Gebeliğe Hazırlık Bir derdim var

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Eh pes resmen kandırmışlar
E peki ailen bu duruma birşey demedi mi
Şahsen ben olsam önce ev bitsin öyle evlenelim o zaman derdim
Kpnin evinde ev yapılmasını beklemezdim
Bakmışlar ses çıkartmıyorsun 9 yıl geçmiş
Hadi diyelim ilk 1 yıl birşey demedin bekledin
Geri kalan 8 yıl nasıl sustun arkadaşım ne sabır varmış sende
Çocuk olayını da bence kendi evine geçmeden başlama çünkü hamile kalsan hamile haliyle tek kalamaz diyip daha da uzatırlar süreyi
Ailesi kandırmış onu geçtim eşin de boş söz vermiş sana
Savunması ne yönde peki?
Ailem ne desin ki inandılar onlarda benim gibi 6 ay gitsinler gelsinler evlerine zaten ev yapacaklarmis dediler sonra pişman oldular onlarda çok dediler bana ayrıl diye ama ben sabrettim eşim soz vermedi kayinbabam zaten yalancı olduğunu evlenince anladım her yalan her fitne dedikodu var işi gücü onu bunu konuşmak herkesin günahını alır

Eh pes resmen kandırmışlar
E peki ailen bu duruma birşey demedi mi
Şahsen ben olsam önce ev bitsin öyle evlenelim o zaman derdim
Kpnin evinde ev yapılmasını beklemezdim
Bakmışlar ses çıkartmıyorsun 9 yıl geçmiş
Hadi diyelim ilk 1 yıl birşey demedin bekledin
Geri kalan 8 yıl nasıl sustun arkadaşım ne sabır varmış sende
Çocuk olayını da bence kendi evine geçmeden başlama çünkü hamile kalsan hamile haliyle tek kalamaz diyip daha da uzatırlar süreyi
Ailesi kandırmış onu geçtim eşin de boş söz vermiş sana
Savunması ne yönde peki?
Konuştum canım konuşmaz olurmuyum hiç ama eşim beklemezsen defol git dedi biz buyuz dedi 😭😭

Bu lafına rağmen kaldın mı? Ailen de sana destekken üstelik? Valla kendine etmişsin arkadaşım bide bu adamdan çocuk düşünüyorsun
Evet naptiysam kendime yaptım belki düzelir diye bekledim ama hep ailesi yüzünden onlar dolduruyor her kavgamiza karışıyorlar ufak bir mevzu nerelere gidiyor onlar yüzünden

Evet naptiysam kendime yaptım belki düzelir diye bekledim ama hep ailesi yüzünden onlar dolduruyor her kavgamiza karışıyorlar ufak bir mevzu nerelere gidiyor onlar yüzünden
Ailesi dolduruyor diyorsun da arkadaşım damacana mı bu adam? Dolmasın yahu koskoca herif yani eşini sahiplenmeyi bilsin. Onca yılını feda etmişsin boşuna. Bence hala kendi yoluna bakmak için şansın var. Baksana eşin bile yok sayıyor seni. Yine de sen bilirsin hayat senin

Ailesi dolduruyor diyorsun da arkadaşım damacana mı bu adam? Dolmasın yahu koskoca herif yani eşini sahiplenmeyi bilsin. Onca yılını feda etmişsin boşuna. Bence hala kendi yoluna bakmak için şansın var. Baksana eşin bile yok sayıyor seni. Yine de sen bilirsin hayat senin
Kafam çok karışık o kadar sıkıntıyı çektim kaç yıldır bir evim olsun diye bekledim tam olacakken bırakıp gitmek istemiyorum belki ev çocuk olunca değişir saygısı artar diye düşünüyorum ben o kadar sıkıntıyı çektim yerime başkasıyla evlenirse sıkıntıyı ben çekmiş başkasıda sefasini sürmüş olacak

