Ortalama 1.5-2milyon edermiş; 200.000tl kadar borca ayırıp 50.000 euroyu kardeşimle bölüşüp buradan ortalama 300.000lük bir eve girmekten bahsediyorum. (Babam pay istemiyor) (Burada peşinat olarak 10.000 gibi bir para lazım)2bin kira getirisi olan evin satis bedeli ne kadar olacak ki yurt disindaki ev icin pesinat yapacaksiniz üstüne satilsa bile herkes payini alacak?
var olan bir evin satilmasini su ekonomik gidisatta mantikli bulmuyorum, evi bu sekliyle kiralayacak birilerini bulmayi deneyin. O gelirle de babanizin disleri vs yapilsin siz kardesler de destek olun.
Ortalama 1.5-2milyon edermiş; 200.000tl kadar borca ayırıp 50.000 euroyu kardeşimle bölüşüp buradan ortalama 300.000lük bir eve girmekten bahsediyorum. (Babam pay istemiyor) (Burada peşinat olarak 10.000 gibi bir para lazım)
ben de yurt disinda yasadigim icin bana tl-eur kur farkindan kus kadar bir para gibi geldi. akliniza yatiyorsa ananenizi baglayan bir durum olmaz. Söyle bir düsününce banyo icin masraf yapmadan kiralayamadiginiz evi satabilecek misiniz o haliyle yoksa yine masraf yapip öyle mi satacaksiniz?Ortalama 1.5-2milyon edermiş; 200.000tl kadar borca ayırıp 50.000 euroyu kardeşimle bölüşüp buradan ortalama 300.000lük bir eve girmekten bahsediyorum. (Babam pay istemiyor) (Burada peşinat olarak 10.000 gibi bir para lazım)
O kadar masraflı ve eski bir evi bu fiyata satabilecek misiniz ?Ortalama 1.5-2milyon edermiş; 200.000tl kadar borca ayırıp 50.000 euroyu kardeşimle bölüşüp buradan ortalama 300.000lük bir eve girmekten bahsediyorum. (Babam pay istemiyor) (Burada peşinat olarak 10.000 gibi bir para lazım)
Babamın emekli maaşı da var çalışıyor da ayrıca annemden emekli maaşı da alıyor. Oturduğu ev kendimizin.içine eşya koyun eski vs demeden kiracı bulun öyle eski evlere genelde mülteciler kiralar. 2 milyon edeceğini sanmıyorum bu arada. Babanızın evi var mı? emekli maaşına ek kira geliri iyi olur. Kurdan dolayı zaten hiç olacak siz para biriktirmeye çalışın
Evet emlak satış sitelerine bakınca o civarda zaten bizim ev tarzı evler. Neye göre hesaplanıyor ev fiyatları cidden anlayamıyorum.O kadar masraflı ve eski bir evi bu fiyata satabilecek misiniz ?
Küçük bir şehirde diyorsunuz.
Ben büyükşehirdeyim, bu fiyata yeni- sıfır daireler var.
ben de yurt disinda yasadigim icin bana tl-eur kur farkindan kus kadar bir para gibi geldi. akliniza yatiyorsa ananenizi baglayan bir durum olmaz. Söyle bir düsününce banyo icin masraf yapmadan kiralayamadiginiz evi satabilecek misiniz o haliyle yoksa yine masraf yapip öyle mi satacaksiniz?
bu aralar ben de ev bakiyorum elimdeki parayla yasadigim yerde ev sahibi olmam mümkün degil, Türkiye' de de oturulabilir evler 3.5 milyon yani bu acidan degerlendirdigim icin satmazdim tavsiyemde israrciyim, tabii kendi kosullarinizi en iyi siz bilirsiniz.
bunu kardeşinizle konuşun kabul edecek mi etmeyecek mi. ederse satılabilirBabamın emekli maaşı da var çalışıyor da ayrıca annemden emekli maaşı da alıyor. Oturduğu ev kendimizin.
Evi yeniledik artık yeni bir ev oldu banyosu dışında
Çok güsel planların var. Çar çur olmayacak. Bi an önce harekete geç. Ananen kaç yasında çok mu katı bu konu hakkında. Acsan biraz acındırsan kendini.Merhabalar,
Bizim, anneme babasından kalma, küçük bir şehirde bir evimiz var. Aile apartmanında. Zamanında annem anneannem dedem kardeşleri çok emekle o evi var etmişler. Annem 4 sene önce vefat ettiği için miras olarak bize (babam, ben, kardeşim) kaldı. Ev ve apartman içi çok eski olduğu için ev sürekli masraf çıkarıyor. Apartmanın dışı içi boyanıyor, ev sobalıydı doğalgaz takılıyor, kapısı tahtaydı değiştiriliyor çelik kapı takılıyor yalıtım yapılıyor filan sürekli bir masraf. Şuanki borçları kapattıktan sonra banyosunu komple yenilememiz lazımmış 60-70k da onun masrafı çıkar diyor babam. Bu masrafları yapmazsak kiracı bulamıyoruz. Evin kirası da o kadar az ki, 2000tl şuanki piyasada düşünün. Kredi çekip çekip evi yaptırıyoruz kiradan gelen parayı ve üzerine bir şeyler ekleyip taksidine veriyoruz yıllardır hiç bir maddi katkısı olmadı evin.
