Bir derdim var

mühendis,doktor olsun istemiyorum zaten.okadar yüksekte gözümüz yok.kendini kurtaracak mesleği olsun yeter.okulun eğitimini araştırdım yolladım.eğitim düzeyi iyi disiplinlii okul.keşke anasınıfı öğretmeni olsa çok isterdim.ama onun puanı bile yüksek çalışmazsa oda çok zor

Bende ilk iki yıl böyle ders çalıştırdım kızıma. Sonra öğretmeni bu şekilde alıştırmayın çocuğunuzu hazıra konmasın, kafasını yorsun ödevlerini kendisi yapsın, gerçekten yapamadığı şeylerde yardım edin ve ödevi bittikten sonra kontrol edin sadece dedi. Kızım şimdi 5. sınıfa gidiyor, onunda derslerinde müthiş düşme var bu sene, asileşti bir şey söylesen ders cevaplar veriyor. Telefon istiyor bütün arkadaşlarımın telefonu var siz bana almıyorsunuz diyor. Ama eşim bu konuda çok katı ve telefon yaşın gelene kadar telefon almayacağım diyor. Bazen bende şaşırıyorum nasıl davranacağımı, denge kurmaya çalışıyorum bazende sinirleniyorum çünkü ara sıra öyle cevaplar veriyor ki kantarın topuzu kaçıyor. O zamanlar tam gözlerinin içine bakıyorum gayet sert bir şekilde hiç bir şey söylemiyorum sinirlensemde bir süre odasına gidiyor sonra gelip özür diliyor. :)

Kizmayin bana ama birakin bu sene sinifta kalsin, cunku hicbir sey ogrenemeden bu seneyi gecerse sonraki senelerde daha da zorlanacak, 2. Yilinda arkadaslarindan ayrilmanin da etkisiyle derslerine asilir, kapmasi gerekenleri kapar ve basarisini sonraki yillarda da surdurur. Simdi bu kotu ortalamayla sinifi gecse bile seneye daha cok zorlanacak.

istediği hayalini kurduğu bir meslek varsa ona yönlendirin..

ah ah keşke hep gözlerimize baktıklarında korkan çocuklar olarak kalsalar.büyüdükce dertleride büyüyor.artık korkmuyorlar.bizde telefonu bu sene aldık liseye başladı okulu uzak diye aklımız kalmasın diye.tam olarak aldığımıza pişman bile olamıyoruz.azıcık geç kalsa hemen arıyoruz haberimiz oluyor nerde olduğundan.kişiliğinden varsa öyle merakı nekadar geç alırsanız alın hiç farketmiyor.biz bu sene aldıkta ne oldu yine çalışmadı.telefondan öncede zorla çalışan bir çocuktu şimdi hiç çalışmıyor.ALLAH sizede yardım etsin.

başaramadığını görünce daha çabuk pes eden bir çocuk olduğu için kalmasını istemiyorum.gözlemlerime göre hep öyle oldu.

istediği hayalini kurduğu bir meslek varsa ona yönlendirin..
yok keşke olsa.kızım kendini hangi meslekte hayal ediyorsun diyorum bilmemki diyor.belki belki türkçe öğretmeni diyor ama onunda puanı çok yüksek yapamam diyor.puanını bile benim sayemde biliyor araştırmıyor bile.

Bence sanatsal yöne kaydırın çünkü kızınız matematik sevmiyor demişsin ben öyle yaptım ama ben bunun farkındaydım çünkü babasının verdiği harçlıkla gidip gitar aldı sonra babasına baskı yapıp kursa yazdırdı ve 1 ay içinde gitarı çalmayı başardı ki benim bu gitar çalma konusunda ümidim yoktu ama görünce eşim ve ben acaip şakğrdık ki gitar hocasının söylediğine göre çocuğun biri ailesi zorla bu kursa yazdırmış çocuk 6 ay geçmesine rağmen çalmayı beceremiyormuş yetenek yok ama aile hırslı kızımda görmüş çalamadığını sonra bu şarkıdada ezber süper bizde bunu sanata yönlendirdik şimdi üniversltede bölümündede başarılı yani herşey matematik değil ama üniye girme sınavında en az 10 matematik çözmesi gerek

başaramadığını görünce daha çabuk pes eden bir çocuk olduğu için kalmasını istemiyorum.gözlemlerime göre hep öyle oldu.

