bir de kaynana gözünden bakın...

tehlikeliiii bi durum ...bizim günlerede eşim karar vermişti ama hep iletişim halindeydik tüm aile ile .eşimin ailesi beni istememesine rağmen :)bence bişiyler yanlış gidiyor.ayrıca ben nişanlığımı ayakkabımı kendim aldım parasını ben ödedim yani

arkadaşımın fikriydi.kızı ve ailesini tanıdığı için tanıştıralım.dedi.hemen evlilik düşüncesi yoktu.ama yanlışta yapmış olabiliriz.ben askerden gelene kadar söz ve nişan konusunu açmayacaktım ki.askere gitmesine 2 ay var ve 5 ay yapacak.yani öyle çok uzun bir bekleme süresi olamayacktı zaten.birbirlerini iyice tanısınlar istiyordum.yoksa tamamne karşı değilim. sadece çok acleye geldiğini düşünüyorum.olaylar çabuk ilerliyor,bu yüzden tedirgin oldum.

evet canım sanırım kültürel farklılık.bu devirde çıkıp gezmenin,birbirini tanımanın yanlış bir şey olmadığını düşünüyordum .kaldı ki kızın aileside,kızda öyle mutasıp insanlar değiller. yani kız tek başına tatile gidebilen,gece geç saatlere kadar dışarda kalabilen bir kız.yani kimsenin baskısı falan yok.ama anlayamadım.ailesi neden böyle davranıyor.

arkadaşlar hepinizin fikirlerine teşekkür ederim.tek tek alıntı yapamadım ama benim için çok aydınlatıcı oluyor.bende kendi yanlışlarımı sorguluyorum.sanırım ailesel farklılıklar sözkonusu.yoksa karşı tarafta kötü niyetli değl,en azından ben öyle düşünmek istemiyorum...

Nişan kıyafetini gidip tek başına alması hoş olmamış bence

canım kızın yaşının büyük olması benim için sorun değil sadece acele etmelerinin nedeni olabilir mi diye yazmıştım.

aynen ben bu konuda oğlumu suçluyorum zaten.oğlum 28 yaşında küçük değil yani.ama 3 ay öncesinde evlenmek gibi bir niyeti hiç yoktu. bir de bana söylüyor ama 1 gün sonra yani herşey olup bittikten sonra.

Oğlunuz ayıp etmiş. Acaba kızı istemediğinizi düşünüp mü böyle yaptı?

Son düzenleme:
Oğlunuz ayıp etmiş. Acaba kızı istemediğinizi düşünüp mü böyle yaptı?

evet sanırım benim oğlumla iletişim problemim var.kızı istememk değil de,evlilik için erken olduğunu söylüyordum nihayetinde birbirlerini tanıyalı şunun şurasında dah 3 ay oldu ama.bu olaylar.1.ayın sonunda başladı.

Kuz çok mu güzel, oğlan askerdeyken kızın başı bağlı olsun istemiş belli ki. Hani adı konsun benim olduğu bilinsin anlamında. Hayırlı ise olsun hayırlı değilse bir şey mani olsun diyelim o halde.

Sanirim kizin yasindan dolayi böyle hareket ediyorlar. Oglunuz 28 yasindaymis, kizda daha büyükmüs (yani öyle anladim), demek ki kiz 30 yasinda felandir.
Aileside sanirim yasindan dolayi acele ediyor, ve oglunu "kaçirilmaz bir firsat" olarak görüyorlarsa haliyle dahada bir acele var.

Bende bu aceleyi pek tasvip etmiyorm. Bende dügün,nisan tarihlerini belirlemistim (esim ile beraber) fakat bunlar yine konusuldu kv'demler ile felan. Yani isteme olmadan bohçanin hazirlanmasi, nisan elbisenin alinmasi bana pek abes geldi. Yani ben senin yerinde olsam, bende tedirgin olurdum. Sonuçta nisan, evlilik, çoçuk oyuncagi degildir. Yani bu aceleden dolayi açikçasi gelin adayina pek güvenmezdim.

Bence en iyisi oglunu karsina almak ve tatli dille sormak ne is diye? Tedirginliklerini, duygularini ifade et. Gerekirse çevreden örnekler ver tedirginligini açiklamak için felan. Tamam dügün 1 yil sonra olsa bile, nisan sikintili dönem olabilir. Buna hazir olmayan çift (ve 3 ayda hazir olacaklarini hiç sanmiyoru) iyicene yipranir. Bunlari anlatin oglunuza. Kolay gelsin :)

Ablacım sen kaynanasın bence her şeyde senin fikrin, düşüncem önemli sayılmalı. Biz böyle gördük böyle bildik. Sen çok sessiz kalma sonra ileride neden yapmadım neden demedim olmasın ama kız küçük ona akıl veriyo olabilirler.

aynen ben bu konuda oğlumu suçluyorum zaten.oğlum 28 yaşında küçük değil yani.ama 3 ay öncesinde evlenmek gibi bir niyeti hiç yoktu. bir de bana söylüyor ama 1 gün sonra yani herşey olup bittikten sonra.

fazla hızlı gibi geldi banada..kız arada oğlunuzla gelsin size tanıyın biraz..

