• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir derdim var :(

pembe_benekli_balon

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2013
53
0
0
Antalya
2 aydır biriyle görüşüyorum.. yaşım 27... Erkek arkadaşım 28 yaşında... Hergün ya da gün aşırı görüşüyoruz... Ben bi ilçede yaşıyorum ve buranın yerlisiyiz o yüzden ailem dışarı çıkmamı istemyor, bi gören olacak vs... dedikodu olur diye.. görüşmeden de tanıyamıyorsun malesef... Erkk arkadaşım karadenzli , biz akdenz bölgesinde yaşıyoruz yani ailesi memlekette ve uzaktalar... Ben onun ailesiyle tanışamadım ama ailesi beni biliyor fakat ben annem ve kardeşmle tanıştırdım... Benle ciddi düşünüyor yani niyetimz ciddi.. Fakat bi problem var... Erkk arkadaşmın ailesinin maddi durumu iyi değil. Çok yoksul büyümüş bu yaşına kadar... Doğru düzgün birikimi yok... 7-8 bin lirası ancak var bi de devlet memuru 2000 TL aylık geliri var ve başkada hiç bişeyi yok.... Yani şu an maddi yönden evliliğe hazır değil.. Ben çalşmyorum.. Evlenirsek tek maaşla ve kirada oturucaz... Ben de kpss ye hazrlanıyorum. kazanamazsam ya asgari ücretli bi işe gireceğim ona da izin vermiyor. ya da ev hanımı olucam... yani şu an da evlenirsek maddi durumu yok. düğün yapmak için neredeyse 30-40 000 civarı kredi çekmesi lazım ve hem kira da oturup hem düğün borcu ödersek ve ayrıca öğrenciyken aldığı katkı kredilerini de ödüyor şu an da... işte borç ödeyerek sıkıntılı bi evliliğe girmş olucaz.... O yüzden minimum 1 buçuk yıldan önce düşünmüyor evlenmeyi... :( Benim ailemde nişan istyor bi an evvel :( Ve daha yeni tanıştık sonuçta birbrmzi tanıyoruz, tanıma aşamasındayız... hemen nişan nasıl yapalım..... annem babam halden anlamıyor.. :( Birileri varmış bize görücü gelmek isteyen ve bana kızdı bugün. ailenden soğudm dedi.. "benle görüştüğünü bile bile nasıl başkalarını eve çağırıyorlar" dedi... "annene karşı soğudum" dedi... Bugün de bizi el ele gezerken babam görmüş eve gelince söyledi bana vurdular.. :"( Şu an çok mutsuzum.. "hemen nişan ve düğün yapacaksa gelsin istesin yüzüğü takksın" gezin diyorlar.. ama şu an da hemen ailesi zaten gelemez çok uzakta... ve biz daha yeni tanıştık. ve nişanla düğün arası uzun olunca iyi olmuyor... nasıl olacak bilmiyorum :( Gönlüm başkasındayken eve görücü çağırıyorlar :( Yaşın geçiyor diye beni zorluyorlar. herkes evleniyor sen evde kaldın diolar :(

Son düzenleme:
30-40 bin diyorsunuz ama bu çok para. Madem durumu yok neden daha uygun bişeyler düşünmüyorsunuz.
Hem aldığı maaş gayet iyi şuan ki şartlara göre. Memursa evlendikten sonra %20 kadar bi artışta olur.
Babam memur ve 2000 lira maaşla 4 çocuk bakıyo. Hiç bir eksiğimizde yok.Aynı anda 2 çocuğu birden dersaneye de gönderdi.
Ben üniversiteyi dışarda okuduğum sırada hem bana harçlık gönderdi. Hem eve baktı hem 3 kardeşimi de okula gönderip. Sınava hazırlanan kardeşimi de dersaneye yazdırdı gönderdi.
İnsan ailesi sevdiği için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olmalıdır yapmalıdır da.
Eğer gerçekten seviyorsanız karşınızda ki adamı. Bütçenize uygun bir şekilde kurabilirsiniz yuvanızı..

Ailende olup biten her şeyi görüştüğün insana anlatma.
Ne yapacağım kısmına gelirsek bi yüzük takın öyle bekleyin bir buçuk sene.Neden nişan yapmıyorsunuz ki aile arası bir yüzük sizi rahat ettirecek.

Ailesi de gelir niye gelmesin canım siz ciddi olduktan sonra

30 40 bin çok fazla değil mi ya orta halli bir şeyler yaparsınız sizde
Hem herşeyi anlatma ailene karşı önyargı oluşturursun sonra senin anan şunu yaptı baban bunu dedi diye başına kakar
Madem 2 ayda bu kadar detaylı gelecek planlandı bir yüzük takmak zor olmasa gerek
Ayrıca kuru maaş dediğin 2bin lira asgari ücrete bakarsan nimet sayabilirsin hele ki küçük bir ilçede...

