Bir evlilik nasıl eski haline döner?

5. sayfadaki cevabımda aynen bunu sormuştum ben de

ben olsam bigidiyor. İş bitince geri alıyorum tekrar, zaten bebek de o kadar duruyor benden başkasinda :/ır bebeği verirdim.
al hayatım bak senin bebeğin bu :)
Çocukla ilgilenir de ilgilendiği zamanlar yine benim iş yapma zamanıma gidiyor. İs bitince yine bebeği alıyorum yani. Zaten bebek de anca o kadar durur benden baskasinda :/

[QUE="minikkelebekk, post: 38899748, member: 461694"]olgunlaşamamış... üzüldüm.. evlilik terapistine gitme imkanınız var mı[/QUOTE]
Onun gözünde evliliğe alışamamış olan benim. O yüzden benim gitmem gerekiyor. Çünkü tek başına yürüyüş yapmak istemek gibi basit şeyler evliliğe alisamamanin kanıtı. Bu öneriyi sundugumda aldığım cevap tarzları.

basliga bakinca, normalde boyle bi iliskiniz olmadigi kanisina vardim.. demek biraz musterek bosvermislik olmus.. hic bi konuda cozum olarak, 'ay kiz suslen puslen, guzel bi sofra kur' demedim ama senin meselende sanki tesirli olur bu oneri.. illa abiyeyle gezmek demek degil bakimli olmak, bi kot bi bluz bi kalem bi ruj, yeri gelir cok daha guzel durur.. 10dakikani bile almaz hem.. bunu bi dene.. gerekirse evin isini de bebisi sirtina baglayip yap, disarda gezmelerde takiliyor, evde niye olmasin zorda kalinca?
guleryuz, muhabbet kat gunluk rutin saatlerinize ve durduk yere git op kocani, bebek 1440 dk(24saat ) aglamiyor ya, sofraya seslenip cagirmak yerine elinden tutup operek cagirmak var bir de..
esine once enerjini yansit, sonra sorumluluk ver, ama sikayetlenmeden, guzelce..
Allah'in izniyle fark edecektir diye dusunuyorum..

Eskiden de bilgisayarda çok vakit geçirirdi ama benim de zamanım olduğu için film izlerdik, daha makul saatlerde uyurdu ya da ben de onunla uyumazdım. Ama şimdi ona ayak uydurabilme şansım yok malesef.
Özellikle onun ilgilendiği konularda muhabbet etmeye çalışırım zaten. Sevdiği şeylerin özelliklerini ben de öğrendim. Geçen gün dediğinizi yaptım giyin süslen sevdiği yemek. Ama o zaman bile bi yanı bendeyse bi yanı yine bilgisayarda ve yine gel sarılalım beraber uyuyalım sensiz uyumak istemiyorum dediğimde benim daha uykum yok sen yat birazdan gelirim cevabını aldım. İlgi isteyen, bensizlikten sıkılan biri bu fırsatı kaçırır mı sizce ?
Evet küçük farklılıklar yaratılabilir ama niye ben? Asıl sıkılan bunalan ben değil miyim? Madem evlilik iki kişilik ve madem ben şöyle yarım saat ayağımı uzatıp zevkime göre istediğimi yapamıyorsam ve o saatlerce saatlerce istediği gibi takılıyorsa niye ben uğraşan taraf oluyorum? Kadın olduğum ve aman ağzımızın tadı kaçmasın alttan alalım mantığında yetiştiğimiz için mi? Canı sıkılıyorsa evde sürüyle iş var,birinin ucundan tutamaz mı mesela. Enn azından kendi kirlilerini sepete atabilir ya da boş sigara kutusunu çöpe atabilir mesela. Geçen gün bi bulaşık makinasını boşalttı diye havalara uçtum. İdeal evlilik bu mu yoksa ben mi feminist yaklaşıyorum ?

hani hep fedakarlik derler ya, ve hep kadindan beklenir, kadinin daha yapicu olduguna inanilir.. o yuzden dedim.. sen uzerine duseni yap, icin rahat olsun, gerisi de ona kalsin..

Yani bu kadar bilgisayara bakiyorda , ne yapiyor diye hic mi bakmadiniz ? , nedir boyle onu saatlerce alikoyan ailesinden esinden daha onemli olan sey anlamadim .

benim esimde gec yatar,bende bebegime gore yatarim..illa yanimda olmasini istiyorsam ve uykum yok diyorsa ozaman ben oglumu uyuttum sende beni uyut derim..beni uyutur gider sizde soyleyin esinize,en azindan siz uykuya dalana kadar yaninizda dursun

Salsaydi demek esi ona göre degilmis. Acaba esi hersey ile dört dörlükmü? Ne demek 3 yemek yapmak az? Kusura bakma, ablanin esi titiz felan degil, bildigin prens sendromu yasiyor.

Ve eger 24 yillik evlilerse bu ablanin kendini ezdirdiginden, onun lafindan cikmadigindandir. Bir evlilikte fedakarlik olacak ise, bu karsilikli olmali.