Siz daha iyi tanirsiniz tabi, benim kizkardesim orta sonda bir sevgili buldu notlari birden dustu, lise 1 de dibe vurdu, 12 dersten 10 tanesi zayif... bi de ozel okulda yani notlari da sisirirler... sinifta kalinca oyle bir asildi ki derslerine, sinif ogretmeni oldu simdi. Ki ailem liseyi bitirse sukredecegiz diyorlardı.

Ne kadar takıyorsunuz kafanıza. Ben ailemin derslerinde notlarımla hiç bu kadar ilgilendiğini bilmem. Bi karne gününde karneme bakarlardı o kadar.

Ortaokulda benim de notlarım dibe vurmuştu, matematikten dönem ödevliyle geçiyordum hep. Bu notlarla ve liselere giriş sınavındaki puanımla çok berbat bi liseye gittim. Ama lisede matematiğim hep 100dü. Ki lise matematiği ortaokula göre çok daha zordur... Hep sınıf birincisiydim. Sonra da Marmara hukuku kazandım.

Ailem üstüme düşse ters tepecekti ve birşey olamayacaktım belki şu an.

Ya da düz liseye değil de Anadolu lisesine gitsem ağır gelecekti bana.

Hem diyorsunuz ki başarısızlıkta hepten dağılıyor benim kızım, hem de kalkıp seviyesinden yüksek bir okula nakil aldırmışsınız.

Bile bile lades!

gitara gitti zannedersem pek sarmadı.resimi çok iyi görmeden kafasında şekilledirerek çizebiliyor bazende bakarak.resim,iletişim teknoloji,din kültürü bunlara ilgisi daha fazla.defterinin arkasında 2 tane resim çizmiş .resimi dosya olarak yükleyeceğim eklenti yapamadım birtürlü.okula getirdiği defterindede çok güzel çizimler var.bilmem acaba nasıl ilerleyebilir

keşke kaldıktan sonra hırslansa hiç takmayacağım kafaya.

Son düzenleme:
gönderdiğim okuldan önce 4 kademe üstü okullar daha vardı onlara göndermedim.bu okul sadece 1. kademe üstü fazla değil yapabileceğini düşündüm güvendim.

Son düzenleme:
Canım benim ne iyi ve ilgili annesin ben seni tebrik ediyorum
belli sanatsal yetenek var moda tekstil tasarıma yönlendir hiç işsiz kalmaz oda olmazsa resim öğretmeni, grafik tasarım
bunları yapar senin kızın
bence üzülme çünkü sanatsal yetenek çok az kişiye allah vermiş bunu değerlendir çizimleri çok güzel benim kızda bunlarla uğraşırdı şimdi çok mutlu kendi bölümünden önemli olan çocuklarımızğn mutlu olması buda çocuğu tanımaktan ilgilenmekten geçer

hayalinin uzak olmadığını sadece düzenli çalışmaya bağlı olduğunu anlamalı..hiç olmadı kpss ye yönlendirin enazından garanti bir işi olsun..

çok sağol canım cevapların için.dediğin gibi sanata yönlendireceğim.grafik tasarım ve resim öğretmenliği için düz lise okuması gerekiyor dimi.eğer kalmazsa sınıfta mutlaka dediğini yapacağım canım.umudum gittiği için kız mesleğe verecektim eğer orda o bölümler varsa dahada iyi olur.dediğin bölümler için meslek lisesimi, düz anadolu lisesine gitmeli.

hayalinin uzak olmadığını sadece düzenli çalışmaya bağlı olduğunu anlamalı..hiç olmadı kpss ye yönlendirin enazından garanti bir işi olsun..
işte kpss girmesi .içinde liseyi bitirmesi lazim.onuda 2 sene kalırsa dışardan açıköğretim olarak okuyacak.hazır okulda anlatan öğretmen varken neden zamanında okumasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…