nişan elbisesi konusunda birşey söyleyemem.çünkü benim ablamda kendi nişan elbisesini kendisi seçmişti ve yanında kimseyi istememişti ben ve annem dışında.üçümüz gitmiştik ve kendi beyendiği elbiseyi almıştı parasınıda kendisi ödemişti.her ne kadar kayınvalidesi,nişanlısı israr etsede para almadı onlardan ama nişan günü ve diğer konularda bencede acele ediyorlar gelin kızımız.sonuçta nişanı her iki taraf ortaklaşa karar vermeli diye düşünüyorum.:26:

Öncelikle empati kelimesini kullanarak özeleştiri yapmaya hazır oluşunuzdan ötürü çok ütopik bi kaynanasınız vallahi kıskandım ben de istiyorum böyle kaynana :))

Şaka bi yana, şimdi acele eden taraf erkek tarafı olsaydı bi kıllanırdık işin içinde bi bit yeniği mi var ne bu acele fln derdik, ama kız tarafının acele etmesi toplumumuzda çok sıradan, sık yaşanan bir durum. Buna şaşırmayız.
Gelenek görenek adet vs derken bir kızı bir oğlu olan anneler, evlenecek kişi kızları olduğunda 'fazla gezip tozmanız ailemize yakışmaz niyetiniz varsa düğün yapalım' derken aynı annenin oğlu evlenecekken 'ne acelemiz var oğluşuumm' olur.
Sizin kızın ailesi de biraz mutaassıpsa fazla gezip tozmayın demiş olabilir kızına. Normal yani bence. Hele bi de tanıdıklar vesile olmuş tanışmalarına, işin sonu belli niye oyalanalım derler yani haklı olarak.
Kız açısından haklılar sadece tabi.
Siz erkek annesi olarak oğlunuz baksın beğenirse flört etsin olursa ilerde olur diyebilirsiniz rahatlıkla. Ama karşı tarafı yadırgamamak lazım.

Tarih belirleme konusunda da sonuçta oğlunuzla gelininiz belirlemiş tarihi. Oğlunuzun rızası var yani.
Bu durumda gelin tarafından değil, oğlunuzdan gelip size danışması beklenir. Yani yakınlık açısından öz oğlunuz varken elalem gelip size danışmaz. Onun gelip size anne baba biz şu tarihte nişan düşündük, siz ne dersiniz demesi gerekirmiş. Bu yapılmadıysa oğlunuzun hatası, ihmal etmiş fikrinizi.
Bir de artık bi şekilde size danışılmasa da artık tarih kıyafet vs alınmış, ilerleme kaydedilmiş yani. Kız dediğimiz sizin gelininiz artık.
Onların gelin olma telaşı var şu an. Heyecanlar tatlı telaşlar filan. Onlardan beklemeyin, siz müdahil olun. Yani herkes kendi karar versin ister her şeyi. Siz uzaktan bakarsanız davet eden olmaz. Ha etseler fena mı olur, etmeleri daha etik tabii ki. Ama etmiyolarsa da alınganlık yapmayı boşverin niye davet edilmiyorum diye, bi an önce kendiniz müdahil olun. Artık işler ciddiye binmiş yani kimse sizin alınmanızı fark etmez anlamaz o ortamda. Siz bi an önce olaya karışmaya bakın yani. Kızı çağırın siz gidin vs.

evet canım kız 30 yaşında .oğlumla bir kaç kez konuştum.bana katıldığını söylüyor ama diğer tarafa ne söylüyor bilmiyorum.

çok haklısınız... isteme olmadan nişan tarihi belirlemek çok ilginçmiş

düşüncelerinizin birçoğunda haklısınız.tarih konusunda,oğlumun da fikri var yani bu konud haklısınız ama oğlum baksın beğensin,flört etsin sonra da bıraksın diye düşünmedim.yani kızın da oğlumu tanıması gerekmez mi,ya benim oğlum sapık ya da başka kötü bir özelliği olan bir insan olsaydı.ya bizkötü bir aile olsaydık.bu kadar erken karar vermesi yanlış değil mi?kaldı ki evlilik gibi bir konuda bu kadar acele bir kara vermemnin kız açısından da yanlış olduğunu düşünüyorum.

Öyle zaten. Bana kalırsa da öyle. Ama işte kız aileleri böyle düşünebiliyor. Oğlunuzu tanıması konusunda da, kızla oğlunuz öyle alelade sokakta vs kendiliğinden tanışmış olsalardı dediğiniz doğru olurdu. Ama tanıdık tavsiyesi olduğu için hızlıca güvenmiş olmaları kuvvetle muhtemel. İşin içinde tavsiye var yani.

Oğlan 28 ise kız en az 30 yaşında demek ki. Kısmet bulunca aman kaçırılmaz evhamı yapmışlar
Hele ki kendi kendine gidip nişan kıyafeti almak?
Orta da isteme yok, söz yokken üstelik
Ben 23 yaşındayım yani size akıl verebilecek bir yaşta değilim. Lakin ben bu konuda çok iyi şeyler hissetmedim
Aceleye getirilen işlerden hiç bir zaman hayır gelmez
Daha kimsenin birbiri hakkında en ufak bir fikri bile yok
Üzgünüm ama umarım nişanlılık dolayı fiyaskoyla sonuçlanmaz
Yine de her şeyin beklenilenden daha güzel olacağını dileyelim

Size su kadarini soyliyim, gerek ailemde gerekse cevremde gordugum kadariyla eger taraflardsn biri bazi seyleri aceleye getiriyorsa onun altinda mutlaka birsey cikiyor. Her defasinds da oyle oldu dikkatli olun derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…