Bir ev sahibi ve kira artışı konusu da benden

Ah ah .bu konudan öyle muzdaripimki
Mart ayında ev aldım. 3 ay zaman verdim bu zaman oldu hala çikmadi.
3 aydir kira aidat vermiyor
Telefonlara çikmiyor.zaten 3 arti 1 giyinme odalı havuzlu eve aylik 1.750 veriyordu onuda vermez oldu
Mahkemeye verdim 8binimde öyle gitti.
Aidati vermedigi için yönetici ben cebimden veremem dedi ben veriyorum baska yolu yok.
Bu aradada şuan oturdugum ev sahibi ihtar çekiyor icraya veriyor avukatini aratıyor cıkin diye.
Ah ah ev sahibim çikin diyo,kiraci tfna bile cevP vermiyor. Buranin aidatı kirasi.mahkemem mart ayinda.
Hem kiracidan cekiyorum hem ev sahibinden.
Bu savastan benim kadar etkilenen olmadi heralde😔

Evi alınca ihtarname cekmediniz mi kiraciniza?

Yahu neden elden kira veriyorsunuz?
Bu devirde elden kira mi verilir ?
Iban isteyin. Vermezse vergi kaçırıyorsun deyin , cezasını söyleyin, bakın nasıl tutuşup veriyor
Malesef öyle oldu elden verdik ama bı kağıt aldık bu kadar para peşin elden alındı diye.adam vergi borcum var vs banka kullanmıyorum diyince.😔adamın pek vergi borcu bilmem ne umrunda deil.biz cezası var desekte ki biliyordur zaten umrunda olmaz.dedigim gibi kirata %250 zam yaptı ok dedik yine,şimdi gelmiş %350 zam o zaman konistugumuzla çok şey değişti diyor (5 ay önce konuşmuştuk)

Malesef öyle oldu elden verdik ama bı kağıt aldık bu kadar para peşin elden alındı diye.adam vergi borcum var vs banka kullanmıyorum diyince.😔adamın pek vergi borcu bilmem ne umrunda deil.biz cezası var desekte ki biliyordur zaten umrunda olmaz.dedigim gibi kirata %250 zam yaptı ok dedik yine,şimdi gelmiş %350 zam o zaman konistugumuzla çok şey değişti diyor (5 ay önce konuşmuştuk)

Yapmayacaksınız zam , siz her istediğine eyvallah derseniz adam sizden 100 bin kira da ister , ay nolur bu kadar saf olmayın

Yapmayacaksınız zam , siz her istediğine eyvallah derseniz adam sizden 100 bin kira da ister , ay nolur bu kadar saf olmayın
O zaman çıkın diyor 😔 ilk konustugumuzda yazın yani5-6 ay önce öle konuştuk anlaştık sözde (ama asıl kira zamanı yıl başı yani bu ay Ocak ayında) şimdi gelmiş bu ay zamlı vercez yani 1 Şubat'ta o zaman konuştuk öyle ama bu işler değişti her şeye zam geldi vs diyor.yeni bebeğim oldu tasinmam mümkün değil ki zaten astarı yüzünden pahalıya geliyor,oda onu bildiği için böyle davranıyor 😔
Biz çıksak rahat 10 bine verir kirayı o yüzden pislik yapıyor,ya para verin yeni kiraciymis gibi yada çıkın.

Son düzenleme:
O zaman çıkın diyor 😔 ilk konustugumuzda yazın yani5-6 ay önce öle konuştuk anlaştık sözde (ama asıl kira zamanı yıl başı yani bu ay Ocak ayında) şimdi gelmiş bu ay zamlı vercez yani 1 Şubat'ta o zaman konuştuk öyle ama bu işler değişti her şeye zam geldi vs diyor.yeni bebeğim oldu tasinmam mümkün değil ki zaten astarı yüzünden pahalıya geliyor,oda onu bildiği için böyle davranıyor 😔

Bunu size yazılı bildirdiyse cok iyi. 3 yıl evini kiraya vermesi durumunda 1 yıllık kirayı kazanabilirsiniz. Neden herseyi kabul ediyorsunuz yavaş ilerleyebilir ama sizin kurmanız gereken ilişki kirayı vermek ve yasal zam yapmak. Biraz hakkınızı savunmayı bilin 2 ay sonra yine gelirse yine mi zam yapacaksınız?

