3, çocuğu yapmamaya ki zaten mantıklı,o zaman ara sıra eşine çcoukların zorluğundan bahset maddi manevi açıdan fikri tamamen değişebilir.Tabi belli etmeden,sıkmadan:):)

1 çocukla zor başederken 3 çocukk..Allah hepsine uzun hayırlı ömürler versin ama saçma ısrarın altında bence sizin çalışmanıza karşı olma düşüncesi yatıyor...buyursunlar kendileri doğursunlar baksınlar:27:

cocugu doguracak olan da bakacak olan da sensin...
karsidan konusup atip tutmak kolay bebek yap diye...
istemiyorsaniz esinizle oturun konusun ve kesin kararinizi ona bildirin...
tum gun evde oturup kendisi bakmayacak ya cocuklara, ister tabiii...
ayrica maddi acidan da 3 cocuga bakmak daha zor olabilir...
simdi kucukler ama buyuyunce 3 cocuga birden maddi anlamda yetismek zor oluyor, kendi ailemden biliyorum yazik neler cektiler bizi okutacaklar ve diger isteklerimizi yapacaklar diye...
saka degil bu konular, cok iyi dusunulmeli...
bugunun yarini da var, Allah rizkini verir deyip dogurmamali...
sonra hem cocuklar hem de anne baba gecim sikintisi cekiyor...

belki de esiniz isten artik cikin diye ucuncu cocugu istiyor olabilir...
calismanizi sevmiyor sanirim...

Son düzenleme:
bu devirde 3 cocuk bana cok geliyor..birde bakmak mesele..zaten en kucugu 1 yasinda sana da yazik degil mi:(

kızlar çok kötü durumdayım.ilaç kullanmaya başlamıştım.ve eşim ilaç kullandığımı öğrendi bugün çok kötü kavga ettik ve bana tokat attı.şimdi o içerde ben burda ağlıyoruz çok kötüyüm ne yapacağımı bilemiyorum

Back
X