- 4 Eylül 2011
- 11.007
- 23.691
- 598
- Konu Sahibi bulunurhintkumasi
-
ben olsam bilgisayarı kucağından alır bebeği verirdim.
al hayatım bak senin bebeğin bu :)
5. sayfadaki cevabımda aynen bunu sormuştum ben deYa kusura bakmayinda bazilari sendede kabaht var suslen puslen vakit ayir demisler.yaa kadin dusa girmeye vakit ayiramiyorum diyor bayilip kaliyorum gun sonunda diyor anlamiyormusunuz.bebek bakimi okadar kolay degil. Her bebekte uslu degil.hepmi kadin ugrasacak biseyler icin hepmi kadin vakit ayirmaya calisacak.dogru siz yuvayi disi kus yapar tum agir sorumluluk altindada pestili cikar eee nede olsa kadin gozuyle bakanlardansiniz.ewde ugrasmak disarda calismaktan daha zor bide bebk varsa dahada zor.erkege verilsin kadinin tum sorumluluklari bakalim erkek kadina zaman ayirabiliyormu gorelim bi.valla 3 saate isyan edio pes etmezse bisey bilmiyorum ben. Hem adamin bi cabasi bile yok baksana o kafasini kaldirip biseyle ilgilenmiyor otele gelip gidiyor sanki.oda bilgisayra ara verip esine yardimci olsa elbette vakit grcirebilirler.hem hic sanmiyorumki onun erkek arkadaslarinin yaa hanimina vakit ayir ilgilen birak bilgisayarida vakit gecirin dedigini. Anca kadinlar der aman suslen puslen ama vakit ayir aman onu yap aman bunu yap.yazik erkek egemenligi en modernimizi bile sarmis.neden hep kadin soruyorum size neden erkek degil kadin mecbur
Çocukla ilgilenir de ilgilendiği zamanlar yine benim iş yapma zamanıma gidiyor. İs bitince yine bebeği alıyorum yani. Zaten bebek de anca o kadar durur benden baskasinda :/ben olsam bigidiyor. İş bitince geri alıyorum tekrar, zaten bebek de o kadar duruyor benden başkasinda :/ır bebeği verirdim.
al hayatım bak senin bebeğin bu :)
basliga bakinca, normalde boyle bi iliskiniz olmadigi kanisina vardim.. demek biraz musterek bosvermislik olmus.. hic bi konuda cozum olarak, 'ay kiz suslen puslen, guzel bi sofra kur' demedim ama senin meselende sanki tesirli olur bu oneri.. illa abiyeyle gezmek demek degil bakimli olmak, bi kot bi bluz bi kalem bi ruj, yeri gelir cok daha guzel durur.. 10dakikani bile almaz hem.. bunu bi dene.. gerekirse evin isini de bebisi sirtina baglayip yap, disarda gezmelerde takiliyor, evde niye olmasin zorda kalinca?
guleryuz, muhabbet kat gunluk rutin saatlerinize ve durduk yere git op kocani, bebek 1440 dk(24saat) aglamiyor ya, sofraya seslenip cagirmak yerine elinden tutup operek cagirmak var bir de..
esine once enerjini yansit, sonra sorumluluk ver, ama sikayetlenmeden, guzelce..
Allah'in izniyle fark edecektir diye dusunuyorum..
hani hep fedakarlik derler ya, ve hep kadindan beklenir, kadinin daha yapicu olduguna inanilir.. o yuzden dedim.. sen uzerine duseni yap, icin rahat olsun, gerisi de ona kalsin..Eskiden de bilgisayarda çok vakit geçirirdi ama benim de zamanım olduğu için film izlerdik, daha makul saatlerde uyurdu ya da ben de onunla uyumazdım. Ama şimdi ona ayak uydurabilme şansım yok malesef.
Özellikle onun ilgilendiği konularda muhabbet etmeye çalışırım zaten. Sevdiği şeylerin özelliklerini ben de öğrendim. Geçen gün dediğinizi yaptım giyin süslen sevdiği yemek. Ama o zaman bile bi yanı bendeyse bi yanı yine bilgisayarda ve yine gel sarılalım beraber uyuyalım sensiz uyumak istemiyorum dediğimde benim daha uykum yok sen yat birazdan gelirim cevabını aldım. İlgi isteyen, bensizlikten sıkılan biri bu fırsatı kaçırır mı sizce ?
