Bir etkisi olur mu?

Konu sadece kiloysa
Ben kadın olarak cevap verebilirim tabi sadece
Madem kilo verebiliyordu ben bundan rahatsızken niye vermedi diye daha da sinir olurdum valla
Demek ki düşüncelerimi önemsemiyor diye düşünürüm
Boşandığıma bi kere daha mutlu olurum

bu mesaj biraz dalga geçer bir şekilde geldi, hoş değil bence. yine de sizin tercihiniz tabi.
Dalga geçmedim.
Tamamen inanma ihtimalinizi düşünerek yazdım.
Çünkü inanmayı çok istiyorsunuz gibi.
Sanki biri dese ki kilo verin kapınızda köpek olur falan gaza gelip yapacaksınız gibi.
Oysa ki ben ilk mesajımda da belirttim.
Bir kadın olarak dik durmalı kilonuzu sağlığınız için vermelisiniz.

beyhude bir uğraş. bence insan ilk olarak "ee madem kilo verebiliyordun, neden onca zaman veremedin" der.
ve sırf ayrılık korkusundan bunu yaptığını görünce kadını aslında köle olarak kodlar zihninde. barışsa da, düzelse de, kadını dediği herşeyi yaptıracağı biri olarak görür. değersizleştirir.

erkek sunu dusunur
senın garezın bana mıydı be kadın madem verebılıyordun daha once verseydın ya der
tekrar karsısına cıkmaya falan gerek yok
aynaya baktıgınızda gordugunuz kendınızsınız herseyı gecın

kadın kılo vermek ıcın kendısıne motıvasyon kaynagı arıyorsa o ayrı...

kılo cok kısısel bır konu ama ne olursa olsun esler bırbırıne karsı sozlerıne dıkkat etmelı

mesela tamamen saglıklı beslenmesı saglıklı yasaması oncelık olan bır ınsan ona gore es secebılır,kendısı ıcın onem verdıgı krıtere gore evlenmıstır ve bunu bekleyebılır, karsı taraf evlendıkten sonra salıyorsa esı hayırdır dıyebılır. uslubuna dıkkat ederek dıkkat etmenı beklıyorum dıyebılır

eger karsısındakı kıloluyken evlendıyse bunu bılerek gorerek evlendıgı ıcın baskı yapamaz . ama saglık sıkıntısı varsa yıne kılo vermenı ısterım dıyebılır

ne amacla ve nasıl soyledıgı cok onemlı , sunu da dusunmeden edemıyorum evlılık bıtecek kadar kılo problemı varsa gercekten bır saglıksız kılo problemı var demektır , kılolu olan kısı saglıgı ıcın ne zaman bu yukten kurtulmayı dusunur ?

Merhaba, konuyu kendim için değil, yakın bir akrabam için yazdım. Aslında merak edilen kısım kadının ne yapacağı değil (ki ben de size katılıyorum yorumlarınızda), erkeğin tepkisinin ne olabileceği şeklinde.
Erkeğin tepkisini merak ettiğiniz için konu açmışsınız ama, şahsen işin kadın tarafını yazacağım zira sevgisini kriterlere bağlayan, kriterlere uymayınca da sevgim bitti deyip boşanan adamın karşısına, boşanma sonrası ceylan gözlü ahu dilbere dönüşsem de çıkmam, tepkisini de umursamam.
Sanırım adama ne kaybettiği gösterilmek isteniyor ama gereksiz bence.

bir gunde bitmez ki bir evlilik bir gunde her sey duzelsin.

Zor olur bence,
sevgi bitip bosanma gerceklesti ise oradan donmek yerine yeni sayfa acmak iki taraf icin de faydali olur.

Arada sevgi olsa ve eş sadece kilodan şikayetçi olsa bir şekilde bunu belli eder ve destek olur. Belli ki boşanmak istemesindeki tek sebep kilo değil. Zamanla tutku, sevgi ve çekim bitmişse Adriana Lima’ya da dönseniz o iş olmaz. Bir de kiloyu onun için verdiğinizi sezerse iyice gözünde küçük duruma düşersiniz. Yani bana göre sadece kilo için birinden boşanmak ya da evlenmek doğru değil ama başta farklı şekilde sevip çekim duyduğumuz birinin evlendikten sonra 180 derece değişip başka birine evrilmesi de çok doğru gelmiyor, hem kendine hem de eşine saygısı olmalı herkesin sonuçta cinsel bir hayat paylaşıyorsunuz. Ama evlenmeden önce de kilo problemi varsa o konuda eş kişisi haksızdır.

ne düşüneceği konusunda fikrim yok ama sadece kilo için ayrılmayı düşünen bir adamın ne düşündüğü ile ilgilenmesin. Kendi sağlığı için kilo versin yol alsın.

