Bir çözüm var mı ;tasarruf için neler yapıyorsunuz?

elele

canlarım benim....
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2009
1.619
6
156
Diğer
SLM lar kızlar.....
şükür bebeğimi kucağıma aldım hatırlayıp merak edenler için yazmak istedim..
Ama malesef bebeğimiz doğduktan sonra eşim işten çıktı 15gün kadar işsiz kaldı o 15 gün içinde ölüyorum sandım üzüntüden...bi yandan sütüm kesilecek die aklım çıktı.velhasıl işe girdi ama eski maaşına göre 300 tl daha düşük bi maaşla buna da hamd olsun tabiki ya hiç bulamasaydı iş...bugün fena halde canım sıkıldı..eşimi 11 sene önce dayısı dolandırıyor o kadar yüke giriyor babası kapatıyor borcu ama kapandı sandıkları borç ben 2 aylık hamileyken icra kağıdı olarak kapımıza geldi önce 3 bin tl aradan 1 ay geçmeden 4 bin tl..hepsinde de eşim kredi kartlarından para çekti zaten 2 bin tl kadar kartlara borçluyduk faizi falan derken battık..

3 ay evvel hamileliğimin son ayında ailemden bilezik istedim vermeye yanaşmadılar .."ya ödemezse"dediler..ben de eşimin kendi adına kredi çekemediğini işyerinin maaşı düşük gösterdiğini söylemiştim önceden ...
bilezik olayında biraz tartışma oldu kırıldım bayağı "abime kredi çektiniz ama" dedim.ertesi gün kızımı anaokuluundan almaya gidince babam bi tel açıyor ve "kızım ben bankadayım şimdi para çekiyorum" deyince dona kaldım.."baba dur eşime sorayım" dedim ama bana "işlemleri tamamladığını parayı beklediğini" söyledi..şoktum resmen... :53: neyse doğuma gelirken parayı getirdiler saolsun.. bu arada eşim kızmıştı bana danışmadan oldu; faiz ödücem 2 bin tl boşuna die..haklıydı!çekilen kredi eşimle doğru düzgün konuşamadığımız için eksikti tümünü kapamadı kartların..

bugün eşim bana"acele ettin senin yüzünden faiz ödüyoruz dedi..haklıydıı bişi diyemedim saolsun babam sormadan çekmemeliydi..keşke bi sorsaydı hangi bankadan ne kadar çekeceğini..
her ay 338 e ek olarak bi de 30 tl havale parası alıyolar..babam ankaradan çekip getirdiği için istanbuldaki bankacı "yok havale değil;bu bankada hiç hesabı olmadığından hesap parası alınır demiş" ankaradaki bankacılar da her ay tel açıp biz 338 hatta 10-15 tl fazla yatırdığımız halde eksik ödemişsiniz bi 20 tl daha ödeyin diyor...
eşim iyice kızmaya başladı benim de boynum bükük...
kızlar bi bankacı yok mu aranızda...emekli babam ankaradan çekiyor krediyi biz istanbuldan ödüyoruz genelde netten yatırıyor eşim ama birebir gitmiş yatırırken hesap parası demişler 338 e artı olan 30 tl için..

ve eşimin yeni işindeki düşük maaşı canımı çok sıktı:((((( maaş 1700 ..eski işinden tazminat için mahkemeye başvurdular inşallah çabuk sonuçlanır da tazminatla rahatlarız...
sadece kira ve krediler 1000 tl üstüne her ay kredi kartları tutarı (giyim yeme içme karttan çünkü)ekmek su vs faturaları saymadım bile..kızım okula başlıcak hem okul masrafı hem de günlük yemek harçlık..bebeğimin bez masrafı...kış geliyor doğalgaz masrafı..bişi yemek içmek istemiyorum sanki dolaptaki yiyecekleri bitirecekmişim kızıma kocama kalmayacakmış gibi alıyor eşim ama kredi kartından hep..ben de yardım etmek istiyorum eşime...

o kadar üzüldüm ki bugün sütüm azaldı bayağı korktum inşallah gitmez die..bi de mama parası da eklenirse mahvoluruz dedim.
interneti kestirdim iş bulmak için cebe net almış eşim pc ye bağlıyorum...

bi çıkar yolu ya da tasarruf için bişiler bilen var mı kızlar?bi de şu havale parası için çözüm var mı...başka bankadan para çeksek 3 snede 236 ödücez gel onu çekelim dedim hani 100 tl elimize kalsın die kızıyor olmaz die...elimden gelse alsalar ufacık bebekle işe giricem o derece bunaldım Allah hepimize yardım etsin...dualarınızı esirgemeyin lütfen

kusura bakmayın uzun olmuş yazım...

