abla diyeceğim size ..
konu nerede nereye gitti bilmiyorum ama ..
bence siz baya sessiz kalmışsınız..
bunun kaynanalık yapmakla alakası yok..
bu tarz kararlar iki ailenin ortaklaşa vermesi gereken kararlar..
sadece evlenecek insanların ya da tek bir tarafın verebileceği kararlar değil..
oğlunuzla onu kırmadan konuşmanız gerekiyor..
acaba oğlunuzda mı bi galeyana geldide tamam dedi..
zamane gençlerini anlamakta artık cidden çok zor şey..
evlilik gibi olaylarda kimsenin kalbini kırmamaya ayriyetten dikkat etmek gerektiğine inanıyorum..
Öyle zaten. Bana kalırsa da öyle. Ama işte kız aileleri böyle düşünebiliyor. Oğlunuzu tanıması konusunda da, kızla oğlunuz öyle alelade sokakta vs kendiliğinden tanışmış olsalardı dediğiniz doğru olurdu. Ama tanıdık tavsiyesi olduğu için hızlıca güvenmiş olmaları kuvvetle muhtemel. İşin içinde tavsiye var yani.
iyi ama nişan alışverişi denen birşey vardır adetler görenekler vardır..
nişan alışverişine illakki kayın valide gitmek zorunda değil çiftler kendileride gidebilir fakat haberdar olması gerekirdi..
bu durumdan belki ona göre kendisini ayarlayacaklar..
evet işte bende kimsenin kalbini kırmamaya çalışıyorum ama karşı taraf bunu farklı algılıyor.yani sessiz kalınca tepene çıkıyorlar.oğlumun bana söyledikleri ile yaptıkları çok farklı.daha bir ay öncesine kadar.erken diyordu.hatta elbise meselesinde kız elbiseyi giyip resmini göndermiş.oğlumda şimdi alma sonra beraber bakarız diye cevap yazmış.ama kız dinlememiş almış.nebileyim.oğlumdan da korkuyorum.öyle ki çok alttan alan bir çocuk değildir.bir müddet sonra yeter artık diye isyanda edebilir ve kız aldıklarıyla ortada kalır.
arkadaşlar,burada hep gelinler mağduriyetlerini anlatıyor.zaman zaman haksız olsalar da,çoğunlukla hak veriyorum.ama ben de bir kayınvalide adayıyım.evlilik yaşına gelmiş bir oğlum var.asklerliğini daha yapmadı ama 3 ay önce bir arkadaşımın tavsiyesi ile bir kızla tanıştırdık.maksat arkadaşlık etsinler,birbirinden hoşlanırlarsa ilerde bir şeyler olabilir di.oğlum eylül- ekim de askere gidecek. kendisi de asker dönüşüne kadar herhangi resmi bir durum olmayacağını söylüyordu.ama kız ve ailesi,işi aceleye getirmek istiyorlar.bayram sonrası söz ve nişan için gün belirlemişler.kız bohçaya koyacaklarını ve nişan kıyafetini almış.(nişan kıyafetinin parasını vereceğiz)ama tek başına çıkıp almış.ben kızı 3 kere gördüm.1 keresinde yalnız oturduk.diğerlerinde kalabalıktı.oğlumdan bikaç yaş büyük.
şimdi beni yanlış anlamayın .kesinlikle kaynanalık yapmak gibi bir niyetim yok.siz gençlere sormak istiyorum.endişelerimde haksız mıyım?sanki biraz aceleye getiriorlarmış gibi bir his oluştu içimde.bir de hiç bir konuda bize danışmıyorlar.nişan gününü bile kendi kendilerine kararlaştırmışlar.tabi oğlumda şimdi bu işin içinde ama kızın ailesi,özellikle ablası herşey,n içinde bense uzaktan seyrediyorum olanları.sizce farkında olmadan kıskançlık mı yapıyorum?burada gelinler çoğunlukta,empati yapmama yardımcı olursanız sevinirim.
bizde nişan alışverişi olmadı (eşimin babamla tanıştığının ertesi günü ben de onun annesiyle tanıştım. iki saat sonra elbisemi ve yüzüklerimizi aldık ikimiz beraber. ertesi gün de nişan oldu. ve bu arada tanışalı üç buçuk ay olmuştu. üstelik de referanssız.....) ve bence gereksiz işler bunlar. daha şimdiden bu alişveriş meselesinden mesele cıktı baksanıza. Kalksın bu adetler.....
evet işte bende kimsenin kalbini kırmamaya çalışıyorum ama karşı taraf bunu farklı algılıyor.yani sessiz kalınca tepene çıkıyorlar.oğlumun bana söyledikleri ile yaptıkları çok farklı.daha bir ay öncesine kadar.erken diyordu.hatta elbise meselesinde kız elbiseyi giyip resmini göndermiş.oğlumda şimdi alma sonra beraber bakarız diye cevap yazmış.ama kız dinlememiş almış.nebileyim.oğlumdan da korkuyorum.öyle ki çok alttan alan bir çocuk değildir.bir müddet sonra yeter artık diye isyanda edebilir ve kız aldıklarıyla ortada kalır.
