kız ailesi belki kızlarını söz nişan olmadan bir erkekle görüştürmek istemiyor olabilirler
görücü usulünün anlamı böyle bişi
beğenirsin kızı gidersin istersin gençler görüşür beğenirler söz nişan olur
olay gençlerde bitiyor biraz
ama kızın ailesini suçlayamayız
görücü mantığıyla davranıyorlar.
Siz kaygılarınızda haklısınız ama biraz aceleye gelmiş
peki kız nasıl biri sizin içinize siniyor mu
sizi tanıştıra kişi kefil mi aileye.
yok durum tam tersi,arkadaşım gençleri tanıştırdıktan bir hafta sonra,kızın annesi arkadaşımı aramıştı ne zaman geliyorlar diye.bende oğluma dedim ki neler olyor bu ne hız .yok anne ben askerden gelmeden resmi bir şey düşnmüyorum demişti.sonra kızla ben de tanışmak istedim.bri kaç hafta bahaneler buldu.1.ayın sonunda tanışmayı kabul ettiğinde,yanına ablasını da almıştı ve ısrarla aracı olan arkadaşımıda çağırmışlardı.ıdşarıda buluştuk ben oraya gidince neye uğradığımı şaşırdım.ablası sürekli konuştu ve ısrarla ramazandan önce söz olsun dedi.ben de henüz hiç bir hazırlığımın olmadığını söyleyince,kız kendi verecekleri bohçayı hazırladıklarını söyledi.daha sonra ben oğluma ısrarla tek görüşmek istediğimi söyledim.yani üçümüz.yine bir kaç kez bahaneler bularak erteleme girişimlerinde bulundu.en sonunda üçümüz görüştük.bu görüşmede de bana nişan tarihini söylediler.tabi burda oğlumda aynı fikirdeydi.3.görüşmemizde ise aldığı nişan elbisesini gösterdi.
İyi de konu sahibi kendi eliyle tanıştırmış. İkisi de 30 yaşında iş güç sahibi insanlar. Şimdi de elbise habersiz alındı diye kaynanalık yapıyor. Valla ben böyle düşünüyorum.
İyi de konu sahibi kendi eliyle tanıştırmış. İkisi de 30 yaşında iş güç sahibi insanlar. Şimdi de elbise habersiz alındı diye kaynanalık yapıyor. Valla ben böyle düşünüyorum.
Anlattığınız bütün senaryolarda beni tek rahatsız eden oğlunuzun davranışları. İnanın 20 yaşındaki delikanlı bu kadar kapılmaz. Daha önceden aldığı kararlarda iletişiminiz nasıldı? Oğlunuzu herkesten iyi tanırsınız, onda bir değişim var mı? Yani hiç benim de en azından fikrimi sormadan iş yapmazdı şimdi neden böyle oldu anlamıyorum diyor musunuz?
arkadaşlar,burada hep gelinler mağduriyetlerini anlatıyor.zaman zaman haksız olsalar da,çoğunlukla hak veriyorum.ama ben de bir kayınvalide adayıyım.evlilik yaşına gelmiş bir oğlum var.asklerliğini daha yapmadı ama 3 ay önce bir arkadaşımın tavsiyesi ile bir kızla tanıştırdık.maksat arkadaşlık etsinler,birbirinden hoşlanırlarsa ilerde bir şeyler olabilir di.oğlum eylül- ekim de askere gidecek. kendisi de asker dönüşüne kadar herhangi resmi bir durum olmayacağını söylüyordu.ama kız ve ailesi,işi aceleye getirmek istiyorlar.bayram sonrası söz ve nişan için gün belirlemişler.kız bohçaya koyacaklarını ve nişan kıyafetini almış.(nişan kıyafetinin parasını vereceğiz)ama tek başına çıkıp almış.ben kızı 3 kere gördüm.1 keresinde yalnız oturduk.diğerlerinde kalabalıktı.oğlumdan bikaç yaş büyük.
şimdi beni yanlış anlamayın .kesinlikle kaynanalık yapmak gibi bir niyetim yok.siz gençlere sormak istiyorum.endişelerimde haksız mıyım?sanki biraz aceleye getiriorlarmış gibi bir his oluştu içimde.bir de hiç bir konuda bize danışmıyorlar.nişan gününü bile kendi kendilerine kararlaştırmışlar.tabi oğlumda şimdi bu işin içinde ama kızın ailesi,özellikle ablası herşey,n içinde bense uzaktan seyrediyorum olanları.sizce farkında olmadan kıskançlık mı yapıyorum?burada gelinler çoğunlukta,empati yapmama yardımcı olursanız sevinirim.
iyide tanıştırınca ne oluyor aileler mi siliniyor..
hele bide aileler vasıtası ile tanışıldıysa daha çok haberdar edilmeliydiler..
benim demek istediğim şey şu;
bu tarz şeyler (söz nişan kına düğün) tek bir tarafın keyfine göre yapılmaz..
her iki tarafında çok şükür annesi babası var..