Evet küçük farklılıklar yaratılabilir ama niye ben? Asıl sıkılan bunalan ben değil miyim? Madem evlilik iki kişilik ve madem ben şöyle yarım saat ayağımı uzatıp zevkime göre istediğimi yapamıyorsam ve o saatlerce saatlerce istediği gibi takılıyorsa niye ben uğraşan taraf oluyorum? Kadın olduğum ve aman ağzımızın tadı kaçmasın alttan alalım mantığında yetiştiğimiz için mi? Canı sıkılıyorsa evde sürüyle iş var,birinin ucundan tutamaz mı mesela. Enn azından kendi kirlilerini sepete atabilir ya da boş sigara kutusunu çöpe atabilir mesela. Geçen gün bi bulaşık makinasını boşalttı diye havalara uçtum. İdeal evlilik bu mu yoksa ben mi feminist yaklaşıyorum ?
Evet fedakarlik yine kadina kaliyor cogu zaman. Temennim fedakarliklarin degerinin bilinmesihani hep fedakarlik derler ya, ve hep kadindan beklenir, kadinin daha yapicu olduguna inanilir.. o yuzden dedim.. sen uzerine duseni yap, icin rahat olsun, gerisi de ona kalsin..
Yani bu kadar bilgisayara bakiyorda , ne yapiyor diye hic mi bakmadiniz ? , nedir boyle onu saatlerce alikoyan ailesinden esinden daha onemli olan sey anlamadim .Kızlar hepinize ayrı ayrı çoook teşekkür ederim. Dün tavsiyelerinize uyup giyindim süslendim en sevdiği yemeklerden birini yaptım, eve geldi zaten yetişebiliyorsam hep kapıda karşılarım hoşgeldin dedim hiç surat yapmadım, baktı çok güzel olmuşsun dedi, yemek yedik, bebeği sevdik ettik birbirimize sarıldık öptük falan sonra ne mi oldu, hoop bilgisayar yine.
Şimdi tek tek alıntı yapmam uzun süreceği için cevapları burdan yazıvereyim kızlar kusura bakmayın e mi. Maddeler halinde yazayım karışmasın.
*Dışarı çık bi etkinlik yap demişsiniz, daha onbeş gün olmadı, çok bunaldım her gün bi yarım saat yürüyüş yapsam aslında açılırım hem biraz kilo da veririm iyi olur dedim. Kavga sebebi oldu. Kadın başına yürüyüşe mi çıkılırmış o beni avmde gezdirir gelirmiş, bizden ayrı mı takılmak istiyormuşum, aile olduğumuzu anlayamamışım, geçen de komşu çağırmıştı ona gitmek istemiştim, böyle komşudur yürüyüştür ilginç ilginç şeyler nerden aklıma gelirmiş. Komşunun ve yürüyüşün ilginç olduğunu hayatımda ilk kez duydum o gün.
*Hoşlandığı şeyleri zaten ezberledim artık, arabanın a sını bilmeyen ben sayayım şimdi isterseniz hangi araba kaç tork, bagajı kaç litre, lastikleri kaç jant vsvs
*Nette başka türlü şeyler peşinde olabileceğini aklıma bile getirmek istemiyorum çünkü bu yıkım olur benim için. Güveniyorum ona o konuda. Beni utandırmaz umarım.
*Gel yatakta takıl bilgisayarla en azından aynı yerde oluruz dedim, beli ağrıyormuş rahat değilmiş orda oturması.
*Bebeğim daha 5 aylık oturamıyor, sandalyesine oturtup gidemem yani. Tam şu anda yatmaktan sıkıldığı ama daha da oturamadığı dönem. Yatırınca basıyor çığlığı. Zaten zor bi çocuk, keşke anlattığınız gibi olsa. Kaynanam da diyordu telde anlatınca sen abartıyorsun öyle olmaz diye ama görünce sen haklıymışsın valla ben abartıyorsun zannediyordum dedi. Her gören de aynı şeyi söylüyor zaten. Gündüz uykusu da yok en fazla 5 dk sadece gece iyi uyur. Şikayet etmek için değil bin şükür Rabbime ama durum bu.
