• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir değil bin derdim var

bantam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2013
244
6
118
İstanbul
hayatımın en berbat dönemindeyim. sağlık sorunlarım bitmiyor. ailem hep iyidir bana karşı, onları kötüleyemem ama öyle bir ruh hali ki onlara bile nefret doluyorum. beni biraz kısıtlarlar. şimdi bu dünya kadar geliyor. okuyorum. okumak denirse. okulu bırakmayı düşünüyorum. bölümümü sevmiyorum. ilişkim bugün bitti. her şeyimi verdiğim adam bugün gitti. ilk defa böyle bi ilişki yaşamıştım. 1 yıllıktı. ama bitince ben de bittim. zaten bitiktim şimdi beni hayata bağlıcak en ufak bi şey kalmadı. yok. ölmek gerçekten şu an için kusursuz bi çözüm gibi geliyor. anlıyorum ölmeyi seçen insanları. en son ne zaman mutlu olduğumu düşünüyorum. o da yok inanır mısınız. en mutlu ilişkimde bile sorunlar kavgalar bitmedi hiç. ayaklarım yerden kesilmedi. ben yine mutlu olmayı seçen bi insandım. hep gülerdim. ilk defa konuştuğum biri bile ne kadar çok gülüyosun ne güzel derdi. şimdi kendimi gülmeye zorlamaya halim yok. yorgun bile değilim. neyi nasıl çözeyim ben? nereye baksam daha şimdiden o adamı görüyorum. okulu bırakıp nasıl tekrar hazırlancağımı düşünüyorum. annem babam? ben napim bence ölim.

Niye öleceksiniz sevgiliniz sizi terketti diye mi? Neden mutlu olamadınız belki de mutluluğu yanlış yer ve kişilerde aramış olabilir misiniz. Öliyim ne demek ya siz şu ölmeyi bayılmak sananlara çok kızıyorum sinirleniyorum o zaman hepimiz sorunlarla karşılaşınca ölelim bitsin yok öyle . Sağlık sorunuz ne çaresi olmayan bişey kalmadı sayılır böyle karamsar olursanız daha çok dertlenir hiç mutlu olamazsınız

once bu ruh halinden cıkacasın,
okul, aile, sevgili, saglık hepsini ayrı ayrı degerlendirecek ve toptan bitirerek degil sorununa ozel cozum odaklı davranacaksın.
bolumunu neden sevmedigini, ilerde bu meslegi yapıp yapamayacagını dusun tart, su anki mesleginden daha dusuk puanlı bir yeri kazansan kabul ederim okurum diyorsan bırakmaktan korkma.
fakat senin sorunun her seyi bırakıp kacma istegi, sakinlesmeden ve her seyin duygusal boyutundan uzaklasıp mantıklıca karar alma aşamasına gelmeden hicbirini seni mutlu edecek ölcüde yapamazsın.

Toplum olarak her yasadigimizi drama cevirmeye ne kadar merakliyiz.
devamli bir turk filmi modunda hayat.
hic bir zaman guclu olmak gibi bir secenek yok hayatimizda.
gencecik, saglikli, anladigim kadariyla universite okuyan bir kiz olmek istiyor. Neden? Her seyini verdigi sevgilisi beyefendi terk etmis.Vah vahh.
Bu kadar mi zayif karakterleriz. Her bulduguna yapisip hayatini ona baglayan aciz insanlar miyiz?
20 yillik evlilikler bitiyor, hayat devam ediyor. Hanim kizimiz 1 senelik sevgilisinden ayrildi diye olmek istiyor!!
lutfen acilari zevk edinmekten vazgecin
silkelenip kendinize gelin
her iliskiyi hayatinizin merkezine koymayin
ve drama ruhunu bir kenara bakin
gencsiniz.umut dolu olun, mutlu olun, bu ulkenin yarinlari oldugunuzun farkina varin