Düğün masrafı ve eşyalar 30 000 civarı tutar sanırım. Ve biz yeni tanıştık daha ve insan bu kadar sürede tanıdığı kişiyle hemen evliliği göze alamıyor sanırım.. ve bende aynı şu an da daha bende onunla ciddi bi adım atmaya 2-3 ay dan önce hazır olamam onu tanımak istyorum biraz daha... aynı şeklde o da beni... Biraz daha paylaşılmışlık olsa ve biraz daha zaman geçirmş olsak ilişkimz daha kıymetlenir ve insan bazı şeyleri göze alıp ciddi işlere girer ama sanırım daha yeni olduğumuz için o da bazı şeyleri göze alıp elini çabuk tutmakta emin değil tam olarak :(

Son düzenleme:
Düğün masrafı 100 bin de tutabilir ona bakarsanız. Ne kadar tutacağı sizin elinizde. Düğün yerini uygun bi yer bulursanız gelinliği eşyaları iyisinden olsun demezseniz. Bazı hayallerinizden heveslerinizden feragat ederseniz daha ucuza getirebilirsiniz gayette...

Annemden soğuduğunu söyledi, "Annen, Seninle şu an tanıma aşamasındayken neden böyle yapıyor, neden sanki evde kalacakmşsn gibi hemen bi kısmet çıkınca vermek için acele ediyor... bizim şu an düşündüğümüz biri var demiyor" dedi... ayrıca " annen çok kalitesz bi kadınmış, kadere de hiç inancı yok" dedi... sanırım bu olanlar soğuttu onu :( kendi annesine de anlatmış, annesi "böyle bi ailenin kzıyla senin ne işin var" demiş... sanırım olmayacak :((

esimle tanistigimiz andan sadece 3 gün gecmisti ki bana karim ol dedi.hemen evet dedim.aksama hazirlan hemen isteyip hemen yüzük takicaz dedi.eve kosup annemlere haber vermemle aksam arasinda sadece 7 saat vardi.7 saat icinde yüzükler alindi ikramlar hazirlandi.kiyafetler secildi.aksam beni istediklerinde hemen olur dendi ve hemen yüzük takildi.yüzük takildiktan tam 3 ay sonra karisiydim.su an 12 yillik evliligimiz , 2 saglikli evladimiz var.

demem o ki, eger kaderinde varsa bu evlilik.ne maddiyat, ne aile yada sorun görülebilcek hicbirsey mani olamaz evliliginize.ayrica yillarca sevgili kalip isin suyunu cikarmayida onaylamiyorum.cünkü yüz göz olup saygiyi yitiren , evlendikten sonrada yasanmisliklarin verdigi agirlikla cabucak biten sevgilere neden oluyor, sevgili kalmak.bu arada sanmaki kapali bir aileden geliyorum.gayet modern yapida bir ailede, en iyi sartlarda büyüdüm.

Annemden soğuduğunu söyledi, "Annen, Seninle şu an tanıma aşamasındayken neden böyle yapıyor, neden sanki evde kalacakmşsn gibi hemen bi kısmet çıkınca vermek için acele ediyor... bizim şu an düşündüğümüz biri var demiyor" dedi... ayrıca " annen çok kalitesz bi kadınmış, kadere de hiç inancı yok" dedi... sanırım bu olanlar soğuttu onu :( kendi annesine de anlatmış, annesi "böyle bi ailenin kzıyla senin ne işin var" demiş... sanırım olmayacak :((

owww durum fena. hemen arada sözler dedikodular dönmeye başlamış önyargılar çoktan oluşmuş bu kadar kısa sürede olmaması gerekirdi..

yazıklar olsun ona ayrıca sana da sen annene bunu söyleyen adamla birşeyler düşünüyorsan ondan farkın yoktur gözümde.

ailen vermeyeceğim dememiş ki.

ama hata sende, kimsede değil, yarın bu adam küfür etsede susarsın sen. siz kızlar tepenize çıkarın böyle erkekleri sonra nedennn böyle ilişkim diye dert yan. kim ki o bu hakkı tanıyorsun ona... muhtaçmısın ona sen? o seni almazsa kimse almazmı?

diğer konundan bu adamın kumaşı belli zaten uğraş sen hala.

daha fazla yazıp kendimi sinir etmeyeceğim.

üzüldüm ailene.