Şimdi de babamın dişlerini zorunluluktan yaptırmamız gerekiyormuş 100.000 de onun borcu çıktı.
Ben yurtdışında yaşıyorum ve buradan ev almak artık rahata erebilmek istiyorum. Tüm ömrüm aileme maddi destekle geçti de.
Bu evi satmak, borçları kapatmak kalanını buradan alacağım eve peşinat yapmak, annemden kalmış olmasının manevi boyutu dışında, mantıklı mı sizce? Babam konuya sıcak baktı ama anneannenin kalbine iner diyor bir yandan da o yüzden çekiniyoruzBen de bu düzenden çok sıkıldım.
Fikirlerinizi bekliyorum.
Benim yaşadığım sehirde 30 yillik evler 1.5 milyon 2 milyon ev eskidir ama semti pahalidir yere göre değişir yani.O kadar masraflı ve eski bir evi bu fiyata satabilecek misiniz ?
Küçük bir şehirde diyorsunuz.
Ben büyükşehirdeyim, bu fiyata yeni- sıfır daireler var.
Bizim de benzeri bir durumumuz var. Şu an evin kirası çok düşük. Aslında bizden kaynaklı. İnsanlar bizim aldığımız kiranın 4 5 katını alıyor ama bizim dilimiz o parayı söylemeye gitmiyor. Kiracı evden çıkıyor annem hadi boyalı aldınız boyatıp gidin diyemiyor. Kimsede zaten uyguna oturuyorum çiçek gibi bakayım demiyor. Bende başka bir ilde ev almak istiyorum çünkü gekecekte burada yaşamak istemiyorum ama anneme de hadi satalım diyemiyorum manevi olarak istemiyor içten içe hissediyorum. Sessiz sedasız ondan bekliyorum 1 kere dese yarın satarım. Ama yaşlı olduğu için onun mutluluğu önemli şu anMerhabalar,
Bizim, anneme babasından kalma, küçük bir şehirde bir evimiz var. Aile apartmanında. Zamanında annem anneannem dedem kardeşleri çok emekle o evi var etmişler. Annem 4 sene önce vefat ettiği için miras olarak bize (babam, ben, kardeşim) kaldı. Ev ve apartman içi çok eski olduğu için ev sürekli masraf çıkarıyor. Apartmanın dışı içi boyanıyor, ev sobalıydı doğalgaz takılıyor, kapısı tahtaydı değiştiriliyor çelik kapı takılıyor yalıtım yapılıyor filan sürekli bir masraf. Şuanki borçları kapattıktan sonra banyosunu komple yenilememiz lazımmış 60-70k da onun masrafı çıkar diyor babam. Bu masrafları yapmazsak kiracı bulamıyoruz. Evin kirası da o kadar az ki, 2000tl şuanki piyasada düşünün. Kredi çekip çekip evi yaptırıyoruz kiradan gelen parayı ve üzerine bir şeyler ekleyip taksidine veriyoruz yıllardır hiç bir maddi katkısı olmadı evin.
Şimdi de babamın dişlerini zorunluluktan yaptırmamız gerekiyormuş 100.000 de onun borcu çıktı.
Ben yurtdışında yaşıyorum ve buradan ev almak artık rahata erebilmek istiyorum. Tüm ömrüm aileme maddi destekle geçti de.
Bu evi satmak, borçları kapatmak kalanını buradan alacağım eve peşinat yapmak, annemden kalmış olmasının manevi boyutu dışında, mantıklı mı sizce? Babam konuya sıcak baktı ama anneannenin kalbine iner diyor bir yandan da o yüzden çekiniyoruzBen de bu düzenden çok sıkıldım.
Fikirlerinizi bekliyorum.
2 milyonuk evin kirası 2bin etmez yalnızOrtalama 1.5-2milyon edermiş; 200.000tl kadar borca ayırıp 50.000 euroyu kardeşimle bölüşüp buradan ortalama 300.000lük bir eve girmekten bahsediyorum. (Babam pay istemiyor) (Burada peşinat olarak 10.000 gibi bir para lazım)
Yani uzun aylar kiracı bulunamadı sonra bu masraflar yapıldı da zor bulundu, ama banyodan şikayetçiymiş. Yaptırmak gerekecek sanırım.
Şöyle düşündüm şahsım adına. Buradan 300.000euroluk evi alıp çifter çifter ödeyerek 8 senede bitirebiliyorum sonra kiraya verir türkiyeye dönerim 30.000tl gelirim olur gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?