Bir ev satma meselesi

bogakizii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
1.319
1.020
133
Merhabalar,

Bizim, anneme babasından kalma, küçük bir şehirde bir evimiz var. Aile apartmanında. Zamanında annem anneannem dedem kardeşleri çok emekle o evi var etmişler. Annem 4 sene önce vefat ettiği için miras olarak bize (babam, ben, kardeşim) kaldı. Ev ve apartman içi çok eski olduğu için ev sürekli masraf çıkarıyor. Apartmanın dışı içi boyanıyor, ev sobalıydı doğalgaz takılıyor, kapısı tahtaydı değiştiriliyor çelik kapı takılıyor yalıtım yapılıyor filan sürekli bir masraf. Şuanki borçları kapattıktan sonra banyosunu komple yenilememiz lazımmış 60-70k da onun masrafı çıkar diyor babam. Bu masrafları yapmazsak kiracı bulamıyoruz. Evin kirası da o kadar az ki, 2000tl şuanki piyasada düşünün. Kredi çekip çekip evi yaptırıyoruz kiradan gelen parayı ve üzerine bir şeyler ekleyip taksidine veriyoruz yıllardır hiç bir maddi katkısı olmadı evin.
Şimdi de babamın dişlerini zorunluluktan yaptırmamız gerekiyormuş 100.000 de onun borcu çıktı.
Ben yurtdışında yaşıyorum ve buradan ev almak artık rahata erebilmek istiyorum. Tüm ömrüm aileme maddi destekle geçti de.
Bu evi satmak, borçları kapatmak kalanını buradan alacağım eve peşinat yapmak, annemden kalmış olmasının manevi boyutu dışında, mantıklı mı sizce? Babam konuya sıcak baktı ama anneannenin kalbine iner diyor bir yandan da o yüzden çekiniyoruz Ben de bu düzenden çok sıkıldım.
Fikirlerinizi bekliyorum.

2bin kira getirisi olan evin satis bedeli ne kadar olacak ki yurt disindaki ev icin pesinat yapacaksiniz üstüne satilsa bile herkes payini alacak?
var olan bir evin satilmasini su ekonomik gidisatta mantikli bulmuyorum, evi bu sekliyle kiralayacak birilerini bulmayi deneyin. O gelirle de babanizin disleri vs yapilsin siz kardesler de destek olun.

Ortalama 1.5-2milyon edermiş; 200.000tl kadar borca ayırıp 50.000 euroyu kardeşimle bölüşüp buradan ortalama 300.000lük bir eve girmekten bahsediyorum. (Babam pay istemiyor) (Burada peşinat olarak 10.000 gibi bir para lazım)

ben olsam satardim. Hem nakit paraya ihtiyac var, hem de miktar iyi bence satin bolusun.

ben de yurt disinda yasadigim icin bana tl-eur kur farkindan kus kadar bir para gibi geldi. akliniza yatiyorsa ananenizi baglayan bir durum olmaz. Söyle bir düsününce banyo icin masraf yapmadan kiralayamadiginiz evi satabilecek misiniz o haliyle yoksa yine masraf yapip öyle mi satacaksiniz?

bu aralar ben de ev bakiyorum elimdeki parayla yasadigim yerde ev sahibi olmam mümkün degil, Türkiye' de de oturulabilir evler 3.5 milyon yani bu acidan degerlendirdigim icin satmazdim tavsiyemde israrciyim, tabii kendi kosullarinizi en iyi siz bilirsiniz.

O kadar masraflı ve eski bir evi bu fiyata satabilecek misiniz ?
Küçük bir şehirde diyorsunuz.
Ben büyükşehirdeyim, bu fiyata yeni- sıfır daireler var.

O ev bu şartlarda bile kiracı bulur. Şuan kiralar en kötü yerlerde bile almış başını gitmiş. Siz masraf etmeden de kira alırsınız. Ama şu var evi satarsınız sonra pişman olursunuz. Emlak sektörü şuan kilit. Ruslar Araplar devamlı ev alıyor. Savaşlar sebebi ile

içine eşya koyun eski vs demeden kiracı bulun öyle eski evlere genelde mülteciler kiralar. 2 milyon edeceğini sanmıyorum bu arada. Babanızın evi var mı? emekli maaşına ek kira geliri iyi olur. Kurdan dolayı zaten hiç olacak siz para biriktirmeye çalışın

Sizin için mantıklı. Ülkemizde 1 senedir döviz stabil ev fiyatları dolar bazında zirvede size lazım olan döviz üstelik ev almak icin. Bu değişimi yapmadığınız sürece ilerleyemezsiniz kar realize gibi düşünün.

