Bir çözüm var mı ;tasarruf için neler yapıyorsunuz?

öncelikle allah yardımcın olsun ama şükretki eşin iş bulmuş ..şimdi en büyük rol size düşüo..akşam 10dan sonra elektrik daha az yakıo die biliorum..mesela çamaşırlarını akşam 10dan sonra yıkabilirsin..balkonun felan warsa yıkamak için kova kova su harcamak yerine makinanın hortumunu çıkarıp durulamadan sonra akıttığı suyu bi kovaya boşaltabilirsin..buda bi şi sonuçta..bide yerinde olsam tanıdık felan warsa hani etrafında bi müddet gündelik işe gidebilirsin en azından bebeğin yanında olur..1 ay gitsen toparlanırsın çünkü 80 90 lira arasında bildiğim kadarıyla..ben üniversite mezunuyum 2008 krizinde yeni mezun olmuştum ve iş bulamıodum bi dönem onu bile yapacaktım..diyeceğim oki küçümseme namusunla çalıştıktan sonra sık dişini çalış...

allah yardımcınız olsun kardeşim. Birikimden ziyade borçları bitirmeniz daha önemli bence. Rahata erince yaparsınız birikimi.

Son düzenleme:
internet şubesi-hesaba/ isme/ıbana, kredi kartına EFT...2tl olması lazım araştırın,bankayla konuşun...yada otomatik ödemeye başvurun..
tasarruf için en çok elektriği;elektrikli aletleri kapattığınızda dahi yanan kırmızı ışıkları(televizyondaki gibi) çeker..onları kapatmaya özen gösterin..aile sayınıza göre sebze- mevyelerinizi alın..et yemeklerinden daha çok zeytinyağlılara yönelin..kalan yenmeyeceğini düşündüğünüz sebze yemeklerini robotta çekerek çorba olarak sunun...yemeklerinizi yeme saatinize hazır olacak şekilde ve kısık ateşte yapın,hem yemeklerinizin vitamini gitmez hem de tüpten/doğalgazdan tasarruf yapmış olursunuz..ayrıca sizin yememeniz sizi güçsüz kılar ve bakmak zorunda olduğunuz insanlara bakma gücünüz olmaz ayrıca bu durum emen bebeğinize sağlıklı besin verememenizi sağlar..Allah yardımcınız olsun inşallah tez zamanda borçlarınızdankurtulur,rahat nefes alırsınız..

SLM lar kızlar.....
şükür bebeğimi kucağıma aldım hatırlayıp merak edenler için yazmak istedim..
Ama malesef bebeğimiz doğduktan sonra eşim işten çıktı 15gün kadar işsiz kaldı o 15 gün içinde ölüyorum sandım üzüntüden...bi yandan sütüm kesilecek die aklım çıktı.velhasıl işe girdi ama eski maaşına göre 300 tl daha düşük bi maaşla buna da hamd olsun tabiki ya hiç bulamasaydı iş...bugün fena halde canım sıkıldı..eşimi 11 sene önce dayısı dolandırıyor o kadar yüke giriyor babası kapatıyor borcu ama kapandı sandıkları borç ben 2 aylık hamileyken icra kağıdı olarak kapımıza geldi önce 3 bin tl aradan 1 ay geçmeden 4 bin tl..hepsinde de eşim kredi kartlarından para çekti zaten 2 bin tl kadar kartlara borçluyduk faizi falan derken battık..

3 ay evvel hamileliğimin son ayında ailemden bilezik istedim vermeye yanaşmadılar .."ya ödemezse"dediler..ben de eşimin kendi adına kredi çekemediğini işyerinin maaşı düşük gösterdiğini söylemiştim önceden ...
bilezik olayında biraz tartışma oldu kırıldım bayağı "abime kredi çektiniz ama" dedim.ertesi gün kızımı anaokuluundan almaya gidince babam bi tel açıyor ve "kızım ben bankadayım şimdi para çekiyorum" deyince dona kaldım.."baba dur eşime sorayım" dedim ama bana "işlemleri tamamladığını parayı beklediğini" söyledi..şoktum resmen... :53: neyse doğuma gelirken parayı getirdiler saolsun.. bu arada eşim kızmıştı bana danışmadan oldu; faiz ödücem 2 bin tl boşuna die..haklıydı!çekilen kredi eşimle doğru düzgün konuşamadığımız için eksikti tümünü kapamadı kartların..

