arkadaşlar,burada hep gelinler mağduriyetlerini anlatıyor.zaman zaman haksız olsalar da,çoğunlukla hak veriyorum.ama ben de bir kayınvalide adayıyım.evlilik yaşına gelmiş bir oğlum var.asklerliğini daha yapmadı ama 3 ay önce bir arkadaşımın tavsiyesi ile bir kızla tanıştırdık.maksat arkadaşlık etsinler,birbirinden hoşlanırlarsa ilerde bir şeyler olabilir di.oğlum eylül- ekim de askere gidecek. kendisi de asker dönüşüne kadar herhangi resmi bir durum olmayacağını söylüyordu.ama kız ve ailesi,işi aceleye getirmek istiyorlar.bayram sonrası söz ve nişan için gün belirlemişler.kız bohçaya koyacaklarını ve nişan kıyafetini almış.(nişan kıyafetinin parasını vereceğiz)ama tek başına çıkıp almış.ben kızı 3 kere gördüm.1 keresinde yalnız oturduk.diğerlerinde kalabalıktı.oğlumdan bikaç yaş büyük.
şimdi beni yanlış anlamayın .kesinlikle kaynanalık yapmak gibi bir niyetim yok.siz gençlere sormak istiyorum.endişelerimde haksız mıyım?sanki biraz aceleye getiriorlarmış gibi bir his oluştu içimde.bir de hiç bir konuda bize danışmıyorlar.nişan gününü bile kendi kendilerine kararlaştırmışlar.tabi oğlumda şimdi bu işin içinde ama kızın ailesi,özellikle ablası herşey,n içinde bense uzaktan seyrediyorum olanları.sizce farkında olmadan kıskançlık mı yapıyorum?burada gelinler çoğunlukta,empati yapmama yardımcı olursanız sevinirim.
arkadaşlar,burada hep gelinler mağduriyetlerini anlatıyor.zaman zaman haksız olsalar da,çoğunlukla hak veriyorum.ama ben de bir kayınvalide adayıyım.evlilik yaşına gelmiş bir oğlum var.asklerliğini daha yapmadı ama 3 ay önce bir arkadaşımın tavsiyesi ile bir kızla tanıştırdık.maksat arkadaşlık etsinler,birbirinden hoşlanırlarsa ilerde bir şeyler olabilir di.oğlum eylül- ekim de askere gidecek. kendisi de asker dönüşüne kadar herhangi resmi bir durum olmayacağını söylüyordu.ama kız ve ailesi,işi aceleye getirmek istiyorlar.bayram sonrası söz ve nişan için gün belirlemişler.kız bohçaya koyacaklarını ve nişan kıyafetini almış.(nişan kıyafetinin parasını vereceğiz)ama tek başına çıkıp almış.ben kızı 3 kere gördüm.1 keresinde yalnız oturduk.diğerlerinde kalabalıktı.oğlumdan bikaç yaş büyük.
şimdi beni yanlış anlamayın .kesinlikle kaynanalık yapmak gibi bir niyetim yok.siz gençlere sormak istiyorum.endişelerimde haksız mıyım?sanki biraz aceleye getiriorlarmış gibi bir his oluştu içimde.bir de hiç bir konuda bize danışmıyorlar.nişan gününü bile kendi kendilerine kararlaştırmışlar.tabi oğlumda şimdi bu işin içinde ama kızın ailesi,özellikle ablası herşey,n içinde bense uzaktan seyrediyorum olanları.sizce farkında olmadan kıskançlık mı yapıyorum?burada gelinler çoğunlukta,empati yapmama yardımcı olursanız sevinirim.
Oğlan 28 ise kız en az 30 yaşında demek ki. Kısmet bulunca aman kaçırılmaz evhamı yapmışlar
Hele ki kendi kendine gidip nişan kıyafeti almak?
Orta da isteme yok, söz yokken üstelik
Ben 23 yaşındayım yani size akıl verebilecek bir yaşta değilim. Lakin ben bu konuda çok iyi şeyler hissetmedim
Aceleye getirilen işlerden hiç bir zaman hayır gelmez
Daha kimsenin birbiri hakkında en ufak bir fikri bile yok
Üzgünüm ama umarım nişanlılık dolayı fiyaskoyla sonuçlanmaz
Yine de her şeyin beklenilenden daha güzel olacağını dileyelim
Sonunda bir kayınvalide gördük BdV de
Evlilik amaçlı tanıştırdığınız için fazla gezsin istemiyor olabilir kızın ailesi.
Kız evi fazla baskın görünüyor, ama iş oğlunuzda bitiyor.
Öncelikle oğlunuzla paylaşmalısınız bu düşüncelerinizi.
O ne düşünüyor?
Size danışılmaması onu rahatsız etmemiş mi?
Tabii siz oğlunuzu ikna ederseniz gelin arkanızdan" cadı kaynana oğlunu dolduruyor" der kesin
Allah yardımcınız olsun, zor işiniz.