Son düzenleme:
Kocanız ahlaksızlık yapsaydı forumda size daha çok yardımcı olurlardı, şansınıza küsün :)

Durumunuza üzüldüm, umarım eşiniz daha iyi bir iş bulur. Benimse tasarruf hakkında çok bir deneyimim yok ama en basitinden çamaşır bulaşık tıka basa olmadan çalıştırmıyorum. Su da elektrik de 20 tl geliyor. Işıklara dikkat edilir. Kışın gündüz nerede oturuyorsak oranın kaloriferi yanar. Yatak odasını akşam yakarız. Telefonla neredeyse hiç konuşmam :D Muhabbetli biri değilim zaten. Yani doğal masrafsız insan da olabilirim ama yine de biraz dikkatle bir ayda bayağı bir kar edebilirsiniz.

Kocanız ahlaksızlık yapsaydı forumda size daha çok yardımcı olurlardı, şansınıza küsün :)

Durumunuza üzüldüm, umarım eşiniz daha iyi bir iş bulur. Benimse tasarruf hakkında çok bir deneyimim yok ama en basitinden çamaşır bulaşık tıka basa olmadan çalıştırmıyorum. Su da elektrik de 20 tl geliyor. Işıklara dikkat edilir. Kışın gündüz nerede oturuyorsak oranın kaloriferi yanar. Yatak odasını akşam yakarız. Telefonla neredeyse hiç konuşmam :D Muhabbetli biri değilim zaten. Yani doğal masrafsız insan da olabilirim ama yine de biraz dikkatle bir ayda bayağı bir kar edebilirsiniz.

teşekkürler ..şükür eşim öyle biri değilinşallah da olmaz.
elektrik faturası 67 tl geldi bu ay ben de şok oldum gerçi istanbulda pahalı..ve bebek ve kızımdan dolayı sık sık çamaşır makinesi çalışıyor evde;kısa prog a atarım ..bu sene mecbur ısınma da fazla olcak bebkten...ışıklara dikkat etmeye çalışıoz mesela yemekten sonra tv izlerken eşim ışığı kapıyorum...tel faturası da ayrı sabit ücret 56 tl...!eşim şantiyede çok konuşuo die bi de cepte net 14 tl..uuf gider çok gelir kapamıo..

tanıdıgınız bir başka insanın aynı bankadan hesabı varsa oraya yatırın oradan da havale olur olmaz mı ? yada atmden dısardan hesaba yatırın onda pek kesinti olmuyor diye biliyorum ? bir araştırmak lazım herşeyde vardır bir hayır bu kadar üzülmeyin olacagı varmış hem babanıza kızmayın sonucta sizde onlara hakkınızın oldugunu söylemişsiniz onlarda cekmişler vermişler size bunada şükür ya hiç olmasaydı? tamam eşinizde haklı ama bence abartmayın ve sonucta bebeginiz ve kızınızda var

teşekkürler ..şükür eşim öyle biri değilinşallah da olmaz.
elektrik faturası 67 tl geldi bu ay ben de şok oldum gerçi istanbulda pahalı..ve bebek ve kızımdan dolayı sık sık çamaşır makinesi çalışıyor evde;kısa prog a atarım ..bu sene mecbur ısınma da fazla olcak bebkten...ışıklara dikkat etmeye çalışıoz mesela yemekten sonra tv izlerken eşim ışığı kapıyorum...tel faturası da ayrı sabit ücret 56 tl...!eşim şantiyede çok konuşuo die bi de cepte net 14 tl..uuf gider çok gelir kapamıo..

nasıl olsa evdesiniz bence gece yıkattın akıllı saat o zaman daha uygun geceden- sabaha kadar markettelerdeki indirimlari takip edin devamlı kışlık yiyeceklerinizi yapma imkanınız varsa kendiniz yapın

1700 TL ile bir aile ortalama olarak gecinebilmesi lazim fakat talihsizlikler hep sizi bulmus cocugunuzla birlikte bu sikintiyi cektiginize uzuldum insallah duzelir.

Gelelim havale masrafina. .. Para Ankaradan cekildiyse odemeyi oraya yapmazda ayni bankanin farkli bir subesine yaparsaniz malesef havale ucreti alirlar odememenin yolu ise ya ayni bankaya ait atm lerden odemeyi gerceklestirmek yada calistiginiz bankanin internet yada mobil subesini kullanarak kredi cekilen hesaba ucretsiz yada 1-2 lira bir tutarla parayi yatirmak olacaktir. Cogu banka mobil sube odemelerine para almiyor internet subeden ise havale / eft icin cok cuzzi bir tutar aliniyor dedigim sekilde denerseniz havale masrafindan kurtulmus olursunuz.

nasıl olsa evdesiniz bence gece yıkattın akıllı saat o zaman daha uygun geceden- sabaha kadar markettelerdeki indirimlari takip edin devamlı kışlık yiyeceklerinizi yapma imkanınız varsa kendiniz yapın

Yalnız bunun için dilekçeyle mi ne başvuru yapmak gerekiyormuş haberlderde göstermişti bir sürü insan gece çamaşır bulaşık mak. çalıştırıyor ama boşuna gene aynı yazıyor bunun için başvuru yapılması gerekiyormuş... Haberiniz olsun...

ayy çok üzüldüm durumunuza yaa...keşke elimden bişey gelse..nasıl tasarruf yapılır bilmem ama dua etcem sizin için bunu yazmak istedim...