bugün eşim bana"acele ettin senin yüzünden faiz ödüyoruz dedi..haklıydıı bişi diyemedim saolsun babam sormadan çekmemeliydi..keşke bi sorsaydı hangi bankadan ne kadar çekeceğini..
her ay 338 e ek olarak bi de 30 tl havale parası alıyolar..babam ankaradan çekip getirdiği için istanbuldaki bankacı "yok havale değil;bu bankada hiç hesabı olmadığından hesap parası alınır demiş" ankaradaki bankacılar da her ay tel açıp biz 338 hatta 10-15 tl fazla yatırdığımız halde eksik ödemişsiniz bi 20 tl daha ödeyin diyor...
eşim iyice kızmaya başladı benim de boynum bükük...
kızlar bi bankacı yok mu aranızda...emekli babam ankaradan çekiyor krediyi biz istanbuldan ödüyoruz genelde netten yatırıyor eşim ama birebir gitmiş yatırırken hesap parası demişler 338 e artı olan 30 tl için..

ve eşimin yeni işindeki düşük maaşı canımı çok sıktı:((((( maaş 1700 ..eski işinden tazminat için mahkemeye başvurdular inşallah çabuk sonuçlanır da tazminatla rahatlarız...
sadece kira ve krediler 1000 tl üstüne her ay kredi kartları tutarı (giyim yeme içme karttan çünkü)ekmek su vs faturaları saymadım bile..kızım okula başlıcak hem okul masrafı hem de günlük yemek harçlık..bebeğimin bez masrafı...kış geliyor doğalgaz masrafı..bişi yemek içmek istemiyorum sanki dolaptaki yiyecekleri bitirecekmişim kızıma kocama kalmayacakmış gibi alıyor eşim ama kredi kartından hep..ben de yardım etmek istiyorum eşime...

o kadar üzüldüm ki bugün sütüm azaldı bayağı korktum inşallah gitmez die..bi de mama parası da eklenirse mahvoluruz dedim.
interneti kestirdim iş bulmak için cebe net almış eşim pc ye bağlıyorum...

bi çıkar yolu ya da tasarruf için bişiler bilen var mı kızlar?bi de şu havale parası için çözüm var mı...başka bankadan para çeksek 3 snede 236 ödücez gel onu çekelim dedim hani 100 tl elimize kalsın die kızıyor olmaz die...elimden gelse alsalar ufacık bebekle işe giricem o derece bunaldım Allah hepimize yardım etsin...dualarınızı esirgemeyin lütfen

kusura bakmayın uzun olmuş yazım...

öncelikle allah yardımcınız olsun.bebeğinize uzun sağlıklı ömürler versin.ben birşeyi anlamadım.banka sizden neden havale ücreti istiyor?siz çekilen parayı o bankanın şubesine ödemiyormusunuz?eşimde bikaç sene önce istanbulda kredi çekmişti.sonra biz başka şehre taşındık.bankanın bulunduğumuz ildeki şubesine yatırıyorduk.ödeme planında ne yazıyorsa onu ödüyorduk.yani öyle fazla bi para ödemedik.kredimiz bitene kadar.acaba benmi anlamadım yoksa bankalar sistemlerdemi bir değişiklik yaptı?zaten nasıl fazladan para alırız diye düşünüyorlar.evde elişi yapıp satma imkanınız yokmu?hani yazma dantel gibi.elişiyle evine katkı sağlayanlarda çok.belki çocukla yapabilirsiniz.