iyi ama sizin yüzük aldığınızdan ertesi gün nişan yapacağınızdan kimsenin haberi yokmuydu belliki aileler herşeyi içlerinden geldiği için siz istediğiniz için size bırakmışlar ama birşeyler konuşulmuş..
ortada hiç birşey yokken siz tek başınıza gidip(konu sahibinin gelini eş adayı şimdi alma dediği halde kendi başına almış) kendinize kıyafet vs. almamışsınızdır herhalde..
eşimle anlaştık aramızda. ailelere bildirdik sadece. iki gün sonra da nişan oldu...
allah mutlu etsinben yapmazdım
düşüncelerinizin birçoğunda haklısınız.tarih konusunda,oğlumun da fikri var yani bu konud haklısınız ama oğlum baksın beğensin,flört etsin sonra da bıraksın diye düşünmedim.yani kızın da oğlumu tanıması gerekmez mi,ya benim oğlum sapık ya da başka kötü bir özelliği olan bir insan olsaydı.ya bizkötü bir aile olsaydık.bu kadar erken karar vermesi yanlış değil mi?kaldı ki evlilik gibi bir konuda bu kadar acele bir kara vermemnin kız açısından da yanlış olduğunu düşünüyorum.
Tmm görücü usulu evlilikler fazla uzaman ama bu kadar da aceleye gelmez cnm örf adet diye birsey var erkek tarafi begendiyse haber gobderirler gidilir istenir verilirse eger ailece nişan aliş verişine gidilir boyle kafasina gore gidip almasi doğru mu çöpsüz üzüm mu bu cocuk ailesi var saygisizlik bu yoksa yaşı küçük degil baska bir ulkede de yasamiyot ki adetleri bilmesin.kız ailesi belki kızlarını söz nişan olmadan bir erkekle görüştürmek istemiyor olabilirler
görücü usulünün anlamı böyle bişi
beğenirsin kızı gidersin istersin gençler görüşür beğenirler söz nişan olur
olay gençlerde bitiyor biraz
ama kızın ailesini suçlayamayız
görücü mantığıyla davranıyorlar.
Siz kaygılarınızda haklısınız ama biraz aceleye gelmiş
peki kız nasıl biri sizin içinize siniyor mu
sizi tanıştıra kişi kefil mi aileye.
Oncelikle durumun karsi taraf acisindan da sizin dusundugunuz gibi oldugundan emin olun derim.siz hersey aceleye geliyor diye dusunurken eger oglunuz karsi tarafa biran once olsun imaji ciziyorsa onlar da kendilerini hazirliklarda gec kaldik seklinde bile hissediyo olabilirler.cunku oglunuz "ben gitmeden soz nisan olsun" diyorsa apar topar tarih belirlenmesi nisan elbisesi alinmasi gayet normal olmus olur.o tarafa nasil yansitilmis cok onemli.bence bigun alin oglunuzu bi cay icmeye iftara vs gidin anali ogullu.evlilikle ilgili kizla ilgili duygu ve dusuncelerini sorun.mutlu mu kiz nasil biri anlasiyorlar mi uyusuyorlar mi vs vs.acele eden oglunuz mu karsi taraf mi anlarsiniz sozlerinden.siz fikir belirtmeyin ama.oglunuzun istegi ve tavrini ogrendikten sonra siz de net bir adim atabilirsiniz.
Bazen ailelerin işin içine girmesi olayı çorba ediyor. hele hele su alışveriş işleri. O bunu aldı , şu şunu sattı.. İşler baştan sarpa sarıyor. Büyükler biraz bozuldu ama kavga dövüş tatsızlık çıkmadan evlendik. Eşim de ben de karar verecek yaşta idik. Eminim ailemin fikrini alsam muhakkak takacak bir kulp bulurlardı (hayata bakışları hep olumsuzdur..) eşimin ailesi karışşa zaten benim baştan gönlüm kaçar bu iş bozulurdu.
ben bişey yapıyorsam hep kendimi karşıdakinin yerine koyuyorum..
bana yapılmasını istemezdim..
en azından haber verilmeliydi konu sahibine..
aileler bir oturup ortak karar almalıydı..
kız tarafı kendi başına nişan günü belirlememeliydi..
Arkadasim esya almiyorsun ki karişsin ortalik isteme olmadan nisan hazırlığı da ne oluyor sahipsiz mi bunlar yaBazen ailelerin işin içine girmesi olayı çorba ediyor. hele hele su alışveriş işleri. O bunu aldı , şu şunu sattı.. İşler baştan sarpa sarıyor. Büyükler biraz bozuldu ama kavga dövüş tatsızlık çıkmadan evlendik. Eşim de ben de karar verecek yaşta idik. Eminim ailemin fikrini alsam muhakkak takacak bir kulp bulurlardı (hayata bakışları hep olumsuzdur..) eşimin ailesi karışşa zaten benim baştan gönlüm kaçar bu iş bozulurdu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?