bir de kaynana gözünden bakın...

evet işte bende kimsenin kalbini kırmamaya çalışıyorum ama karşı taraf bunu farklı algılıyor.yani sessiz kalınca tepene çıkıyorlar.oğlumun bana söyledikleri ile yaptıkları çok farklı.daha bir ay öncesine kadar.erken diyordu.hatta elbise meselesinde kız elbiseyi giyip resmini göndermiş.oğlumda şimdi alma sonra beraber bakarız diye cevap yazmış.ama kız dinlememiş almış.nebileyim.oğlumdan da korkuyorum.öyle ki çok alttan alan bir çocuk değildir.bir müddet sonra yeter artık diye isyanda edebilir ve kız aldıklarıyla ortada kalır.

Oncelikle durumun karsi taraf acisindan da sizin dusundugunuz gibi oldugundan emin olun derim.siz hersey aceleye geliyor diye dusunurken eger oglunuz karsi tarafa biran once olsun imaji ciziyorsa onlar da kendilerini hazirliklarda gec kaldik seklinde bile hissediyo olabilirler.cunku oglunuz "ben gitmeden soz nisan olsun" diyorsa apar topar tarih belirlenmesi nisan elbisesi alinmasi gayet normal olmus olur.o tarafa nasil yansitilmis cok onemli.bence bigun alin oglunuzu bi cay icmeye iftara vs gidin anali ogullu.evlilikle ilgili kizla ilgili duygu ve dusuncelerini sorun.mutlu mu kiz nasil biri anlasiyorlar mi uyusuyorlar mi vs vs.acele eden oglunuz mu karsi taraf mi anlarsiniz sozlerinden.siz fikir belirtmeyin ama.oglunuzun istegi ve tavrini ogrendikten sonra siz de net bir adim atabilirsiniz.

kız ailesi belki kızlarını söz nişan olmadan bir erkekle görüştürmek istemiyor olabilirler
görücü usulünün anlamı böyle bişi
beğenirsin kızı gidersin istersin gençler görüşür beğenirler söz nişan olur

olay gençlerde bitiyor biraz
ama kızın ailesini suçlayamayız
görücü mantığıyla davranıyorlar.

Siz kaygılarınızda haklısınız ama biraz aceleye gelmiş
peki kız nasıl biri sizin içinize siniyor mu
sizi tanıştıra kişi kefil mi aileye.

bizde nişan alışverişi olmadı (eşimin babamla tanıştığının ertesi günü ben de onun annesiyle tanıştım. iki saat sonra elbisemi ve yüzüklerimizi aldık ikimiz beraber. ertesi gün de nişan oldu. ve bu arada tanışalı üç buçuk ay olmuştu. üstelik de referanssız.....) ve bence gereksiz işler bunlar. daha şimdiden bu alişveriş meselesinden mesele cıktı baksanıza. Kalksın bu adetler.....

bence sizin ilk iş olarak oğlunuzla konuşmanız gerekiyor..
ailesini bu kadar yok saymasın..

bencede ne bu hız ya yangından mal mı kaçırıyolar bence sorun sizin oğlunuzda kız herşeyi oğlunuzla planlıyor yapıyor çok ayıp size danışılmaması hadi kız akıl edemedi bu kızın anası yokmu babası yokmu karşı taraf bi gelsin oturalım konuşalım bi çayımızı içsinler her iki tarafta düşüncelerini paylaşsın demiyorlarmı hayret şaşırtıcı kız tarafı resmen kız alıyormuş gibi davranıyor yanlış anlamayın sakın davranışlar bu izlenimi uyandırdı bende sevgili ablacım

iyi ama sizin yüzük aldığınızdan ertesi gün nişan yapacağınızdan kimsenin haberi yokmuydu belliki aileler herşeyi içlerinden geldiği için siz istediğiniz için size bırakmışlar ama birşeyler konuşulmuş..
ortada hiç birşey yokken siz tek başınıza gidip(konu sahibinin gelini eş adayı şimdi alma dediği halde kendi başına almış) kendinize kıyafet vs. almamışsınızdır herhalde..

Kalırsa da kendi bileceği iş, acele etmeseydi ozaman oda..

vuaavv gelin hanım hızlı çıkmış... bulmuş damat adayı kaçırmim diyor bence :) hemen el atın olaya ama kavga eder gibi değil sakin sakin anlatın büyükler bir araya gelip konuşur nişan düğün işini diyin ve askerden gelmeden önce hiç birşey yapmayacağınızıda net söyleyin.

eşimle anlaştık aramızda. ailelere bildirdik sadece. iki gün sonra da nişan oldu... o bildirmeye kadar iki aile de bizim biriyle görüştüğümüzü dahi bilmiyordu. Bu konuda büyükler aracılığı ile tanışma var

Son düzenleme:
Ablacim bizde boyle bi durum yaşadik ablamin bi aekadasi tanıdığı bir kizi önerdi abim icin bakmaya gitmişler pek uygun bulmamislar annem yok bizim 7 kardesiz bizde gorelim dedik birgun bakmaya gittik abimide götürdük abim beğenmedi orda kaldi kiz tarafi haber gonderdi gelmiyor musunuz diye kendi agizlatiyla xagirdilar bizde iyi niyetli olarak tekrar gittik abimi de zor ikna ettik dimdi evli 2 cocuklu ve abimin evine gidemiyotuz hep kendi ailesi var boyle kizlar kendi ailesini bile kendisi uonetiyor cok sikintiliyiz birsey de yapamiyiruz artik goruşmemekle hallediyoruz yoksa gorumcelik yapmiş oluruz onlar mutlu olsun diyoruz ama olmuyor kv abimi yanimiDa kaç defa azarladi zorumuza gidiyor bu durum ve kiz evlilik tarihini bile bize sormadi bir gün secti tmm dedik sonra gitti düğün tarihini 1 ayy oncesine aldi
Ben bu durumunuzdsn işgillendim lutfen gözünüzü acik tutun fazlada iyi niyetli olmayin Rabbim hakkinizda hayirlar versin.