şuan gözünde büyüyen bu sorunlar varya elbetteki üzülmeye hakkın var ama kendini bu kadar bırakmış olman endişe verici lütfen şöyle düşün sadece sen mi yaşadın ! Bak canım anladığım kadarı ile üniversite öğrencisin herşeyimi verdim dediğindende erkek arkadaşınla bazı paylaşımlarınızın olduğunu anlıyorum lütfen yanlış anlama üniversite ortamında malesef bunlar çok sık oluyor iyi birşey yapmışsın denmez elbette ama hiçbirşeyde bitmiş değil bak üniversite okuyorsun bir meslek sahibi olacaksın çevrende aydın görüşlü kaliteli insanlar olucak bir genç kızın ergenlik hatasını sorun etmeyecek biri ile daha sağlam adımlar atarsın ölüm lafı sen yaşlara hiç yakışmıyor ! Biraz sık dişini acını yaşa yaşarkende ders çıkar ama tükenme ve birçok genç kızın hatasına düşünerek çivi çiviye söker mantığını asla seçme sen bi düz yürü bakalım , daha kimler ne fırsatlar çıkar karşına en büyük acı dediğin şeyler hayat mücadelesine başladığında buruk olarak hatırlayacağın tadsız hatıralara dönecek toparlan gerekiyorsa bunun için bir süre kendi başına kal film izle müzik dinle ama tabi eğlenceli şeyler olsun

hayatımın en berbat dönemindeyim. sağlık sorunlarım bitmiyor. ailem hep iyidir bana karşı, onları kötüleyemem ama öyle bir ruh hali ki onlara bile nefret doluyorum. beni biraz kısıtlarlar. şimdi bu dünya kadar geliyor. okuyorum. okumak denirse. okulu bırakmayı düşünüyorum. bölümümü sevmiyorum. ilişkim bugün bitti. her şeyimi verdiğim adam bugün gitti. ilk defa böyle bi ilişki yaşamıştım. 1 yıllıktı. ama bitince ben de bittim. zaten bitiktim şimdi beni hayata bağlıcak en ufak bi şey kalmadı. yok. ölmek gerçekten şu an için kusursuz bi çözüm gibi geliyor. anlıyorum ölmeyi seçen insanları. en son ne zaman mutlu olduğumu düşünüyorum. o da yok inanır mısınız. en mutlu ilişkimde bile sorunlar kavgalar bitmedi hiç. ayaklarım yerden kesilmedi. ben yine mutlu olmayı seçen bi insandım. hep gülerdim. ilk defa konuştuğum biri bile ne kadar çok gülüyosun ne güzel derdi. şimdi kendimi gülmeye zorlamaya halim yok. yorgun bile değilim. neyi nasıl çözeyim ben? nereye baksam daha şimdiden o adamı görüyorum. okulu bırakıp nasıl tekrar hazırlancağımı düşünüyorum. annem babam? ben napim bence ölim.

Ailen iyi insanlarsa neden nefret ediyosun onlardan???
Sewgilinle ayrılma sebebiniz ne peki???
Okulu neden bırakmak istiyorsunn???
Kafamda sorularrr sorularrrrr sorularrrrr :111:

Toplum olarak her yasadigimizi drama cevirmeye ne kadar merakliyiz.
devamli bir turk filmi modunda hayat.
hic bir zaman guclu olmak gibi bir secenek yok hayatimizda.
gencecik, saglikli, anladigim kadariyla universite okuyan bir kiz olmek istiyor. Neden? Her seyini verdigi sevgilisi beyefendi terk etmis.Vah vahh.
Bu kadar mi zayif karakterleriz. Her bulduguna yapisip hayatini ona baglayan aciz insanlar miyiz?
20 yillik evlilikler bitiyor, hayat devam ediyor. Hanim kizimiz 1 senelik sevgilisinden ayrildi diye olmek istiyor!!
lutfen acilari zevk edinmekten vazgecin
silkelenip kendinize gelin
her iliskiyi hayatinizin merkezine koymayin
ve drama ruhunu bir kenara bakin
gencsiniz.umut dolu olun, mutlu olun, bu ulkenin yarinlari oldugunuzun farkina varin

Niye öleceksiniz sevgiliniz sizi terketti diye mi? Neden mutlu olamadınız belki de mutluluğu yanlış yer ve kişilerde aramış olabilir misiniz. Öliyim ne demek ya siz şu ölmeyi bayılmak sananlara çok kızıyorum sinirleniyorum o zaman hepimiz sorunlarla karşılaşınca ölelim bitsin yok öyle . Sağlık sorunuz ne çaresi olmayan bişey kalmadı sayılır böyle karamsar olursanız daha çok dertlenir hiç mutlu olamazsınız

siz beni yanlış anladınız olay bi erkek arkadaş meselesi olsaydı bu kadar ağır olmazdı. ve türk filmi tadında bi hayat değil bu. gayet normal sıradan güzel bi hayatım varken bi anda uzun süredir aslında öyle olmadığını, kendimi kandırdığımı fark etmemle ilgili her şey. bu kadar basit şeylermiş gözüyle bakmayın lütfen yaşamadan bilemezsiniz.

