bir de kaynana gözünden bakın...

Sonunda bir kayınvalide gördük BdV de

Evlilik amaçlı tanıştırdığınız için fazla gezsin istemiyor olabilir kızın ailesi.

Kız evi fazla baskın görünüyor, ama iş oğlunuzda bitiyor.

Öncelikle oğlunuzla paylaşmalısınız bu düşüncelerinizi.

O ne düşünüyor?

Size danışılmaması onu rahatsız etmemiş mi?

Tabii siz oğlunuzu ikna ederseniz gelin arkanızdan" cadı kaynana oğlunu dolduruyor" der kesin

Allah yardımcınız olsun, zor işiniz.

askerden önce ve sonrasında değişim olabiliyor düşüncelerde..
Aceleye gerek yok daha 1 yıl tanışabilirler..
Hiç olmadı söz takın sadece ..
Fikrim bu..

Ünv bitirip, askere gidiyorsa daha işini eline almamıştır değil mi? Kız niye bu kadar acele etti ki?

Simdi benim de kafamda bir soru isareti olustu. Biz erkek arkadasimla 6 yildir beraberiz ailelerimizi.de nisan ayinda tanistirdik. Erkek arkadasim astsubay, aileler tanistiktan sonra baska bir ile goreve gitti simdi orada yasiyor. Gelecegi tarih uzun sure netlesmedi bir turlu izin vermediler. Kesin gibi olunca da bana soyledi. Zaten 10 gun izni var ve bir hafta sonu oluyor. Ben de cts ve pazar gununden birini sectim. Erkek arkadasimda onayladi. Ailelerimize sormadik ikimiz de. Simdi bize de gonul koymuslar midir? 😣Erkek arkadasim burda yok annesi de bir sey demedi ben de gidip elbiseyi tek basima aldim yanimda da kimse yoktu. Buna da kizmislardir o zaman :)) Ama kimse bana bisi demedi annesi de elbise almissin nasil demedi ben aldim diye anlattim gule gule giy dedi. Elbise tek kalmsti biri alir da kalmaz diye aliverdim cok begenmistim :)Valla ben de sopalik bir gelin oluyorum galiba bu durumda😂

rica ederim ben gençlerin fikirlerine de önem veriyorum.aynı hisler bende de var.işte acaba farkında olmadan kıskanıyormuyum diye endişelendim.ama gördüm ki sizlerin çoğuda benim gibi erken olduğunu düşünüyorlar.

evet oğlumla paylaşıyorum bu düşüncelerimi o da bana haklısın diyor ama yine de olayların önüne geçemiyor.ya da ikili oynuyor.inanın kendi evladıma karşı olan güvenimi kaybettim.bi de aynen dediğiniz gibi sonrasında sen beni istememiştin diye,diş bilemesinden korkuyorum gelin adayının.olur ki evlilik gerçekleşir.aramıza böyle şeyler girsin istemiyorum.burada birsürü örneklerini okuyoruz bunların...

Ünv bitirip, askere gidiyorsa daha işini eline almamıştır değil mi? Kız niye bu kadar acele etti ki?

yok oğlum çalışıyor canım,4 senedir.yani işi var.dönüncede işi hazır gibi .iş konusunda bir problem yok yani.

Biz de nişanlımla tarihe birlikte karar vermiştik. Kız isteme ve nişan birlikte olacak diye. Ama bunu yaparken asla ailelerin gönlünü de kırmadık. Kararımızı onlara bildirirken gönülleri kırılmasın diye 'sizce de uygun mu' diye sorduk. İki taraf da olur verince gerçekleştirdik. Ben bir gelin olarak söylüyorum siz kesinlikle haklısınız. Elbette ne zaman nişanlanacaklarına, ne zaman evleneceklerine onlar karar verecek ama bir anne olarak en doğal hakkınız aceleye gelmemesini istemek en azından iş oldu bittiye gelmeden haberdar olmak. Bence oğlunuzla, gelininizle ve gelininizin annesiyle konuşun. Şikayet ettiğiniz konuyu onlara güzel bir dille anlatın. Umarım herşey yolunda gider.

İstemeye gidildi mi ki nişana kadar ayarlamışlar hadi senelerdir sevgili olsalar artık adını koymak isteseler anlar insan sizinde fikriniz olur önceden söylenir böyle hemen üst üste kısa zamanda çok ayıp bir de almışlar size mi ödetecekler :26:

sen evlenirken bu kadar ayrıntılı düşündün mü güzelim inan çok merak ettim. çünkü şu an çok pişmansın ve eşinin değiştiğini söyleyip duruyorsun en önemlisi aranızdaki yaş farkı