Her şeyi Rabbime bıraktım kim hakkımda iyi düşünüyorsa iyilik bulsun kötülük düşünüyorsa da sadece düşündüğünü bulsun yeter güzel Rabbim her şeyi görüyor ben hakkımı ona bıraktım her şeyin en iyisini o bilir rabbim kimseyi kaynana kayınbaba evine düşürmesin o kadar zor ki yaşamayan bilmez olmayanlarada ev ve çocuk nasip etsin inşallah 🤲🤲

Naçizane sana tavsiyem görmezlikten gel her şeyi. Eşine ailesini şikayet etme, muhtemelen ne oluyorsa gözünün önünde oluyordur. Zaten o an bir tepki vermiyorsa sonrasında senin yanındayım haklısın demesinin hiç bir faydası olmaz. Eğer evliliğinin devam etmesini diliyorsan kendi evine geçmeyi bekle derim. Bu süre içerisinde de mümkün oldukça tartışma yaşayacağın konulara müdahil olma ama tavır da yapma. Ilımlı olan sen ol bırak onlar kendilerini haklı sansınlar sen mutlu olmaya bak. Dokuz yıl olmuş evleneli de artık hepsinin tüm huyunu, suyunu, gerginlik çıkartacakları konuları biliyorsundur o zamanlarda damarlarına basmamaya çaktırmadan ortamdan uzaklaşmaya çalış. En önemlisi yaranmaya çalışma hiç kimseye. Çünkü köleler efendilerine yaranmaya çalışırlar ve efendiler de kölelerine sevgi ve değer göstermezler. Gösterdikleri takdirde saygılarını ve hükümdarlıklarını yitireceklerini düşünürler. Bu olay böyledir. Sen saygı çerçevesinde kendin ol. Süre geçtikçe fark etmeden her şeyin düzeldiğini göreceksin. Çünkü onlar efendi kimliğinden çıkacaklar. Acele etme Allah sabredenlerle beraberdir unutma. Bir kurbağayı kaynar suyun içine atarsan zıplar kaçar ama kurbağa soğuk suyun içinde ısıtmaya başlarsan fark etmeden haşlanır. Onlar da böyle zıplayıp kaçmasın diye sen de yavaş yavaş, sindire sindire yap her şeyi.

Siz yapıyorsunuz bir iyilik eşinizi düşünüyorsunuz kiraya çıkmayalım diye. Onların yaptığı ortada. Bi yemek için adamın bağırıp çağırması da ayrı bir olay. Siz bence saygısızlık yapmamışsınız bana bağıramazsınız demişsiniz. Eşiniz onların yanında mı size kızdı peki. Her türlü haksız bi saygısızlık yok ortada.

Yerinizde olsam ben tedavi için evime çıkmayı beklerdim

Durumunuza çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun böyle insan müsveddeleri yüzünden nice yuvalar yıkılıyor maalesef...Sizi resmen oyuna getirmiş hatta kandırmışlar ev konusunda..siz idare ettikçede tepenize çıkmışlar eşinizde onların etkisinde belliki...ne diyeyim bence çocuk olayını bir daha düşünün çünkü eviniz ayrılsa bile bunların hadsizlikleri bitmez..siz şimdi çocuğunuz olmadığı için kendinizi pasif hissediyorsunuz ama olsada bişey değişmez inanın ..bu gibi ailelerin soyunu kurutmak lazım 😂
Neyse şaka bir tarafa çocuk işini erteleyin önce evinize taşının sonra mesafe koyun araya ayrı evlerde olunca eşinizi daha kolay alırsınız elinizin altına ...birbirinizi keşfedin gezin birlikte vakit geçirin tatil yapın hatta balayına çıkın yeni evlenmişsiniz gibi bu zaman zarfında asla ailesini eleştirmeyin konusunu bile açmayın varlıklarını unutun...sonra çocuk tedavisine başlayın umarım bir evladınız olur ...yaş ilerledikçe inanın bana insanları umursamamaya başlayacaksınız siz eşinizle aranızı iyi tutun..