Bunu size yazılı bildirdiyse cok iyi. 3 yıl evini kiraya vermesi durumunda 1 yıllık kirayı kazanabilirsiniz. Neden herseyi kabul ediyorsunuz yavaş ilerleyebilir ama sizin kurmanız gereken ilişki kirayı vermek ve yasal zam yapmak. Biraz hakkınızı savunmayı bilin 2 ay sonra yine gelirse yine mi zam yapacaksınız?
Yok tabiki öylede adamın zaten manyakligi zamanı gelmeden 5 ay önce zam için konuşması tabi yasal oranı dinlemeyecegini beyan etmek için tutuştu, yılbaşını bekleyemem dedi kendince,şimdide asıl zam zamanı geldiğinde "o zaman konuştuk ama yine her şeye zam geldi vs"diyor.malesef yazılı bir şey yok sözlü çıkın diyor,yani ona getiriyor lafı, ben de kiradayım bana yine zam yaptı diyor ama yalan. Adamın başka evleri falan var.

Bana kızacaksınız biliyorum ama %25 zamlı halini atıp beklemek ev sahibi ile ilişkileri mahvedecek bir hareket. Karşıdaki bu tavra karşı inada binip eve kendi oturmaya kalksa şaşırmam. Adam evine piyasanın üzerinde zam istiyorsa karşı çıkın ama %25 makul değil. Kanundan bahsediyorsunuz ama 1. Evi kanundan önce tutmuşsunuz, 2. Memleketimizde yöneticiler una yılda en fazla %25 zam gelir, ev satış fiyatlarına yılda en fazla %25 zam gelir, devletin kendi malı olan pasaport fiyatlarına %25 zam gelir demiyor, bunlar sınırsız zamlanıyor ama maşallah vatandaşın kendi parasıyla aldığı mülkün kirasına gelince %25... Üzgünüm ama bu bir saçmalık. Hukuken uygun görülmesi ayrı mesele. Ha 4.5dan 10 bine çıkarmak da saçma, yerinizde olsam 8 bine anlaşmayı denerim. Ben de kiracıyım, kiram 4 bin, civarda evler 7-8 bin, ev sahibi o kadar para istese ses etmem çünkü adam da bu ek gelirle geçiniyor ve evin kredisini ödüyor. Üstelik evi tuttuğumdan beri maaşlara %25ten fazla zam geldi yani absürt bir artış olmaz.

Son düzenleme:
Bana kızacaksınız biliyorum ama %25 zamlı halini atıp beklemek ev sahibi ile ilişkileri mahvedecek bir hareket. Karşıdaki bu tavra karşı inada binip eve kendi oturmaya kalksa şaşırmam. Adam evine piyasanın üzerinde zam istiyorsa karşı çıkın ama %25 makul değil. Kanundan bahsediyorsunuz ama 1. Evi kanundan önce tutmuşsunuz, 2. Memleketimizde yöneticiler una yılda en fazla %25 zam gelir, ev satış fiyatlarına yılda en fazla %25 zam gelir, devletin kendi malı olan pasaport fiyatlarına %25 zam gelir demiyor, bunlar sınırsız zamlanıyor ama maşallah vatandaşın kendi parasıyla aldığı mülkün kirasına gelince %25... Üzgünüm ama bu bir saçmalık. Ha 4.5dan 10 bine çıkarmak da saçma, yerinizde olsam 8 bine anlaşmayı denerim.
Biz zaten 0.25 olsun demiyoruz ki .adamın ilk dediği 3500 TL ye bile.kendimizce kizmisken bir şey demedik kabul ettik. Ama adam şimdide gelmiş 5 bin olacak kıra diyor. O zaman konuştuk anlaştık ama her şeye çok zam geldi diyor.buna sinir oluyorum.yoksa 0.25 zam olsun demiyorum.

