Yumurtlamadan onceki iliskide bebeginizin cinsiyeti nedir?

• KIZ

OY: 234 62,9%
  • ERKEK

OY: 138 37,1%

• Ankete Katılan
    372
Gece iliskiye girin diyordu bir makale ge e girdim 9/10/11/12 gun geceleri girdim.
inşallah olur tatlım sen pozitif düşün

inşalalh canım tutar senin ki benimkinden pek umutlu değilim ben çok yordum kendimi şu kaç günde çünkü

Cnm senin catladi zaten muhtemel dollenme olmustur.

Sperm ve yumurta hücresinin döllenme öncesi ve sonrasındaki hareketleri hakkında bazı bilgiler:
- Ovulasyon yani yumurtlama gerçekleştikten sonra yumurta hücresinin tüp içerisine geçmesi 2-3 dakika alır.
- Zigot (sperm ve yumurtanın birleşmesinden oluşan hücre) tüp içerisinde ortalama 3 gün kalır, bu esnada rahim (uterus) içeirisne doğru ilerler. Yani yumurtlama olayından 3 gün sonra zigot (artık adı blastokist'tir) rahim içerisinde olur.
- Zigot rahim içerisine doğru bölünerek ilerlediği için içerisinde boşluk içeren bir hücre topluluğu halini alır buna blastokist adı verilir. Blastokist rahim içerisine vardıktan ortalama 3 gün (2-4 gün arası) sonra rahim içerisine yapışır, buna implantasyon denir.
- Yani toplamda yumurta hücresi salındıktan sonra döllenme, tüp içerisinde rahime doğru ilerleme ve rahim duvarına yerleşme aşamalarında 6 günlük bir süre geçer.
- Bu nedenle kanda B-HCG denilen gebelik hormonunun tespit edilmesi yumurtlamadan sonra en erken 6. günde mümkün olur hatta çoğunlukla yumurtlamadan 8-10 gün sonra tespit edilebilir.
- Rahim içerisinde blastokistin yerleştiği yer çoğunlukla rahim arka duvarının üst kısmında orta hatta yer alır.
- Tüpte sperm ve yumurtanın birleşmesinden oluşan zigot hücresi rahim içerisine gelinceye kadar 8 hücreli top şeklinde bir yapı haline gelir buna morula denir. Morula rahim duvarına yerleşemden önce çoğalmaya devam eder ve 50-200 hücre içeren içerisi boşluklu bir yapı haline gelir, buna blastokist denir.

Yumurta hücresi ne kadar süre yaşayabilir?
Yumurta hücresi kadın vücudunda yumurtalıktan salındıktan sonra ortalama 1 gün (24 saat) yaşayabilir.

Sperm hücresi ne kadar süre yaşayabilir?
- Sperm hücresi ilişki sonrası kadın vajinasına ulaştıktan sonra ortalama 3 gün (en fazla 5 gün) yaşayabilir. Bu nedenle yumurtlama olmadan 3 gün önce gerçekleşen bir ilişki bile gebelik oluşmasına sebep olabilir. Ancak yumurta hücresi en fazla bir gün yaşayabildiği için yumurtlamanın üzerinden 1 günden fazla süre geçtiğinde ilişki olsa ve sperm olsa dahi hamilelik oluşamayacaktır.

inşalalh canım tutar senin ki benimkinden pek umutlu değilim ben çok yordum kendimi şu kaç günde çünkü
Kiz yormakla ne alakasi var bu isin yaa. Sperm icerde sicak ortamda yumurta bekliyor. Bende durmuyorum ki hic surekli kosusturma. Ben sadece sicak banyo yapmadim spermlere iyi gelmesmis. İlik banyo yaptim. Baska da birde iliski olmadi icerde sakince beklesinler dedim hirpalansin istemedim.

Ben dış gebelik olduğum ay bayram temizliği yaptım 1 hafta botunca yine kendimi çok çok yordum hep ona bağladım neden se

Ben dış gebelik olduğum ay bayram temizliği yaptım 1 hafta botunca yine kendimi çok çok yordum hep ona bağladım neden se
Olabilir. İkinci oglunda sadece supurup sildim. Hicbir ise bakmadim. Bu seferde valla cam silinecek hiic yapamam evladimdan kiymetli dwgil iki cam. Ona zemin hazirlayacaksa valla gitmiycem kaynanamada bsim agriyor dedim kime ne bosver ya. Sende yorma kendini dinlen kacmadi temizlik.

Ay cok heyecanlandim ben yaa valla sofrayi toplayamadim yuregim agzimda. Belki birazdan bir kiz spermi benim yumurtami dolleyecek. Belki erkeksperm dolleyecek belki dollenmeyecek. Bu nasil heyecan yaa offf

kız dedim ya saan ben eylülde dış gebelik geçirdim 4 ay korunma verdi doktor korunmayı bıraktım kimyasaal geçirdim ertesi ay regle oldum hemen bu ayda deniyoruz işte
Ya merak ettigim hemen hamile kalabiliyor musun? Sorun yoksa bu sefer de hamile kalanilirsin cnm o yuzden sordum. Dis gebeligi gecirdiginde ne kadar olmustu korunmayi birkali

Ya merak ettigim hemen hamile kalabiliyor musun? Sorun yoksa bu sefer de hamile kalanilirsin cnm o yuzden sordum. Dis gebeligi gecirdiginde ne kadar olmustu korunmayi birkali
İki ay olmuştu sanırım canım .Ama doktora gittiğimde bana senin hamile kalman da sorun yok hemen olabiliyorsun sıkıntı yapma demişti .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…