Bak canım birincisi baştan beraber oturmanız hata ama yapacak bişey yok şuan geçmiş için.( 9 senede kesin yüz göz olunmuştur), ikincisi hangi insan olursa olsun.Bunun erkeği, bayanı, kaynana, kayınbaba, eş farketmez.Kimse kimseye bağıramaz.Cevap verip başka birşey dediğin için seni sindirmeye çalışmışlar.Eşinin dengeyi kuramamasıda cabası.Yeri geldiğinde sana sabret demeliydi.Yeri geldiğindede annesine babasına ben konuşurum siz karışmayın demeliydi.
Eğer gerçekten evin yapılıyorsa sabret.Evine geçmedende tedavine başlama.Sadece vücudunu hazırla, takviye al.Sağlık problemi kimde bilmiyorum.Benimde çocuğum yok uğraşıyorum.Tüp Bebek özel bölümde bu konuyu tartışıyoruz.Sana tavsiyem takviye olarak Q10 al (hücre yenileyicidir.), doktorlar tedavi aşamasında balıkyağı öneriyor.Bunlar yumurta gelişimine katkı sağlıyor.Ayrıca zaten günlük hayatta kullanılan takviye gıdalar bunlar.Hiç bir türlü zararı yok.Sende eşinde kullanabilir.Folik asit başla.Bu arada önden mutlaka bir kadın doğum doktorundan randevu al ve git.En azından hormon seviyelerine, rahmine vs baktır.son duruma dair elinde belgelerin hazır olur.Hormonlarla alakalı bir durum ise ona göre ilaç başlarsın.
Ve eviniz bu kadar yakın olacaksa tedavi aşamasında gidebileceğin anne , kardeş varsa orada kal.Stres bütün emeği, tedaviyi çöp ediyor maalesef.
Ve eşinle aranı her zaman iyi tut.Laftan anlıyorsa defalarca konuş, anlat, bana yazık değil mi de, bizim kızımız olsa ona böyle yapsalar biz ne yapardık diye örnekler ver.Yada kız kardeşine enişten bunu yapsa, kayınbabası yapsa sen ne yapardın falan de.Yakın ve sevdiği insanlardan örneklerle kendi durumunu anlat.
Kendini yiyip bitirme içinde tutup kanser olacağına söyle konser olsun.Ve senden çıksında kime dert olursa olsun.
Evi ayırdıktan sonrada olabildiğince uzak dur.Gidip ikide bir evlerini temizleyip yemeklerini yapma.Birde buna alıştırma.Misafir gibi git, gel.Asıl o zaman kıymetini anlayacaklar.Çünkü evdeki hizmetçi gitmiş olacak ve her şey onlara kalacak.

Siz yapıyorsunuz bir iyilik eşinizi düşünüyorsunuz kiraya çıkmayalım diye. Onların yaptığı ortada. Bi yemek için adamın bağırıp çağırması da ayrı bir olay. Siz bence saygısızlık yapmamışsınız bana bağıramazsınız demişsiniz. Eşiniz onların yanında mı size kızdı peki. Her türlü haksız bi saygısızlık yok ortada.

Yerinizde olsam ben tedavi için evime çıkmayı beklerdim
Bana kızdı haliyle tabi evime çıkmayı bekliyecem galiba tedavi için teşekkürler