Ne olursa olsun ailenden kimseye hakaret etmesine izin verme umarim o anda tepkini koymussundur. Ben olsam annem icin bunu diyen bir insana şüpheyle yaklasiridim bir kez daha düşünürdüm. Ayrica sen sen ol evlenecegin kisi kim olursa olsun ailenin soyledigi herseyi ona anlatma.

pek eski konulara bakmam ama sen bu adamla evlenirsen aklından şüphe ederim annene hakaret maço birde ileri gitmiyosun diye sinirlenen bir insan profili. kendinden geçtimde annene kalitesiz diyen bi adama neden sustun merak ettim

nasıl başlasam bilemedim. öncelikle bende ailenden hoşlanmadım.çünkü bana ters düşünceleri var,insanın kendi çocuğuna fazlalıkmış gibi evde kaldın demesi çok itici gelmiştir hep. yinede kalkıp ay senin annen çok kalitesiz diye birşey demezdim.
olaylara sinirlenmiş olsada annenize öyle bir laf etme hakkını vermeseydiniz keşke.
ayrıca bu yaşınızda evde kpss'yi beklemek yerine herhangi bi işe girip çalışsaydınız.aileniz izin vermiyorsa ve karşı çıkmadıysanız bu duruma üzüldüm sizin için.
27 yaş hiçte küçük bi yaş değil çalışıp para kazanıp ayaklarınız üstünde durmanız gereken bi yaş.
ayrıca sevgilinizin durumunun olmadığını bile bile o kadar masraflı bi düğün düşünmekte saçma geldi bana. ev masrafını kattıysanızda çok fazla.
mutluluk sonuna kadar herşeyiyle döşeli evde olmaz benim bildiğim.sevip birlikte bir hayat geçirmeyi düşünen insanlar bir yatak bir dolap bi koltuk alır beyaz eşyalarını alır yaşar giderler. zamanla biriktire biriktire o ev sarayda olur size.

birde evlenmekteki amaç keşke bana bakılsın olmasa yada ben ona bakarım diyen erkek olmasa. çalışmanıza izin vermeyecek biriyle evlendiğinizde ailenizin size olan davranışlarından farkı olmaycaktır. siz başkalarına ait değilsiniz sadece kendinize aitsiniz.
maddi olarak aileniz tarafından bakılıyor olmanız onlara karışma hakları olduğunu düşündürüyor büyük ihtimalle çünkü parasını kazanıp kendine bakabilen insanda kendine karıştırmama gücü olur.
2 aydır tanıdığınız biriyle ciddi düşünmeniz sadece aile baskısından kurtulmak için geldi eğer öyleyse lütfen düşünün ailenizden baskı görürken.evlenip eline bakacağınız(çalıştırmayacağım dediği için diyorum) adam nasıl davranır size?
söylemeden geçemeceyeğim 35 yaşında evlenmiş anne-babaya sahibim. 21 yılı devirdiler.
parasız pulsuz başlamışlar herşeye 2side çalışarak şu günlere geldik.evde aldılar hiç birşeyimide eksik etmediler. öyle 2000 tl maaşlı işleride yoktu. ama birbirlerine saygıları sevgileri çok.
küçücük olaydan daha 2 aydır birbirinizi tanımaya çalışırken annenize saygısızlık etmesine çok takıldım.

özet geçmek gerekirse. parasız diye değil ama adam saygısız ve düşüncesiz geldi. o yaşa gelmiş adam şu zamanda tek maaşlı ev geçindiremeyeceğini bilir çalışma demez. sırf kıskançlıktan diyorsa bırak gitsin başkasını bulsun kendine çalışacak diye kıskanan daha ne manyakça şeyleri kıskanır zamanla.
sırf evde kaldın baskısıyla evlenmezsiniz ve nasıl mutlu olacaksınız öyle olur umarım :54:

insan sadece 2 aydır tanıdığı biriyle nasıl evlilik düşünebilir ki
ailenin düşüncesi yanlış
erkek arkadaşının ifadeleri yanlış, anneye kalitesiz ne demek ne cürret ya!!!
evlenmek için evlenilmez ki...
sen sınavına iyi çalış seninde elinde bir işin olsun, bence o zaman sana bu kadar karışamaz ailen

bu kişi yakınlaşmıyorsunuz diye sinirlenen adam değil mi!!
yapma sakın ailenden bunalıp onunla evlenirsen bence pişman olucaksın

sadece 4 ay tanıdığım biriyle evlenmiştim.açıkçası biraz ailemden kaçmak için evlenmiştim.ama evlendikten sonra tanıyabildim onu ve 2,5 yıldan sonra boşandım.

bu kadar az tanımayla sakın ailenden kaçmak için evlenme.ki annen için söyledikleri yenilir yutulur değil!

sınavına çalış,inşallah kazanırsın yada kazanamasan bile gir bi işe çalış.

