aslindq ilk olarak henuz onunde askeeligi olan oglunuza neden gorucu usulu girisiminde bulundunuz onu merak ettim sevgilisi olmus olsa bu tarz girisimler olabilir
karsi taraf anladigim kadariyla askere gitmeden adi konulsun istemis fakat biraz fqzla aceleci davranmislar
simdi dusundugumde biz esimle bir tarih belirleyip ailelere sunduk kayinvalidem hic alinganliklari vh yoktu
ama su konumda sizede mutlaka danisilmasi gerektigini dusunuyorum
oglunuzun size yaniti ne oluyor bu konuda
sanırım durum şöyle olmuş ablacım, kültür farkı. siz tanışsınlar hoşlansınlar çıksınlar diye beklerken onlar direk ciddiyet olarak algılamış haklı olarak. çünkü kız ailesi. aileler devreye girdiğinde du bakalım kızımızla biraz gezsinler konuşsunlar sonra ciddiye döneriz diye düşünemezler zaten.
hiç aile olaylarını karıştırmadan olabilirdi ancak. şu saatten sonra Allah hayırslını versin :)
Nişan kıyafetini gidip tek başına alması hoş olmamış bencearkadaşlar,burada hep gelinler mağduriyetlerini anlatıyor.zaman zaman haksız olsalar da,çoğunlukla hak veriyorum.ama ben de bir kayınvalide adayıyım.evlilik yaşına gelmiş bir oğlum var.asklerliğini daha yapmadı ama 3 ay önce bir arkadaşımın tavsiyesi ile bir kızla tanıştırdık.maksat arkadaşlık etsinler,birbirinden hoşlanırlarsa ilerde bir şeyler olabilir di.oğlum eylül- ekim de askere gidecek. kendisi de asker dönüşüne kadar herhangi resmi bir durum olmayacağını söylüyordu.ama kız ve ailesi,işi aceleye getirmek istiyorlar.bayram sonrası söz ve nişan için gün belirlemişler.kız bohçaya koyacaklarını ve nişan kıyafetini almış.(nişan kıyafetinin parasını vereceğiz)ama tek başına çıkıp almış.ben kızı 3 kere gördüm.1 keresinde yalnız oturduk.diğerlerinde kalabalıktı.oğlumdan bikaç yaş büyük.
şimdi beni yanlış anlamayın .kesinlikle kaynanalık yapmak gibi bir niyetim yok.siz gençlere sormak istiyorum.endişelerimde haksız mıyım?sanki biraz aceleye getiriorlarmış gibi bir his oluştu içimde.bir de hiç bir konuda bize danışmıyorlar.nişan gününü bile kendi kendilerine kararlaştırmışlar.tabi oğlumda şimdi bu işin içinde ama kızın ailesi,özellikle ablası herşey,n içinde bense uzaktan seyrediyorum olanları.sizce farkında olmadan kıskançlık mı yapıyorum?burada gelinler çoğunlukta,empati yapmama yardımcı olursanız sevinirim.
Tabiki aceleye getiriyorlar ve bu hiç kabul edilebilir bişey değil. Bence bigün annesiyle yüz yüze konuşun bu işler birlikte oturup konulularak yapılacak işler bizim bişeyden haberimiz yok siz hazırlık yapmışsınız babamız hiç hoş görmez böyle şeyleri kusura bakmayın hele oğlumuz bi gitsin gelsin bizde rahat rahat gelir konuşuruz o zaman dersin:) babayı ortaya at ki ileri gidemesinler. Hiç hoş değil ama ablacım resmen oldu bittiye getirmeye çalışıyolar, var bi bit yeniği bunda. Bu arada kızın bikaç yaş büyük olmasını yadırgamayın siz istemişsiniz tanışmalarını
aynen ben bu konuda oğlumu suçluyorum zaten.oğlum 28 yaşında küçük değil yani.ama 3 ay öncesinde evlenmek gibi bir niyeti hiç yoktu. bir de bana söylüyor ama 1 gün sonra yani herşey olup bittikten sonra.
Oğlunuz ayıp etmiş. Acaba kızı istemediğinizi düşünüp mü böyle yaptı?
evet sanırım benim oğlumla iletişim problemim var.kızı istememk değil de,evlilik için erken olduğunu söylüyordum nihayetinde birbirlerini tanıyalı şunun şurasında dah 3 ay oldu ama.bu olaylar.1.ayın sonunda başladı.
aynen ben bu konuda oğlumu suçluyorum zaten.oğlum 28 yaşında küçük değil yani.ama 3 ay öncesinde evlenmek gibi bir niyeti hiç yoktu. bir de bana söylüyor ama 1 gün sonra yani herşey olup bittikten sonra.