Banka konusunda birşey diyemem ama tasarruf hakkında fikirlerimi paylaşabilirim.bi arkadaş da yazmış
mesela beyaz çamaşırlarının son durulama suyunu büyükçe bir bidona alıp wc,balkonunu yıkayabilirsin ben yapmıyorum ama annem bunu senelerce yaptı üşenmeden çok takdir ediyorum onu bu yüzden...
çamaşır,bulaşık mak,ütünü gece kullan.
duş altında yıkanma alışkanlığınız varsa kovadan al 1 kova su bile yeter..diğer türlü neredeyse 2 küvet doluyor...
pazara çıkıyorsan akşamüstü saatleri tercih et bazen yarı fiyatına düşüyor ürün bitmesi için...
kıyma alırken içine hemen kullanmak şartıyla tavuk çektirebilirsin(bunu görümcem yapıyor hem kıymayı çogaltıyor ekonomik şekilde hem de köftede farkedilmiyormuş)
çamaşırlarını bekletmeden asarsan yada çıkanları islakken katlayıp biraz bekletip asarsan herşeyi ütülemek zorunda kalmazsın hem vakitten hem enerjiden tasarruf
kızın okula başlıyorsa kırtasıye malzemelerini toptan almanı tavsiye ederim düzine hesabi kalem silgi vs cok ucuza geliyor defteri kg ile satan yerlerden al...(küçük de olsa tasarruf tasarruftur)
ve en önemlisi bir de mama masrafıyla uğraşmak istemiyorsan kendine çok iyi bak meyve şimdi ucuz özellikle karpuz gibi sulu meyveleri bol ye
mesela 2 avuç kırmızı erikten nerdeyse 5 lt komposto yapabilirsin harika bir içeçek oluyor ve de ekonomik..aklıma gelenler bunlar...

Son düzenleme:
aminnn inşallah
eşimin aynı bankadan fin..bank tan hesabı var babamın ise yoktu bize kredi çekmek için açtı kendi adına ankaradan...eşim kendi hesabına para yatırıo buradan ve internetten havale yapıo müşteri hizmetlerinden 2.5 tl alınır sadece deniliyor...ama ankaradakiler ısrarla her ay eksik yatırılmış deniyor...12 tl fazla yatırıldığı halde hemde 17 tl daha isteniyor ama istanbuldaki memur "ilkkez hesap açtığı için babam hesap parasıdır o her ay ki 30 tl "deniyor.....bu nasıl bir soygunculuktur anlamış değilim...

O kesilen para babanin hesabindan kaynakli olarak hesap kesim ucreti olabilir eger havale eft islemini internetten yada atm den yaptiginizda o tutarin fazlasini elinizde dekont olduktan sonra kesinlikle isteyemez babaniz hesabina baktirsin cunku hesap kesim ucreti aliniyor ki para hesaba gelir gelmez otomatik olarak dusuyor babaniz hesap hareketlerine baktiginda sorunu tespit edeceksiniz.

Canım mümküse işe gir diyecegim ama cocugun kucuk ve bakacak kimse yok galiba.

Tasarruf için önerim, kesinlikle ve kesinlikle doğalgazı tasarruflu kullanabilirsiniz. En dusuk ısıda yakmaya calısın mumkun mertebe, onun dısında luzumsuz ısıkları sondurun.

Günde bir çeşit yemek yapın mümkün mertebe, çeşit arttıkca israf artar

O bankadan kendinize bir hesap açın. İnternet bankacılığı için başvurun. İnternetten yapılan işlemlerde çok cüzzi miktarlarda ödeme yapılıyor. 50 kuruş falan gibi çok komik rakamlarla ödeme yapıyorsunuz.. 30 lira 30 liradır..

Tasarruf konusuna gelince bulaşık çamaşır makinasını geceleri çalıştırın. Su ısıtmak için kettle kullanmayın. Doğalgaz elektirikten daha ucuz. Kullanmadığınız cihazların fişlerini prizde bırakmayın. Örneğin tv izlemiyosanız fişini çekin. Yada şarj aletini prizde bırakmayın. Elektrik alımı cihaz açık olmadığı zamanda oluyo çünkü...
Meyve sebze falan yıkıyorsanız altına leğen koyun leğendeki suyu dökmeyin. Bulaşık makinesine bulaşıkları dizmeden önce sudan geçiyorsunuzdur illa ki. Onu bu leğendeki suyla yapın.. Annem patates makarna bile haşlasa suyunu dökmez. Bulaşıkların artığını gidermede kullanır. Nasılsa bulaşık makinası dezenfekte ediyor.
Çamaşır makinasının son durulama suyunu kovalara alın. Banyo tuvaleti bunla yıkayın. Son durulama suyu çok az deterjanlı oluyo zaten..
Annem bunları ben kendimi bildim bileli yapar. Biz 6 kişilik bir aileyiz. 45 liradan fazla elektrik faturası geldiğini bilmem ben. Su da keza öyle..

Allah yardımcınız olsun..

Back
X