Babamın emekli maaşı da var çalışıyor da ayrıca annemden emekli maaşı da alıyor. Oturduğu ev kendimizin.
Evi yeniledik artık yeni bir ev oldu banyosu dışında

Evet emlak satış sitelerine bakınca o civarda zaten bizim ev tarzı evler. Neye göre hesaplanıyor ev fiyatları cidden anlayamıyorum.

Yani uzun aylar kiracı bulunamadı sonra bu masraflar yapıldı da zor bulundu, ama banyodan şikayetçiymiş. Yaptırmak gerekecek sanırım.
Şöyle düşündüm şahsım adına. Buradan 300.000euroluk evi alıp çifter çifter ödeyerek 8 senede bitirebiliyorum sonra kiraya verir türkiyeye dönerim 30.000tl gelirim olur gibi.

Babamın emekli maaşı da var çalışıyor da ayrıca annemden emekli maaşı da alıyor. Oturduğu ev kendimizin.
Evi yeniledik artık yeni bir ev oldu banyosu dışında
bunu kardeşinizle konuşun kabul edecek mi etmeyecek mi. ederse satılabilir

Çok güsel planların var. Çar çur olmayacak. Bi an önce harekete geç. Ananen kaç yasında çok mu katı bu konu hakkında. Acsan biraz acındırsan kendini.

Benim yaşadığım sehirde 30 yillik evler 1.5 milyon 2 milyon ev eskidir ama semti pahalidir yere göre değişir yani.

Anneanneye sormak anlamsiz 3 mirasçı var zaten satın parayi paylaşın işinize yarasın en mantıklısı bu babaniza da bravo.

Bizim de benzeri bir durumumuz var. Şu an evin kirası çok düşük. Aslında bizden kaynaklı. İnsanlar bizim aldığımız kiranın 4 5 katını alıyor ama bizim dilimiz o parayı söylemeye gitmiyor. Kiracı evden çıkıyor annem hadi boyalı aldınız boyatıp gidin diyemiyor. Kimsede zaten uyguna oturuyorum çiçek gibi bakayım demiyor. Bende başka bir ilde ev almak istiyorum çünkü gekecekte burada yaşamak istemiyorum ama anneme de hadi satalım diyemiyorum manevi olarak istemiyor içten içe hissediyorum. Sessiz sedasız ondan bekliyorum 1 kere dese yarın satarım. Ama yaşlı olduğu için onun mutluluğu önemli şu an

hangi ülkedesiniz? 300.000 € evi 8 senede ödemek icin aylik beya yüksek kredi ödemesi gerekli

Ben de hep diyorum ki bu ahırdan bozma evlere bu fiyatlari kim biçiyor.
Bir kişiyi görmüş oldum.
Eve köpek bağlasan durmaz, banyosu kötü, her şeyi kötü,apartman kötü. Belki ilk depremde yıkılacak. Bu devirde iki bin liraya oturacak kiracı bulamıyorsunuz. Üstelik büyük şehirde,önünden metro geçen yerde de değil,küçük şehrin gecekondu mahallesi. Öyle kötü bir ev ama iki milyona satma hayali kuruyorsunuz.
sevdigim bir üyesiniz ama sevmediğim bir zihniyetiniz var.
Zaten böyle ev sahipleri sisire sisire , sisire sisire emlak balonu böyle oldu.
Emlak piyasası beni eşimden dostumdan akrabamdan tiksindirdi. Her şey pahalı diye hükümeti eleştiren bir aile dostumuz geçen sene kiralar da böyle değilken çingene Mahallesi'ndeki evi için 'benden kötü evler 7ye verilmiş,ben 8e vereceğim,banyom mutfağım yapili' demeye başladı, hak hukuk Allah kitap agzindan düşmeyen insanlar kiracısıni atıp üç katına yenisine verme derdine düştü.
Sonra 'ulke neden bu halde'
Eline minicik fırsat geçince fahiş fiyattan kar etme derdinde. Eline büyük fırsat gecenlere kimse laf etmemeli
Konuya gelince , madem evi iki milyona satma arzunuz var o zaman bari paraya kıyın deprem raporu çıkartın, evi incelesinler. Eğer sağlamsa kredi çekin banyoyu ,tesisatı, bitmediyse parke kapı dogalgazi halledin, kuflerini giderin, yalıtımını yapın, bir de güzel boyayın. Çiçek gibi evinizi satışa sunun, güzel bir alıcı bulun.
Ev sağlam değilse de yetkili kurumlara bir danişin, size konuyla ilgili bir yardımları vs olacak mı, nasıl olacak bu işler diye.
Yazık günah, iki milyon verip alan insana mezar olmasın eski püskü ev

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…