*Yardım etmesini istedim, hamileyken de ederdi sağolsun. Ama erkek işi dışardaymış, arabayı bakıma götürmek, fatura yatırmak vs onun işiymiş. Zaten yardım falan da yerinde kalsın dağıtmasa yeter.
*Kocamın yaşam tarzı bu. Aman öyle arkadaşlarla dışarı çıkalım, şu etkinliği yapalım modunda bi insan değil. Eve bayılıyor. Sen bebeğimiz yeter bana başka kimse istemem diyor. Kendi ailesinden bile sıkılır yani. Arkadaş, misafir falan hak getire anlayacağınız üzere. Kimseyle samimi olmaz. Yüz yıl bu şekilde yaşasa bıkmazmış.
*Arkadaşın dediği doğru, her gün dışarı çıksa yine belki o gelecek diye bi hazırlık bi bekleyiş olabilir ama zaten tüm gün birlikte nasıl uyanıyorsan öyle geçiveriyor. İşe gidip gelmesi yolla beraber haftada 15 saati geçmez. Gerisi hep yapışıkızz
*Bir de arkadaşlar yorumlarda şu dikkatimi çekti, genelde giyin süslen ilgilen aman biz kadınız çekip çeviririz imajı var. Evet tamam biz daha toparlayıcıyız ama insan hiç kendine sormaz mı, ben eve çocuğa kendime kocaya bakacam, kocaya cilve yapacam, dırdır yapmayıp isteklerini yerine getirecem, o erkek adam onu aile reisi bilip ona göre sınırımı aşmayacam, ikimizin de bu yaşa kadar getirdiği alışkanlıkları var ama o erkek olduğu için alışkanlıklardan vazgeçecem, ailemden uzakta yaşayıp hasret çekecem, ama erkek sadece gezmeye gidiyorum sanki diye tabir ettiği işine gelip gidip geri kalan zamanda istediği gibi takılacak.
Erkek adam boş bırakılmasın aman sıkılmasın kadın kendini paralasa da ilgilensin etsin iyi güzel de hayat arkadaşlığı bu mu sizce?
Eskiden de bilgisayarda çok vakit geçirirdi ama benim de zamanım olduğu için film izlerdik, daha makul saatlerde uyurdu ya da ben de onunla uyumazdım. Ama şimdi ona ayak uydurabilme şansım yok malesef.
Özellikle onun ilgilendiği konularda muhabbet etmeye çalışırım zaten. Sevdiği şeylerin özelliklerini ben de öğrendim. Geçen gün dediğinizi yaptım giyin süslen sevdiği yemek. Ama o zaman bile bi yanı bendeyse bi yanı yine bilgisayarda ve yine gel sarılalım beraber uyuyalım sensiz uyumak istemiyorum dediğimde benim daha uykum yok sen yat birazdan gelirim cevabını aldım. İlgi isteyen, bensizlikten sıkılan biri bu fırsatı kaçırır mı sizce ?
Evet küçük farklılıklar yaratılabilir ama niye ben? Asıl sıkılan bunalan ben değil miyim? Madem evlilik iki kişilik ve madem ben şöyle yarım saat ayağımı uzatıp zevkime göre istediğimi yapamıyorsam ve o saatlerce saatlerce istediği gibi takılıyorsa niye ben uğraşan taraf oluyorum? Kadın olduğum ve aman ağzımızın tadı kaçmasın alttan alalım mantığında yetiştiğimiz için mi? Canı sıkılıyorsa evde sürüyle iş var,birinin ucundan tutamaz mı mesela. Enn azından kendi kirlilerini sepete atabilir ya da boş sigara kutusunu çöpe atabilir mesela. Geçen gün bi bulaşık makinasını boşalttı diye havalara uçtum. İdeal evlilik bu mu yoksa ben mi feminist yaklaşıyorum ?
