BIR DERDIM VAR

Kimseye anlatamıyorum ben 1.5 yıllık evliyim kaçarak evlendim eşimle evlenmeden önce ankaradan kız kardeşi geldi bir kızı var boşanacakmış bende durumuna üzülmüştüm eşim askerdeyken onu aradı ve sevgilin nerde biliyor musun boynu acik dar giyinip ( yanlis anlaşılmasın) pazarlarda geziyor kendi gözlerimle gördüm demiş bende tesettürlü biriyim eşim beni aradı o zaman evi temizliyorum bana durumu anlattı ben de ablanı konferansa al sesimi çıkarmayacam onu önce konuşsun yeminler ediyo o bize göre değil falan diyor sesimi çıkardım utanmiyormusun ıftira atmaya dedim sen git ona inan ablana değil diyip telefonu kapattı eşim tabiki bana inandı orda anladım gorumcemin yalanci olduğunu
Neyse evlendim falan kaynanamdla aramızı bozmaya çalıştı kayinpederimle aramı bozmaya çalıştı (birlik oturuyoruz 7 kişi) bi kaynım bi eşim o salak ne derse desin biz seni biliyoruz dediklerinde çok şükür dedim
Eşimle yanlız kaldığın benim hakkımda eşime çok yüz veriyorsun yarın bir gün tepene çıkar demis(eşim benden bisey saklamaz) sesimi çıkarmadım eşim evden kovucakdi izin vermedim günah yuvası yıkılmış dedim bu se kışın azar denen uygulamadan asker sevgili yapmış (bundan önce de çok yapmisdi) cocuk onu çağırmış yanına gitme dedim güvenme falan ev kiralayıp beraber olmuşlar
Şimdi nasıl ailenin yüzüne bakicaksin en önemlisi kızının yüzüne nasıl guluceksin dedim of pişman etme anlattigama niye öyle söylüyorsun dedi bir aya kalmaz ayrılırsın çünkü o asker 23 yaşında sen 28 dedim ve dediğim gibi oldu 1 ay sonra ayrıldılar askerlik bitti
Bir daha sevgili yapma çocuğunu düşün tekrar bi yuva kur ya da yatırım yap gelecegine dedim ama anlamıyor her 2-3 günde farklı sevgilisi oluyo napacagimi bilmiyorum kendime dert yaptım çok zoruma gidiyo yaptığı o kadar kötülüğe rağmen günahım geliyo herkese akıl veririm kendime faydam yok akıl verin kızlar
Sizce umursamali miyim
konuda sizi ilgilendiren tek nokta yalan meselesi.bekar kadın kimle ne yaşarsa yaşar kimseyi en ufak bir şekilde ilgilendirmez.evlenir evlenmez bu da sizi bağlamaz.bekar kadın istediğini yaşar , herkesin de yüzüne gayet rahat bakar.kocan kardeşini evden kovucağına, evlenmiş barklanmış, kız kaçırıcak kadar kendine güvenmiş ama tabur gibi 7 kişi üst üste yaşıyosunuz bi ev kuramamış daha, önce kendi evini kursun kimi kimin evinden kovuyo?rahat bırakın kadını sizi ilgilendirmeyen şeylere karışmayın.

Çelişki bulmaya çalışmıyoruz bence. Zaten enteresan evet karışık bir hayatınız var. Ve siz bu karışıklıktan zevk alıyor gibisiniz. Siz çok namuslusunuz fakat o gününü gün ediyor erkeklerle, bu sizi içten içe sevindiriyor gibi. Aaa bana iftira attı ama asıl kendisi yolun başını tutmuş diyorsunuz içinizden. Biz de tü kaka diyelim istiyorsunuz... Dedikodu, kaos istiyorsunuz.
Neden bu kadar on yargilisin sen nasıl okumak istersen o düşünceyle okumuşsun bu kulübün içinde olma sebebimiz bi drdimiz varsa paylaşmak fikir almak sevincek olsam zaten sevinirim iyi yapmış banane derim ben sadece umursamaalımiyim diye sordum çünkü ne yapacagimi bilmiyorum kendimi ona karşı yaptığım herseyde suçlu hissediyorum ama üzülüyorum da sizlerde bana fikir vereceğiniz yerde konuyu en ayrıntılı şekilde bilmediğiniz için önyargılı davraniyorsunuz derdimi söylim belki hafiflerim dedim daha çok yük yaptınız beni haksız biriymusim gibi gösterdiniz empati kursanız çok iyi olur keşke içinde kalsaydı anlayissiz insanların muhabbete karışacağını bilmiyordum tıpkı 7 kişilik evde yaşayacağımı bilmediğim gibi