once bu ruh halinden cıkacasın,
okul, aile, sevgili, saglık hepsini ayrı ayrı degerlendirecek ve toptan bitirerek degil sorununa ozel cozum odaklı davranacaksın.
bolumunu neden sevmedigini, ilerde bu meslegi yapıp yapamayacagını dusun tart, su anki mesleginden daha dusuk puanlı bir yeri kazansan kabul ederim okurum diyorsan bırakmaktan korkma.
fakat senin sorunun her seyi bırakıp kacma istegi, sakinlesmeden ve her seyin duygusal boyutundan uzaklasıp mantıklıca karar alma aşamasına gelmeden hicbirini seni mutlu edecek ölcüde yapamazsın.

hedeflediğim yer bölümümden daha yüksek puanlı bi yer. beni korkutan da bu zaten. olmazsa zaten 2 yıl kaybettim 1 yıl daha... tüm sorunlarla başa çıkmak konusunda kendimi çok güçsüz hissediyorum. ilk defa bu kadar çaresizim.

Bu geçici bir ruh hali...korkma gecer...senin yaşadıklarını herkes yaşıyor inan bana

şuan gözünde büyüyen bu sorunlar varya elbetteki üzülmeye hakkın var ama kendini bu kadar bırakmış olman endişe verici lütfen şöyle düşün sadece sen mi yaşadın ! Bak canım anladığım kadarı ile üniversite öğrencisin herşeyimi verdim dediğindende erkek arkadaşınla bazı paylaşımlarınızın olduğunu anlıyorum lütfen yanlış anlama üniversite ortamında malesef bunlar çok sık oluyor iyi birşey yapmışsın denmez elbette ama hiçbirşeyde bitmiş değil bak üniversite okuyorsun bir meslek sahibi olacaksın çevrende aydın görüşlü kaliteli insanlar olucak bir genç kızın ergenlik hatasını sorun etmeyecek biri ile daha sağlam adımlar atarsın ölüm lafı sen yaşlara hiç yakışmıyor ! Biraz sık dişini acını yaşa yaşarkende ders çıkar ama tükenme ve birçok genç kızın hatasına düşünerek çivi çiviye söker mantığını asla seçme sen bi düz yürü bakalım , daha kimler ne fırsatlar çıkar karşına en büyük acı dediğin şeyler hayat mücadelesine başladığında buruk olarak hatırlayacağın tadsız hatıralara dönecek toparlan gerekiyorsa bunun için bir süre kendi başına kal film izle müzik dinle ama tabi eğlenceli şeyler olsun

çok teşekkür ederim desteğiniz için. çok haklısınız. ama ben başka biriyle düşünemiyorum kendimi. sorun yalnız kalmam da değil. kalırım. korkmam bundan ama bu ruh hali çok fena. iyileşmeyi beklemek çok fena. asıl dayanbilceğii bilmiyorum.

Ailen iyi insanlarsa neden nefret ediyosun onlardan???
Sewgilinle ayrılma sebebiniz ne peki???
Okulu neden bırakmak istiyorsunn???
Kafamda sorularrr sorularrrrr sorularrrrr :111:

çok derin mevzular aslında. ilişkimiz boyunca başımıza gelmeyen kalmadı. o hep dik durmaya çalıştı bana destek olmaya çalıştı. yeri geldi beni suçladığı şeyler de oldu. ama benim psikolojim bozuldu. durup dururken ona saldırmaya başladım. her şey yolundayken sorunlar yaratmaya başladım. yaşadıklarımız kolay şeyler değil. o da terketti. okulumu sevmiyorum. bölümüm daha çok. hedefleyerek girmemiştim zaten. aileme gelince; beni biraz kısıtlarlar demiştim. zırt pırt aramaları delirtiyo artık. kendimi zaten yeterince kısıtlanmış hissediyorum bir de benim yatış saatime karışmaya kalkmaları, internetime, telefonuma. yere kalem düşürsem ağlıyorum öyle bi hale geldim.

