- 7 Ağustos 2018
- 11.448
- 69.380
- 518
Artik yeni hayaller kurmayi ben de istiyorum. Ask? Belki hemen degil ama kim bilir. Once bu durumu atlatmam laximİnsan hafızası öyle birşey ki ne yaparsan yap, yıllar geçse de kötü anılar ve karakterler illa akla geliyor. Bunu engelleyemezsin ama yeni biri ile hayatına devam edebilirsin. Yeni biriyle konuş, yeniden aşık ol ve yeni hayaller kur..
Haklisin. Benim demek istedigim aslinda unutmak degildi. Sadece o hayatima girmeden once hayat nasil devam ediyordu noktasinda problem yasiyorum. O zaman simdiden farkli bir yerde farkli insanlarla burlikteydim. Simdi bilmedigim bir yere geldim. En onemli odagim oydu. Onu da hayatimdan cikarinca ne yapacagima sasirdimUnutmak diye bir şey yok. Filmlerdeki gibi yaşadığımız kötü anıları beynimizden bir anda silemeyiz. Zaten hiçbir işe "onu unutmalıyım" düşüncesiyle başlamamalısın, daha çok aklına gelir. İnsanlar ayrılıklardan sonra, özellikle uzun süreli ilişkileyse bu hemen unutmalıyım, onu silmeliyim moduna giriyorlar ama her insan bize iyi kötü bir şeyler katar. Görmek istemediğimiz şeyleri halının altına süpürüp onlardan kurtulduk demek kolay yol, onlar hala orada asıl kurtuluş kabullenip yoluna devam etmek. Gülmek istediğinde gül, ağlamak istediğinde ağla, acılarından korkma. Acıların seni daha güçlü yapar. Sadece kendine şu sözü hatırlat; "Bir gün geriye dönüp baktığımda o anki halimden daha zayıf olmamalıyım."
Vakit ayirip bu kadar ozenli cevap verdiginiz icin tesekkur ederim. Harika tavsiyerler dogrusu. Tavsiyelerinizi başucu listem yapacagimBenim de unutmakla ilgili sorunlarım var, ben de maalesef unutmaya çalışıyorum, bunun için kendim uyguladığım teknikleri paylaşmak istiyorum. İnşallah beğenirsiniz. Bazılarını yapıyorum, bazılarını yapmadım, inşallah yaparım. :)
1) Okula gitmek, kursa gitmek, işte çalışmak.
2) İstediğiniz bir hobi edinmek. Yemek yapmak, fotoğraf çekmek, yeni müzikler keşfetmek, yeni sanatçılar keşfetmek gibi birçok hobi.
3) Kitap ve dergi okumak. Psychologıes dergisini, edebiyat dergilerini, kültürle ilgili dergileri, psikoloji dergilerini aşırı tavsiye ederim.
4)Spora gitmek veya dans kursuna gitmek.
5) Sosyal medyadan kesinlikle uzak durmak hatta kapatmak.
Bizi üzen insanları hayatımızdan çıkarmak ve hayatımızdan çıkaramadığımız bizi üzen insanlardan elimizden geldiğince uzak durmak.
6) Yeni bir saç modeli denemek. Boyatmayı tavsiye etmiyorum, çünkü saça zarar veriyor. Saç kestirmeyi daha çok tavsiye ederim.
Kaliteli ürünlerle cilt bakımı yapmak.
7) Yeni kıyafetler ve yeni ayakkabılar almak.
8) Evinizde eşyaların yerini değiştirebilirsiniz, ayrıca temizlik yapmak çok iyi geliyor.
9) Hep okumak istediğimiz ama ertelediğimiz kitaplar vardır, bunların listesini çıkarıp okumak.
Ben klasik edebiyat kitaplarının hepsini bitirmek istiyorum mesela.
10) İnançlı bir insansanız ibadet etmek çok iyi geliyor insana, niyetim yanlış anlaşılmasın. :)
11) Yabancı dil öğrenmek, öğrenmek istediğiniz dille ilgili müzikler dinlemek, kitaplar okuyup dilimize çevirmek, dizi ve film izlemek.
Yabancı dil uygulamaları telefona indirmek, ücretsiz olan Duolingo’yu aşırı tavsiye ederim.
12) Imdb’nin film listesini bitirmek.
13) Ben eskiden Amerikalı ve Avrupalı dizileri izlerken artık Kore dizileri meraklısıyım. Secret Garden, Kill Me Heal Me, Goblin, She Was Pretty, Doctors, Oh My Venus gibi Kore dizilerini tavsiye ederim.
Kore filmlerini pek beğenmem sadece Train To Busan filmini, My Sassy Girl filmini beğenmişimdir.
Kpop müziğini çok severim. Bts, Bigbang, Super Junior, Blackpink, Winner, İkon gibi grupları tavsiye ederim. Gerçek bir sanatçılar, başta ben de önyargılıydım, artık değilim.