Sanirim kizin yasindan dolayi böyle hareket ediyorlar. Oglunuz 28 yasindaymis, kizda daha büyükmüs (yani öyle anladim), demek ki kiz 30 yasinda felandir.
Aileside sanirim yasindan dolayi acele ediyor, ve oglunu "kaçirilmaz bir firsat" olarak görüyorlarsa haliyle dahada bir acele var.
Bende bu aceleyi pek tasvip etmiyorm. Bende dügün,nisan tarihlerini belirlemistim (esim ile beraber) fakat bunlar yine konusuldu kv'demler ile felan. Yani isteme olmadan bohçanin hazirlanmasi, nisan elbisenin alinmasi bana pek abes geldi. Yani ben senin yerinde olsam, bende tedirgin olurdum. Sonuçta nisan, evlilik, çoçuk oyuncagi degildir. Yani bu aceleden dolayi açikçasi gelin adayina pek güvenmezdim.
Bence en iyisi oglunu karsina almak ve tatli dille sormak ne is diye? Tedirginliklerini, duygularini ifade et. Gerekirse çevreden örnekler ver tedirginligini açiklamak için felan. Tamam dügün 1 yil sonra olsa bile, nisan sikintili dönem olabilir. Buna hazir olmayan çift (ve 3 ayda hazir olacaklarini hiç sanmiyoru) iyicene yipranir. Bunlari anlatin oglunuza. Kolay gelsin :)
Öncelikle empati kelimesini kullanarak özeleştiri yapmaya hazır oluşunuzdan ötürü çok ütopik bi kaynanasınız vallahi kıskandım ben de istiyorum böyle kaynana :))
Şaka bi yana, şimdi acele eden taraf erkek tarafı olsaydı bi kıllanırdık işin içinde bi bit yeniği mi var ne bu acele fln derdik, ama kız tarafının acele etmesi toplumumuzda çok sıradan, sık yaşanan bir durum. Buna şaşırmayız.
Gelenek görenek adet vs derken bir kızı bir oğlu olan anneler, evlenecek kişi kızları olduğunda 'fazla gezip tozmanız ailemize yakışmaz niyetiniz varsa düğün yapalım' derken aynı annenin oğlu evlenecekken 'ne acelemiz var oğluşuumm' olur.
Sizin kızın ailesi de biraz mutaassıpsa fazla gezip tozmayın demiş olabilir kızına. Normal yani bence. Hele bi de tanıdıklar vesile olmuş tanışmalarına, işin sonu belli niye oyalanalım derler yani haklı olarak.
Kız açısından haklılar sadece tabi.
Siz erkek annesi olarak oğlunuz baksın beğenirse flört etsin olursa ilerde olur diyebilirsiniz rahatlıkla. Ama karşı tarafı yadırgamamak lazım.
Tarih belirleme konusunda da sonuçta oğlunuzla gelininiz belirlemiş tarihi. Oğlunuzun rızası var yani.
Bu durumda gelin tarafından değil, oğlunuzdan gelip size danışması beklenir. Yani yakınlık açısından öz oğlunuz varken elalem gelip size danışmaz. Onun gelip size anne baba biz şu tarihte nişan düşündük, siz ne dersiniz demesi gerekirmiş. Bu yapılmadıysa oğlunuzun hatası, ihmal etmiş fikrinizi.
Bir de artık bi şekilde size danışılmasa da artık tarih kıyafet vs alınmış, ilerleme kaydedilmiş yani. Kız dediğimiz sizin gelininiz artık.
Onların gelin olma telaşı var şu an. Heyecanlar tatlı telaşlar filan. Onlardan beklemeyin, siz müdahil olun. Yani herkes kendi karar versin ister her şeyi. Siz uzaktan bakarsanız davet eden olmaz. Ha etseler fena mı olur, etmeleri daha etik tabii ki. Ama etmiyolarsa da alınganlık yapmayı boşverin niye davet edilmiyorum diye, bi an önce kendiniz müdahil olun. Artık işler ciddiye binmiş yani kimse sizin alınmanızı fark etmez anlamaz o ortamda. Siz bi an önce olaya karışmaya bakın yani. Kızı çağırın siz gidin vs.
düşüncelerinizin birçoğunda haklısınız.tarih konusunda,oğlumun da fikri var yani bu konud haklısınız ama oğlum baksın beğensin,flört etsin sonra da bıraksın diye düşünmedim.yani kızın da oğlumu tanıması gerekmez mi,ya benim oğlum sapık ya da başka kötü bir özelliği olan bir insan olsaydı.ya bizkötü bir aile olsaydık.bu kadar erken karar vermesi yanlış değil mi?kaldı ki evlilik gibi bir konuda bu kadar acele bir kara vermemnin kız açısından da yanlış olduğunu düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?