Kesinlikle onun da bahanesi olamaz. Ama bazen biraz çaba sarfetmek gerekiyor. Sizin çabanız onun da bir şeyleri değiştirmesini sağlar.
Ablamın eşi çok titiz ve detaycıdır. Her şeyi dört dörtlük olsun ister. Ütüsü temizliği eksik olmayacak, akşam yemeğinde kuş sütü bile olacak. Üç çeşit olunca bir şey yapmamışsın diyen bir adam. Ablam bunların hepsini yaparken kendine de bakardı. Eşinin gelmesine yakın bebeği ayağında sallarken makyaj yaptığını bilirim. Duşa bebekle girerdi çoğu zaman. Kanguruya koyar temizlik yapardı. Ben bunları yapar mıyım? Asla... Ama onlar düzenlerini bu şekilde kurmuşlar. 24 senelik mutlu bir evlilikleri var. Eşinin ilgisi sevgisi de hala devam eder. Ama ablam salsaydı devam eder miydi tartışılır.
Saat ve araba meraklisi, forumlarında takılıyor haberleri okuyor, oyun oynuyor.helloe post: 38920308 .!.:Yani bu kadar bilgisayara bakiyorda , ne yapiyor diye hic mi bakmadiniz ? , nedir boyle onu saatlerce alikoyan ailesinden esinden daha onemli olan sey anlamadim .
Arada ben de yaparim onu :)lorrint: 38920640 .!.:benim esimde gec yatar,bende bebegime gore yatarim..illa yanimda olmasini istiyorsam ve uykum yok diyorsa ozaman ben oglumu uyuttum sende beni uyut derim..beni uyutur gidersizde soyleyin esinize,en azindan siz uykuya dalana kadar yaninizda dursun
Salsaydi demek esi ona göre degilmis. Acaba esi hersey ile dört dörlükmü? Ne demek 3 yemek yapmak az? Kusura bakma, ablanin esi titiz felan degil, bildigin prens sendromu yasiyor.
Ve eger 24 yillik evlilerse bu ablanin kendini ezdirdiginden, onun lafindan cikmadigindandir. Bir evlilikte fedakarlik olacak ise, bu karsilikli olmali.
Bu konudaki sorunda bu. Karsilikli fedakarlik yok. Konu sahibi gidip gece tatli koyuyor, adam konu sahibi uyurken bile üstünü örtmüyor.
Ayrica konu sahibi sanki bebegin sorumlulugunu biraz fazla abartiyor. Sürekli sallamaya gerek yok mesela, kendi basina uykuya düsebilmesi lazim. Gün boyunda kucaginda ne yapyiyor? Bebek koltuklari var, biraz oyuncak ver, öyle oyalansin, kocanda göz kulak olur bebege, sende islerini hal edersin.
Bebegi sadece kendi sorumlulugun olarak görme. Bunu beraber paylisin. Mesela esinde bebegin bezini degistirsin, yikasin, giyindirsin.
Esini bilgisayardan kaldirmak istiyorsan, mesela beraber yemek yapabilirsiniz, yada bebegi alip parka felan gidebilirsiniz.
Bu önerilerin yani sira yine bi evlilik terapistine gitmenizi tavsiye ederim ki ilerisiminiz tekrar düzelsin.