Allah kaynanıza kayın pederinize yardım etsin, sabır versin gerçekten imtihanlık evlat... Evlense ayrı sıkınrtısı (anladığım kadarıya evli durabilecek yapıda değil, kimse idare etmez onu) olur, bekarlık hali ortada.... Ama sizin yapabileceğiniz birşey yok, kendinize odaklanın boşverin.

Konu sahibinin aciyip uzuldugu cok belli oluyor :) sirf bosanmis oldugu icin sevgilisi olan bir hemcinsine karsi tutumu cok acinakli:)
Eleştirdiğim çok noktası var. Mesela ben kız erkek farketmez ikili ilişkilerinde yanlış hareket ettiğini düşündüğüm arkadaşlarımı uyarırım. Tek sebebi iyiliklerini düşündüğüm içindir. Konu sahibinin ilk başta görümcesinin iyiliğini düşünerek hareket ettiğini düşündüm fakat ahlak bekçiliği yaptığını gördüm. Yalan konusunda çok haklı. Yalan söylese de söylemese de kabak başına patlayacak. En iyisi o evden kurtulmak

konuda sizi ilgilendiren tek nokta yalan meselesi.bekar kadın kimle ne yaşarsa yaşar kimseyi en ufak bir şekilde ilgilendirmez.evlenir evlenmez bu da sizi bağlamaz.bekar kadın istediğini yaşar , herkesin de yüzüne gayet rahat bakar.kocan kardeşini evden kovucağına, evlenmiş barklanmış, kız kaçırıcak kadar kendine güvenmiş ama tabur gibi 7 kişi üst üste yaşıyosunuz bi ev kuramamış daha, önce kendi evini kursun kimi kimin evinden kovuyo?rahat bırakın kadını sizi ilgilendirmeyen şeylere karışmayın.
Senin sadece yazdıklarımdan haberin var her aile senin ailen seni dusuncrlirin gibi değil zorunda da değil
Ev kuramamış derken maddi durumumuz iyi değil di ve çok şükür kendimizi yeni yeni topladık
Ayrıca esimin ablası kaynatalarimin da kızı bizi ilgilendirmeyecek de seni mi senin gibi düşünen insanlarımı ilgilendirecek
Kendi hayatını maf ediyo ziyan ediyo vaktini boş insanlarla harciyo
Onun hayatına ben karar veremem evet ama birileri uyarmalı yanlışlarına karşı

Bana evimin ayrı olacağı söylendi geleceği görmüyorum öyle bi özelliğim yok
Kendi hayatını nasıl yaşayacağının bile kararını veremeyen kadın, görümceyi yönetmeye çalışsın

Olacak iş değil...

Sizde kaçarak anne ve babanızın sözünü dinlememişsiniz zaten, bırakın da görümce de sizin sözünüzü dinlemesin

Allah kaynanıza kayın pederinize yardım etsin, sabır versin gerçekten imtihanlık evlat... Evlense ayrı sıkınrtısı (anladığım kadarıya evli durabilecek yapıda değil, kimse idare etmez onu) olur, bekarlık hali ortada.... Ama sizin yapabileceğiniz birşey yok, kendinize odaklanın boşverin.
Sağol canım en nihayetinde soruma en güzel cevapları verdin kimse kimseyi anlamiyo kalkdim surda konu açtım bırak içinde dert olarak kalsın

Ay ay ay! Ne kaddar iyi bir gelinsin sen oyle..Gorumcen sana iftira atti ama sen hala onun namusunu düşünüyorsun..Kocan evden kovalim dedi ama sen atladin "hayir kovamazsın "diye..Askerle maskerle sevisip duruyor utanmaz kadin!O gununu gun etsin,bu kizcagiz da onun aciklarini kapatmaya ugrassin..Ah ah zor senin isinde be guzelim..

Kendi hayatını nasıl yaşayacağının bile kararını veremeyen kadın, görümceyi yönetmeye çalışsın

Olacak iş değil...