allah mutlu etsin ben yapmazdım

Bazen ailelerin işin içine girmesi olayı çorba ediyor. hele hele su alışveriş işleri. O bunu aldı , şu şunu sattı.. İşler baştan sarpa sarıyor. Büyükler biraz bozuldu ama kavga dövüş tatsızlık çıkmadan evlendik. Eşim de ben de karar verecek yaşta idik. Eminim ailemin fikrini alsam muhakkak takacak bir kulp bulurlardı (hayata bakışları hep olumsuzdur..) eşimin ailesi karışşa zaten benim baştan gönlüm kaçar bu iş bozulurdu.

Arada aracı birileri olduğunda genellikle hırlı mı hırsız mı sorusu en başta berteraf ediliyor. Sonuçta aracı insan iki ailenin de birbirine uyumlu olduğunu düşündüğünden ve tanıştırılma olmadan aileler ve çocuklar hakkında iki tarafa da bir şeyler söylendiğinden iş ilk anda alınan elektriğe bakıyor.

Bana sorarsanız da acele. Kardeşim de bu tarz bir tanıştırılmaya evet dedi ve her ne kadar erken desek de oğlan ağzından girdi burnundan çıktı, tatlı dil süprizler romantizm 3 ayda bağladı olayı. Bize erken gelse de karşı tarafa bunu hiç söylemedik. Sonuçta bizim muhatabımız kızımız. O ne istiyorsa bizimle konuşup anlaştı. Sizin de muhatabınız oğlunuz. Belki karşı tarafın sizin erken bulduğunuzdan hiç haberi yok. Yani ben işan tarihi belirlerken eşim aracılığı ile hallettim. Hangi tarih dersiniz? Sizin tatile gidecek akrabalarınız var mı falan diye? Eşim annesine sordu. Şimdi eşim annesine hiç sormadan bize uyar sen nasıl istiyorsan öyle olsun deseydi benim aklıma gelmezdi bir de kayınvalidemi aramak. Eşim sormuştur ve bize uyar cevabını almıştır gibi gelirdi. Yani bence burda sizin fikrinizi alması gereken kişi oğlunuz. 28 yaşında kocaman adam, zannetmiyorum ki bir kız görünce dünyasını unutsun.

Tmm görücü usulu evlilikler fazla uzaman ama bu kadar da aceleye gelmez cnm örf adet diye birsey var erkek tarafi begendiyse haber gobderirler gidilir istenir verilirse eger ailece nişan aliş verişine gidilir boyle kafasina gore gidip almasi doğru mu çöpsüz üzüm mu bu cocuk ailesi var saygisizlik bu yoksa yaşı küçük degil baska bir ulkede de yasamiyot ki adetleri bilmesin.
Bende görücü usulu evlendim evlilik tarihini bile ailelerle aldik onlarda uygun mu yetistirebilirler mi diye.

yok durum tam tersi,arkadaşım gençleri tanıştırdıktan bir hafta sonra,kızın annesi arkadaşımı aramıştı ne zaman geliyorlar diye.bende oğluma dedim ki neler olyor bu ne hız .yok anne ben askerden gelmeden resmi bir şey düşnmüyorum demişti.sonra kızla ben de tanışmak istedim.bri kaç hafta bahaneler buldu.1.ayın sonunda tanışmayı kabul ettiğinde,yanına ablasını da almıştı ve ısrarla aracı olan arkadaşımıda çağırmışlardı.ıdşarıda buluştuk ben oraya gidince neye uğradığımı şaşırdım.ablası sürekli konuştu ve ısrarla ramazandan önce söz olsun dedi.ben de henüz hiç bir hazırlığımın olmadığını söyleyince,kız kendi verecekleri bohçayı hazırladıklarını söyledi.daha sonra ben oğluma ısrarla tek görüşmek istediğimi söyledim.yani üçümüz.yine bir kaç kez bahaneler bularak erteleme girişimlerinde bulundu.en sonunda üçümüz görüştük.bu görüşmede de bana nişan tarihini söylediler.tabi burda oğlumda aynı fikirdeydi.3.görüşmemizde ise aldığı nişan elbisesini gösterdi.

ben bişey yapıyorsam hep kendimi karşıdakinin yerine koyuyorum..
bana yapılmasını istemezdim..
en azından haber verilmeliydi konu sahibine..
aileler bir oturup ortak karar almalıydı..
kız tarafı kendi başına nişan günü belirlememeliydi..

İyi de konu sahibi kendi eliyle tanıştırmış. İkisi de 30 yaşında iş güç sahibi insanlar. Şimdi de elbise habersiz alındı diye kaynanalık yapıyor. Valla ben böyle düşünüyorum.

Arkadasim esya almiyorsun ki karişsin ortalik isteme olmadan nisan hazırlığı da ne oluyor sahipsiz mi bunlar ya

haklısın...
madem böyle bi işe baaşlandı iki tarafın birlikte karar vermesi gerekir...
acele etmemiş olssalar bile fikirlerinizi almaları lazımdı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…