kız tarafının anne babası nasıl fikirlerini söylüyorlarsa onların herşeyden olmadan önce haberleri varsa erkek tarafınında buna hakkı olduğunu düşünüyorum..
fikir alınmalı her iki tarafında gönlü yapılmalı..
ama gene kız ve erkek ne istiyorsa o olmalı fakat danışılmalı..
kız ve erkek tarafıda gelin ve damada göre hareket etmeli onların istediğini yapmalı ama tekrar söylüyorum iki tarafında olaylardan haberdar olması gerekiyor..
buda benim düşüncem..
evet işte bende kimsenin kalbini kırmamaya çalışıyorum ama karşı taraf bunu farklı algılıyor.yani sessiz kalınca tepene çıkıyorlar.oğlumun bana söyledikleri ile yaptıkları çok farklı.daha bir ay öncesine kadar.erken diyordu.hatta elbise meselesinde kız elbiseyi giyip resmini göndermiş.oğlumda şimdi alma sonra beraber bakarız diye cevap yazmış.ama kız dinlememiş almış.ne bileyim. oğlumdan da korkuyorum.öyle ki çok alttan alan bir çocuk değildir.bir müddet sonra yeter artık diye isyanda edebilir ve kız aldıklarıyla ortada kalır.
sanırım haklısınız,sorun benim oğlumdan kaynaklanıyor.tek başına kararlar alıp,ama bunun cezasını da bana çektiren bir çocuktu.
Henüz askerliğini bile yapmamış bir çocuğa kız aramak ayrı bir muamma..
Bırakın efendim kendi sevdiğini kendi seçsin
Yani bu durumda söylenecek başka bir şey yok. Oğlunuz size fikrinizi sormuyorsa daha 3 aydır tanıdığınız insanların sormaması daha az tuhaf.
Sizce kız tarafının nasıl haberi oluyor? Kız tarafı nasıl bu kadar olayın içinde: Kız sayesinde. Erkek tarafı neden olaya dahil olamıyor, oğul yüzünden. Konu sahibinin oğlu ağırlığını koysa annesi her kararda yer alırdı. Ben burda karşı tarafa çok suç bulamıyorum.
iyi ama en başında söyledim zaten konu sahibin oğlu ile konuşması gerekiyor..
bu konuda erkek suçlu fakat kızda ondan aşağı kalır değil..
konu sahibinin oğlu nişan kıyafeti için sonra alırız şimdi alma dediği halde kendi başına almış..
bence fazlası ile baskın bir karakter..
Şöyle söyliyim oğlan bir şey dedi, kız bir şey yapmak istiyor iki ayrı fikir var neden otamatikman oğlan ne diyorsa kız dinlemek zorunda? Yukarda başka bir arkadaş da demiş benim elbisem tek kalmıştı düşünmeden aldım. Tamam bazı kararlar ortak alınmalı yani ne kız eğer geçerli bir nedeni yoksa emrivaki yapsın ne de oğlan sonra alırız dediyse son söz onun olsun.
Ben de kız tarafının acele ettiğini düşünüyorum. Ama onun dışında aile bana adet/gelenek falan çok önemseyen insanlar gibi gelmedi. Onlar da kıza ve oğlana bırakmış olabilir kararı. Biri 30 biri 28 yaşında koskaca adamlar. Ellerinden tutup da evlendirilecek yaşı 10 yıl önce geçmişler bence.
arkadaşlar,burada hep gelinler mağduriyetlerini anlatıyor.zaman zaman haksız olsalar da,çoğunlukla hak veriyorum.ama ben de bir kayınvalide adayıyım.evlilik yaşına gelmiş bir oğlum var.asklerliğini daha yapmadı ama 3 ay önce bir arkadaşımın tavsiyesi ile bir kızla tanıştırdık.maksat arkadaşlık etsinler,birbirinden hoşlanırlarsa ilerde bir şeyler olabilir di.oğlum eylül- ekim de askere gidecek. kendisi de asker dönüşüne kadar herhangi resmi bir durum olmayacağını söylüyordu.ama kız ve ailesi,işi aceleye getirmek istiyorlar.bayram sonrası söz ve nişan için gün belirlemişler.kız bohçaya koyacaklarını ve nişan kıyafetini almış.(nişan kıyafetinin parasını vereceğiz)ama tek başına çıkıp almış.ben kızı 3 kere gördüm.1 keresinde yalnız oturduk.diğerlerinde kalabalıktı.oğlumdan bikaç yaş büyük.
şimdi beni yanlış anlamayın .kesinlikle kaynanalık yapmak gibi bir niyetim yok.siz gençlere sormak istiyorum.endişelerimde haksız mıyım?sanki biraz aceleye getiriorlarmış gibi bir his oluştu içimde.bir de hiç bir konuda bize danışmıyorlar.nişan gününü bile kendi kendilerine kararlaştırmışlar.tabi oğlumda şimdi bu işin içinde ama kızın ailesi,özellikle ablası herşey,n içinde bense uzaktan seyrediyorum olanları.sizce farkında olmadan kıskançlık mı yapıyorum?burada gelinler çoğunlukta,empati yapmama yardımcı olursanız sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?