Dönem dönem depresyona girmek normal ama ölümü düşünmek normal değil. Bu hayat senin değil ki bir anda yok edesin. İnanıyorsan Allah'a , sevmesen bile ailene karşı sorumluluğun var. Yok ben sorumluluk alamıyorum, hayatın yükü ağır geliyor diyorsan bir süre hiç bir şey yapma ve kafanı dinle . Kesinlikle bir uzmandan yardım al canım.

belli ki daha cok gencsin okurken yazdıklarını kardesim geldi aklıma oda ögrenci bi erkek arkadası ve kendine göre bir sürü sorunu var herseyi konusuruz yazdıkların onun bunalım hallerini hatırlattı bana..simdi canım bak bi kere simdi ne dersek diyelim care olmaz sana cünkü sen careleri biliyosun... sadece tek bir sey söylicem sana HAYAT BU BAKARSIN HERSEY BİR ANDA SON BULUR HAYAT BU BAKARSIN HERSEY YENİDEN CAN BULUR !!! hayatta ölümden baska herseyin bir caresi var unutmaa ..

hayatımın en berbat dönemindeyim. Sağlık sorunlarım bitmiyor. Ailem hep iyidir bana karşı, onları kötüleyemem ama öyle bir ruh hali ki onlara bile nefret doluyorum. Beni biraz kısıtlarlar. şimdi bu dünya kadar geliyor. Okuyorum. Okumak denirse. Okulu bırakmayı düşünüyorum. Bölümümü sevmiyorum. Ilişkim bugün bitti. Her şeyimi verdiğim adam bugün gitti. Ilk defa böyle bi ilişki yaşamıştım. 1 yıllıktı. Ama bitince ben de bittim. Zaten bitiktim şimdi beni hayata bağlıcak en ufak bi şey kalmadı. Yok. ölmek gerçekten şu an için kusursuz bi çözüm gibi geliyor. Anlıyorum ölmeyi seçen insanları. En son ne zaman mutlu olduğumu düşünüyorum. O da yok inanır mısınız. En mutlu ilişkimde bile sorunlar kavgalar bitmedi hiç. Ayaklarım yerden kesilmedi. Ben yine mutlu olmayı seçen bi insandım. Hep gülerdim. Ilk defa konuştuğum biri bile ne kadar çok gülüyosun ne güzel derdi. şimdi kendimi gülmeye zorlamaya halim yok. Yorgun bile değilim. Neyi nasıl çözeyim ben? Nereye baksam daha şimdiden o adamı görüyorum. Okulu bırakıp nasıl tekrar hazırlancağımı düşünüyorum. Annem babam? Ben napim bence ölim.

bende bir zamanlar bu ruh haline girdim. ölmek demek hayata karşı yenilgiyi kabul etmek demek . Bence kendini toparlaman için kendi kendine moral vermen lazım .

1. Ben bunu başarabilirim . üstesinden gelebilirim ve beni haketmiyor daha iyisine layığım diyeceksin.

Kendi kabuğuna çekil okuluna git gel sevdiğin şeyleri yap . özellikle mutfağa gir zaman geçirtiyor ve stres attırıyor ve geleceğine emin adımlar at . Kalabalığa karışırsan yanlış şeyler yapabilirsin . Bu ruh hali saptırabilir pişmanlık duyabilirsin . Sadece kedine zaman ve moral ver.

2. Herkes istediği sevdiği işi yapmıyor bu ülkede. Herkes ekmek parası peşinde bence sevdiğin iş önceliğin olmasın geleceğe dair bir işin olsun bu ülkenin şartlarıda böyle. O gülüşünü de eksik etme ailenle de vakit geçir. Bir gün biri çıkar başını döndürür sonra dersin ki ' şimdi anlıyorum... Iyi ki bitmiş boşuna üzülmüşüm ' diyeceksin . Bunu tüm insanlar yaşıyor allah herkese önce sağlık versin sonra da iman. ölüm günahtır bunu da bir düşün . Dediklerimi yaparsan yanlış insanlardan uzak durursan gerçekten tüm bunlar geçecek. Ben tüm bu duyguları yaşadım hem de en fenasını yanlışlara yöneldim sonra dedim ben ne yapıyorum kendine gel dedim. şuanda çok mutluyum. Dualarınıda eksik etme isyan yerine dua et . Allah ölüm gibi açlık gibi sakaTlık gibi dertler vermesin gerisi faso fiso gelir geçerrrr.....