Durumunuza çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun böyle insan müsveddeleri yüzünden nice yuvalar yıkılıyor maalesef...Sizi resmen oyuna getirmiş hatta kandırmışlar ev konusunda..siz idare ettikçede tepenize çıkmışlar eşinizde onların etkisinde belliki...ne diyeyim bence çocuk olayını bir daha düşünün çünkü eviniz ayrılsa bile bunların hadsizlikleri bitmez..siz şimdi çocuğunuz olmadığı için kendinizi pasif hissediyorsunuz ama olsada bişey değişmez inanın ..bu gibi ailelerin soyunu kurutmak lazım 😂
Neyse şaka bir tarafa çocuk işini erteleyin önce evinize taşının sonra mesafe koyun araya ayrı evlerde olunca eşinizi daha kolay alırsınız elinizin altına ...birbirinizi keşfedin gezin birlikte vakit geçirin tatil yapın hatta balayına çıkın yeni evlenmişsiniz gibi bu zaman zarfında asla ailesini eleştirmeyin konusunu bile açmayın varlıklarını unutun...sonra çocuk tedavisine başlayın umarım bir evladınız olur ...yaş ilerledikçe inanın bana insanları umursamamaya başlayacaksınız siz eşinizle aranızı iyi tutun..
Çok sağol tavsiyen için çok haklısın umursamayacam artık kimseyi umursadikca olan bana oluyor zaten

Bak canım birincisi baştan beraber oturmanız hata ama yapacak bişey yok şuan geçmiş için.( 9 senede kesin yüz göz olunmuştur), ikincisi hangi insan olursa olsun.Bunun erkeği, bayanı, kaynana, kayınbaba, eş farketmez.Kimse kimseye bağıramaz.Cevap verip başka birşey dediğin için seni sindirmeye çalışmışlar.Eşinin dengeyi kuramamasıda cabası.Yeri geldiğinde sana sabret demeliydi.Yeri geldiğindede annesine babasına ben konuşurum siz karışmayın demeliydi.
Eğer gerçekten evin yapılıyorsa sabret.Evine geçmedende tedavine başlama.Sadece vücudunu hazırla, takviye al.Sağlık problemi kimde bilmiyorum.Benimde çocuğum yok uğraşıyorum.Tüp Bebek özel bölümde bu konuyu tartışıyoruz.Sana tavsiyem takviye olarak Q10 al (hücre yenileyicidir.), doktorlar tedavi aşamasında balıkyağı öneriyor.Bunlar yumurta gelişimine katkı sağlıyor.Ayrıca zaten günlük hayatta kullanılan takviye gıdalar bunlar.Hiç bir türlü zararı yok.Sende eşinde kullanabilir.Folik asit başla.Bu arada önden mutlaka bir kadın doğum doktorundan randevu al ve git.En azından hormon seviyelerine, rahmine vs baktır.son duruma dair elinde belgelerin hazır olur.Hormonlarla alakalı bir durum ise ona göre ilaç başlarsın.
Ve eviniz bu kadar yakın olacaksa tedavi aşamasında gidebileceğin anne , kardeş varsa orada kal.Stres bütün emeği, tedaviyi çöp ediyor maalesef.
Ve eşinle aranı her zaman iyi tut.Laftan anlıyorsa defalarca konuş, anlat, bana yazık değil mi de, bizim kızımız olsa ona böyle yapsalar biz ne yapardık diye örnekler ver.Yada kız kardeşine enişten bunu yapsa, kayınbabası yapsa sen ne yapardın falan de.Yakın ve sevdiği insanlardan örneklerle kendi durumunu anlat.
Kendini yiyip bitirme içinde tutup kanser olacağına söyle konser olsun.Ve senden çıksında kime dert olursa olsun.
Evi ayırdıktan sonrada olabildiğince uzak dur.Gidip ikide bir evlerini temizleyip yemeklerini yapma.Birde buna alıştırma.Misafir gibi git, gel.Asıl o zaman kıymetini anlayacaklar.Çünkü evdeki hizmetçi gitmiş olacak ve her şey onlara kalacak.
Çok sağol canım morelimi düzelttin gerçekten umursamaya çalışacam bebek için doktor gittim yumurta geliştirici ilaç verdi 3 aylık folit asit vitamin falan hepsi var içinde rahmim miyom çıktı 1 ay sonra amaliyat olacam 3 ay sonrada transfer olacak ama süreyi biraz uzatabilirim ev bitmezse evin bitmesini bekleyecem olmadı

Back
X