Biz zaten 0.25 olsun demiyoruz ki .adamın ilk dediği 3500 TL ye bile.kendimizce kizmisken bir şey demedik kabul ettik. Ama adam şimdide gelmiş 5 bin olacak kıra diyor. O zaman konuştuk anlaştık ama her şeye çok zam geldi diyor.buna sinir oluyorum.yoksa 0.25 zam olsun demiyorum.
%25 olsun demediginizi okudum, %25 zamlı at bakalım ev sahibi ne yapacak diyenler olduğu için uyarmak istedim bunun makul olmayabileceği konusunda. Sonuçta asgari ücret bir yılda 3500 liradan 8500'e çıktı, memur maaşı da arttı, kiranın da fazla artması doğal ve çevredeki evlerin piyasasından fazla istememeli ev sahibi, sonuçta eski kiracısınız. Pazarlık yapmayı deneyin bakalım. Kolaylıklar diliyorum.

%25 olsun demediginizi okudum, %25 zamlı at bakalım ev sahibi ne yapacak diyenler olduğu için uyarmak istedim bunun makul olmayabileceği konusunda. Sonuçta asgari ücret bir yılda 3500 liradan 8500'e çıktı, memur maaşı da arttı, kiranın da fazla artması doğal ve çevredeki evlerin piyasasından fazla istememeli ev sahibi, sonuçta eski kiracısınız. Pazarlık yapmayı deneyin bakalım. Kolaylıklar diliyorum.
Tabii canım aynen %25 olmaz yani zaten hiçbir çevremde de duymadım hiç kimsenin %25 zam yaptığını.min duyduğum 0.75 yapan. Sonumuz ne olacak böyle bilmiyorum bu kiralarla. Ki oturduğum ev 40-50 yıllık eski bir bina yani aman aman değil ama sadece lokasyon iyi.o yüzden istediği fiyatı koyuyor ev sahipleri

Yahu neden elden kira veriyorsunuz?
Bu devirde elden kira mi verilir ?
Iban isteyin. Vermezse vergi kaçırıyorsun deyin , cezasını söyleyin, bakın nasıl tutuşup veriyor
bazı şehirlerde tüm kiralar öyle
elden yıllık vermezseniz ev bulamazsınız

hele küçük yerse öyle bir şey yapsanız o evden çıktınız nerede oturacaksınız kimse size ev vermez ki.
--ben tatil yerinde yaşıyorum merkez ilçedeyim bizde aylık ama diğer yerlerde yıllık çoğu elden, birisi dediğiniz şeyi yapsa ev vermez burada kimse, anında reklam olur.

Tabii canım aynen %25 olmaz yani zaten hiçbir çevremde de duymadım hiç kimsenin %25 zam yaptığını.min duyduğum 0.75 yapan. Sonumuz ne olacak böyle bilmiyorum bu kiralarla. Ki oturduğum ev 40-50 yıllık eski bir bina yani aman aman değil ama sadece lokasyon iyi.o yüzden istediği fiyatı koyuyor ev sahipleri
Valla daha üzücü bir şey söyleyim merak edip az önce ev kirası nasıl belirlenmeli diye araştırdım, evin satış fiyatının %0.8i ile %1.5'u arasında belirlenebilir konuma, evin durumuna göre diyor. Bu mantıkla oturduğum evin kirası en en az 15 bin tl olmalı oysa şu an 4 bin, zam gelse 7-8 bin olur. Yani bu durumda ev sahipleri de pek kârlı çıkmıyor evi kiralamaktan, konut fiyatları çok fazla artıyor. Her şey fazla artıyor. Çok şey denir ama hayrolsun diyeyim.

bazı şehirlerde tüm kiralar öyle
elden yıllık vermezseniz ev bulamazsınız

hele küçük yerse öyle bir şey yapsanız o evden çıktınız nerede oturacaksınız kimse size ev vermez ki.
--ben tatil yerinde yaşıyorum merkez ilçedeyim bizde aylık ama diğer yerlerde yıllık çoğu elden, birisi dediğiniz şeyi yapsa ev vermez burada kimse, anında reklam olur.