temeli olmayan bi evlilikle çok daha mutsuz olursun.

görücü meselesinde de herşey senin elinde.seni zorla evlendirecek halleri yok.takma kafana sakın.

bu arada yaşadığım o 2,5 yıl ve boşanma süreci çok çok acılıydı!kaçtığım o baba evi,boşanınca cennet olmuştu!

not:şimdi dünyanın en iyi adamıyla evliyim :)

Yorumları okuyamadım henüz ama;
1)Neden her şeyi hemen gidip sevgiline anlatıyorsun?:26:
2)30-40 çok para, durumunuz müsait değilse ayağınızı yorganınıza göre uzatırsınız olur biter,
3)2 ayda evlilik için çok erken, şu durumda sevgilin yanaşmasa bile haklı yani.
4)2 milyarla çoluklu,çocuklu aileler gül gibi geçiniyo siz iki kişi geçinemezseniz bilemiyorum:44:

ee bence adam haklı. Ben de olsam ailenden soğudum derdim. Ne bu acele... birannce evlendirmeler falan... Adam bunları siz ona anlattığınızda emrivaki yapıyormuşsunuz gibi hissediyordur. Elinizden kaçırmamak için üstüne bukadar gitmemeniz gerek. Aileniz konuşularak anlaşacağınız türden değilmiş.

Ben olsam aileme çok feci bağırırdım resti çekerdim herhalde.. neyapacaklar evden mi kovacaklar... Bu aileleri anlamak mümkün değil. Görücü gelseydi içeri almazdım herhalde.. hiç umrumda değil ayıp olsun olmasın.

Ben 40 000 e takıldım. Biz kendi isteğimizle nikah yaptık oda topu topu evlenme kağıtlarının ücretleri kadardı işte. Mobilyaları ve beyaz eşyayı bir şekilde aile, sülale aldı. Gelinliğimi kendim aldım gittim en ucuzunu yaptırdım. İsraf edip duruyoruz zaten milyonlar verilen gelinliği bir geceliğine giyip dolaba tıkıyoruz bu bir israftır benim gözümde. Beyaz bir elbise dahi olurmuş da içim kalmasın sonra diye aldım. Nikah şekerleri ucuzdu, davetiye de yaptırdık. Yani okadar çok paralara ihtiyaç hiç olmadı. Ben az maaş alıyordum, eşim de öyle. Çok şükür sıkıntı çekmedik. Aileleri anlamam illa düğün isterler çevreye rezil olmamak için.

Biz hiç istemedik benim ailem benim isteklerimden yanaydı, onlarınki de düğün olmadğığ için sevinmişlerdir herhalde :D durumları çok müsait değildi.

Yorumları okuyamadım henüz ama;
1)Neden her şeyi hemen gidip sevgiline anlatıyorsun?:26:
2)30-40 çok para, durumunuz müsait değilse ayağınızı yorganınıza göre uzatırsınız olur biter,
3)2 ayda evlilik için çok erken, şu durumda sevgilin yanaşmasa bile haklı yani.
4)2 milyarla çoluklu,çocuklu aileler gül gibi geçiniyo siz iki kişi geçinemezseniz bilemiyorum:44:

1)Ben aslında ona hiç bişey anlatmıyorum ve hep bu yüzden çıkıyordu kavgalar... Birşeyleri hep saklıyorsun,hep susuyorsun bi gün ayrılık sebebimiz olacak ben sana herşeyi anlatıyorum sen niye saklıyosun dedi ve bende o günden beri birşey saklamamaya çalşyorum ve bu söylediklerimi annem ben onun yanındayken telefonla arayıp söyledi "eve çabuk gel, onunla görüşmeni istemyorum sana yarın görücü gelecek" dedi... o da konuşmalarımdan anladı bende saklamamak için anlatmak zorunda kaldım malesef....

2)evet bencede çok.... erkk arkadaşım söylüyor bunnu.... evlenince rahat bi hayat istyormuş sıkıntılı bi evlilik yapmak istemyomuş.... düğünü herşeyi hayal ettiği gibi olmalymış... ve bizim görüşmeye başlayalı tam 2 ay bile olmadı... belki daha beni yeni yeni tanıdığı için benle evliliğe %100 emin olmayablr çünkü bana da şu an da gelip yarın nişan yapalım dese bende düşünürüm...

3) yani dediğim gibi erken henüz o da haklı...

4)Ben çok rahat geçinirim... ama o kira 500 TL tutar... 1500 TL ye geçinmemz gerekecek ve bi süre düğün borcu ödeyeyeceğz diyor...... sıkıntılı borç ödeyerek evlenmek istemyrum diyor......

Back
X