estağfurullah sopalık ne demek,sizin durumunuz daha farklı.uzun yıllardır arkadaşlık ediyormuşsunuz.ve izin tarihi gibi bir sıkıntınız var önünüzde.bizimki,tamamen keyfi bir durum.bide biz kızla tanıştığımız gün bana tarih konusunu söyledi.yani ilk kez buluşmuştuk.aynı gün ben daha hazırlık yapmadığımı söyleyince,ben bohçamı(yani erkek tarafına verileceği)hazırladım dedi.sizin de bana alacaklarınız 1 günde hallolur,biter dedi.4. karşılaşmamızda da,alışveriş yaptığını ve bir elbise beğenip nişanda giymek için aldığını söyledi.bana elbiseyi gösterdi.inan ne diyeceğimi şaşırdım.ne güzelmiş ne de olmamış diye bildim sadece güle güle giy dedim.bunu bizim almamız gerekmiyormuydu diye sorduğumda,tamam sonra verirsiniz dedi.yani parasınıda vereceğiz.ama ne bileyim işte sanırım kuşak farkı...

Düşünemedigim icin pişmanin tatlım...baskalarida aynı pişmanligi yaşamasını diye düşüncemi söylüyorum

Oğlunuzla kararlı bir konuşma yapmanız gerek bence
Çünkü ortada aileye saygı sınırını aşan bir durum var
İsteme yok, söz bir şey yok ama nişan hazırlığı var, babası ne diyor bu duruma
Anne olsam çok gücenirdim sanırım, evladım bana sorma gereği bile duymadan ne işler beceriyor
Azıcık kulağını çekin bence, belki de fazla heyecanlı fark edemiyor ne yaptığını

Böyle bir olay yaşadiğim icin soyluyorum hemen dönün daha evlenmeden böyleyse evlenince kiz hep kendi istediğini yaptirir siz ve oğlunuzu takmaz ben korkarim boyle aceleye getirilen seylerden gelininiz nereli...

Bu kuşak farkı değil ablacım düpedüz terbiyesizlik İsteme bile olmadan nişan telaşı başlamış, kendi çalıp kendi oynuyor size de bildiriyor sadece, tavır koyma zamanı gelmiş gibi

Bana da kız bir an önce evlenmek istiyormuş gibigeldi...Aceleleri ondan sanırım...
Ve her ailenin bu işlerde tutumu farklı onlar herhalde herşey hazır olsun aradan çıksın düşüncesindeler...
Oğlunuz ne diyor bu duruma ? Eğer istemiyorsa bence o konuşsun kız arkadaşı ile konuşsun ..
Gerçekten çok zor durumlar ama ben olsam çokta karışmam çünkü sonra üzülecekleeri birşey olursa anne sen böle yapmıştınn böyle demiştin oluyor

bahsettiğiniz gençler sizin aracılığınızla tanışmış. Siz bu formatta tanışmadan çıkma formatına geçiş mi beklediniz? Benim görüşüme göre büyükler vasıtasıyla tanısınca anlaşma olmazsa sürmez, anlaşma olursa da bir kaç ay içinde resmiyet olur. Benim arkadaşım olsa ve bir gencin annesi vasıtasıyla tanışsa ve anlaşsalar nişan kıyafetini hazırla derdim. Bu böyledir. Hem ayrıca nişan kıyafeti almak çok büyük bir mesele mi?
Oğlunuza bu işi erteleyelim derseniz onu karsınıza alırsınız. Madem askerlik dönüşü yüzük takacaktınız askerlik öncesi de tanışma olmamalıydı. 28 küçük bir yaş değil. aralarında anlaşıp nişan tarihi belirlenecek bir yaş. Bence şu an kvlik yapıyorsunuz. Hersey sizin kontrolünüzde olsun istiyorsunuz.

abla diyeceğim size ..
konu nerede nereye gitti bilmiyorum ama ..
bence siz baya sessiz kalmışsınız..
bunun kaynanalık yapmakla alakası yok..
bu tarz kararlar iki ailenin ortaklaşa vermesi gereken kararlar..
sadece evlenecek insanların ya da tek bir tarafın verebileceği kararlar değil..
oğlunuzla onu kırmadan konuşmanız gerekiyor..
acaba oğlunuzda mı bi galeyana geldide tamam dedi..
zamane gençlerini anlamakta artık cidden çok zor şey..
evlilik gibi olaylarda kimsenin kalbini kırmamaya ayriyetten dikkat etmek gerektiğine inanıyorum..

evet dün akşam eşimle konuştuk.artık devreye o girecek.sıkı bir konuşma yapmak gerekiyor.o da başta oğlumuz üzülmesim diye tamam diyordu ama bu durum onuda germeye başladı.

iyi ama nişan alışverişi denen birşey vardır adetler görenekler vardır..
nişan alışverişine illakki kayın valide gitmek zorunda değil çiftler kendileride gidebilir fakat haberdar olması gerekirdi..
bu durumdan belki ona göre kendisini ayarlayacaklar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…