Sizde kaçarak anne ve babanızın sözünü dinlememişsiniz zaten, bırakın da görümce de sizin sözünüzü dinlemesin
Ya Sen herkesin hayatını soru sormadan mi pat diye karar verirsin benim kactigimdan benim haberim yok du ki ailemin haberi olsun sen insanların neler yaşadığını bilmeden nasıl böyle seviyesiz konuşuyorsun

Sonuna kadar katılıyorum bu yoruma, koyun keçi hikayesine dönmüş olay. Herkes kendine baksın. Konu sahibi seni hiç ilgilendirmez, koca kadın görümcen.
Bir atasözü var çok severim;

"Başkasının kusurunu duvara asan, kendi kusurunu çuvala basarmış"

Ay ay ay! Ne kaddar iyi bir gelinsin sen oyle..Gorumcen sana iftira atti ama sen hala onun namusunu düşünüyorsun..Kocan evden kovalim dedi ama sen atladin "hayir kovamazsın "diye..Askerle maskerle sevisip duruyor utanmaz kadin!O gununu gun etsin,bu kizcagiz da onun aciklarini kapatmaya ugrassin..Ah ah zor senin isinde be guzelim..
Sana taş atana ekmek at dediler bize
Gözünü çıkartana sende karşılık ver değil çok cahilsiniz benim yaşadıklarımı bilmediğiniz için benim iyiliğime de karar veremezsin

Bir atasözü var çok severim;

"Başkasının kusurunu duvara asan, kendi kusurunu çuvala basarmış"
Sorumu düzgün yanıtlamayacaksanız konuma bakmayın es geçin sizin niye bu kadar zorunuza gidiyo ne boslanmis insanlarsınız

Yuvanıza karşması dışında seni ilgilendiren birşey göremedim 28 yaşnda bekar bir kadın. Hayat onun hayatı bütün detayları yazmakla neyi amaçladın görümceni yerden yere vurmamzı mı? Görümcenzn hayatı sizi ilgilendermediği gibi bizi de ilgilendirmez. Siz evnzi ayırın mesafe koyun yeter..

Sağol Canım fikrin için öyle yapmaya çalışıyorum umrumda olmasın diyorum ama inşallah ...
O evden çık bir an önce. Onun meselelerine de karışma seni kötü görür her türlü. Ağzınla kuş tutsan beğenmez seni. Boşver eşin yanında ise senlik bir durum yok sıkma canını böyle şeyler için.

Bence bu durumlari bilmezden gelin hatta konusmayin yarin obur gun biliyordun bize soylemedin diye esinizle kayinpederinizle vs kotu olursunuz sanki hic bilmiyormussunuz gibi davranin kayitsiz kalin tamamen. Kocaman kadin zaten ortada sorun yok.

Eleştirdiğim çok noktası var. Mesela ben kız erkek farketmez ikili ilişkilerinde yanlış hareket ettiğini düşündüğüm arkadaşlarımı uyarırım. Tek sebebi iyiliklerini düşündüğüm içindir. Konu sahibinin ilk başta görümcesinin iyiliğini düşünerek hareket ettiğini düşündüm fakat ahlak bekçiliği yaptığını gördüm. Yalan konusunda çok haklı. Yalan söylese de söylemese de kabak başına patlayacak. En iyisi o evden kurtulmak

Konunun girisinde diyor ki gorumcemi daha o zaman anladim nasil biri oldugunu diyor. Konunun sonunda da gunahi gelmis yersen :)

Yuvanıza karşması dışında seni ilgilendiren birşey göremedim 28 yaşnda bekar bir kadın. Hayat onun hayatı bütün detayları yazmakla neyi amaçladın görümceni yerden yere vurmamzı mı? Görümcenzn hayatı sizi ilgilendermediği gibi bizi de ilgilendirmez. Siz evnzi ayırın mesafe koyun yeter..
Ben yerden yere vur siye bi fikre kapılmadım sen sana anlatılan her kişiyi yerden yere mi vuruyorsun sorumu cevaplayın yeter

Bence iç içe yaşamaya devam ederseniz daha çok üzülürsünüz. Bu sorunlar artarak devam eder. Her gün bir şekilde konusu açılıyordur nasılsa...

Back
X