Özellikle Bts ve Bigbang’i Youtube’ta kliplerini izlerseniz beğeneceğinizden eminim. Bts bu yıl dünyaca ünlü Amerikan Billboard müzik törenine davet edilen ve ödül kazanmış bir grup. Kendi şarkılarını yazan, bestesini yapan ve müthiş teorili klipleri olan bir grup, ayrıca çok yakışıklılar. :)
Bigbang grubu da öyle, gerçek bir sanatçılar.
Youtube’ta video izlemeyi çok seviyorum, Youtube sayesinde kafamı dağıttığım gibi, bazen eğlenceli videolar izlediğim gibi genel kültürlü ilgili videolarda izlemeyi çok seviyorum.Kaliteli videolar izlerim bazen, yeni bilgiler öğrenirim.
YouTube kanallarından tavsiye ettiklerim şunlar:
Gözde Tezer güzel sohbet, enerji verici video,hayat ve aşk, arkadaşlık tecrübeleri, spor, güzellik tavsiyeleri.
Barış Özcan genel kültür için ve hayat hakkında bilgiler veren, Youtube un hakkını veren biri. :)
Yağmur Vardar,mühendislik okumuş, üniversitede kalmaya devam eden, aşk, arkadaşlık, özgüven, insanlar, hayat, cilt bakımı, saç, makyaj, güzellik tavsiyeleri olan, kültürlü, yardımsever, güzel sohbetli biri.
Başak Kaplan genel kültür, sosyal medya ve reklamcılık sırları, hayat ve insanlar hakkında videoları var.
Beyhan Budak, psikolog olduğu için psikolojiyle ilgili bilgiler veren ve insanlara yardım etmek isteyen videoları var.
Meltem Güner, psikoloji ve hayat hakkında, insanlara yardım etmek isteyen videoları var.
Hannah Francis yarı Türk, melez, İngiltere’de yaşayan, orada üniversiteye giden, bazen Türkiye’ye gelen çok tatlı bir kızın eğlenceli videoları.
Cody Mehmet Çatal, bazı videoları eğlence, bazıları genel kültür, güzel sohbet, enerji veren videoları var.
Chaby Han, Koreli ama yıllardır Türkiye’de yaşamış, eskiden Elin Oğlu TV programındaydı, eğlenceli, güzel sohbetli videoları, Kore ile ilgili bilgiler verdiği videoları var, son videolarında Türkiye, Kore, Kenya ve Amerika’yı bu ülkelerdeki insanlarla birlikte güzel bir sohbetle karşılaştırıyor.
Görkem Karman, Sebile Ölmez, Merve Özkaynak, Ece Dinç, Denizin Paylaştıkları kanalları güzel sohbet, moda, makyaj, cilt bakımı, kendi hayatlarından çektikleri vloglar.
Ilgın Özgan, yabancı bir ülkede üniversite okuyan biri, az eşyayla yaşamak gibi minimalizm akımını anlatan, birçok yabancı ülkeyi gezmiş, videoları çekmiş, güzel sohbetli, kültürlü biri.
Meryem Can, Türk Dili Ve Edebiyatı okumuş, başta makyaj ve kıyafet videoları çeken, daha sonra eğlenceli videolarla çok sevilmiş biri.
Elif Yalçın, psikolog olmuş, Meryem Can’ın arkadaşı, eğlenceli videoları olan biri.
Orkun Işıtmak, eğlenceli videoları olan, esprili, bazen yabancı ülkeleri gezen, bazen tehlikeli videolar çeken, bazen insanlara şakalar yapan, bazen ucuz ve pahalı yemekleri karşılaştıran biri. Adele’nin Hello şarkısını dilimize çevirdiği eğlenceli videosu çok komik, alışveriş merkezinde bir gece geçirmiş bir insan. :)
Tulu Erden İngiliz Dili Ve Edebiyatı okumuş, eskiden uzun süre dergilerde çalışmış, modadan anlayan biri, güzel sohbetli videoları var.
Murathan Akın, üniversiteye giden, eğlenceli videoları olan, yakışıklı biri. :)
Ayşegül Altun, herkesten farklı bir moda anlayışına sahip, güzel sohbetli videoları olan, ünlü ressamların resimleriyle ilgilenen,sanattan anlayan biri.
Selin Türkol, Halkla İlişkiler lisansını bitirmiş, yüksek lisans yapan ve çalışan, genel kültürlü, güzel sohbetli, enerji verici videoları olan biri.
Selin Kidil, oyunculuk yapan, çok eğlenceli, çok çılgın, açıksözlü, kıpır kıpır biri ve aşk, arkadaşlık hakkında çektikleri videoları var.