Arada sevgi olsa ve eş sadece kilodan şikayetçi olsa bir şekilde bunu belli eder ve destek olur. Belli ki boşanmak istemesindeki tek sebep kilo değil. Zamanla tutku, sevgi ve çekim bitmişse Adriana Lima’ya da dönseniz o iş olmaz. Bir de kiloyu onun için verdiğinizi sezerse iyice gözünde küçük duruma düşersiniz. Yani bana göre sadece kilo için birinden boşanmak ya da evlenmek doğru değil ama başta farklı şekilde sevip çekim duyduğumuz birinin evlendikten sonra 180 derece değişip başka birine evrilmesi de çok doğru gelmiyor, hem kendine hem de eşine saygısı olmalı herkesin sonuçta cinsel bir hayat paylaşıyorsunuz. Ama evlenmeden önce de kilo problemi varsa o konuda eş kişisi haksızdır.
çok teşekkürler cevabınız için. aslında kendisi için veriyor, başta üzüntüden verdi sonra da devam etti ama ilişki devam etsinden değil, merak var sadece. küçük duruma düşme kısmından ben çok emin değilim ama ne demek istediğinizi de anladım. ha yine de aman vermesin de değil tabi bence ama bence de kendisi için versin, ama karşı taraf da biraz öylece kalsın ister insan tabi :)

Merhaba, bu ilk konum. Sizden görüşlerinizi öğrenmek istedim. 5-6 yıllık evlilikte eş boşanmak istiyorsa, kadın kiloluysa ve erkek kiloya takıntılıysa, temel sebep olarak bunu göstermiyosa ama bu da onun için sevgisini bitiren bir nedense, boşanma sürecinde kadının ciddi bir kilo verdikten sonra karşısına çıkması sizce nasıl bir etki yaratır onda? yani hiçbir şey hissetmez mi? ya da önemsemez mi? yoksa kafasına dank mı eder, geri dönüş mü yapar, yapmasa da içten pişman mı olur? nasıl bakar bu durumda? bu konudaki yorumlarınız nelerdir? sadece öğrenmek istedim. şimdiden teşekkür ederim.

Not: kadının sonrasında ne düşündüğü, devam edeceği manasında değil, erkeğin ne düşüneceği manasında yazılmıştır sadece.

kadın neden evliyken kilo vermemiş, ben eşlerin birbirini beğenmesinin önemli olduğunu duşunuyorum, adam nasılsa cepte diye birden 50 kilo almamalı insan mesela.
eşimin sağlık sorunu yokken 30 kilo alırsa, söylememe rağmen "beni böyle sev" derse şahsen ben soğurdum mesela.

Ben de sizin bu konuyu neden açtığınızı merak ettim
Eski eşine döner diye mi tedirginsiniz
ben açıkçası eşinin bir nebze pişman olacağını ve depresyonda olduğunu düşünüyorum, onların özeli olduğundan pek detay veremeyeceğim tabii ama bu pişmanlık boşanmadan önce mi sonra mı dank eder/eder mi bilemiyorum haliyle. çünkü hakikaten seviyorlardı birbirlerini, tek neden de bu değil ama bu da önemli bir etken olmuştur. ha bence dönmesin tabi o ayrı, zaten kadın da yalvarmıyor arkasından ama seviyor bir yandan. kendi için bir süreçte, ona eminim ama merak işte:) sadece bu konuda tecrübesi/fikri olan varsa daha çok fikir duymak adına yazmayı istedim. herkesin ayrı bir tecrübesi olmuştur sonuçta.

"Vazgeçtiğin kadına dön bir bak istedim" edasıyla yapacaksam boşandıktan sonra yapardim.
"Bak ben istedigin gibiyim, hadi bosanmaktan vazgeç" gibi degil.
Bunu kendime yapmazdım. Siz de yapmayın.

Seven için sevmenin tek sebebi güzellik degil, sevmeyen için de tek sebep kilo degil. Baska baska nedenler vardir. Ustelemeyin. Sevmek istese severdi. Elinizden tutar diyetisyene götürürdü.

Belki de götürdü bilemem. Belki siz çabalamadınız bunu da bilemem. Eger boyleyse yapabileceğiniz bir sey yok.

Vücudumuz yüzümüz yıllar icinde değişiyor. Zamanla partnerimize olan begenimizi kaybedebiliriz. Saygı duymak gerek.

Tek basiniza halledemiyorsaniz psikologa gidin. Cok fayda görürsünüz.

Ben o kadının yerinde olsaydım sporla ve sağlıklı bir diyetle kilolarımdan kurtulur ve kendime yepyeni taptaze bi 2. koca bulurdum. Yeni bir ben, yeni bir eş, oh mis.

Sağlık sorunu gibi önemli bir engel yoksa insan neden kilo vermez gerçekten bilemiyorum. Ancak kilonun tek başına boşanma sebebi olabileceğine de inanamam

Back
X