Allah yardimciniz olsun canim bu zamanda gecim derdi zor
bende kiraciyim canm istanbulda ev sahibimiz rizede yani oraya yatiriyoruz kirayi, esim hic kesinti olmadigindan telefondan yatiriyo, hep cep bankaciligini kullaniyoruz kredi odemelerinde fln
tekrar sorar yazarim sana simdi uyuyo esim
biraz sabir canim Allah cok buyuk bi cikis yolu verir elbet

eşiniz 15 gün işsiz kalınca neden üzüntüden ölüyorum sandınız sakin olun...hayatta başımıza her şey gelebilir..
ayrıca borçlarınız çok büyük rakamlar değil..
bence 1700 iyi para, asgari ücretle geçinenleri düşünürsek..
Allah selamet versin inşallah...

Canım internet şubesinden ödeme havale ücreti 1 tl, eft 3,5 tl. Eğer oluyorsa öyle yapın hem kolaylık olur banka sırasına girmeden iş biter. Allah yardımcınız olsun, bol kazançlar versin. Bol bol su iç, bebişe süt olsun.

Şu an için çalışman çok zor,bir şekilde idare etmeniz gerekiyor.
Haklısın iki çocuk,kira ve giderlerle çok zor ama,Allah bir kapıyı kapatır diğerini açarmış.
Hep böyle gitmeyecek ki.Bu bir geçiş dönemi.Borcunuz bitince bu dönemi de atlatıcaksınız.
idaresini bilen birisin bence,çok zor olmayacaktır bu dönemi aşmanız.
Biraz dişinizi sıkarsınız misal,borç bitene kadar gezmeleri,çocukların ihtiyaçları haricinde ki alışverişleri
kısıtlarsınız.Büyük AVM'ler yerine semt pazarınızı tercih edersiniz.
İhtiyaçların doğrultusunda alışveriş yaparsınız.Her ay bütün giderlere belli bir bütçe ayırır ve o sınırı aşmazsınız.
Elektrik için de akıllı saat kullanıyorsanız,çamaşır ve bulaşık makinelerini indirimli saatlerde çalıştırırsınız.
Ve bir kumbara al,bakkaldan,pazardan arta kalan bozuk paralarını biriktir.
Birike birike mutlaka bir ihtiyacınızı karşılayacak kadar olacaktır.
Aklıma gelen bunlar şu an için.

1700 TL ile bir aile ortalama olarak gecinebilmesi lazim fakat talihsizlikler hep sizi bulmus cocugunuzla birlikte bu sikintiyi cektiginize uzuldum insallah duzelir.

Gelelim havale masrafina. .. Para Ankaradan cekildiyse odemeyi oraya yapmazda ayni bankanin farkli bir subesine yaparsaniz malesef havale ucreti alirlar odememenin yolu ise ya ayni bankaya ait atm lerden odemeyi gerceklestirmek yada calistiginiz bankanin internet yada mobil subesini kullanarak kredi cekilen hesaba ucretsiz yada 1-2 lira bir tutarla parayi yatirmak olacaktir. Cogu banka mobil sube odemelerine para almiyor internet subeden ise havale / eft icin cok cuzzi bir tutar aliniyor dedigim sekilde denerseniz havale masrafindan kurtulmus olursunuz.

aminnn inşallah
eşimin aynı bankadan fin..bank tan hesabı var babamın ise yoktu bize kredi çekmek için açtı kendi adına ankaradan...eşim kendi hesabına para yatırıo buradan ve internetten havale yapıo müşteri hizmetlerinden 2.5 tl alınır sadece deniliyor...ama ankaradakiler ısrarla her ay eksik yatırılmış deniyor...12 tl fazla yatırıldığı halde hemde 17 tl daha isteniyor ama istanbuldaki memur "ilkkez hesap açtığı için babam hesap parasıdır o her ay ki 30 tl "deniyor.....bu nasıl bir soygunculuktur anlamış değilim...

