Bir derdim var dertleşmek istiyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lave
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Lave

NK
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2015
330
407
18
Gerçekten bir derdim var, ruhum işkence çekiyor diyebilirim. Lütfen bana güzel yorumlar yapın çok ihtiyacım var.
Eylülde düğünüm var annem beni çok kötü etkiliyor, her gün en az 3 kere tekrarladığı cümlelerden bir kaç tane aynen yazıyorum buraya:
-Bu evin sensiz hiç tadı tuzu yok
-Ben sensiz ne yapacağım nasıl dayanacağım
-Evlenme kızım, hiç evlenme babannla biz ölene kadar bizimle yaşa bizimle kal.. Sen evlenmedin mi anneciğim sen neden kalmadın ailenle diyorum şakayla karışık, ben evlendim ama sen evlenme bizimle kal kızım diyor
Arkadaşlar çıldıracağım, zaten bir yanım mutlu hayatımın aşkına kavuşacağım diye ,, bir yanım buruk baba ocağından ayrılıyorum diye ama annem dahada zorlaştırıyor
Kınamda düğünümde gece gündüz ağlayacak kesin, anne eğer düğünde çok ağlarsan küserim sana beni çok üzersin sakın insanların arasında yapma benide ağlatırsın düğünümden birşey anlamam diyorum, tamam ağlamam diyor ama eminim başlangıçtan sonuna kadar ağlayacak, daha şimdiden ağlıyor zaten hep

Sorulabilecek sorulara cevap vereyim: evet tek çocuğum, ama annemle ayrı kaldık 4 yıl üniversiteyi 8 saatlik uzak bir şehirde okudum 2 aydan fazla eve gelmediğim oldu. Şu an bu tavrına anlam veremiyorum
Nişanlımı çok seviyor, onunla ilgili bir sorun yok ve evlendiğimde yaşayacak olduğum ev anne babamın evine 30dklık mesafede...

Çok bunaldım, oturup onunla ağladığımda oldu.. Yeter anne diye tartıştığımda
En kötüsü bunları hissettiğini bilmem ve içimin parçalanması

Evleniyorum diye mutluydum çok ama artık annem sayesinde evleniyorum diye mutsuzluk yaşıyorum.. Omuzlarıma öyle bir yük bindirdiki annem..
Benim hakkım değil mi evlenip çocuk sahibi anne olmak... Annem neden bana onu bırakıp merhametsiz evlatmışım gibi hissettiriyor....
Ben ne yapıcam mutsuzum çok

Anne bu ağlar tabi. Senin konuşman yetersiz kalıyorsa baban veya başkası konuşsun seni üzdüğünü.
İnsanlar yüzlerce, binlerce km öteye gönderiyor.

Benim annem ben evde yokken çeyizimi toparlarken ağlamış. İstisnasız bütün ablamlarda da oldu bu. Duygusallaşsa ağlasa da abartmadı.
Annen biraz yoğun yaşıyor. Suçluluk hissetme alışır zamanla.

Ahh cnm tum anneler ayni aylikmak istemiyolar nedense benm annemde esimle ilk tanistigimizda sabah yanima yatip aglayip opuyodu evlencen diye
Kinamda agladi hep dugununde hic yanima gelmedi aglarim senide uzerim die
Bide sen tek cocuksun ya ondan uzerine dusuyo heralde
Merak etme uzme hic kendini herseyi zmna birak alisiyolar

annene biraz yakın oturman lazım.. çocuk yap ver annene baksın.anneni ancak cocuk paklar canım.şimdiden mutluluklar

Cok mantiksiz ya evladinin mutluluguna niye engel oluyor evlenme olene dek bizimle yasa nasil bir dusunce. Bircok sebepten dolayi aileler evlatlarindan ayri yasamak zorunda kalabilir. Onemli olan cocugumun mutlulugu demesi lazim. Ben mesela 23 yasina kadar ailemin yanindayim sonra atandim baska sehre geldim. Hatta atandigim yil kardesim de universite icin baska sehre gitti evden iki kardes ayni anda ayrildik. Sonradan esimle tanistik evlendik falan. Tabi ki ilk etapta annedir babadir uzulduler ozellikle benim evlenmem babamin içine oturdu falan ama ortada verilmis emekler kurulan yeni hayatlar var eger yanlis bir karar verilmiyorsa kimse evlenme gitme sudur budur diyemez ki sen ailenin yanindasin istedigin zaman gidebilirsin. Annenin dusunmesi lazim bugun karsi cikiyorum ama yarin bir gun kizim mutsuzlugunun hesabini benden sorabilir ya da Ben vefat ettikten sonra kizim yalniz kalir diye dusunmeli. Senin dusunmen gereken verdigim karar dogru mu dogru kisiyle evleniyor muyum olmali. Bu senin hayatinda unutma.