Zelfist, yabancı ülkede üniversiteye gitmiş, eskiden dergilerde editörlük yapmış, üniversitede hoca olmuş, modayla ilgili çok güzel tavsiyeleri olan, güzel sohbetli, kıpır kıpır, bilgili, kültürlü, enerji dolu bir insan.
Obsesyonizt, aşk hakkında, kadınlar ve erkekler hakkında kitaplardan yaptığı alıntılarla, on numara sözleriyle gerçekleri anlatan bir kanal.
Gizembilig, İngilizce öğretmenliği okuyan, çok enerjik, kıpır kıpır biri. :)
İlayda Turhan, İngiliz Dili Ve Edebiyatı okuyan, Erasmus yapmış, yabancı ülkeleri gezen, İngilizce öğrenmek için tavsiyeleri olan güzel sohbetli bir kanal.
Berkcan Güven, eğlenceli videolar çeken, şakacı, komik biri.
Nilüfer Baş, Uluslararası İlişkiler okumuş, çalışan, Harry Potter, Game of Thrones gibi videolarıyla tanınan, genel kültürle ilgilenen, okuduğu kitaplarla ilgili, dizi ve filmlerle ilgili bilgiler veren biri.
Mösyö Taha, hukuk okuyan, Harry Potter çok seven, okuduğu kitapları, dizileri ve filmleri anlatan biri.
Yasemin Erkent, oyunculuk yapan, yazar olan, güzel sohbetli, hayat ve insanlar hakkında bilgiler verdiği videoları olan biri.
1milliondancestudio, muhteşem dans koreografi videoları olan Güney Kore’nin dans okulu.
Ezgi İrem, İzmir’de mühendislik okuyan, güzel sohbetli, sağlıklı kiloya gelmeye çalışan, özgüven hakkında videoları olan, Kpop’u seven birisi. İki kanalı var, biri tamamen Kpop hakkında, diğeri normal hayatını gösterdiği, makyaj, bakım, vlog, özgüven hakkında bilgiler verdiği biri.
Halil İbrahim Göker, Türk Dili Ve Edebiyatı okumuş, eğlenceli, eskiden Vine videolarıyla ünlü olmuş, güzel sohbetli, kız arkadaşıyla videolarda tatlı atışan, esprili biri.
Frambuaz Buzu Az, meslekler hakkında bilgi veren videoları var.
Blue Blankie, Korece ve İngilizce bilen, dil öğrenme tavsiyeleri olan, yabancı ülkelerle ilgili videoları olan, günlük hayatından gösterdiği kesitlerle, eğlenceli, güzel sohbetli biri.
İnşallah beğenirsiniz.
tur bana da iyi gelmistiBayramda izniniz var mı bilmiyorum ama süper turlar var fiyatlarda uygun ... kesinlikle tavsiye ederim
Birini arayip baska bir hata yapmak istemiyorum. Zamanla elbette gececek ama o zaman bos olmasin ki ben de hep onu dusunmeyeyim. Hem hayata tutunmus olurum. Sizlerden o kadar guzel fikirler tavsiyeler geldi ki. Tek tek her birini denemek istiyorum2 secenek var tatlim ya baska bir erkek bulcan yada zamaan birakcan
Tesekkur ederim. Mumkun oldugunca az dusunmeye calisiyorum. Artik onume bakmak istiyorumValla ne kadar etkinlik vs doldurmaya çalışırsanız çalışın unutmanın en büyük ilacı zamandır. Rahat olun zamana bırakın bir de dönmesine dair içinizde hiç bir ümit bırakmayın.
Hayatta yasadigimiz her sey bize bir seyler katiyor. O da hayatima bir sekilde girdi, iyi kotu anilarimiz oldu. Ancak bundan sonra onsuz yasamayi ogrenip hayaima devam etmeliyimZaman ilac fln degil. Bence unutulmuyor sadece kabulleniyor ve yokluguna alisiyorsun. Ve daha iyisini bulursan aklina gelmiyor. Ama unutmak diye bir sey yok.
Peki hayatindan yaptiklarindan zevk aliyor musun? Yoksa hayat cok bos mu geliyor?Haklisin benim de 1 sene oldu hala unutamadim. Belki isin yanlisligi unutmaya calismakta. Calistikca olmuyor
Cok bisey yapamadim. Yogun bi donemime denk geldi. Sadece mecbur oldugum seyleri yapmaya calistim acikcasi. Ama icimde hep bir sızı hissediyorum. O sızı hic gecmiyoPeki hayatindan yaptiklarindan zevk aliyor musun? Yoksa hayat cok bos mu geliyor?
Iyi fikir. TesekkurlerSeni üzdüğü anları, söylediklerini düşün,kendini doldur sürekli. "Biz mutlu olamazdık" cümlesini her seferinde tekrarla. Zamanla beynine kazınıyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?