Bir derdim var dertten öte

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz yanlış eş seçmişsiniz. Evlilik böyle bir şey değil. Eşiniz cok kötü birisi.
 
Asıl sorununuz yaşadığınız yer değil ki eşiniz.

Bu kafa da bir adam size gittiğiniz yerde de huzur vermez bilmem farkında mısınız?
 
Nedense bana biraz olayları acite etmişsiniz gibi geldi. Çocuk sizin kimse size destek olmak zorunda değil madem kocanız çook istedi size yardım etseymiş. Eviniz yuvanız kurulu düzeniniz var çocugunuzun elbet arkadaşı olur pandemi bitince. Siz de komsu arkadaş edinin , hobi edinin. Gaziantep e gelip 2+1 e 1000 TL kira verince bu dertlerin hepsi için şükredersiniz yoksa.
 
Esiniz egoist bir adama benziyor. Ama sizinde hatalariniz var. Neden onun her dedigini kabul ediyorsunuz ? Siz herseye evet dediginiz ve kendi isteklerinizi dile getirmediginiz icin adam sizi durumunuzdan memnun saniyor. Keske ailenizin yaninda yasamak istediginizi evliliginizin basindan ona söyleseydiniz.
Daha öncede yazdigim gibi, siz part time bir iste calisabilirseniz belki sehir degisikligi mümkün olur.
 
Pandemi bitince sosyalleşip komşularınızla en azından arkadaşlık edebilirsiniz belki. 10 yıldır ailemden kimsenin olmadığı bir şehirde yaşıyorum. Evlenip geldiğimde hiç arkadaşım yoktu. Şimdi bir çok arkadaşım var sağolsunlar her zaman da yardımcı oluruz birbirimize. Eşinle ortak karar veremiyorsanız şehir değişikliğine bence şartlara alışmaya çalışın. Sonuçta orda olmayı kabul etmişsiniz ki evlenmişsiniz. Eşiniz istemeden sizin için oraya gitse bu sefer başka sorunlar ortaya çıkabilir.
 
Eşimin ailesi benden ne kadar uzak olursa o kadar iyi ne güzel gelmiyorlarmış mis gibi hayat. Bir işr girip çalışsanızmı acaba. Arkadaş edinmek için birşeyler yapıp bir yerlere gitseniz mesela ?
 
Gaziantepteki kiralardan haberiniz vardır umarım. Oraya atandığımda kiraların bu kadar yüksek olduğunu hiç düşünmezdim. Maalesef ki çok yüksek her geçen gün de artırıyorlar
 

Ben girişken bir insanım. Yaşları benden bir hayli büyük de olsa komşularım var Allah razı olsun çok da iyi insanlar. Ama ne bileyim ben sevgi dolu bir ailede akrabada büyüdüm. Sürekli iç içeyizdir. Burada yalnızlık hissi o yüzden çok ağır basıyor. Çocuğumda öyle büyüsün istiyorum. Maddiyat bizi çok da etkilemez. Eşimin bahanesi maddiyat ama sadece ailesine uzaklaşacak diye bunu biliyorum. Zaman zaman kabulleniyor gitmeyi o da farkında herşeyin ama ailem nasıl gelecek biz nasıl gideceğiz oraya derdinde. O da zorlanacak biliyorum.
 
Kabahat sizde,izin vermisdiniz hayir ne cocugu yeni evliyiz calisicam deseydiniz her gun doktora gitmek nesi ?
Madem gelip destek olmadilar dogumda niye gidiyorsunuz ,her hafta ayaklarina ,oylebir cingar kopartirim ki ...
Cok mu asiktiniz kocaniza ,yeni mi ayildiniz ?
Saygisi kimsenin size ,olmaz boylede
.
 
Çocuğunuz okula başlayınca sosyallesşir merak etmeyin, şu süreçte herkes evinde, 5 aydır 2 saatlik mesafede oturan ailemi göremedim... Az insan çok huzur, insan görseniz bu sefer başka dertleriniz olacak boşverin. Zamanında evet deyip kabul ettiğiniz bir düzen var, ben şahsen eşim böyle bir gerekçeyle gelse düzenimi bozmak istemezdim...
 