Bu konudaki sorunda bu. Karsilikli fedakarlik yok. Konu sahibi gidip gece tatli koyuyor, adam konu sahibi uyurken bile üstünü örtmüyor.

Ayrica konu sahibi sanki bebegin sorumlulugunu biraz fazla abartiyor. Sürekli sallamaya gerek yok mesela, kendi basina uykuya düsebilmesi lazim. Gün boyunda kucaginda ne yapyiyor? Bebek koltuklari var, biraz oyuncak ver, öyle oyalansin, kocanda göz kulak olur bebege, sende islerini hal edersin.

Bebegi sadece kendi sorumlulugun olarak görme. Bunu beraber paylisin. Mesela esinde bebegin bezini degistirsin, yikasin, giyindirsin.

Esini bilgisayardan kaldirmak istiyorsan, mesela beraber yemek yapabilirsiniz, yada bebegi alip parka felan gidebilirsiniz.

Bu önerilerin yani sira yine bi evlilik terapistine gitmenizi tavsiye ederim ki ilerisiminiz tekrar düzelsin.

lorrint: 38920640 .!.:
benim esimde gec yatar,bende bebegime gore yatarim..illa yanimda olmasini istiyorsam ve uykum yok diyorsa ozaman ben oglumu uyuttum sende beni uyut derim..beni uyutur gider sizde soyleyin esinize,en azindan siz uykuya dalana kadar yaninizda dursun
Arada ben de yaparim onu :)

Şu teknolojiyi eve sokmayacaksınız çocuk ayrı bir sorumluluk ikinize ait siz orda ölmüş bitmiş bir vaziyette uykuya dalarken ve sizi orada öylece bırakması biraz merhametsiz gibi geldi.Her bayan bu süreç de sizin gibidir henüz anne değilim ama anlıyorum kurmalı oyuncak değilsiniz ki süslen püslen kocana cilve yap seksi ol şu an siz yeni annesiniz bebeğinizin bakıma ihtiyacı var ve eşiniz sizi suçlamamalı görev dağılımı yapıp birbirinizle daha çok vakit geçirebilirsinizEğer sözünüz geçerse laptopuna saat koyun şu şu aralıkta şu kadar süre verin ki iletişiminiz artsın.Not:3 aylık evliyim evimize ortak kararla tv almadık ve eşim laptopunu annesinin evinde bıraktı o kadar mutlu bir hayatımız var ki günümüzde teknoloji sadece bağımlılıkkk insanlar bilgisayardı tv di birbirlerinin gözlerinin içine bakmayı unutur hale gelmiş

Bebeğim beş aylık henüz oturamıyor, oyuncaktan da hemen sıkılıyor.Eşime verdiğim zamanlar da ev işlerini anca halledebiliyorum. Yeni yeni kendi kendine oyalanmaya başladı bundan sonra daha rahat olurum umarım ve kendime daha fazla zaman ayırabilirim.

Ya o kadar iyi yapmışsınız ki anlatamam. Eskiden birlikte film izlerdik, yabancı dizi takip ederdik mısır patlatıp falan, teknolojinin bi zararı yoktu, eğlenirdik birlikte zaman geçirirdik. Ama şimdi benim onları yapmaya vaktim yok ki. Zaten anneler bilir hep bi bebeğime yetemiyorum hissi var, üstüne bi de bebeğimi orda mızmızlanırken boşlayıp kendime zaman ayırayım demek benim vicdanıma ağır gelir.

Daha önce de soruldu cevap verdim, size de vereyim. Ablamın eşi de evde yardımcıdır ona. Haftasonları kahvaltıdan akşam yemeğine her şeyle o ilgilenir, ablamı mutfağa sokmaz. Hafta içleri çok yoğun çalıştığından ya da şehir dışında olduğundan pek yardım edemiyor ama evde olduğu sürece çocuklarla ilgilenir. Geldiği gibi çocukları da alıp duşa girer mesela. Duştan sonra giydirir, saçlarını kurutur, tarar falan.
Prens sendromu değil. İnsan büyüdüğü ortamda ne görürse evlenince de onu bekliyor. Anne babasının evinde de sofralar dört dörtlük olurmuş, 24 senedir onların evinde de sofralar dört dörtlük olur. Çocuklar 2 yaş civarı çatal bıçak kullanmayı öğrendiler mecburiyetten...

biz evlendiğimizde usulen TV alınmıştı tabi ozamanlar. PC akıllı telefonlar yoktu. Çocuk olunca ortak bi kararla TV atmaya karar verdik. İyi ki atmışız. Çocuklar büyümeye başlayınca PC aldık. Çocukları hayattan koparıyor. Bunu üzerine saat koyduk 2 saatleri var onun dışında pek kulanmıyoruz. Sonra akıllı tlfn lar girdi hayatımıza. Tlfn için çözümü bulmuş değilim. Ve şuaralar eşim TV almak istiyor. Bence bu teknolojik araçlar aile içi iletişime zarar veriyor. Kaldırın atın hepsini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…