Yalnız bunun için dilekçeyle mi ne başvuru yapmak gerekiyormuş haberlderde göstermişti bir sürü insan gece çamaşır bulaşık mak. çalıştırıyor ama boşuna gene aynı yazıyor bunun için başvuru yapılması gerekiyormuş... Haberiniz olsun...

evet teşekkürler ev sahibine söyleyim akıllı saatimiz var bi kaç kez dedim ama sanırım dilekçe verilmemiş..

ayy çok üzüldüm durumunuza yaa...keşke elimden bişey gelse..nasıl tasarruf yapılır bilmem ama dua etcem sizin için bunu yazmak istedim...
Allah razı olsun şu mubarek günlerde duaya çok ihtiyacımız var...

Allah yardimciniz olsun canim bu zamanda gecim derdi zor
bende kiraciyim canm istanbulda ev sahibimiz rizede yani oraya yatiriyoruz kirayi, esim hic kesinti olmadigindan telefondan yatiriyo, hep cep bankaciligini kullaniyoruz kredi odemelerinde fln
tekrar sorar yazarim sana simdi uyuyo esim
biraz sabir canim Allah cok buyuk bi cikis yolu verir elbet

canım eşim de neten yatırıo ama hala tel açıp eksik diolarmış babama anlamadık gitti!

eşiniz 15 gün işsiz kalınca neden üzüntüden ölüyorum sandınız sakin olun...hayatta başımıza her şey gelebilir..
ayrıca borçlarınız çok büyük rakamlar değil..
bence 1700 iyi para, asgari ücretle geçinenleri düşünürsek..
Allah selamet versin inşallah...

amin..
borçlar bi yandan bebeğimiz küveze girdi mama takviyesi bana sende hepatit c var dediler(şükür yanlış teşhismiş) mama ver dediler mama bez biyandan..kira geldi faturalar kredi borcu ayrıyeten yine bi küçük kredi ;kredi kartı...kim olsa takar kafaya bide babamın adına kredi mahcup olmak korkusu..o yüzden çok üzüldük malesef 1700 tl borçlara yetmiyor..borcu olmayaana iyi para ...

Kiyamam ya sende tasarrufla elinden geleni yapmaya calisiyorsun helal olsun.

Bu durumu bankaya gidip neden kendin danismiyorsun

Aklima su fikir geldi esin vadesiz hesap actirsa kendine Kartida babana verseniz. Her ay kendine para yatirsa baban bu parayi kartla cekip ankdaki bankaya odese olmazmi.

Allah yardimcin olsun

evlenirken iyi ve kotu gunde birlikte olacaginiza soz verdiniz.ve bu kotu gunude birbirinizi kirmadan atlatmaya calisin.hayat tek duze gitmiyor.bazan kotu yonleride cikiyor iste.sabret arkadasim sabret hersey yoluna girer elbet.esim 4 ay once restaurant acti ortak,suan bizde senin kadar olmasada biraz dardayiz.isler oturana kadar katlanacagiz.ben burdan bu konuyu okuyup maddi durumu iyi olan arkadaslara seslenmek istiyorum.mubarek bir aydayiz,yardima ihtiyaci olan insanlar var,imkani olanlar elinden geldigi kadar yardim etsin.ozelliklede burunlarini estetik yaptirip 3-5 bin lirayi sak diye cikaip verenler,lutfen elinizden geldigi kadar dardaki insanlarada yardim edin. cnm durumuna inan cok uzuldum.zaten surekli dardaki insanlar aklima gelir uzulur dururum.ALLAH yardimciniz olsun.NE VERIRSEN ELINLE,O GELIR SENINLE...

o hangi bankaymış öyle kredi taksidi için 30 TL havale ücreti alıyor.. hiç bişey anlamadım benim bildiğim her kredi için yeni bir hesap açılır ve bankamatiklerden ücretsiz yatırılır.

sende bir ise girip calissan?? astari yuzunden daha mi pahaliya gelir acaba o zaman???

evde tasarruf ne olabilir..canim gunluk seylerdende nasil tasarruf edilirki..mesela ben tasarruf demeyeyimde..normalde neler yaptigimi anlatayim..cok tasarruflu oldugum soylenemez ama israfta yapmamaya calisirim mumkun mertebe..aileden oyle gorduk alistik cok sukur.

camasir makinasi doldugu zaman calistiririm..(dolmadigi zamanlarda olur ama istisnadir)
bulasik makinasida ayni sekilde doldugu zaman calisir (her aksam degil)
kis mevsiminde sadece oturdugumuz yer ve yatak odamizin kaloriferi yanar..cunku diger odalara girmiyoruz bile dogru durust hic geregi yok.
Kurutma makinan varsa bu yaz sicaklarinda camasirlari disarda kurut, cunku kurutucular cok fazla elektrik harciyorlar diye biliyorum.

Bunlar evde yapabileceklerin tabii..bi insanin temel ihtiyaclari vardir bunlardanda mahrum kalmamali…

Allah yardimciniz olsun, insaAllah bir cikar yolu bulursunuz.

Back
X