Annene uğraşacak hobiler bul. TSM korosu, ahşap boyama kursu gibi...Evlendikten sonra da rahat bırakmaz yoksa seni.

Küçük bi köpek aldık
Evcil hayvan iyi gelir diye
Evet iyi geldi bence çok seviyor ilgileniyor falan ama düşündüğüm gibi olmadı malesef
Kursa falan gideceğini sanmıyorum ama denemekte yarar var teşekkürler

Anne yuregi iste. Tek cocuk oldugun icin de cok duskun. Ama merak etme alisir.
Benim halamin da kizi evlendiginde hep ağlıyordu halam..
Mutluluklar dilerim ömür boyu..

Annenizi psikoloğa götürün
Evlendikten sonra da huzurunuzu bozacak bir konu çünkü bu.

Zaten diyor günde 10 kez ararım seni kızım bak haberin olsun diye
Aaa yapma anne açmam bak telefonlarını diyorum, atlar arabaya gelirim evine diyor
Sık sık gelirsin diyor gelmeye çalışırım her fırsatta zaten yakın olucaz diyorum öyle sen gelmessen biz babanla bi pasta alır geliriz diyor vs :)

Ciddiyim. Psikoloğa götürün annenizi.
Eşinizle huzurunuz bozulur.
Yazık olur evliliğinize.

Zaten evlilik zor bir iş. Bir de başkaları müdahale edince daha zor.

Canlarım benim , kıyamam ikinize de ...

Üniversiteni okulunu bitirmişsin elbette evleneceksin senin mutlu olma yuva kurma hakkın var .Anne yüreği tabiki üzülüp ağlayacak , ama sizin üzüldüğünüzün içerlediğinizin farkında değil , biraz metannetli olmalı anneniz , aksine çok mutlu olacağınızı ona anlatıp rahatlamasını sağlamaya çalışın ...

annenin sırf canı sıkılmasın diye sana evlenmemen yönünde psikolojik baskı yapması çok bencilce. acil bir hobi edinsin.

ben de böyle bir anne olurum kesin ama annenizin yaptıgı bencillik.evlenince anne kız ilşkisi çok daha iyi oluyor.hiç korkmayın hayatınız daha renklenecek

Bunu yapan kv olsa ne kadar sıkıntıya girersin. Ayrıca evlenince anne kız ilişkisi daha da güzelleşiyor zamanla alışır o da.

Anne yuregi benim annem de cok uzulmustu ben giderken.. gittikten sonra evde kalan kiyafetlerimi oper koklarmis.. aliscaksiniz ayni sehirdeyseniz hic problem yapma zamanla evine gdip geldikce mutlulugunu gordukce aliscak daha bi guzel iletisiminiz olcak annene soylemen gereken zaten yakiniz surekli goruscez devamli yemege gelirsin bana ben sana gelcem tarzinda ikna edici cumleler... Annelik zor heleki duygusal bir anneyse..
Benim ailem cok uzakta hep kendime sordum onlari birakip nasil gelebildim buralara diye pismanlik degil de farkli farkli duygular kapladi icimi annemin orda agladiklarini duydukca.. dugun zamani biraz zor gecer sonra dedigim gibi gelip gittikce duzelir hersey... bazi arkadaslar annenizi anlayamadan yorum yapmislar anne kizin bagi cok cok iyiyse annede duygusalsa olabilecek seyler bunlar

seninki kadar olmasada benim annemde öyleydi babamla ayrılar hep ikimizdik üniden sonra işe gidip gelirdim sanki karı koca gibiydik bensiz hiç bişey yapmazdı bana sormadan bi yere gitmezdi :) bende çok korktum evlenince nasıl olacak diye evet gelin çıkarken çok ağladı bende ağladım huyum kötü hemen titremeye başlarım ağlayınca nefesim daralır kolay kolay ağlamam çünkü ağlayıncada kendimden geçiyorum farketti hemen iyiyim kızım ben merak etme diye diye kendine geldi kız annesi düğünde oynamaz diyen annem akşam benim düğünümde gayet güzel oynadı :) sende biraz duygu sömürüsü yap bar ne diyim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…