bir de kaynana gözünden bakın...


yok canım öyle birdurum yok.kız arkadaşlarıyla tek başına tatile bile çıkan bir tip ben kimseye hesap vermem diyor ama bilemedim yanı ailesi pek karışmıyor gezm
lere falan.
 

Anlattığınız bütün senaryolarda beni tek rahatsız eden oğlunuzun davranışları. İnanın 20 yaşındaki delikanlı bu kadar kapılmaz. Daha önceden aldığı kararlarda iletişiminiz nasıldı? Oğlunuzu herkesten iyi tanırsınız, onda bir değişim var mı? Yani hiç benim de en azından fikrimi sormadan iş yapmazdı şimdi neden böyle oldu anlamıyorum diyor musunuz?
 
İyi de konu sahibi kendi eliyle tanıştırmış. İkisi de 30 yaşında iş güç sahibi insanlar. Şimdi de elbise habersiz alındı diye kaynanalık yapıyor. Valla ben böyle düşünüyorum.


iyide tanıştırınca ne oluyor aileler mi siliniyor..
hele bide aileler vasıtası ile tanışıldıysa daha çok haberdar edilmeliydiler..
benim demek istediğim şey şu;
bu tarz şeyler (söz nişan kına düğün) tek bir tarafın keyfine göre yapılmaz..
her iki tarafında çok şükür annesi babası var..
kız tarafının anne babası nasıl fikirlerini söylüyorlarsa onların herşeyden olmadan önce haberleri varsa erkek tarafınında buna hakkı olduğunu düşünüyorum..
fikir alınmalı her iki tarafında gönlü yapılmalı..
ama gene kız ve erkek ne istiyorsa o olmalı fakat danışılmalı..
kız ve erkek tarafıda gelin ve damada göre hareket etmeli onların istediğini yapmalı ama tekrar söylüyorum iki tarafında olaylardan haberdar olması gerekiyor..
buda benim düşüncem..
 
İyi de konu sahibi kendi eliyle tanıştırmış. İkisi de 30 yaşında iş güç sahibi insanlar. Şimdi de elbise habersiz alındı diye kaynanalık yapıyor. Valla ben böyle düşünüyorum.

kaynanalık mı?siz beni anlamamışsınız.tanıştırmak ne demek, birbirlerini tanısınlar demek.görücü usulü ile olsaydı.diğer türlü.direk gider bir kez görür.2.kezde isterdim.ayrıca ben elbisesine ne diye karışayım ama daha ortada isteme bile yokken,nişan elbisesi aldım diye karşıma getirmesi ve parasınıda sonra hallederiz demesi.bana ters.yoksa ne giyerse giysin benim sorunum o değil ki.
 
Henüz askerliğini bile yapmamış bir çocuğa kız aramak ayrı bir muamma..
Bırakın efendim kendi sevdiğini kendi seçsin
 

sanırım haklısınız,sorun benim oğlumdan kaynaklanıyor.tek başına kararlar alıp,ama bunun cezasını da bana çektiren bir çocuktu.
 

haklı olduğunuz taraflarda var haksız olduğunuzda, yaşları erken askerden önce ciddiyete binmesi olmaz askerden sonra kendi ayakları üzerinde durmayı sorumluluk almayı öğrenicek olgunlaşıcak oğlunuz askerden önce verdiği kararlar çok sağlıklı olmaz askerden sonra vazgeçebilir. sizin içinse şunu söyliyebilirim madem oğlunuzun yaşı erken neden kız bulma gibi işlere girdiniz onun hayatı bırakın askere kadar kendi bulsun gezssinler siz bulduğunuz zaman iş ciddiye biner türkiyede yaşıyosunuz kızın babası oğlum al kızımı git eğlen gez sonra kafana göre bırakırsınmı dicek mantığı çözemedim ciddi şekilde olaya giripte neden istemeye gelince vazgeçiyosunuz hata sizde bu konuda
 
kızma bana ablacım :) Valla kızlar elımıze bır kaynana düşmüş ben her işin acele olanına karşıyım sonra kesin altından bişiler çıkıyor:44:
 

Sizce kız tarafının nasıl haberi oluyor? Kız tarafı nasıl bu kadar olayın içinde: Kız sayesinde. Erkek tarafı neden olaya dahil olamıyor, oğul yüzünden. Konu sahibinin oğlu ağırlığını koysa annesi her kararda yer alırdı. Ben burda karşı tarafa çok suç bulamıyorum.
 