Depremden sonra uzunca bir süre ailemin yanına gidip kaldım. O zamana kadar iyi kötü yaşayıp gidiyordum. Olumsuz hiçbir düşüncem yoktu. Ailemin yanında kaldığım zaman zarfında kendi yaşantımı ne kadarda aciz olduğumu fark ettim. Oysa asi, açık fikirli ve bilgili bir insanım. Çalışmak için iş işten geçmedi çok şükür okumuş biriyim. O yüzden maddiyat konusunda çok da takıntılı değilim. Çok aşık değil de çocuğum olmuyor düşüncesi ile hareket etmiştim. Halbuki daha evlenelim altı ay olmuş a be aptal. Sağ olsun eşim o düşünceye soktuğu içinde ayrı bir nefretim var.
 
Yani kusura bakmayın ama ben bunda dertten öte birşey göremedim eviniz kira değil maaşı eşinizin iyi şu zamanda biz 3.000 TL ile kirada olmamıza rağmen geçiniyoruz ha çok harciyormuyuz aşırı değil ama çok şükür yettiği kadar sorun kv gelmememisimi ne güzel işte gelmiyorlar gelseler başını sisirseler herseyine karissalar bu sefer o dert diye kknu açarsınız boşver gelmesin eşinizin dayısı halası parka indirin çocuğunuzu marekete gidin öyle dertler varki insanlar ucu ucuna geçiniyor kimisinin kv yuvasını yıkıyor kiminin eşi dövüyor bence sukredin halimize zamanla herşey düzelir
 
Ailem 2 saatlik yerde oturuyor kv 12 saatlik inan kv senede annemden çok goruyyorum ha uuzlmuyormuyum.cok üzülüyorum ama daha beterlerini goruncehalime şükrediyorum Allah büyüktür diyorum
 

Valla sorun bana göre hiçbir zaman gelip gelmemeleri olmadı. Eşim ben istemiyormuşum gibi lanse etmesi oldu. Gelmemeleri beni etkilemiyor. Derdim çoook şükür maddiyat değil, manevi. Yoksa dünyanın düzeni bu öyle ya da böyle çok şükür yaşayıp gidiyoruz.
 
Sizi çok iyi anlıyorum. Bir bebeğim var, İstanbul'da yaşıyorum ve elimize fırsat geçtiği gibi memlekete dönmeyi düşünüyoruz eşimle. Bebek olana kadar hep "boşver ailelerden uzakta kafamız rahat karışan görüşen yok, memlekete dönmek için acelemiz de yok" diye konuşurduk eşimle. Ama şimdi bebeğimiz için dönmek istiyoruz. Dede, anneanne, babanne, dayı, teyze, kuzenler kısacası bütün ailesi ile birlikte olsun, o sevgiyi hissederek büyüsün istiyoruz çünkü. Yukarıda komşu, arkadaş diyen olmuş. Apartmanımda çok sevdiğim ve kısık sesle dahi yetişin desem koşa koşa geleceğini bildiğim komşularım var ancak bir çocuğu aile ortamında büyümekle kreşe göndermek, aileden gelecek destekle arkadaşın vereceği destek kesinlikle bir olmuyor. Ve çocuklar elbette bizim çocuklarımız ve elbette biz büyüteceğiz ama bir afrika atasözü okudum geçenlerde bir yerde "bir çocuğu büyütmek için koca bir köy gerekir"

Ama sizin durumunuzda problem İstanbul değil eşiniz. Abisi baba oluyor diye sizi hamile kalmaya zorlamış, yalnızlığınızın farkına varmamış, çocuk için size adam akıllı destek olmamış. Farklı bir çözüm yolu bulmanız lazım bence.
 

Hay ağzınızdan bal damlasın. Anlatmak istediğimi tam olarak anlamışsınız. Ben tek başıma yaşarken olayların gram farkında olmadan iyi kötü yaşıyordum taa ki çocuğum olana kadar. Çocuğumu bu yalnızlığa mahkum edemem düşüncesi ile yaşamaya başladım. Ailemin yanına gidip uzunca bir süre kaldığımda çocuğumun ne kadar sosyal, ne kadar sevgi, saygıyla büyüdüğünü görünce ilk düşüncem kaçabileceksem bu İstanbuldan kaçmak oldu. Problem aslında her zaman eşim imiş. Çocuktan önce okumuş kadınsın işini kur, ayakların üzerinde dur. Sonra çocuk düşünürüz demesi lazımdı. Ben çocuk düşünmüyorum dediğimde ben istiyorum demişti. Sürekli annem babam diyeceğine bir defada eşim çocuğum demesi lazımdı ama önceliği hep onlar oldu. Aslında bu yalnızlığa iten de o oldu. Şanssızlığım kısaca eşim oldu.
 
Ben yalnızlıgı sevıyorum.3000 tl bıde kıranız olucak .Arkadas dost eş zamanı deıl sankı korona var ya
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…