Ünv bitirip, askere gidiyorsa daha işini eline almamıştır değil mi? Kız niye bu kadar acele etti ki?
Çok aceleye getiriyorlar bencede kız evi naz evi olurkızın annesiyle konuşun bence...ayrıca bir sey merak ettim oğlunuz sanırım 20 yaşında niye sizde evlendirmek icin acele ediyorsunuz...erkekler daha geç olgunlasir ki oğlunuz daha askerliğini yapacak iş güç bi düzen kuracak falan..ayrıca lutfen beni yanlış anlamayın..benimde erkek kardesim var ve ben asla erken yaşta evlenmesini istemem
Simdi benim de kafamda bir soru isareti olustu. Biz erkek arkadasimla 6 yildir beraberiz ailelerimizi.de nisan ayinda tanistirdik. Erkek arkadasim astsubay, aileler tanistiktan sonra baska bir ile goreve gitti simdi orada yasiyor. Gelecegi tarih uzun sure netlesmedi bir turlu izin vermediler. Kesin gibi olunca da bana soyledi. Zaten 10 gun izni var ve bir hafta sonu oluyor. Ben de cts ve pazar gununden birini sectim. Erkek arkadasimda onayladi. Ailelerimize sormadik ikimiz de. Simdi bize de gonul koymuslar midir? 😣Erkek arkadasim burda yok annesi de bir sey demedi ben de gidip elbiseyi tek basima aldim yanimda da kimse yoktu. Buna da kizmislardir o zaman :)) Ama kimse bana bisi demedi annesi de elbise almissin nasil demedi ben aldim diye anlattim gule gule giy dedi. Elbise tek kalmsti biri alir da kalmaz diye aliverdim cok begenmistim :)Valla ben de sopalik bir gelin oluyorum galiba bu durumda😂
sen evlenirken bu kadar ayrıntılı düşündün mü güzelim inan çok merak ettim. çünkü şu an çok pişmansın ve eşinin değiştiğini söyleyip duruyorsun en önemlisi aranızdaki yaş farkı
evet oğlumla paylaşıyorum bu düşüncelerimi o da bana haklısın diyor ama yine de olayların önüne geçemiyor.ya da ikili oynuyor.inanın kendi evladıma karşı olan güvenimi kaybettim.bi de aynen dediğiniz gibi sonrasında sen beni istememiştin diye,diş bilemesinden korkuyorum gelin adayının.olur ki evlilik gerçekleşir.aramıza böyle şeyler girsin istemiyorum.burada birsürü örneklerini okuyoruz bunların...
estağfurullah sopalık ne demek,sizin durumunuz daha farklı.uzun yıllardır arkadaşlık ediyormuşsunuz.ve izin tarihi gibi bir sıkıntınız var önünüzde.bizimki,tamamen keyfi bir durum.bide biz kızla tanıştığımız gün bana tarih konusunu söyledi.yani ilk kez buluşmuştuk.aynı gün ben daha hazırlık yapmadığımı söyleyince,ben bohçamı(yani erkek tarafına verileceği)hazırladım dedi.sizin de bana alacaklarınız 1 günde hallolur,biter dedi.4. karşılaşmamızda da,alışveriş yaptığını ve bir elbise beğenip nişanda giymek için aldığını söyledi.bana elbiseyi gösterdi.inan ne diyeceğimi şaşırdım.ne güzelmiş ne de olmamış diye bildim sadece güle güle giy dedim.bunu bizim almamız gerekmiyormuydu diye sorduğumda,tamam sonra verirsiniz dedi.yani parasınıda vereceğiz.ama ne bileyim işte sanırım kuşak farkı...
Oğlunuzla kararlı bir konuşma yapmanız gerek bence
Çünkü ortada aileye saygı sınırını aşan bir durum var
İsteme yok, söz bir şey yok ama nişan hazırlığı var, babası ne diyor bu duruma
Anne olsam çok gücenirdim sanırım, evladım bana sorma gereği bile duymadan ne işler beceriyor
Azıcık kulağını çekin bence, belki de fazla heyecanlı fark edemiyor ne yaptığını
bahsettiğiniz gençler sizin aracılığınızla tanışmış. Siz bu formatta tanışmadan çıkma formatına geçiş mi beklediniz? Benim görüşüme göre büyükler vasıtasıyla tanısınca anlaşma olmazsa sürmez, anlaşma olursa da bir kaç ay içinde resmiyet olur. Benim arkadaşım olsa ve bir gencin annesi vasıtasıyla tanışsa ve anlaşsalar nişan kıyafetini hazırla derdim. Bu böyledir. Hem ayrıca nişan kıyafeti almak çok büyük bir mesele mi?
Oğlunuza bu işi erteleyelim derseniz onu karsınıza alırsınız. Madem askerlik dönüşü yüzük takacaktınız askerlik öncesi de tanışma olmamalıydı. 28 küçük bir yaş değil. aralarında anlaşıp nişan tarihi belirlenecek bir yaş. Bence şu an kvlik yapıyorsunuz. Hersey sizin kontrolünüzde olsun istiyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?