Allah şifalar versin canım ...

Son düzenleme:
siz beni yanlış anladınız olay bi erkek arkadaş meselesi olsaydı bu kadar ağır olmazdı. Ve türk filmi tadında bi hayat değil bu. Gayet normal sıradan güzel bi hayatım varken bi anda uzun süredir aslında öyle olmadığını, kendimi kandırdığımı fark etmemle ilgili her şey. Bu kadar basit şeylermiş gözüyle bakmayın lütfen yaşamadan bilemezsiniz.

bunlar olağan şeyler herkesin bi geçmişi , hayat felsefesi var ki sana cevap yazıyorlar. Yaşamadan bilemezsiniz diyip eleştiriye açık değilsen peki neden burada paylaşma gereği duydun ki ? Ben yaşadım seninkinin kat kat fazlasını hemde . Kandırılmış hissetmen normal terkedildiğin için aklında bir sürü tilkiler dolaşıyor kısaca bunu hazmedemiyorsun ama erkekler böyle işte. Ve kısmet denilen bişey var eğer ki olmuosa zorlama demek ki var bi hayır bu işin içinde olmuo .

Anlattıgınız sıkıntıları hepimiz dönem dönem yaşadık, yaşıyoruz. Henüz çok gençsiniz bu kadar karamsar olmayın lütfen.
Hayatta bir kapı kapanır, başka bir kapı açılır ve hiçbir acı sonsuza dek sürmez, Rabbim dermansız dert vermesin.

bende bir zamanlar bu ruh haline girdim. ölmek demek hayata karşı yenilgiyi kabul etmek demek . Bence kendini toparlaman için kendi kendine moral vermen lazım .

1. Ben bunu başarabilirim . üstesinden gelebilirim ve beni haketmiyor daha iyisine layığım diyeceksin.

Kendi kabuğuna çekil okuluna git gel sevdiğin şeyleri yap . özellikle mutfağa gir zaman geçirtiyor ve stres attırıyor ve geleceğine emin adımlar at . Kalabalığa karışırsan yanlış şeyler yapabilirsin . Bu ruh hali saptırabilir pişmanlık duyabilirsin . Sadece kedine zaman ve moral ver.

2. Herkes istediği sevdiği işi yapmıyor bu ülkede. Herkes ekmek parası peşinde bence sevdiğin iş önceliğin olmasın geleceğe dair bir işin olsun bu ülkenin şartlarıda böyle. O gülüşünü de eksik etme ailenle de vakit geçir. Bir gün biri çıkar başını döndürür sonra dersin ki ' şimdi anlıyorum... Iyi ki bitmiş boşuna üzülmüşüm ' diyeceksin . Bunu tüm insanlar yaşıyor allah herkese önce sağlık versin sonra da iman. ölüm günahtır bunu da bir düşün . Dediklerimi yaparsan yanlış insanlardan uzak durursan gerçekten tüm bunlar geçecek. Ben tüm bu duyguları yaşadım hem de en fenasını yanlışlara yöneldim sonra dedim ben ne yapıyorum kendine gel dedim. şuanda çok mutluyum. Dualarınıda eksik etme isyan yerine dua et . Allah ölüm gibi açlık gibi sakaTlık gibi dertler vermesin gerisi faso fiso gelir geçerrrr.....

Allah şifalar versin canım ...

bunlar olağan şeyler herkesin bi geçmişi , hayat felsefesi var ki sana cevap yazıyorlar. Yaşamadan bilemezsiniz diyip eleştiriye açık değilsen peki neden burada paylaşma gereği duydun ki ? Ben yaşadım seninkinin kat kat fazlasını hemde . Kandırılmış hissetmen normal terkedildiğin için aklında bir sürü tilkiler dolaşıyor kısaca bunu hazmedemiyorsun ama erkekler böyle işte. Ve kısmet denilen bişey var eğer ki olmuosa zorlama demek ki var bi hayır bu işin içinde olmuo .

teşekkür ederim yazdıklarınız için. mutfak konusunu deneyeceğim :) yalnız benim orda eleştiriye açık olmadığım anlamı çıkarılsın istemem. sadece yaşadıklarımın hafife alınması karşısında verdiğim bi tepkiydi bu. bir de ilişkimin bitişi hakkında inanın ne düşünüyorum bilmiyorum. kandırldığımı düşünmüyorum. ilk defa bu kadar sevildim ve böylesi mükemmel bi adamla birlikteydim. belki eksilerini görebilsem kandırıldığıma inansam daha kolay olur unutmam. yine haklısınız zorlamaya gerek yok.