Bodrumda, Marmarisde yıllık peşin ödeniyor ama turkiyenin başka bir yerinde yıllık kira olayını duymadım, kim ödeyebilir bu devirde yıllık kira ?
Ayrıca senelerdir kiradayim , farklı şehirlerde yaşadım hiç elden kira odemedim , bir kısmı elden bir kısmı hesaba şeklinde yaptığım oldu ama mutlaka bir tutar hesaba yatirmisimdir

Bodrumda, Marmarisde yıllık peşin ödeniyor ama turkiyenin başka bir yerinde yıllık kira olayını duymadım, kim ödeyebilir bu devirde yıllık kira ?
Ayrıca senelerdir kiradayim , farklı şehirlerde yaşadım hiç elden kira odemedim , bir kısmı elden bir kısmı hesaba şeklinde yaptığım oldu ama mutlaka bir tutar hesaba yatirmisimdir
ben çocukken bile Adana tarafı filan öylemiş diye duyardık, belki o zamanlar bu kadar memur yoktu herkes habire bir yere gitmiyordu, çok tayin olanın da lojmanı filan vardı. şimdi dediğiniz gibi insanlar aylıkla çalışıyor, lojman olayı bittiye yakın, nasıl ödesin. çok zor.

Bodrumu buraya gelince öğrendim ben de :D

zaten burada konu Bodrum filan meselesi değil sanırım sonradan okuduğum kadarıyla adamın bankadan kesilen borcu varmış ondan istemiyormuş...bi akıllı kendini sanan ev sahibi olayı burdaki.

İhtarnameye rağmen çıkmaması mümkün değil diye biliyorum , avukatlar daha iyi bilir ancak yanlış bilmiyorsam kaymakamliga başvurup evden polis eşliğinde cikartabiliyorsunuz
Yok canim o eskide kalmis.hic bi polis uğraşmıyor kimseyide evinden çıkaramayiz diyor.istersen yüz tane ihtar gönder.çikmayan adama mahkemeden baska hic bi yol yok.ihtari hemen çekersen mahkeme acma hakkin doguyor.
Ne kira ne aidat ödüyor.tlfnada bakmiyor.savciyla bile konuştuk tek yol mahkeme
Yani kendi evime dünya para verip mahkeme acip aylarca bekleyip belki gecebilecem.

Birçok kiracıyı tahliye etmiş bir avukat olarak net cevap vereceğim. Evi satın aldıktan sonra bir ay içerisinde tarafınıza evi boşaltmanız için ihtarnamenin tebliğ edilmesi gerekiyordu. Bu da keyfi olamaz yine satın alan kişinin veya yakın akrabasının ihtiyacının olması gerekiyor.
%25'ten fazla kira artışı yapmayın. Evi boşaltmanız için size ihtarname gönderirse korkmayın. Avukata gittiğinde kendisine tahliye edemeyeceği cevabı verilecektir.

Bugün benzer bir konuşmayı bende yaptım yeni ev sahibimle.
8 Aylık hamileyken eski ev sahibi evi sattı evden çıkacaklar zaten diyerek.Ki bizim böyle bir beyanimiz yoktu üstelik hamile halimle nasıl taşınabilirdik ki 😅
Yeni ev sahibi buna inanıp evi almıs durumu anlattık evde duracağız dedik.Ocak ayında da zam yaparız dedik
Mevcut durumda %76 artış yapıyorum ama bu artış bile onu tatmin etmeyip suanki kiranın 3 katı kira istiyor ve çıkın evden dedi.
Hoş zaten iki aya evden çıkacağım aslında şeytan diyor ki yasa %25 diyorsa 25 yap geç.
Ev sahipleri %25 zama ve bu zami savunanlara kızıyor ama bir sınır olmasa millet evde oturabilmek için maasini direk ev sahibinin eline verecek.
Ev sahibimin benden talep ettiği fiyata benim apartmanimda ne eski nede yeni kiracı oturuyor.
Ama adam isteyenin bir yüzü kara misali tutturdu isterim de isterim diye.birde demez mi madem iki ay oturacaksiniz veriverin ne olur ki?

Ev sahipleri kapatılsın. Biz de %100 zamma maruz kaldık. Bir şeyler yazacağım ama sinirleniyorum diye yazamıyorum

Back
X