Benim tüm yazdıklarınızdan en çok takıldığım nokta burası. Her şeyi geçtim sizi aileyi pek önemsemiyor diyelim ki burası da dikkate değer oğlunuzu da pek takmıyor sanki :44:. Kendimi onun yerine koydum da böyle bir elbise görsem denesem ve hevesle ona göndersem erkek arkadaşım da sonra alırız dese üzülürdüm hevesim kırılırdı ve bir daha o konuyu o açmadan hayatta açmazdım.

Bu işte bi bit yeniği varmış gibi geldi bana :44:
 
sanırım haklısınız,sorun benim oğlumdan kaynaklanıyor.tek başına kararlar alıp,ama bunun cezasını da bana çektiren bir çocuktu.

Yani bu durumda söylenecek başka bir şey yok. Oğlunuz size fikrinizi sormuyorsa daha 3 aydır tanıdığınız insanların sormaması daha az tuhaf.
 
Henüz askerliğini bile yapmamış bir çocuğa kız aramak ayrı bir muamma..
Bırakın efendim kendi sevdiğini kendi seçsin

oğlum 28 yaşında,5 ay askerlik yapacak.ayrıca ben kız aramadım.bu sıralar görüştüğü birisi yoktu arkadaşımda bana sordu.bir kız var çok iyi senin oğluna uyar tanıştırayım mı diye.çıkar gezerler,birbirlerini tanırlar diye.ben de arkadaşımı kıramadım olsun dedim ne var bunda.
 
bence kıskanclık yapmıyorsunuz hatta sessız bıle kalmıssınız.. dunur adaylarınıza gıdın oturup konusun bır karar verılecekse cıft taraflı karar verılır netıcede sam annesı degılsınız... ahhh ahhh benımde dugun gelın alısverısıne benden habersız gıdılmıstı ne komık degılmı gelınden habersız gelın alısverısı aldıklarıda bır sal :)))))) neyse konuya donecek olursak vakıt kaybetmeyın kanımca:26:
 

iyi ama en başında söyledim zaten konu sahibin oğlu ile konuşması gerekiyor..
bu konuda erkek suçlu fakat kızda ondan aşağı kalır değil..
konu sahibinin oğlu nişan kıyafeti için sonra alırız şimdi alma dediği halde kendi başına almış..
bence fazlası ile baskın bir karakter..
 

Şöyle söyliyim oğlan bir şey dedi, kız bir şey yapmak istiyor iki ayrı fikir var neden otamatikman oğlan ne diyorsa kız dinlemek zorunda? Yukarda başka bir arkadaş da demiş benim elbisem tek kalmıştı düşünmeden aldım. Tamam bazı kararlar ortak alınmalı yani ne kız eğer geçerli bir nedeni yoksa emrivaki yapsın ne de oğlan sonra alırız dediyse son söz onun olsun.

Ben de kız tarafının acele ettiğini düşünüyorum. Ama onun dışında aile bana adet/gelenek falan çok önemseyen insanlar gibi gelmedi. Onlar da kıza ve oğlana bırakmış olabilir kararı. Biri 30 biri 28 yaşında koskaca adamlar. Ellerinden tutup da evlendirilecek yaşı 10 yıl önce geçmişler bence.
 
bence işi oldu bittiye getirmeye çalışıorlar...tavrınızı koyun.hiç hazetmerm öyle insanlardan
 


bence iki tarafta otursun konuşsun..
çünkü erkek tarafına yapılan bir haksızlık var..
konu sahibi önce olu ile konuşsun..
sonrasında toplanıp ortak karar alınsın gün ile ilgili..
kızla çocuk ne istiyorsa gene o olsun ama ailede bi toplanıp konuşsun yani..
 
Nasıl bir dayatma olmuş ben bile şaşırdım iki genç kendi aralarında tarih mevzusunu konusur ama sonrasında iki tarafta ailelerinin rızasınıda alır yani bizde eylül olarak düşündük ailelerimize açtık onlarda uygun olabileceğini söyleyince tarihi seçtik ve tekrar haber vererek onay alıp hazırlandık.Oğlunuz kızı sizin bulmanızdan güç alarak böyle ani verdi diye düşünüyorum nasılsa onay verilmiş gibi gördü askerlik boyunca aklı kalmasın diyede hemen nişan yapmak istedi ama aile nasıl isteme olmadan kabul etti ona şaşırdım kız istenmeden nişan yapıp sonramı isterler diyolar acaba :44:
 

Kimse kendi kendine gelin güvey olmaz.O ümide oğlunuzdan almıştır.İlk aceleyi siz yapmışsınız.Askerliğini bitirsin,sorumlulukmsahibi olsun kendi ayakları üzerinde dursun kendi seçeceği bir insanla tanışır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…