Dönem dönem depresyona girmek normal ama ölümü düşünmek normal değil. Bu hayat senin değil ki bir anda yok edesin. İnanıyorsan Allah'a , sevmesen bile ailene karşı sorumluluğun var. Yok ben sorumluluk alamıyorum, hayatın yükü ağır geliyor diyorsan bir süre hiç bir şey yapma ve kafanı dinle . Kesinlikle bir uzmandan yardım al canım.

ilk randevumu aldım dediğiniz gibi. kendi başıma çıkabileceğimi pek düşünmüyorum. umarım faydası olur. sağolun.

Herkes zaman zaman kendini kara bir delikte gibi hissedebilir. Sanki hiç çıkış yolu yokmuş gibi. Bende zaman zaman böyle hissederim bu çok normal bir şey. Ama aslında bu hayat başlı başına bize verilen en büyük nimet. Yaşıyoruz nefes alabiliyoruz. Sağlıklıyız bütün uzuvlarımız sağlam mesela gözlerimiz görüyor gökyüzünü görebiliyoruz bu ne kadar büyük bir lütuf aslında değil mi? İllede kaybedince farketmemeliyiz.
Bu dünyada ölümden başka her şeyin çaresi var. Aşk acısı falan bunlar inanki unutuluyor geçiyor zamanla. Okuduğun bölüme gelince istediğin buysa eğer yani başka bir bölüme geçmek puanı ne kadar yüksek olursa olsun çalış çabala sonunda olmazsada olmaz. Her şeyde bir hayır vardır unutma. Sen çalış çabala. Kısmet etmişse Mevla el getirir yel getirir sel getirir kısmet etmez ise Mevla el götürür yel götürür sel götürür demiş Mevlana. Üzülme. Ölümüde düşünme sen kendine bak yapman gerekenleri yap akışına bırak.

teşekkür ederim yazdıklarınız için. Mutfak konusunu deneyeceğim :) yalnız benim orda eleştiriye açık olmadığım anlamı çıkarılsın istemem. Sadece yaşadıklarımın hafife alınması karşısında verdiğim bi tepkiydi bu. Bir de ilişkimin bitişi hakkında inanın ne düşünüyorum bilmiyorum. Kandırldığımı düşünmüyorum. Ilk defa bu kadar sevildim ve böylesi mükemmel bi adamla birlikteydim. Belki eksilerini görebilsem kandırıldığıma inansam daha kolay olur unutmam. Yine haklısınız zorlamaya gerek yok.

dua etmiştim . 2 rüya gördüm. Benim o işe gireceğimi 2.de onunla yemeğe gittiğimiz yeri rüyamda gördüm . Tamda dualarımdaki insandı ve rüyalarımda gördüklerim gerçekleşince gerçekten bu benim kısmetim duam dedim. 1yıl oldu yakında sözümüz oluck çok mutluyum

ilk randevumu aldım dediğiniz gibi. Kendi başıma çıkabileceğimi pek düşünmüyorum. Umarım faydası olur. Sağolun.

ilaç kullanma ilk zamanlar gerçekten seni fazlasıyla depresyona sokabilir. Kilo yapar yine depresyona girersin . Bu ilacı içiyorum diye yine girersin... Bence senin ilacın moral ve zaman tatlım . Ilaç yerine kursları tercih edebilirsin . Gitar dans çince... :)

dua etmiştim . 2 rüya gördüm. Benim o işe gireceğimi 2.de onunla yemeğe gittiğimiz yeri rüyamda gördüm . Tamda dualarımdaki insandı ve rüyalarımda gördüklerim gerçekleşince gerçekten bu benim kısmetim duam dedim. 1yıl oldu yakında sözümüz oluck çok mutluyum

çok sevindim :) daha da mutlu olursunuz umarım

Back
X