Şu teknolojiyi eve sokmayacaksınız çocuk ayrı bir sorumluluk ikinize ait siz orda ölmüş bitmiş bir vaziyette uykuya dalarken ve sizi orada öylece bırakması biraz merhametsiz gibi geldi.Her bayan bu süreç de sizin gibidir henüz anne değilim ama anlıyorum kurmalı oyuncak değilsiniz ki süslen püslen kocana cilve yap seksi ol şu an siz yeni annesiniz bebeğinizin bakıma ihtiyacı var ve eşiniz sizi suçlamamalı görev dağılımı yapıp birbirinizle daha çok vakit geçirebilirsinizEğer sözünüz geçerse laptopuna saat koyun şu şu aralıkta şu kadar süre verin ki iletişiminiz artsın.Not:3 aylık evliyim evimize ortak kararla tv almadık ve eşim laptopunu annesinin evinde bıraktı o kadar mutlu bir hayatımız var ki günümüzde teknoloji sadece bağımlılıkkk insanlar bilgisayardı tv di birbirlerinin gözlerinin içine bakmayı unutur hale gelmiş
Daha önce de soruldu cevap verdim, size de vereyim. Ablamın eşi de evde yardımcıdır ona. Haftasonları kahvaltıdan akşam yemeğine her şeyle o ilgilenir, ablamı mutfağa sokmaz. Hafta içleri çok yoğun çalıştığından ya da şehir dışında olduğundan pek yardım edemiyor ama evde olduğu sürece çocuklarla ilgilenir. Geldiği gibi çocukları da alıp duşa girer mesela. Duştan sonra giydirir, saçlarını kurutur, tarar falan.Salsaydi demek esi ona göre degilmis. Acaba esi hersey ile dört dörlükmü? Ne demek 3 yemek yapmak az? Kusura bakma, ablanin esi titiz felan degil, bildigin prens sendromu yasiyor.
Ve eger 24 yillik evlilerse bu ablanin kendini ezdirdiginden, onun lafindan cikmadigindandir. Bir evlilikte fedakarlik olacak ise, bu karsilikli olmali.
Bu konudaki sorunda bu. Karsilikli fedakarlik yok. Konu sahibi gidip gece tatli koyuyor, adam konu sahibi uyurken bile üstünü örtmüyor.
Ayrica konu sahibi sanki bebegin sorumlulugunu biraz fazla abartiyor. Sürekli sallamaya gerek yok mesela, kendi basina uykuya düsebilmesi lazim. Gün boyunda kucaginda ne yapyiyor? Bebek koltuklari var, biraz oyuncak ver, öyle oyalansin, kocanda göz kulak olur bebege, sende islerini hal edersin.
Bebegi sadece kendi sorumlulugun olarak görme. Bunu beraber paylisin. Mesela esinde bebegin bezini degistirsin, yikasin, giyindirsin.
Esini bilgisayardan kaldirmak istiyorsan, mesela beraber yemek yapabilirsiniz, yada bebegi alip parka felan gidebilirsiniz.
Bu önerilerin yani sira yine bi evlilik terapistine gitmenizi tavsiye ederim ki ilerisiminiz tekrar düzelsin.
biz evlendiğimizde usulen TV alınmıştı tabi ozamanlar. PC akıllı telefonlar yoktu. Çocuk olunca ortak bi kararla TV atmaya karar verdik. İyi ki atmışız. Çocuklar büyümeye başlayınca PC aldık. Çocukları hayattan koparıyor. Bunu üzerine saat koyduk 2 saatleri var onun dışında pek kulanmıyoruz. Sonra akıllı tlfn lar girdi hayatımıza. Tlfn için çözümü bulmuş değilim. Ve şuaralar eşim TV almak istiyor. Bence bu teknolojik araçlar aile içi iletişime zarar veriyor. Kaldırın atın hepsini.Şu teknolojiyi eve sokmayacaksınız çocuk ayrı bir sorumluluk ikinize ait siz orda ölmüş bitmiş bir vaziyette uykuya dalarken ve sizi orada öylece bırakması biraz merhametsiz gibi geldi.Her bayan bu süreç de sizin gibidir henüz anne değilim ama anlıyorum kurmalı oyuncak değilsiniz ki süslen püslen kocana cilve yap seksi ol şu an siz yeni annesiniz bebeğinizin bakıma ihtiyacı var ve eşiniz sizi suçlamamalı görev dağılımı yapıp birbirinizle daha çok vakit geçirebilirsinizEğer sözünüz geçerse laptopuna saat koyun şu şu aralıkta şu kadar süre verin ki iletişiminiz artsın.Not:3 aylık evliyim evimize ortak kararla tv almadık ve eşim laptopunu annesinin evinde bıraktı o kadar mutlu bir hayatımız var ki günümüzde teknoloji sadece bağımlılıkkk insanlar bilgisayardı tv di birbirlerinin gözlerinin içine bakmayı unutur hale gelmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?